Ενεργά ηχεία για γραφείο

Reaction score
2.195
Δεν είχα εμπειρία από ενεργά monitor οπότε όταν τα έβαλα και άκουσα έπαθα ένα σοκ😁. Καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Φοβερή ανάλυση, σαν να ακούς με ακουστικά όπως κάπου είχε πει ο Ear.
Εντελώς ουδέτερος ήχος τα Kali, πουθενά υπερτονισμενες συχνότητες, τίποτα, ακούς ότι εχει ηχογραφηθεί. Τον χώρο δεν τον ακούω, σαν να μην χρειάζεται ισοστάθμιση.
Ακούγοντας master ηχοχραφισεις από το Tidal είναι απόλαυση, θέλω να ξανακούσω όλα τα αγαπημένα μου κομμάτια.
Τι μου λείπει, φυσικά μπάσο 😉. Έχω καλομάθει από το σύστημα στο σαλόνι με τα 3 sub και μου κακοφαίνεται.
Αλλά αυτό προφανώς λύνεται....

Reaction score
6.509
Δεν είχα εμπειρία από ενεργά monitor οπότε όταν τα έβαλα και άκουσα έπαθα ένα σοκ😁. Καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Φοβερή ανάλυση, σαν να ακούς με ακουστικά όπως κάπου είχε πει ο Ear.
Εντελώς ουδέτερος ήχος τα Kali, πουθενά υπερτονισμενες συχνότητες, τίποτα, ακούς ότι εχει ηχογραφηθεί. Τον χώρο δεν τον ακούω, σαν να μην χρειάζεται ισοστάθμιση.
Ακούγοντας master ηχοχραφισεις από το Tidal είναι απόλαυση, θέλω να ξανακούσω όλα τα αγαπημένα μου κομμάτια.
Τι μου λείπει, φυσικά μπάσο 😉. Έχω καλομάθει από το σύστημα στο σαλόνι με τα 3 sub και μου κακοφαίνεται.
Αλλά αυτό προφανώς λύνεται....
Ο λόγος που δεν πήρες τα μεγαλύτερα;

Reaction score
2.195
Ο λόγος που δεν πήρες τα μεγαλύτερα;
θα ήθελα μεγαλύτερο έπιπλο :tongue:
Έχεις ένα δίκιο μιας και τα 8αρια έχουν την ίδια τιμή αλλά ήταν τεράστια.
P1010126.JPG

Attachments

Last edited:

Reaction score
6.509
θα ήθελα μεγαλύτερο έπιπλο :tongue:
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, η ενσωμάτωση σαμπ σε νιαρφιλντ νομίζω σε τέτοια περίπτωση είναι αδύνατη...θα έκανα οποία άλλη υποχώρηση χωροταξική για τα μεγαλύτερα.
Το σαμπ που θα το βάλεις τότε;
Λάθος θα απαντήσεις στο λέω προκαταβολικά... Εγω πάντως δεν το ξανακάνω σε autobianchi :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.653
Δεν είναι ακριβώς δορυφόροι τα μπροστά FOCAL.
Ακριβώς δορυφόροι είναι, μη σκας.
Όλα τα ηχεία είναι δορυφόροι και όλα θέλουν σαμπ.

Τέλος πάντων, αφού βάλεις σαμπ στα καλι, θα έχει ενδιαφέρον η σύγκριση του ήχου τους, με τον ήχο του συστήματος από το σαλόνι. 😎

Αν πάρεις 1 σαμπ, θα πρέπει να είναι ανάμεσα στα 2 καλι, είτε στα πόδια σου κάτω, είτε πάνω από το κεφάλι σου. Φτιάξε μια νοητή κάθετο ανάμεσα στα 2 καλι, κι όπου χωράει, βάλε σαμπ.

Υπ'οψιν, μη βάλεις μικρό σαμπ. Τα καλι μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά δεν εινσι μικρά για την απόσταση ακρόασης που χρησιμοποιούνται, εινσι ικανά για στάθμες αναφοράς σε αυτή την απόσταση, οπότε ότι σαμπ και να βάλεις, μικρό θα είναι αυτό, όχι οι δορυφόροι.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.780
η ενσωμάτωση σαμπ σε νιαρφιλντ νομίζω σε τέτοια περίπτωση είναι αδύνατη...:tongue:
Κάτι τέτοια διαβάζει ο @Bhutia, τσιμπάει, και μετά διαβάζουμε εμείς με τη σειρά μας (με χαρά) ολόκληρες σελίδες!

Reaction score
2.195
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, η ενσωμάτωση σαμπ σε νιαρφιλντ νομίζω σε τέτοια περίπτωση είναι αδύνατη...θα έκανα οποία άλλη υποχώρηση χωροταξική για τα μεγαλύτερα.
Λάθος θα απαντήσεις στο λέω προκαταβολικά... Εγω πάντως δεν το ξανακάνω σε autobianchi :tongue:
Έχω διαβάσει τα post σου και γνωρίζω την άποψη σου. Δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο γιατί δεν γνωρίζω. Αλλα πως στο καλό πάνω σε ένα γραφείο θα βάλω 8ιντσα ηχεια με 45ποντους ύψος και 29 πόντους βάθος?😁

Reaction score
1.935
στα πόδια sub δεν παίζει;
απλά ρωτάω,
γιατί στο δικό μου γραφείο, όσο μπορώ να καταλάβω ως άσχετος,
μια χαρά μου φαίνεται, όταν το έβαλα ήταν σαν να διπλασιάστηκαν σε μέγεθος οι δορυφόροι, χωρίς να νιώθω ότι υπάρχει άλλη πηγή ήχου

Reaction score
6.509
Νομίζεις.
Μπορείς να με διαφωτίσεις φυσικά.
Εχω τοποθετηθεί τεχνικά το γιατί, δε νομίζω καθόλου. Για τον ίδιο λογο που προτιμούνται τα coaxial σε nearfield.
Οποίος έχει εντριφτει με κατασκευή ηχείου τα γνωρίζει, απτά βασικά είναι...
Η δε αντιληπτοτητα πηγής εκπομπής δεν είναι κάτι μετρησιμο...και σχετικό ανά άτομο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.653
Η δε αντιληπτοτητα πηγής εκπομπής δεν είναι κάτι μετρησιμο..
Στις χαμηλές συχνότητες, είναι.

και σχετικό ανά άτομο
Γιατί; άτομο από άτομο έχει νομίζεις διαφορετικό αριθμό ακουστικών οσταριων στο τύμπανο;
Άλλα τα αφτιά της αλεπούς; ποιος είναι αλεπού σ'αυτο το φόρουμ;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Κάτι τέτοια διαβάζει ο @Bhutia, τσιμπάει, και μετά διαβάζουμε εμείς με τη σειρά μας (με χαρά) ολόκληρες σελίδες!
Αποδέχομαι την πρόκληση,υπό τον όρο ότι θα παρουσιάσω δική μου εκδοχή nearfield - όπως πάντα...΄΄with a twist΄΄. :sneaky:

Ndis

Titika
Reaction score
4.771
Πραγματικά περίεργη τιμολογιακή πολιτική από την kali στα 5αρια σε σχέση με τα 8αρια. Προς υπεράσπιση τους τα ενισχυτικά στα μικρά είναι μεγαλύτερης ισχύος μιας και το woofer είναι μικρότερης ευαισθησίας.

Πιθανότερο πάντως είναι να ήθελαν να δημιουργήσουν χώρο τιμολογιακα για το lp6.

Πρακτικά παντως το in5 μπορεί να παίξει το ίδιο δυνατά με το 8αρη το οποίο ομως παρουσιάζει χαμηλότερη παραμόρφωση.

Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για το ws-12 το οποίο είναι το ομοσταυλο sub τους. Αν και στα specs ξεκινάει απο τα 30hz θα μπορούσαν κάλλιστα να το δηλώσουν από τα 20hz. Είναι τίμιοι, αλλά σε μια αγορά που ο καθένας λέει τα δικά του δεν γνωρίζω πόσο είναι σωστή επιλογή.

Το συγκεκριμένο λοιπόν σε near ή midfield περιβάλλον βαράει άσχημα! Αν μάλιστα έχεις δύο έχει πανηγύρι (και ένα μόνιμο χαζό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη).

Κρατάω για το τέλος το αστείο του κόστους το οποίο είναι κάτω από 6 κατοσταρικα το τεμάχιο. Κοντά στα 1100 δλδ το ζευγάρι, φτηνότερα δηλαδή από ένα 18s και με όλα τα πλεονεκτήματα που σου δίνει το ζευγάρι ως προς την τοποθέτηση στο χώρο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.092
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300