Αυτό,το...κάτι άλλο...

Reaction score
19.585
Όσοι έχουμε περάσει από ...Chris Hat γνωρίζουμε ότι στον δικό του περίφημο χώρο ό,τι setup και να έστηνε φανέρωνε αμείλικτα τις διαφορές ανάμεσα στις παραγωγές...

Για λόγους Αρχής και διαλεκτικής τάξης όμως είμαι υποχρεωμένος να εστιάσω στο εξής χωρίο :

Όταν σε προηγούμενη σελίδα ζήτησα από τον thva να παρέθετε στοιχεία για το δικό του setup το οποίο θα είχε μεγάλη αξία να γνωρίσουμε και να παραδειγματιστούμε,αντέδρασε όπως μπορεί κάποιος να διαβάσει στα προηγούμενα...Τώρα όμως υποβάλλει κι εκείνος σε σένα αίτημα ανάλογο μ'εκείνο το οποίο απέρριπτε...Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων,δεν θεωρώ παράλογο κάθε τέτοιο αίτημα,αλλά την έντονη απόρριψη σε αυτό - εφόσον μας περιγράφει με τόση ευφράδεια τις αρετές κάποιου άγνωστου σ'εμάς ηχοσυνόλου...
Για αυτό το λόγο έγραψα το παρακλητικό και ευγενικό "Εαν θές πες ..... " . ¨Ηταν προτροπή. Δεν ήταν, δε το δέχομαι αυτό που λές. Ή εαν δεν πείς ....αρα δεν έχεις δίκιο για την εμπειρία σου. Επίσης ήταν προτροπή όχι για την μάρκα αλλά για το είδος τοπολογίας , watt κλπ και πάλι ξαναλέω .... εάν το ήθελε. Επίσης, το ρώτησα για δικιά μου γνώση. Δεν επρόκιετο να δώσω κάποια συνέχεια ούτε να του εκβιάσω κάποια άποψη που να συμφωνεί με τη δική μου.

Εδω έχω ρωτήσει ανθρώπους έτσι και μου έχουν απαντήσει είχα λαμπάτο και ήταν λάμπα μόνο στην προενίσχυση χα χα. Ο άλλος μου λεει Μάκιντος.

Ο σκοπός μου δεν είναι άλλος από το να περάσω απλώς ενα μηνυμα ότι όλες οι λάμπες δεν είναι κατ ' ανάγκη όπως τις περιγράφετε (ίσως ίσχυε παλιά δε γνωρίζω) και ούτε επιδεικνύουν μια (ή ίδια) συμπεριφορά που έχει δημιουργηθεί στο μυαλό του καθένα. Και να μην ακούνε τις σειρήνες και εαν τους δοθεί η ευκαιρία να ακούσουνε (πράγμα σπάνιο καθώς και οι ίδιοι που τις εμπορεύονται δεν τις συστήνουν απο την εμπειρία μου).

Εχω ξανατοποθετηθεί για τις λάμπες και ποια τοπολογία είναι η μόνη που για εμένα ξεχωρίζει. Δε το κάνω για διαφήμιση αλλά επειδή το νοιώθω σαν υποχρέωση καθώς και εγω δεν είμαι άτομο που μεγάλωσε παρά μονο με τρανσίστορ και δυστυχώς άκουγα αυτές τις σειρήνες και δεν είχα σκοπό να τους δώσω μια ευκαιρία. Ήταν καθαρά θέμα τύχης το γεγονός. Η καλύτερη αγορά και εμεπιρία της ζωής μου και θέλω να την μοιραστώ σαν έστω προσπάθεια κάποιος, εαν θέλει και μπορεί, να την βιώσει. Τόσο απλό. Ουτε είπα να μην έχει άλλες τοπολογίες. Εγω έχω απο όλες. Γαιτί δηλα΄δη κάποιος πρεπει να περιοριστεί μόνο σε μια λύσεις εαν μπορεί να έχει πιο πολλες (το ιδιο και στα φορμάτ που λέγαμε, ιδιως οι παλιοί.... οι νεοι καλά κανουν και ακολουθούν το παρόντα τρόπο).

Εσύ τώρα συκεκριμένα, εαν θες μια συμβουλή μου ώστε να είσαι ο γκουρού ο σωστός, (εγω δεν είμαι γκουρού στον τομέα σου αλλά σε άλλον) καλά θα ήταν να παρουσιάζεις πιο ετεροβαρώς τη γνώμη σου όταν κάνεις κάποιες "αναλύσεις" παραθέτοντας στοιχεία. Δε λέω για την οθρότητα αυτών , ούτε και για την ακρίβεια των στοιχεών που και να θεωρηθεί ορθή.... υπάρχουν και άλλα πράγματα και ισορροπίες που μπορείς να κρατήσεις. Αναφέροντας προτερήματα και ελαττωματα και να αφήσεις τον αναγνώστη να κρίνει και να προβληματιστεί. Ιδίως όταν βλέπεις οτι υπάρχει μια στρατιά ακολούθων που τα μεταφράζουν κάπως κατα το δοκούν, μετά τις τοποθετήσεις σου και κανουν επικiνδυνο popularize. Εκτός και εαν συμφωνείς με αυτά που ακολουθούν, αυτές. Εαν δεν συμφωνείς και βλέπεις οτι η προσπαθεια σου, κατα κάποιο λόγο παρερμηνεύεται, κανονικά εχεις δυο επιλογές για να εισαι σωστός γκουρού α) την επομενη φορά να εισαι πιο ισορροπιστικός στη γραφή σου για τα προτερηματα και ελαττωματα (που συνήθως είναι πάντα ελαττωματα) ή β) μετά κατά τη γνώμη μου πρέπει να τρέχεις να μπαλώσεις τα λάθος συμπεράσματα και επισημάνσεις που ακολουθούν απο τρίτους. Βέβαια, είναι θέμα ευθύνης που νοιώθει ο καθένας.

Αλλιώς δημιουργείται ενα κλίμα ακολούθων.

Βεβαια εγω δεν ήμουν ποτέ ούτε υπέρ των ακολούθων , ούτε υπερ των γκουρού σε κανέναν τομέα. Και σίγουρα στην επιστημονική παράθεση στοιχείων, σίγουρα δεν έχει θέση. ϊσως στον ΠΑΟΚ. Άσε που θα φρόντιζα να έχω αντίλογο και εαν δεν υπήρχε (οπως στην περίπτωση σου εδω, πολλές φορές συμβαίνει ) θα τον έκανα μόνος μου. Στην ακουστική το κάνεις, σε άλλα θέματα ... χωλαίνει το πράγμα κατά τη γνώμη μου. Είμαι αυστηρός μαζί σου γιατι έχω απαιτήσεις και γιατί βλέπω οτι οι θέσεις σου έχουν βαρύνουσα σημασία και πως τις αναπτύσσεις αποκτα μεγάλη σημασία και επιρροή. Επίσης δεν βοηθάς έτσι, άτομα που δε θέλουν για οποιοδήποτε λόγο (οικονομικό, γνωσιακό, αφιέρωσης χρονου κλπ) να βελτιώσουν μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση, παρουσιάζοντας μόνο την ιδανική και σωστή. Ενας γκουρού βοηθάει όλους τους ανθρωπους με το τι μπορούν και είναι διαθεσιμοι να ακολουθήσουν, όχι τι θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Τους το αναφέρει αλλά μέχρι εκεί. Τέσπα δεν είναι κάτι προσωπικό. Δε θες να με ακούσεις no problem. Συνέχισε όπως νομίζεις ορθό. Εγω μονόλευρα και στρατευμένα αρθρα ποτέ δε μου δίνουν ευχαρίστηση να διαβάζω. Μου αρέσει η αντιπαράθεση στοιχείων και όχι οι μονόλογοι. Τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαβάσω και ακραιες ακομη τοποθετησεις. Πάντως σαν επιστημονκό μην το παρουσιάζεις όταν για λόγους που βεβαια δεν ευθυνεσαι εσυ, αντίλογος στο λόγο σου απο ότι βλεπω δεν υπάρχει.

Υ.Γ:
Εσυ εξάλλου υποστηρίζεις ότι ολές οι λάμπες είναι "ετσι" εσυ να απδείξεις ότι είναι "έτσι" όλες. Δε χρειάζεται να ξέρεις ποια έχω εγω ή κάποιος άλλος. Αφού είναι όλες έτσι τελείωσε το θέμα. Φέρε κανέναν κατασκευαστή να μιλήσετε μαζί και να αντιπαραθέσετε τα επιχειρήματα σας και τότε θα είναι ...κάτι χρήσιμο για όλους να διαβάσουμε μια τέτοια αντιπαράθεση.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Για αυτό το λόγο έγραψα το παρακλητικό και ευγενικό "Εαν θές πες ..... " . ¨Ηταν προτροπή. Δεν ήταν, δε το δέχομαι αυτό που λές. Ή εαν δεν πείς ....αρα δεν έχεις δίκιο για την εμπειρία σου. Επίσης ήταν προτροπή όχι για την μάρκα αλλά για το είδος τοπολογίας , watt κλπ και πάλι ξαναλέω .... εάν το ήθελε. Επίσης, το ρώτησα για δικιά μου γνώση. Δεν επρόκιετο να δώσω κάποια συνέχεια ούτε να του εκβιάσω κάποια άποψη που να συμφωνεί με τη δική μου.

Εδω έχω ρωτήσει ανθρώπους έτσι και μου έχουν απαντήσει είχα λαμπάτο και ήταν λάμπα μόνο στην προενίσχυση χα χα. Ο άλλος μου λεει Μάκιντος.

Ο σκοπός μου δεν είναι άλλος από το να περάσω απλώς ενα μηνυμα ότι όλες οι λάμπες δεν είναι κατ ' ανάγκη όπως τις περιγράφετε (ίσως ίσχυε παλιά δε γνωρίζω) και ούτε επιδεικνύουν μια (ή ίδια) συμπεριφορά που έχει δημιουργηθεί στο μυαλό του καθένα. Και να μην ακούνε τις σειρήνες και εαν τους δοθεί η ευκαιρία να ακούσουνε (πράγμα σπάνιο καθώς και οι ίδιοι που τις εμπορεύονται δεν τις συστήνουν απο την εμπειρία μου).

Εχω ξανατοποθετηθεί για τις λάμπες και ποια τοπολογία είναι η μόνη που για εμένα ξεχωρίζει. Δε το κάνω για διαφήμιση αλλά επειδή το νοιώθω σαν υποχρέωση καθώς και εγω δεν είμαι άτομο που μεγάλωσε παρά μονο με τρανσίστορ και δυστυχώς άκουγα αυτές τις σειρήνες και δεν είχα σκοπό να τους δώσω μια ευκαιρία. Ήταν καθαρά θέμα τύχης το γεγονός. Η καλύτερη αγορά και εμεπιρία της ζωής μου και θέλω να την μοιραστώ σαν έστω προσπάθεια κάποιος, εαν θέλει και μπορεί, να την βιώσει. Τόσο απλό. Ουτε είπα να μην έχει άλλες τοπολογίες. Εγω έχω απο όλες. Γαιτί δηλα΄δη κάποιος πρεπει να περιοριστεί μόνο σε μια λύσεις εαν μπορεί να έχει πιο πολλες (το ιδιο και στα φορμάτ που λέγαμε, ιδιως οι παλιοί.... οι νεοι καλά κανουν και ακολουθούν το παρόντα τρόπο).

Εσύ τώρα συκεκριμένα, εαν θες μια συμβουλή μου ώστε να είσαι ο γκουρού ο σωστός, (εγω δεν είμαι γκουρού στον τομέα σου αλλά σε άλλον) καλά θα ήταν να παρουσιάζεις πιο ετεροβαρώς τη γνώμη σου όταν κάνεις κάποιες "αναλύσεις" παραθέτοντας στοιχεία. Δε λέω για την οθρότητα αυτών , ούτε και για την ακρίβεια των στοιχεών που και να θεωρηθεί ορθή.... υπάρχουν και άλλα πράγματα και ισορροπίες που μπορείς να κρατήσεις. Αναφέροντας προτερήματα και ελαττωματα και να αφήσεις τον αναγνώστη να κρίνει και να προβληματιστεί. Ιδίως όταν βλέπεις οτι υπάρχει μια στρατιά ακολούθων που τα μεταφράζουν κάπως κατα το δοκούν, μετά τις τοποθετήσεις σου και κανουν επικiνδυνο popularize. Εκτός και εαν συμφωνείς με αυτά που ακολουθούν, αυτές. Εαν δεν συμφωνείς και βλέπεις οτι η προσπαθεια σου, κατα κάποιο λόγο παρερμηνεύεται, κανονικά εχεις δυο επιλογές για να εισαι σωστός γκουρού α) την επομενη φορά να εισαι πιο ισορροπιστικός στη γραφή σου για τα προτερηματα και ελαττωματα (που συνήθως είναι πάντα ελαττωματα) ή β) μετά κατά τη γνώμη μου πρέπει να τρέχεις να μπαλώσεις τα λάθος συμπεράσματα και επισημάνσεις που ακολουθούν απο τρίτους. Βέβαια, είναι θέμα ευθύνης που νοιώθει ο καθένας.

Αλλιώς δημιουργείται ενα κλίμα ακολούθων.

Βεβαια εγω δεν ήμουν ποτέ ούτε υπέρ των ακολούθων , ούτε υπερ των γκουρού σε κανέναν τομέα. Και σίγουρα στην επιστημονική παράθεση στοιχείων, σίγουρα δεν έχει θέση. ϊσως στον ΠΑΟΚ. Άσε που θα φρόντιζα να έχω αντίλογο και εαν δεν υπήρχε (οπως στην περίπτωση σου εδω, πολλές φορές συμβαίνει ) θα τον έκανα μόνος μου. Στην ακουστική το κάνεις, σε άλλα θέματα ... χωλαίνει το πράγμα κατά τη γνώμη μου. Είμαι αυστηρός μαζί σου γιατι έχω απαιτήσεις και γιατί βλέπω οτι οι θέσεις σου έχουν βαρύνουσα σημασία και πως τις αναπτύσσεις αποκτα μεγάλη σημασία και επιρροή. Επίσης δεν βοηθάς έτσι, άτομα που δε θέλουν για οποιοδήποτε λόγο (οικονομικό, γνωσιακό, αφιέρωσης χρονου κλπ) να βελτιώσουν μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση, παρουσιάζοντας μόνο την ιδανική και σωστή. Ενας γκουρού βοηθάει όλους τους ανθρωπους με το τι μπορούν και είναι διαθεσιμοι να ακολουθήσουν, όχι τι θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Τους το αναφέρει αλλά μέχρι εκεί. Τέσπα δεν είναι κάτι προσωπικό. Δε θες να με ακούσεις no problem. Συνέχισε όπως νομίζεις ορθό. Εγω μονόλευρα και στρατευμένα αρθρα ποτέ δε μου δίνουν ευχαρίστηση να διαβάζω. Μου αρέσει η αντιπαράθεση στοιχείων και όχι οι μονόλογοι. Τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαβάσω και ακραιες ακομη τοποθετησεις. Πάντως σαν επιστημονκό μην το παρουσιάζεις όταν για λόγους που βεβαια δεν ευθυνεσαι εσυ, αντίλογος στο λόγο σου απο ότι βλεπω δεν υπάρχει.

Υ.Γ:
Εσυ εξάλλου υποστηρίζεις ότι ολές οι λάμπες είναι "ετσι" εσυ να απδείξεις ότι είναι "έτσι" όλες. Δε χρειάζεται να ξέρεις ποια έχω εγω ή κάποιος άλλος. Αφού είναι όλες έτσι τελείωσε το θέμα. Φέρε κανέναν κατασκευαστή να μιλήσετε μαζί και να αντιπαραθέσετε τα επιχειρήματα σας και τότε θα είναι ...κάτι χρήσιμο για όλους να διαβάσουμε μια τέτοια αντιπαράθεση.
Έχω αναφερθεί σε λυχνιακές υλοποιήσεις που θα εκτιμούσα ως αχρωμάτιστες...Music Reference RM-200,McIntosh MC275, Nagra και Octave τελικοί στο Μόναχο είναι τέσσαρες χαρακτηριστικές περιπτώσεις...Γι αυτό και σε πλαίσιο εμπλουτισμού θα ήταν ωραίο να θέτουν διάφορα μέλη υπ'όψιν μας νέες υποψήφιες υλοποιήσεις...Αλλιώτικα με τη μυστικοπάθεια δεν αναμένεται να βελτιωθεί η συλλογική συνείδηση. :wink:
Με γνώμονα πάντως τις δικές του υπερθετικές περιγραφές,εκτιμώ για τον αγαπημένο μας thva ότι θα έπρεπε να έχει...Lamm ενισχυτικά. :wink:

Last edited:

Reaction score
12.264
ναφέροντας προτερήματα και ελαττωματα και να αφήσεις τον αναγνώστη να κρίνει και να προβληματιστεί. Ιδίως όταν βλέπεις οτι υπάρχει μια στρατιά ακολούθων που τα μεταφράζουν κάπως κατα το δοκούν, μετά τις τοποθετήσεις σου και κανουν επικiνδυνο popularize. Εκτός και εαν συμφωνείς με αυτά που ακολουθούν, αυτές. Εαν δεν συμφωνείς και βλέπεις οτι η προσπαθεια σου, κατα κάποιο λόγο παρερμηνεύεται, κανονικά εχεις δυο επιλογές για να εισαι σωστός γκουρού α) την επομενη φορά να εισαι πιο ισορροπιστικός στη γραφή σου για τα προτερηματα και ελαττωματα (που συνήθως είναι πάντα ελαττωματα) ή β) μετά κατά τη γνώμη μου πρέπει να τρέχεις να μπαλώσεις τα λάθος συμπεράσματα και επισημάνσεις που ακολουθούν απο τρίτους. Βέβαια, είναι θέμα ευθύνης που νοιώθει ο καθένας.
Κι όμως, νομίζω ότι ακολούθους έχει η αντίπερα όχθη και όχι αυτή στην οποία βρίσκονται ο Bhutia και οι δόκτωρες. Γιατί, όσοι ακολουθούμε αυτούς τους τρεις το κάνουμε επειδή χωνέψαμε αυτό που κοφτά μας λένε ( και καλά κάνουν και το λένε κοφτά ), δεν ακολουθούμε δογματικά την υποκειμενική άποψη του οποιουδήποτε. . Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακόλουθο επειδή άλλαξα μυαλά και ασπάστηκα αυτά που υποστηρίζουν ( και τεκμηριώνουν επιστημονικά αλλά και με μετρήσεις ) οι δόκτωρες και ο Bhutia. Και αν το γεγονός ότι παρέχουν μετρήσεις και τεκμηριώνουν μέσω αυτών τον λόγο τους σου φαίνεται άστοχο, άλλο τόσο μου φαίνεται άστοχο και άσκοπο το να ακούω τις προτάσεις του οποιουδήποτε που τεκμηριώνει με υποκειμενικές απόψεις.
Σημειωτέον ότι έχω υπάρχει ένας απο αυτούς που προέτρεξαν ή παρεξήγησαν τα λεγόμενα τόσο του Bhutia όσο και των δοκτώρων ( ειδικά του Bhutia ως προς το DSP που θεωρούσα υποκατάστατο της φροντίδας χώρου ) και πάντα μα πάντα έσπευσαν - διακριτικά - να με διορθώσουν. Άρα, κάνουν κι αυτό που ζητάς, απλά δεν πέτυχες τη περίπτωση ανάμεσα στα τόσα μηνύματα που γράφουμε καθημερινά, μέσα σε αμέτρητα νήματα.

Reaction score
19.585
Έχω αναφερθεί σε λυχνιακές υλοποιήσεις που θα εκτιμούσα ως αχρωμάτιστες...Music Reference RM-200,McIntosh MC275, Nagra και Octave τελικοί στο Μόναχο είναι τέσσαρες χαρακτηριστικές περιπτώσεις...Γι αυτό και σε πλαίσιο εμπλουτισμού θα ήταν ωραίο να θέτουν διάφορα μέλη υπ'όψιν μας νέες υποψήφιες υλοποιήσεις...Αλλιώτικα με τη μυστικοπάθεια δεν αναμένεται να βελτιωθεί η συλλογική συνείδηση. :wink:
Κοιτα που ήμουν σιγουρος ότι αυτές θα θεωρείς καλές υλοποιήσεις χα χα χα.

Αγοράστε τρανζιστορ καλύτερα χα χα.

Καμια μυστικοπάθεια , αυτά όλα υπάρχουν σαν debate σε διάφορα σάιτ του εξωτερικού. Πρότεινω στους αναγνώστες που ενδιαφέρονται να τα διαβάσουν.

Κάτι αποψεις για αρμονικό πλουτο πάντως που διάβασα και πως το παρουσιάζεις τις βρίσκω πολυ debatable και με έλλειψη γνώσης του τι αφορά το θέμα. Εκεί σταμάτησα να διαβάζω. Συν το γεγονός της αντιαισθητικής τιτλοφόρησης ...κάτι για λαμπα, λόλες και τζάμπα .... που αυτόματα ξέρεις τι θα ακολουθήσει σε μια αρθρογραφια (γιατι νόμιζω αυτό κάνεις και όχι επιστημονικά άρθρα.).

Στην ακουστική βρε παιδι μου γιατί είσαι αλάνθαστος ? χα χα.

Άντε καλή συνέχεια, μη δίνεται σημασία σε εμένα.
Κι όμως, νομίζω ότι ακολούθους έχει η αντίπερα όχθη και όχι αυτή στην οποία βρίσκονται ο Bhutia και οι δόκτωρες. Γιατί, όσοι ακολουθούμε αυτούς τους τρεις το κάνουμε επειδή χωνέψαμε αυτό που κοφτά μας λένε ( και καλά κάνουν και το λένε κοφτά ), δεν ακολουθούμε δογματικά την υποκειμενική άποψη του οποιουδήποτε. . Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακόλουθο επειδή άλλαξα μυαλά και ασπάστηκα αυτά που υποστηρίζουν ( και τεκμηριώνουν επιστημονικά αλλά και με μετρήσεις ) οι δόκτωρες και ο Bhutia. Και αν το γεγονός ότι παρέχουν μετρήσεις και τεκμηριώνουν μέσω αυτών τον λόγο τους σου φαίνεται άστοχο, άλλο τόσο μου φαίνεται άστοχο και άσκοπο το να ακούω τις προτάσεις του οποιουδήποτε που τεκμηριώνει με υποκειμενικές απόψεις.
Σημειωτέον ότι έχω υπάρχει ένας απο αυτούς που προέτρεξαν ή παρεξήγησαν τα λεγόμενα τόσο του Bhutia όσο και των δοκτώρων ( ειδικά του Bhutia ως προς το DSP που θεωρούσα υποκατάστατο της φροντίδας χώρου ) και πάντα μα πάντα έσπευσαν - διακριτικά - να με διορθώσουν. Άρα, κάνουν κι αυτό που ζητάς, απλά δεν πέτυχες τη περίπτωση ανάμεσα στα τόσα μηνύματα που γράφουμε καθημερινά, μέσα σε αμέτρητα νήματα.
Και αυτοί λάθος είναι. Είπα ..... όλοι οι ακολουθοι είναι λαθος. Εσυ καλά έκανες και κανεις οτι κάνεις.

Απλως λίγο προσοχή μη γίνουμε σαν αυτούς που κάποτε κρτικάραμε και μας φερθήκανε άδικα.

Εγω δεν είμαι , δεν ήμουν ποτέ με κανέναν που ακολουθεί τέτοιες νοοτροπίες. Εγω αποφασίζω μόνος μου,. δεν επηρρεάζομαι απο κανέναν. Μην ανησυχείς χα χα. ¨οπως δεν ανησυχω εγω για εσενα και κανέναν.

Η επιστήμη πάντως δεν έχει όχθες (δυστυχως τελευταια , έχουμε επιστημονες που έχουν όχθες αλλά αυτο δεν αποτελεί την επιστήμη). Οχθες έχουν οι ομάδες, τα κοματα και οι ιδεολογίες. Όταν βλέπεις όχθες μακρυά. Η αλήθεια συνήθως είναι στη μέση.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Κοιτα που ήμουν σιγουρος ότι αυτές θα θεωρείς καλές υλοποιήσεις χα χα χα.

Αγοράστε τρανζιστορ καλύτερα χα χα.
...
Ο όρος που χρησιμοποίησα ήταν ΄΄αχρωμάτιστες΄΄...Καλές οπωσδήποτε θα χαρακτήριζα τα Lamm...:sneaky:

Reaction score
19.585
Ο όρος που χρησιμοποίησα ήταν ΄΄αχρωμάτιστες΄΄...Καλές οπωσδήποτε θα χαρακτήριζα τα Lamm...:sneaky:
Ποιά λαμ ... τα παλιά ή τα καινούργια ? χα χα

Βρε την κακομοίρα τη λάμπα δε θα βρεθεί κανέις βρε παιδάκι μου να πεί έστω και ενα καλό λόγο. Καλά να μην σας επηρρεάζω εγω είμαι και περίεργος ανθρωπος πάντα υπέρ του αδυνάτου και της μειοψηφίας.

Να ξέρετε , όσο πιο λίγους θα δείτε στην κηδεία κάποιου, αυτός ήταν ένας καλός άνθρωπος χα χα.

Reaction score
12.264
Και αυτοί λάθος είναι. Είπα ..... όλοι οι ακολουθοι είναι λαθος. Εσυ καλά έκανες και κανεις οτι κάνεις.

Απλως λίγο προσοχή μη γίνουμε σαν αυτούς που κάποτε κρτικάραμε και μας φερθήκανε άδικα.

Εγω δεν είμαι , δεν ήμουν ποτέ με κανέναν που ακολουθεί τέτοιες νοοτροπίες. Εγω αποφασίζω μόνος μου,. δεν επηρρεάζομαι απο κανέναν. Μην ανησυχείς χα χα. ¨οπως δεν ανησυχω εγω για εσενα και κανέναν.
Άλλο πράγμα όμως ο επηρεασμός και εντελώς διαφορετικό πράγμα η έμπνευση. ;)

Η επιστήμη πάντως δεν έχει όχθες (δυστυχως τελευταια , έχουμε επιστημονες που έχουν όχθες αλλά αυτο δεν αποτελεί την επιστήμη). Οχθες έχουν οι ομάδες, τα κοματα και οι ιδεολογίες. Όταν βλέπεις όχθες μακρυά. Η αλήθεια συνήθως είναι στη μέση.
Ακριβώς όπως το λες, η επιστήμη δεν έχει όχθες. Δεν βρίσκω όμως καμία σύνδεση μεταξύ επιστήμης και π.χ. reviewers που γράφουν αμέτρητες παπάτζες ( πιθανολογούμενα, κατευθυνόμενες... ) τις οποίες διαβάζουν οι δύστυχοι οι οντιοφίλ και τις έχουν σαν ευαγγέλιο του high end.
Αυτό που εκτιμώ όμως τόσο στον Bhutia, όσο και στους δόκτωρες, είναι ότι ευαγγελίζονται τις μετρήσεις και παραθέτουν μετρήσεις. Δεν ασχολούνται με τις ακουστικές τους εντυπώσεις, ενώ σου λένε έμμεσα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να δώσεις πινελιές στο τελικό άκουσμα ( αν το θέλεις ). Δεν θα σου πουν ποτέ όμως για παράδειγμα "πες μου πόσο κοστίζει το σύστημά σου, να σου προτείνω συστατικά". Παραθέτουν δε μελέτες επιστημόνων, οι οποίοι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους απίστευτη τεχνολογία για να κάνουν αυτές τις μελέτες.
Είναι δηλαδή σαν να συγκρίνουμε τη μαμή του χωριού της δεκαετίας του 50 με τον Γιακούμπ. Η μαμή φαντάζει σαν επιστήμων στους αδαείς του χωριού, αλλά είναι ένα τίποτα μπροστά στον Γιακούμπ.

Reaction score
19.585
Δεν είμαι εγώ ό "εχθρός" σας παιδιά, απλώς είμαι η "συνειδησή" σας. :) Να επιτυγχάνεται ο στόχος του καθένα, όσο πιο δίκαια και ήρεμα και λογικά γίνεται και με πλουραλισμό. Έτσι λειτουργεί και το σύμπαν και η φύση. Ότι ποικιλία μπορεί και δύναται να τη φτιάξει ...την φτάχνει.

Reaction score
19.585
Αγαπητά φίλε, η συμπάθεια μου στο πρόσωπο σου είναι μεγάλη, για λόγους που εγω μπορώ να διαβλέψω και δεν είναι για να αναλύονται δημόσια. Ξέρω εγω. Διαβάζω βουλωμένα γράμματα. Σωστά κάνεις και ακολουθείς τα επιστημονικά δεδομένα. Απλώς αυτά σου εξασφαλίζουν ενα μίνιμουμ. Υπάρχουν νομιζω και αλλά επίπεδα κατανόησης του μουσικού νοήματος , είτε της αναπαραγωγής, είτε της δημιουργίας αυτού. Απο αυτά που έχω χτενίσει λίγο τα νήματα, αυτά τα επίπεδα δεν συζητιούνται. Κατά τη εκτίμηση μου υπάρχουν τουλάχιστον 5 επίπεδα ακόμη απο τα περίπου 8 που δεν έχουν κάν εξεταστεί. Η μουσική δεν είναι ήχος. Η προσπάθεια κβαντικοποίηση της απο την επιστήμη ώστε να την "κατανοήσει" , είναι σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον, και εργασίες ψυχοκαουστικής και νευρολογίας που έχω ρίξει μια ματιά κατά την εκτιμήσή μου, είναι για γέλια κυριολεκτικά (ακόμη) και πολλές και επικινδυνες στα συμπεράσματα τους καθώς δε συνάδουν με τα εμπειρικά δεδομένα (περί μουσικής) που την έχουν καθιερώσει και εδριαώσει στους αιώνες. Εδω παίζονται άλλα θέματα που αφορούνε κομμάτι της πίτας , interlinked μεταξύ disciplines. που δεν είναι της παρούσης να στα αναφέρω. Εξάλου ενα συμπέρασμα σημερινό, αύριο ανατρέπεται. Επίσης η επιστήμη μπορεί να σε πάει μέχρι ένα σημείο. Ο ρόλος της είναι να περιγράψει,όχι να δημιουργήσει τα φαινόμενα. Μεγάλη παρανόηση για το ρόλο της, απο ανθρώπους που δεν είναι επιστήμονες ή και που είναι. Για να στο κάνω πιο κατανοητό, τα μαθηματικά για παράδειγμα σου λένε οτι 2+2=4 αλλά ποτέ δε θα σου δώσουν 4 ευρώ.

Η επιστήμη είναι ενα επάγγελμα. Οι σκοποί της πολλές φορές δεν είναι αυτοί που νομίζει ο απλός κόσμος και δεν γίνονται με σκοπό να καλυτερέψουν ή να βοηθήσουν εσένα ή εμένα, στην κατανόηση σου, της μουσικής, που υπάρχει ήδη απο πρίν την πιάσει στα χέρια της για να την αναλύσει. Η μέθοδος της κβαντικοποίησης είναι μια μέθοδος η οποία είναι αναγκαία μόνο γιατί έτσι κατανοεί ο άνθρωπος τα φαινόμενα και μπορεί μετά να τα ανπαραγάγει αλλά όχι φυσικά πρωτογενώς.. Όχι για άλλο λόγο.

Ευτυχώς η μουσική όπως και κάποια άλλα σημαντικά συνήθως πράγματα στη ζωή βλέπω ότι έχουν "προστατευθεί" κατά κάποιο μαγικά αναγκαίο και θαυμαστό τρόπο ώστε να μην πέσουν στα χέρια πολύ χαμηλής στάθμης πνευματικού επιπέδου ανθρώπων και να κανιβαλίστουν. Αυτή είναι και η αξία της τέχνης, γενικότερα και λίγοι μπορούν να κατανοήσουν αυτό το πράγμα , και λυπάμαι που δυστυχώς ανακαλύπτω οτι έχουμε φτάσει στο επίπεδο να είναι πλέον οι επιστήμονες σε χειρότερο επίπεδο ακόμη και απο τον πιο απλό και απαίδευτο άνθρωπο.

Αφου πάντως πάντως ακολουθήσεις τα επιστημονικά δεδομένα , για να είσαι λίγο πιο σίγουρος ότι όλα πήγαν καλά, προτείνω να ακους μουσική και να παίρνεις - μετράς πιο πολύ, τη γνώμη ανθρώπων κυρίως που περιγράφονται στο παρακάτω βίντεο. Γιατί δεν είναι τα αυτιά που "καταλαβαίνουν" αλλά άλλα πράγματα. Εγω δεν είμαι διαθέσιμος χα χα και η Dolores η χαζή, της οποίας ξέχασα, την επέτειο θανάτου της, πήγε και πέθανε. Υπάρχουν πολλοι όμως διαθέσιμοι, εαν ξέρεις να τους αναγνωρίσεις. εαν είναι και μουσικοί ακόμη καλύτερα.

Ας την θυμηθούμε την κακομοίρα με ενα ωραίο βίντεο, αλλά και με στίχους απο τις πρόχειρες πρόβες που είχαν ηχογραφηθεί πρίν το θάνατο και συμπληρώθηκαν απο το συγκρότημα. Προφητικό ? Τουλάχιστον θα ευχαριστηθείς το βίντεο με τα κινούμενα σχέδια.

Last edited:

Reaction score
19.585
(πρόβλημα λήξης χρόνου editing)... συμπλήρωμα :

Προσπάθειες να συζητηθούν αυτά τα επίπεδα γίνονται (και μόνο απο Μπούτια συνήθως) αλλά είναι σε καθαρά τεχνικό επίπεδο και όχι με περιγραφή του αντικτύπου που έχουν αυτά στον απλό άνθρωπο και στο μουσικό μηνυμα που δε ξέρει την "επιστημονική" βάση πίσω απο αυτά αλλά και δεν τον ενδιαφέρει στο κάτω κάτω , αλλά θέλει να πάει κατευθείαν στο αποτέλεσμα αυτών. (εαν μπορεί και δυναται βεβαια να εκτιμήσει τη διαφορά). Οπότε δεν έιναι δύσκολο να κατανοησει κάποιος γιατι δεν μπορεί να περάσει τόσο εύκολα το μηνυμα across. Γιατί ο κόσμος θέλει κάτι να κάνει relate. Θα μου πείς ο Μπούτια μπορέι να μην είναι αυτός ο σκοπός του και ούτε να τον εξιτάρει απλώς του την μπαίνω λίγο για να καταλάβει και να μην απορεί γιατί παιδεύτηκε (και θα συνεχίσει ίσως) να περάσει αυτό το πράγμα.

"Οι σοφοί άνθρωποι αχολούνται με ιδέες , οι intellectuals με γεγονότα και ο απλός άνθρωπος με το τι θα φάει σήμερα".....Προύστ

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
(πρόβλημα λήξης χρόνου editing)... συμπλήρωμα :

Προσπάθειες να συζητηθούν αυτά τα επίπεδα γίνονται (και μόνο απο Μπούτια συνήθως) αλλά είναι σε καθαρά τεχνικό επίπεδο και όχι με περιγραφή του αντικτύπου που έχουν αυτά στον απλό άνθρωπο και στο μουσικό μηνυμα που δε ξέρει την "επιστημονική" βάση πίσω απο αυτά αλλά και δεν τον ενδιαφέρει στο κάτω κάτω , αλλά θέλει να πάει κατευθείαν στο αποτέλεσμα αυτών. (εαν μπορεί και δυναται βεβαια να εκτιμήσει τη διαφορά). Οπότε δεν έιναι δύσκολο να κατανοησει κάποιος γιατι δεν μπορεί να περάσει τόσο εύκολα το μηνυμα across. Γιατί ο κόσμος θέλει κάτι να κάνει relate. Θα μου πείς ο Μπούτια μπορέι να μην είναι αυτός ο σκοπός του και ούτε να τον εξιτάρει απλώς του την μπαίνω λίγο για να καταλάβει και να μην απορεί γιατί παιδεύτηκε (και θα συνεχίσει ίσως) να περάσει αυτό το πράγμα.

"Οι σοφοί άνθρωποι αχολούνται με ιδέες , οι intellectuals με γεγονότα και ο απλός άνθρωπος με το τι θα φάει σήμερα".....Προύστ
Η τεχνολογική εξέλιξη δεν προχωρά απορρίπτοντας τα τρέχοντα δεδομένα κάθε εποχής υπό την προσδοκία ότι θ'ανατρέπονταν στο μέλλον...Δεν γίνεται να διερευνήσεις κάτι άμα δεν λογαριάζεις εξαρχής την ισχύ του...

Όπως έχουν επιδείξει οι λυπηρές ιστορίες σπουδαίων καλλιτεχνών,όση ενόραση και να προσφέρει η μουσική δημιουργία,στην τελική καθένας θα έχει να παλέψει με δικούς του δαίμονες...

Τα μαθηματικά μπορούν να μας δείξουν πόση ακρίβεια αγαθών επικρατεί και τις επιπτώσεις αυτής,αλλά χωρίς δική μας επεξεργασία και δράση πάνω στα δεδομένα τους δεν γίνεται να την αντιπαρέλθουμε...Καθότι επαινούμενη μεν η εξερεύνηση σε ανώτερα και βαθύτερα επίπεδα,αλλά και ο πιο βαθυστόχαστος νους χρειάζεται θρεπτικές ουσίες και περιβάλλον ευνοϊκό για να ευδοκιμήσει.Αυτό οδηγεί στο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι σοφοί υπόκεινται στις ανάγκες των απλών ανθρώπων...

Δική μου συμβουλή στον 'Ναύτη είναι να ενεργεί ακολουθώντας την οδό της μικρότερης σπατάλης σε χρόνο και χρήμα,αφού οι τωρινοί καιροί όπως και οι μελλοντικοί δεν ενδείκνυνται για ΄΄extra large΄΄ (εκ)δηλώσεις.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.017
Υπάρχει τρόπος να μην πιάσουμε καν τα τεχνικά θέματα - επιστήμη και να ζαλίζομαι το κεφάλι μας και πιθανόν και τους άλλους, για το τι ηχεία θα πάρουμε για παράδειγμα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό:
1) Budget
2) Αισθητική
3) Όγκος

1) Επιλέγουμε ηχεία που μπορούμε να πληρώσουμε. Ενεργά, παθητικά, μικρά, μεγάλα, δεν έχει σημασία, όλα μέσα. Ας είναι 5, 10, 15 ή και παραπάνω.

2) Από αυτά που επιλέξαμε θα βρούμε σίγουρα ηχεία με τα οποία δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί τους, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε μπροστά μας ή δεν ταιριάζουν στο χώρο. Αυτά φεύγουν.

3) Από τα ηχεία που έμειναν σίγουρα κάποια είναι μεγάλα για το χώρο μας, είτε ηχητικά είτε λόγο όγκου. Έξω και αυτά.

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα τα 1, 2 & 3 να είναι τα μοναδικά που θα χρειαστούμε γιατί στο στάδιο 3 θα βρούμε μόνο ένα ηχείο. Αυτό είναι το ηχείο μας.

Τι σημασία έχουν τα τεχνικά αν δεν μπορούμε να το πληρώσουμε;
Τι σημασία έχουν αν δεν μπορούμε να το βλέπουμε ή αν δεν χωράει.

Αν το τρίτο στάδιο μας βρει με 2 ηχεία, τότε ας κοιτάξουμε και τα specs.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Εγώ πάντως από τον γκουρού δεν ζηλεύω τις γνώσεις ούτε την επιμονή του στη λεπτομέρεια, αλλά το γεγονός πως είναι flatline.. :p
Δεν επηρεάζεται από το εξωτερικό περιβάλλον ο άνθρωπος με τίποτα..
Ούτε άνεμοι, ούτε καταιγίδες..
Όλοι (οι περισσότεροι) βγάζουμε λίγο συναίσθημα, πετάμε μία ατάκα, εξωτερικεύουμε μια αντίδραση..
Τίποτα.. :idk:

C-3po.. εσύ? :roflmao::roflmao::roflmao:

:lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Εγώ πάντως από τον γκουρού δεν ζηλεύω τις γνώσεις ούτε την επιμονή του στη λεπτομέρεια, αλλά το γεγονός πως είναι flatline.. :p
Δεν επηρεάζεται από το εξωτερικό περιβάλλον ο άνθρωπος με τίποτα..
Ούτε άνεμοι, ούτε καταιγίδες..
Όλοι (οι περισσότεροι) βγάζουμε λίγο συναίσθημα, πετάμε μία ατάκα, εξωτερικεύουμε μια αντίδραση..
Τίποτα.. :idk:
C-3po.. εσύ? :roflmao::roflmao::roflmao:

:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.654
Μου αρέσουν οι λαμπάτοι και για το λόγο αυτό κατέχω έναν τέτοιο, ακούω μέσω αυτού συγκεκριμένα πράγματα -συνήθως παληακά- και γουστάρω τρελά.
Ναι, έχει πλάκα για πολλούς από μας "παλιούς" να ακούμε πως παιζ το μηχανάκι.😍

Μία βασική αρχή που υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των "παλιών" είναι ότι το "καλύτερο" στέρεο παιζ "καλύτερα" περισσότερες μουσικές, δηλαδή το "χειρότερο" ενοχλεί (ή τα κάνει μαντάρα) σε περισσότερες μουσικές.

Εν μέρει σωστό.

Το "παιζ καλύτερα" είναι υποκειμενικό και δε το δέχομαι, εξαρτάται από την διάθεση, την ηχογράφηση, το πως βλέπεις ένα μουσικό είδος και τι μλκια σου έχει καρφωθεί στο μυαλό περί "πχιότητας". 😜

Το δικό μου μότο είναι πως το "καλύτερο" δεν είναι αυτό που σου ακούγεται "καλύτερα", αλλά μόνον αυτό που δεν σε ενοχλεί ώστε να μην σε αφήνει να απολαύσεις και να ξεχαστεις στις μουσικές σου.

Το να σου ακούγεται κάτι καλύτερα, είναι έως ύποπτο. 😂😜🤣

ΥΓ.
Είμαι σίγουρος πως μέσα στο "καλύτερο", εκτός από τις άριστες μετρήσεις, συμπεριλαμβάνονται τα άψογα 3D upmixers για κείνα τα μουσικά αρχεία που δεν συμπεριλαμβάνουν εγγενώς πληροφορίες.. Ταβανιού. 😎

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Το δικό μου μότο είναι πως το "καλύτερο" δεν είναι αυτό που σου ακούγεται "καλύτερα", αλλά μόνον αυτό που δεν σε ενοχλεί ώστε να μην σε αφήνει να απολαύσεις και να ξεχαστεις στις μουσικές σου.
Ε, τόσα χρόνια σου λέμε να ψωνίσεις από Άγγλους ευγενείς :whistling: να σωθείς και εσύ πηγαίνεις και τα δίνεις στο 3ο Ράιχ.. :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.654
Ε, τόσα χρόνια σου λέμε να ψωνίσεις από Άγγλους ευγενείς :whistling: να σωθείς και εσύ πηγαίνεις και τα δίνεις στο 3ο Ράιχ.. :p
Οι επιλεκτικές δήθεν ευφωνικες αλλοιώσεις των Άγγλων, κάνουν να ακούγονται καλύτερα τα καμπανάκια και κατ μλκιες χαιεντιες, αλλά στην μάζα της μουσικής μου ματώνουν τα τύμπανα.

Reaction score
2.749
Τα Β&W είναι αυτά που είναι
Σε άλλους αρέσουν,σε άλλους όχι
Η διαφορά με τα ηχεία του ear και με τον τρόπο που τα οδηγεί είναι ότι αυτά μπορούν να γίνουν ότι ηχεία θέλει
Αυτή είναι η πρόοδος και η συνεισφορά της τεχνολογίας
Απλά βλέπεις μια καμπύλη του ηχείου που γουστάρεις και την αντιγράφεις
Ο Κώστας μπορεί …
E208F242-3873-491F-B18F-2AA4C8262FE6.png
3AE459B9-8990-4DF3-AD29-513AEEC4F262.png
7EA82F19-7F1E-4A2E-BFC5-625704263848.png
17FB4D33-F861-4757-BD82-554919CDF970.png
6CACDD5C-0E55-45AC-81A1-312F280AA0B2.png

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads