Περίθλασης το...ανάγνωσμα

Reaction score
8.899
Εγω παντως εκανα την παρακατω δοκιμη στον χωρο μου για οποιον ενδιαφερεται. (Ναι, περασα πλεον συνειδητα στο πολυκαναλο αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης, αλλωστε θα υπαρξει νεο τοπικ για την ιστορια. και μονον...Οριστικη αποδραση σε πολυκαναλο συμπαν (goodbye stereo):biggrin:

Οσον αφορα το πειραμα, εβαλα το απμιξινγκ της Auro 3D το λεγομενο Auromatic που ειναι παραμετροποιησιμο απο 1-16 στο 1 με συνεπεια να μην παιζει τιποτα απο τα σαραουντ και το ηχεια υψους. ε λοιπον δεν βλεπω σε αντιπαραβολη με το στερεο καμια διαφορα ουτε στην πληροφορια ουτε στην ενταση ( χρησιμοποιησα και ηχομετρο), καμια αντιληπτη διαφορα.
Σε δευτερο σταδιο διατηρησα την σταθμη ιδια και ανεβασα την ενταση του απμιξερ στο 10 και 16. με αυτο τον τροπο αυξανεται η ενταση τοσο των σαραουντ οσο και των ηχειων υψους και μαλιστα αισθητα ( απενεργοποιησα τα ενεργα κατω ηχεια, ενω κατοπιν μετρησεων δεν διαπιστωσα καποια μειωση της εντασης των μπροστινων κατα την αυξηση της εντασης του απμιξερ.
Τωρα η πληροφορια που το καθενα καλειται να αναπαραξει ειναι νομιζω θεμα αλγοριθμου
Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι το συγκεκριμενο απμιξερ προσθετει πληροφορια οση χρειαζεται στα σαραουντ και υψους ενω τα μπροστινα εξακολουθουν να παιζουν την ιδια πληροφορια στην ιδια ενταση.
Ολο το ζουμι ειναι οτι το απμιξερ της Auro ειναι παραμετροποιησιμο και μπορει να κουμπωσει στα γουστα ακομη και ενος αμετανοητου δικαναλου. Με τα υπολοιπα δεν ασχοληθηκα πολυ.
Τις καλημερες μου:biggrin:

Reaction score
19.584
Όπως εντόπισε ότι...θα μπορούσε να ζήσει και χωρίς αυτό... :wink:
Αν θα με απασχολούσε κάτι,είναι να δινόταν η ανωτέρω απάντηση απευθείας στο αρχικό ερώτημα,δηλαδή στο αν γίνεται απαλλαγή των μπροστινών ηχείων από κάποιο ποσοστό ενέργειας...

Το στοιχείο με τα βιολιά έχει ξεκαθαριστεί προ πολλού,παραμένοντας ως εσωτερικός αστεϊσμός...
Όσο για την τούμπα,αναρωτιέμαι αν με τις κωλοτούμπες ο ενδιαφερόμενος θ'άκουγε...ανάποδο immersive. :roflmao:

Το ζήτημα ακόμα και τότε θα ήταν να έχεις πίστα κοντά σου για να την αξιοποιούσες...Αλλιώς αν ήταν να τη θαυμάζεις φυλαγμένη σε γκαράζ ή σκέτη βόλτα στην παραλιακή το ΣΚ...Let the sour cherry be absent.
Είχε ξεκαθαριστεί για την αναπαραγωγή στα σπίτια απο μηχανήματα ή για την μουσική σε concert halls ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.441
Είχε ξεκαθαριστεί για την αναπαραγωγή στα σπίτια απο μηχανήματα ή για την μουσική σε concert halls ?
Για τα πολυκαναλικά setup έχει ξεκαθαριστεί ότι οι νορμάλ παραγωγές δεν προβλέπουν εξωπραγματικές θέσεις εντοπισμού για τα όργανα στην ηχητική σκηνή.Για τις συναυλίες παίζουν ιδιαίτερο ρόλο τα οπτικά ερεθίσματα ανάλογα με τη θέση που θα έχει ο ακροατής ως προς την ορχήστρα...
Εγω παντως εκανα την παρακατω δοκιμη στον χωρο μου για οποιον ενδιαφερεται. (Ναι, περασα πλεον συνειδητα στο πολυκαναλο αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης, αλλωστε θα υπαρξει νεο τοπικ για την ιστορια. και μονον...Οριστικη αποδραση σε πολυκαναλο συμπαν (goodbye stereo):biggrin:

Οσον αφορα το πειραμα, εβαλα το απμιξινγκ της Auro 3D το λεγομενο Auromatic που ειναι παραμετροποιησιμο απο 1-16 στο 1 με συνεπεια να μην παιζει τιποτα απο τα σαραουντ και το ηχεια υψους. ε λοιπον δεν βλεπω σε αντιπαραβολη με το στερεο καμια διαφορα ουτε στην πληροφορια ουτε στην ενταση ( χρησιμοποιησα και ηχομετρο), καμια αντιληπτη διαφορα.
Σε δευτερο σταδιο διατηρησα την σταθμη ιδια και ανεβασα την ενταση του απμιξερ στο 10 και 16. με αυτο τον τροπο αυξανεται η ενταση τοσο των σαραουντ οσο και των ηχειων υψους και μαλιστα αισθητα ( απενεργοποιησα τα ενεργα κατω ηχεια, ενω κατοπιν μετρησεων δεν διαπιστωσα καποια μειωση της εντασης των μπροστινων κατα την αυξηση της εντασης του απμιξερ.
Τωρα η πληροφορια που το καθενα καλειται να αναπαραξει ειναι νομιζω θεμα αλγοριθμου
Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι το συγκεκριμενο απμιξερ προσθετει πληροφορια οση χρειαζεται στα σαραουντ και υψους ενω τα μπροστινα εξακολουθουν να παιζουν την ιδια πληροφορια στην ιδια ενταση.
Ολο το ζουμι ειναι οτι το απμιξερ της Auro ειναι παραμετροποιησιμο και μπορει να κουμπωσει στα γουστα ακομη και ενος αμετανοητου δικαναλου. Με τα υπολοιπα δεν ασχοληθηκα πολυ.
"Let me tell You something,you wouldn't imagine it was an algorithm..." :roflmao:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.098

Κάνοντας αυτό , δλδ απενέργοποίηση των ενεργών κάτω ηχείων , το μόνο που πέτυχες είναι να κάνεις mute , σε αυτά τα κανάλια. Οχι να πάρεις το περιεχόμενό τους και να το διανείμεις κάπου αλλού !
ΛΑΘΟΣ.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.148
Το ίδιο ισχύει και για τα mp3 και τα FLAC.
Μια χαρά ακούμε και με τα mp3, και το Spotify.

Μια χαρά ακούμε και με το Sonos. Ένα τεμάχιο αρκεί.

Μια χαρά βλέπουμε και ταινία σε 40αρα tv. Από nova.

Συνολικά αυτο το χόμπι αξίζει, αλλά δεν αξίζει τον κόπο.
Οχι ένα τεμάχιο δεν μου αρκεί, και αξίζει να πάω στα δύο+.
Αν είναι να βλέπω ταινίες σε TV, αξίζει να πάω σε πολλές ίντσες.
Το να προσθέσω υποδομή για +14 κανάλια και να περιορίσω τις ακροάσεις στο "ντεντικέιτεντ" δεν αξίζει.

Το τι αξίζει να κάνω εγώ, το ορίζω ΕΓΩ, ο ΕΝΑΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ . . .
TOULOU !!

Reaction score
8.899
Κάνοντας αυτό , δλδ απενέργοποίηση των ενεργών κάτω ηχείων , το μόνο που πέτυχες είναι να κάνεις mute , σε αυτά τα κανάλια. Οχι να πάρεις το περιεχόμενό τους και να το διανείμεις κάπου αλλού !
ΛΑΘΟΣ.
εφοσον το απμιξερ ειναι ενεργοποιημενο, τοτε αυτοματα θα αφαιρει πληροφορια απο τα μπροστινα και θα την μοιραζει στα υπολοιπα, αν ισχυει κατι τετοιο θα ακουγοταν διαφορετικα το στερεο σε συγκριση με το απμιξερ στην θεση 1 κατι που δεν συμβαινει. Η αλλη περιπτωση εναι να αφαιρει πληροφορια σε σχεση με την ενταση δλδ στην θεση 1 μηδεν και στην θεση 16 αρκετη. Δεν νομιζω να εχει λογικη αυτο. Αλλωστε οσο αυξανεται η ενταση του απμιξερ αυξανεται ραγδαια η ενταση των σαραουντ και των ηχειων υψους ενω με βαση το ηχομετρο που ηταν κολλημενο στο τουιτερ τα μπροστινα δεν φαινεται να επιρρεαζονται. Σκεφτηκα να βαλω μια κουβερτα σαν ηχομονωση κατα την μετρηση του τουιτερ με το ηχομετρο αλλα βαρεθηκα:biggrin:

Αυτο που διαρρεει πληροφορια ειναι το remapping του trinnov οπου στην περιπτωση ενος επιπλεον front wide διαρρεει σε αυτο πληροφορια απο το μπροστινο και φαινεται οτι <<μετατοπιζεται>> το μπροστα προς τα αριστερα. Επιλεον υπαρχει η δυνατοτητα σιγουρα στον 32 να ορισει ας πουμε 3 ηχεια ως κεντρικο για καλυτερη διασπορα οπου εκει διαμοιραζεται παλι ο ηχος. Θα ποσταρω τα βιντεακια

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.148
Δεν ξεχνώ. 👍👍👍👍

Είναι μεγάλη αλήθεια πως έκανες πρωτοποριακό σεταπ μια εποχή μαύρης μαγείας καλωδίων, όταν κοιμόμασταν όλοι μας τον βαθύ ύπνο του χαϊ ενδ.

Ωστόσο, από τότε, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, και το ολοκληρωμένο ιμερσιβ είναι ένα νέο πακέτο διαφορετικών δυνατοτήτων και περιγραφής, που ξεφεύγει πολύ από τα τότε δεδομένα που δοκίμασες.
. . .
Γράφοντας "το έχω δοκιμάσει και ξέρω", δεν αναφερόμουν στις επιδόσεις του σετάπ, αλλά στην βαβούρα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.905
Μπορεί το όνομα να πρωτοαναφέρθηκε το 1928, κάποιος όμως είχε περιγράψει αυτήν επακριβώς τη μορφή αρκετά νωρίτερα. Στο αφήνω, αν δεν το ξέρεις, κουίζ για αύριο.

.... .... .... μιας και μόνο για περίθλαση δεν γράφουμε πχια σε τούτο δω το νήμα. :headbang:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.460
... Σταυρο...δε θες να μην κοιμηθώ... Θα γινει αγνωριστο το φορουμ...το πρωί αυριο...
..λογικα.. καποιος θα πνιγηκε και θα φτερνιστηκε ταυτοχρονα... Και έβγαλε αυτον τον ηχο..και γραφτηκε στα ιατρικα πρακτικα.. 8-)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.098
Μπορεί το όνομα να πρωτοαναφέρθηκε το 1928, κάποιος όμως είχε περιγράψει αυτήν επακριβώς τη μορφή αρκετά νωρίτερα. Στο αφήνω, αν δεν το ξέρεις, κουίζ για αύριο.

.... .... .... μιας και μόνο για περίθλαση δεν γράφουμε πχια σε τούτο δω το νήμα. :headbang:
Και φυσικά όπως πάντα ςχεδόν έχει δίκιο ο Σταύρος.
Γιατί? γιατί ξεκίνησε από νήμα που μιλάει για την γ@μημένη την περίθλαση και το έχουμε κάνει πτάνα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.905
... Σταυρο...δε θες να μην κοιμηθώ... Θα γινει αγνωριστο το φορουμ...το πρωί αυριο...
..λογικα.. καποιος θα πνιγηκε και θα φτερνιστηκε ταυτοχρονα... Και έβγαλε αυτον τον ηχο..και γραφτηκε στα ιατρικα πρακτικα.. 8-)
Για όποιον βιάζεται, κάπου μετά τα μισά του βιβλίου περιγράφει ένα ακριβώς ίδιο τέρας, ως μύθο κάποιας φυλής, δεν θυμάμαι τώρα πού έλεγε.
Τα Τέρατα Των Θαλασσών | Palaiobibliopolio.gr

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.460
.. εχει γραψει ιστορια ο Ανταμσον απο magazine,gun club και σολο αγαπάμε :) .. με τετχοια "κουρμπα" (δεν φενεται στη φωτο..τεσπα 6ευρο) ...το βινυλιο δε παίζει..μαζι με το κειβ..το πηρα και σε cd..(ηταν σε καλη τιμη)
16452309546454863989487068528377.jpg

@toulou εδω ειμαστε..
16452313828437528776543948552183.jpg

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.460
Αν μπορει καποιος να καταφερει ενα συνολο με ολες αυτες τις παραμετρους που συζηταμε, ευχης εργο :)

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.148
Και φυσικά όπως πάντα ςχεδόν έχει δίκιο ο Σταύρος.
Γιατί? γιατί ξεκίνησε από νήμα που μιλάει για την γ@μημένη την περίθλαση και το έχουμε κάνει πτάνα.
Εγώ φταίω, το ομολογώ.

Προσπάθεια μερικής επανόρθωσης:

Η περίθλαση από τις ακμές του ηχείου είναι ένα κακό πράγμα, που περιορίζεται με στρογγύλεμα των ακμών και τις μεθόδους που περιγράφονται στο πρώτο ποστ.
Αλλά αυτό το στρογγύλεμα είναι αποτελεσματικό αν έχει ακτίνα μεγαλύτερη του 1/4 του μήκους κύματος της συχνότητας που πρέπει να αντιμετωπίσει, δηλαδή μεγάλη αν θέλεις να πλησιάσεις ή να κατέβεις κάτω από την συχνότητα κροςς του τουίτερ.

Μια τέτοια επιπλέον κατεργασία, είναι όμως ακριβή, ιδίως για τους μικρούς κατασκευαστές και κάνει το ηχείο φαρδύ, που θεωρείται αντιεμπορικό.
Γι' αυτό και την αποφεύγουν, ιδίως στα φθηνά μοντέλα - δικαίως μάλλον, διότι στο ίδιο επιπλέον κόστος θα μπορούσαν να τοποθετήσουν καλύτερες μονάδες / υλικά κροςς / υλικά απόσβεσης.
Οταν δεν την αποφεύγουν, με εύκολα στρογγυλέματα ακτίνας ~2cm, το κάνουν μάλλον για την ομορφιά, κάτι που πουλάει.

Τα waveguides αυξάνουν σημαντικά την ανοσία στην περίθλαση - επειδή περιορίζουν την γωνία διασποράς. Γι'αυτό και στα πειράματα του Bateman στο ποστ#4, δεν βλέπετε και πολύ μεγάλες βελτιώσεις στις υψηλές συχνότητες, τα έχει κάνει όλα σε ηχεία με κυματοδηγούς στο τουίτερ.

Αυτά

Last edited:

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088