- Reaction score
- 19.585
Για αυτό το λόγο έγραψα το παρακλητικό και ευγενικό "Εαν θές πες ..... " . ¨Ηταν προτροπή. Δεν ήταν, δε το δέχομαι αυτό που λές. Ή εαν δεν πείς ....αρα δεν έχεις δίκιο για την εμπειρία σου. Επίσης ήταν προτροπή όχι για την μάρκα αλλά για το είδος τοπολογίας , watt κλπ και πάλι ξαναλέω .... εάν το ήθελε. Επίσης, το ρώτησα για δικιά μου γνώση. Δεν επρόκιετο να δώσω κάποια συνέχεια ούτε να του εκβιάσω κάποια άποψη που να συμφωνεί με τη δική μου.Όσοι έχουμε περάσει από ...Chris Hat γνωρίζουμε ότι στον δικό του περίφημο χώρο ό,τι setup και να έστηνε φανέρωνε αμείλικτα τις διαφορές ανάμεσα στις παραγωγές...
Για λόγους Αρχής και διαλεκτικής τάξης όμως είμαι υποχρεωμένος να εστιάσω στο εξής χωρίο :
Όταν σε προηγούμενη σελίδα ζήτησα από τον thva να παρέθετε στοιχεία για το δικό του setup το οποίο θα είχε μεγάλη αξία να γνωρίσουμε και να παραδειγματιστούμε,αντέδρασε όπως μπορεί κάποιος να διαβάσει στα προηγούμενα...Τώρα όμως υποβάλλει κι εκείνος σε σένα αίτημα ανάλογο μ'εκείνο το οποίο απέρριπτε...Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων,δεν θεωρώ παράλογο κάθε τέτοιο αίτημα,αλλά την έντονη απόρριψη σε αυτό - εφόσον μας περιγράφει με τόση ευφράδεια τις αρετές κάποιου άγνωστου σ'εμάς ηχοσυνόλου...
Εδω έχω ρωτήσει ανθρώπους έτσι και μου έχουν απαντήσει είχα λαμπάτο και ήταν λάμπα μόνο στην προενίσχυση χα χα. Ο άλλος μου λεει Μάκιντος.
Ο σκοπός μου δεν είναι άλλος από το να περάσω απλώς ενα μηνυμα ότι όλες οι λάμπες δεν είναι κατ ' ανάγκη όπως τις περιγράφετε (ίσως ίσχυε παλιά δε γνωρίζω) και ούτε επιδεικνύουν μια (ή ίδια) συμπεριφορά που έχει δημιουργηθεί στο μυαλό του καθένα. Και να μην ακούνε τις σειρήνες και εαν τους δοθεί η ευκαιρία να ακούσουνε (πράγμα σπάνιο καθώς και οι ίδιοι που τις εμπορεύονται δεν τις συστήνουν απο την εμπειρία μου).
Εχω ξανατοποθετηθεί για τις λάμπες και ποια τοπολογία είναι η μόνη που για εμένα ξεχωρίζει. Δε το κάνω για διαφήμιση αλλά επειδή το νοιώθω σαν υποχρέωση καθώς και εγω δεν είμαι άτομο που μεγάλωσε παρά μονο με τρανσίστορ και δυστυχώς άκουγα αυτές τις σειρήνες και δεν είχα σκοπό να τους δώσω μια ευκαιρία. Ήταν καθαρά θέμα τύχης το γεγονός. Η καλύτερη αγορά και εμεπιρία της ζωής μου και θέλω να την μοιραστώ σαν έστω προσπάθεια κάποιος, εαν θέλει και μπορεί, να την βιώσει. Τόσο απλό. Ουτε είπα να μην έχει άλλες τοπολογίες. Εγω έχω απο όλες. Γαιτί δηλα΄δη κάποιος πρεπει να περιοριστεί μόνο σε μια λύσεις εαν μπορεί να έχει πιο πολλες (το ιδιο και στα φορμάτ που λέγαμε, ιδιως οι παλιοί.... οι νεοι καλά κανουν και ακολουθούν το παρόντα τρόπο).
Εσύ τώρα συκεκριμένα, εαν θες μια συμβουλή μου ώστε να είσαι ο γκουρού ο σωστός, (εγω δεν είμαι γκουρού στον τομέα σου αλλά σε άλλον) καλά θα ήταν να παρουσιάζεις πιο ετεροβαρώς τη γνώμη σου όταν κάνεις κάποιες "αναλύσεις" παραθέτοντας στοιχεία. Δε λέω για την οθρότητα αυτών , ούτε και για την ακρίβεια των στοιχεών που και να θεωρηθεί ορθή.... υπάρχουν και άλλα πράγματα και ισορροπίες που μπορείς να κρατήσεις. Αναφέροντας προτερήματα και ελαττωματα και να αφήσεις τον αναγνώστη να κρίνει και να προβληματιστεί. Ιδίως όταν βλέπεις οτι υπάρχει μια στρατιά ακολούθων που τα μεταφράζουν κάπως κατα το δοκούν, μετά τις τοποθετήσεις σου και κανουν επικiνδυνο popularize. Εκτός και εαν συμφωνείς με αυτά που ακολουθούν, αυτές. Εαν δεν συμφωνείς και βλέπεις οτι η προσπαθεια σου, κατα κάποιο λόγο παρερμηνεύεται, κανονικά εχεις δυο επιλογές για να εισαι σωστός γκουρού α) την επομενη φορά να εισαι πιο ισορροπιστικός στη γραφή σου για τα προτερηματα και ελαττωματα (που συνήθως είναι πάντα ελαττωματα) ή β) μετά κατά τη γνώμη μου πρέπει να τρέχεις να μπαλώσεις τα λάθος συμπεράσματα και επισημάνσεις που ακολουθούν απο τρίτους. Βέβαια, είναι θέμα ευθύνης που νοιώθει ο καθένας.
Αλλιώς δημιουργείται ενα κλίμα ακολούθων.
Βεβαια εγω δεν ήμουν ποτέ ούτε υπέρ των ακολούθων , ούτε υπερ των γκουρού σε κανέναν τομέα. Και σίγουρα στην επιστημονική παράθεση στοιχείων, σίγουρα δεν έχει θέση. ϊσως στον ΠΑΟΚ. Άσε που θα φρόντιζα να έχω αντίλογο και εαν δεν υπήρχε (οπως στην περίπτωση σου εδω, πολλές φορές συμβαίνει ) θα τον έκανα μόνος μου. Στην ακουστική το κάνεις, σε άλλα θέματα ... χωλαίνει το πράγμα κατά τη γνώμη μου. Είμαι αυστηρός μαζί σου γιατι έχω απαιτήσεις και γιατί βλέπω οτι οι θέσεις σου έχουν βαρύνουσα σημασία και πως τις αναπτύσσεις αποκτα μεγάλη σημασία και επιρροή. Επίσης δεν βοηθάς έτσι, άτομα που δε θέλουν για οποιοδήποτε λόγο (οικονομικό, γνωσιακό, αφιέρωσης χρονου κλπ) να βελτιώσουν μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση, παρουσιάζοντας μόνο την ιδανική και σωστή. Ενας γκουρού βοηθάει όλους τους ανθρωπους με το τι μπορούν και είναι διαθεσιμοι να ακολουθήσουν, όχι τι θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Τους το αναφέρει αλλά μέχρι εκεί. Τέσπα δεν είναι κάτι προσωπικό. Δε θες να με ακούσεις no problem. Συνέχισε όπως νομίζεις ορθό. Εγω μονόλευρα και στρατευμένα αρθρα ποτέ δε μου δίνουν ευχαρίστηση να διαβάζω. Μου αρέσει η αντιπαράθεση στοιχείων και όχι οι μονόλογοι. Τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαβάσω και ακραιες ακομη τοποθετησεις. Πάντως σαν επιστημονκό μην το παρουσιάζεις όταν για λόγους που βεβαια δεν ευθυνεσαι εσυ, αντίλογος στο λόγο σου απο ότι βλεπω δεν υπάρχει.
Υ.Γ:
Εσυ εξάλλου υποστηρίζεις ότι ολές οι λάμπες είναι "ετσι" εσυ να απδείξεις ότι είναι "έτσι" όλες. Δε χρειάζεται να ξέρεις ποια έχω εγω ή κάποιος άλλος. Αφού είναι όλες έτσι τελείωσε το θέμα. Φέρε κανέναν κατασκευαστή να μιλήσετε μαζί και να αντιπαραθέσετε τα επιχειρήματα σας και τότε θα είναι ...κάτι χρήσιμο για όλους να διαβάσουμε μια τέτοια αντιπαράθεση.