- Reaction score
- 1.225
Δε μπορώ να το αλλάξω και να το βλέπει σαν άλλη συσκευή
Θα φτιάξεις μια ρουτίνα που θα λέγεται "waterheater timed off" ή κάτι τέτοιο η οποία θα κλείνει το θερμοσίφωνο με delay 30 λεπτά.Με μια εντολή πως θα τρέξει 2 ρουτίνες;επειδή έχουν το ίδιο ονομα;
Θέλεις να μας εξηγήσεις λίγο τι αγόρασες και πως το έκανες;Έβαλα στον πίνακα του σπιτιού έναν θερμοστάτη για έλεγχο θερμοκρασίας του ηλιακού αλλά και για να βλέπω την θερμοκρασία χωρίς να χρειάζεται να χαλάω νερό.
Έχω ενώσει το θερμοστοιχείο του στον ηλιακό μέσω utp, γιατί αρχικά ήθελα να μεταδίδω και τάση αλλά και την αντίσταση του θερμοστοιχείου μιας και δεν ήταν πάντα στον πίνακα.
Επίσης έχω προσθέσει και το sonnof, και έχω βάλει ρουτίνα για τώρα το χειμώνα, 16.30-17.00 να ανάβει καθημερινά, μιας και σχεδόν έχει πέσει ο ήλιος, και αν δεν έχει φτιάξει νερό από ηλιοφανεια να το κάνει στο νυχτερινό ρεύμα. Εξάλλου το βράδυ καθημερινά θα χρειαστεί ζεστό νερό.
Επειδή είναι σε σειρά, εννοείται πρέπει να πληρούνται και οι δύο προϋποθέσεις για να πάρει εντολή το ρελέ ισχύος του ηλιακού.
View attachment 239382
Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας. Εγώ πχ τους δίσκους δεν θα τους είχα έτσι. Επίσης όλα τα βιβλία είναι σε ένα σημείο... καποια εχουν ενδιαφερων πχ αυτο με τη θερμοκρασια ...τα υπολοιπα τα βλεπω αυτο που λενε "ψυχαναγκαστικα" λιγο (πολυ) μην με παρεξηγησετε..
δηλαδη αφηνω τους δισκους του πικαπ πανω στα εσωφυλλα και τα μαζευω κανα 2-3 μηνο μετα ... καποιες φορες και παραπανω... χωρις προβλημα... επισης ειναι σε σειρα, αλλα ατακτη η δισκοθηκη μου....και δεν με προβληματιζει...
καποια βιβλια αγαπημενων συγγραφεων βρισκονται σε διαφορετικα σημεια εντος και εκτως σπιτιου χωρις να με πολυαπασχολει... για να δωσω καποια παραδειγματα...
Είχες δίκιο.Με το delay δουλεψε τελεια!!!Θα φτιάξεις μια ρουτίνα που θα λέγεται "waterheater timed off" ή κάτι τέτοιο η οποία θα κλείνει το θερμοσίφωνο με delay 30 λεπτά.
Θα φτιάξεις μια άλλη ρουτίνα που θα λέγεται "waterheater on" που θα τρέχει με την αντίστοιχη φωνητική εντολή και θα έχει 2 actions:
1. Να ανοίγει το θερμοσίφωνο
2. Να τρέχει τη ρουτίνα "waterheater timed off"
Απ'ότι είδα δεν υπάρχει κατηγορία action για να τρέξεις μια άλλη ρουτίνα, αλλά απ'ότι διαβάζω γίνεται με custom action να το κάνεις. Δοκίμασέ το.
Φτιάξε και μια τρίτη ρουτίνα "waterheater off" χωρίς καθυστέρηση για να μπορείς και να το κλείνεις φωνητικά όταν θες.
Μόλις έκανα ένα τεστ με το smart ΤPLink πριζάκι. Του είπα να ανάψει το φως για 10" και το έκανε. Ότι διάρκεια και να του δώσω το κάνει. Μάλλον είναι θέμα του Netatmo.
Πολλεεες!!!κοίτα συμπτώσεις...
Πιο κομμάτι σε ενδιαφέρει; ο ηλεκτρολόγος τα σύνδεσε σύμφωνα με τις οδηγίες μου.Θέλεις να μας εξηγήσεις λίγο τι αγόρασες και πως το έκανες;
Ακριβώς , το έβαλα στα 30δευτερολεπτα καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που όταν σου ξαναδώσουν ρεύμα μετά από βλάβη μπορεί να το κόψουν αμέσως ξανά ή στην έναυση να χτυπήσει μια 280αρα βολτ .Για καθυστέρηση στην λειτουργία του;
Πιο μοντέλο είναι;; όντως είναι χρήσιμο το χρονικό, εγώ δεν έβαλα κάτι επιπλέον ώστε να ξεκινήσω σε πρώτη φάση να έχω μια προστασία και αναλόγως του τι θα παρατηρήσω στην λειτουργία του να ρυθμίσω - προσθέσωΑκριβώς , το έβαλα στα 30δευτερολεπτα καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που όταν σου ξαναδώσουν ρεύμα μετά από βλάβη μπορεί να το κόψουν αμέσως ξανά ή στην έναυση να χτυπήσει μια 280αρα βολτ .