Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Ηταν μεγάλη διαδρομή σχετικά , που την έκανα πολύ συχνά.
Μόνο σε επαρχιακούς δρόμους ήταν κέρβεροι .
Σε highways οι troopers ήταν εντελώς yolo.
Αν ήσουν μόνος , ή με άλλα 5 αυτοκίνητα με 70 σε όριο 65 , δεν ασχολούντααν.
Θα έπρεπε να είσαι με πάνω από 70 για να σε γράψουν.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.918
Μεταξύ μας, εάν δεν τα πλήρωνες τι θα έχανες; 🤔
Δεν ξέρω να σου πω με ασφάλεια γιατί τα πλήρωσα.
Για την κλήση με το sticker των διοδίων, το οποίο είχα αγοράσει αλλά δεν κόλλησα στο παρμπριζ φοβούμενος μην τυχόν δεν ξεκολλάει σωστά και αφήσει υπολείμματα :redface:, τους έστειλα email μήπως με λυπηθούν.
Αφού μου εξήγησαν ότι χωρίς κόλλημα στο παρμπριζ δεν αποδεικνύεται ότι το έχεις αγοράσει, ακόμα και αν το έχεις αγοράσει, κατέληγαν με το παρακάτω,

Please transfer the amount to the named bank details: Beneficiary: ASFINAG Maut Service GmbH
Bank: BAWAG P.S.K. Bank für Arbeit und Wirtschaft IBAN: AT43 6000 0005 1002 8384
SWIFT / BIC: BAWAATWW
Amount: 120 euros
Reference / purpose of use: Invoice no. 23569759
Failure to do so will result in the administrative offence being notified to the relevant authorities, which shall initiate administrative penalty proceedings leading to a possible fine of between 300 and 3,000 euros.

Στην είσοδο μου στη Σλοβενία (νομίζω) όπου πάλι είχα αγοράσει τη βινιέτα και δεν την είχα βάλει στο παρμπριζ στην είσοδο στα σύνορα με σταμάτησε ένας αστυνομικός με ρώτησε που είναι του την έδειξα και με "νεύρα πολλά" την πιάνει και την κολλάει όπως όπως με δύναμη στο παρμπριζ και μου είπε κάτι γαλλικά στα Σλοβένικα που δεν τα κατάλαβα. Τα πήρα στο κρανίο με τον απολίτιστο αγριάνθρωπο βρωμόμπατσο φασισταρά και του έστελνα τηλεπαθητικά κύματα αρνητικής ενέργειας σε όλη την διαδρομή. Μέχρι που έλαβα μετά από μέρες την παραπάνω κλήση και ...κατάλαβα τι εννοούσε :whistling:

Reaction score
23.483
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Σλοβενία δεν έχει βινιετα (ή δεν είχε το 2006 που μπαινόβγαινα κάθε βδομάδα)

gid

Reaction score
9.421
Αν ήσουν μόνος , ή με άλλα 5 αυτοκίνητα με 70 σε όριο 65 , δεν ασχολούντααν.
Θα έπρεπε να είσαι με πάνω από 70 για να σε γράψουν.
Σύμφωνοι 100%.

Όχι όμως και:

Στον I 95 μπορεί να είναι και παραπάνω. Εχω πάει με 100 και 110 , πέρασα από μπλόκο και δε μου μίλησε κανείς.
Αυτό είναι για να πάς την άλλη μέρα να πάρεις λαχείο.

Ούτε ότι πας με το όριο και σε περνούν και φορτηγά, και τάχα όλοι πάνε με +20 από το όριο. Ούτε για αστείο.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.918
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Σλοβενία δεν έχει βινιετα (ή δεν είχε το 2006 που μπαινόβγαινα κάθε βδομάδα)
Και εγώ δεν θυμάμαι τώρα σίγουρα, μπορεί να ήταν και στην είσοδο της Κροατίας. Ετος 2016.

Reaction score
23.483
Κροατία παίζει όντως ,είχαμε μόνιμα βινιετα κολλημένη και είχε διόδια μόνο στο τούνελ της Ucka πάνω από τη Ριέκα (τω καιρώ εκείνο).

Reaction score
23.483
Λοιπόν το ξανακοίταξα.
Βινιετα έχει η Σλοβενία για τους αυτοκινητόδρομους μόνο.
Η Κροατία δεν είχε , το αυτοκόλλητο τότε ήταν τέλη κυκλοφορίας , κάτι τέτοιο.
Το 2006 που κυκλοφορούσα στην περιοχή προς Ιταλία δεν πέρναγα ποτέ από αυτοκινητόδρομο άρα και να είχε βινιετα τότε (παίζει να μην είχε γιατί ήταν εποχή που φτιάχνονταν οι δρόμοι που είχαν ρημάξει από τον πόλεμο) χαμπάρι δεν είχα πάρει .
Όλα καλά . Σχετικά με το σπηντινγκ στην περιοχή, πιο προβλέψιμα μπλόκα από τα κροατικά δεν έχω ξαναματαδει στη ζωή μου . Όταν πήγαινα προς το Carlovac με χρήση αυτοκινητοδρόμου το ντηζελακι μοντέο πήγαινε τελικές και στα 2 χλμ που φαινόταν το μπλόκο έκοβα και πέρναγα χαμογελαστός από μπροστά.
Εποχές και αυτές ... Πάνε αυτά , τώρα χαΛαρά στο δρόμο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.858
το ντηζελακι μοντέο πήγαινε τελικές
163; 😂

Από Σλοβενία πρώτη φορά που πέρασα χαμπάρι δε πήρα, ούτε ρώτησα ούτε τίποτα. 😁
Τη δεύτερη φορά ήξερα, πήρα το κόλλησα. 😜

Reaction score
23.483
Δίλιτρο στεισον 195 στις 4200 πάενε , καλούλι ήταν και στο ανέβα κατέβα από την ανατολική πλευρά της χερσονήσου στροφιλίκια κλπ ήταν αξιοπρεπέστατο - δεν του το χα λόγω μεγέθους.
Από κατανάλωση πάνω από 7 μέση δεν είδα ποτέ, παρόλα τα κέφια το βάρος και την κακομεταχείριση πολλαπλών χρηστών του.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Σύμφωνοι 100%.

Όχι όμως και:

Αυτό είναι για να πάς την άλλη μέρα να πάρεις λαχείο.

Ούτε ότι πας με το όριο και σε περνούν και φορτηγά, και τάχα όλοι πάνε με +20 από το όριο. Ούτε για αστείο.
Κι όμως ακόμα και τώρα στον I 95 που τον χρησιμοποιεί φίλος , ακόμα έτσι είναι.
Ειδικά κάθε δευτέρα μεσημεροαπόγευμα , δεν κάνουν τίποτα.
Λες και κάνουν γκάλοπ , πόσοι τρέχουν.
Κάθονται και κοιτάνε με μία απάθεια μοναδική . Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό.
Του είπα αύριο το απόγευμα που θα γυρίζει από orlando , να έχει τα μάτια του ανοικτά και το scaner αναμένο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.480
Στην Ιταλία στην εθνική οδό έχει κάτι μεγάλες άσπρες κολώνες με δύο κάμερες η καθεμία. Έτσι και κανείς κουτσουκελα γελάνε και λένε @vrekalostomalaka. Πηγαίναμε με τα Vstrom με 120 στην εθνική και δίπλα μας Ιταλοί με Ducati supersport. Όταν σταματήσαμε για τα διάφορα πιάσαμε κουβέντα και μας τα είπαν.

Στη Γαλλία φίλος το πάτησε λίγο και επειδή το όχημα είχε Γερμανικές πινακίδες του έστειλαν το μπουγιουρντή στο σπίτι στη Γερμανία. Έλα όμως που αυτός είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. Όταν πήγε πάνω μετά από μήνες και τα είδε πλήρωσε τα διπλά ως πρόστιμο γιατί άργησε, και δεν σήκωναν κουβέντα.

Ο ίδιος οδηγός, σε μακακία στην Αυστρία είδε το πρόστιμο συστημένο εδώ στην Ελλάδα.
Μεταξύ μας, εάν δεν τα πλήρωνες τι θα έχανες; 🤔
Όπως έγραψα παραπάνω, για καθυστέρηση μερικών μηνών πλήρωσε τα διπλά. Κοντά 800€.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.918
off topic βέβαια αλλά συνεχίζω στη ροή του θέματος

η μόνη κλήση που δεν έχω πληρώσει είναι μία πριν 30 χρόνια στην Αγγλία
Τελευταίο βράδυ πριν φύγω για τα καλά από κει με ένα citroen AX, ελληνικές πινακίδες.
Παρκάρω σε λάθος σημείο για να κάνω κάτι ψώνια στην πόλη (χωρίς να το καταλάβω ο γκάβακας).
Γυρνώντας στο αυτοκίνητο βλέπει κάτι κολλημένο στο παρμπριζ.
Το τραβάω και το φέρνω κοντά μου να διαβάσω τι είναι.
Το πρώτο πράγμα που διάβασα ήταν ότι αν το ξεκολλήσετε χωρίς να έχετε πρώτα πληρώσει το πρόστιμο τότε το πρόστιμο πάει επί 10! ωνσγμσω τον ήπιαμε λέω, τι είναι αυτό;;; παρακάτω βλέπω ότι πρόκειται για κλήση παρκαρίσματος, δεν θυμάμαι τώρα πόσες λίρες ήταν, ότι και να ήταν x10 σήμαινε πάρα πολλά λεφτά!
Παρατηρώ όμως ότι έχουν γράψει λάθος την πινακίδα, αντί για YEI-xxxx έχουν γράψει ΥΕ-xxxx.
Οκ λέω, θα πάρετε τα x3 μου και άντε βρείτε με. Εφυγα την επόμενη μέρα και 30 χρόνια σχεδόν μετά ακόμα δεν με έχουν βρει :laugh:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Στην Ιταλία στην εθνική οδό έχει κάτι μεγάλες άσπρες κολώνες με δύο κάμερες η καθεμία. Έτσι και κανείς κουτσουκελα γελάνε και λένε @vrekalostomalaka. Πηγαίναμε με τα Vstrom με 120 στην εθνική και δίπλα μας Ιταλοί με Ducati supersport. Όταν σταματήσαμε για τα διάφορα πιάσαμε κουβέντα και μας τα είπαν.

Στη Γαλλία φίλος το πάτησε λίγο και επειδή το όχημα είχε Γερμανικές πινακίδες του έστειλαν το μπουγιουρντή στο σπίτι στη Γερμανία. Έλα όμως που αυτός είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. Όταν πήγε πάνω μετά από μήνες και τα είδε πλήρωσε τα διπλά ως πρόστιμο γιατί άργησε, και δεν σήκωναν κουβέντα.

Ο ίδιος οδηγός, σε μακακία στην Αυστρία είδε το πρόστιμο συστημένο εδώ στην Ελλάδα.

Όπως έγραψα παραπάνω, για καθυστέρηση μερικών μηνών πλήρωσε τα διπλά. Κοντά 800€.
Καλά μην ορκίζεστε όλοι σας για την τιμιότητά σας , εντάξει σας πιστεύω.
Εχω λάβει , κλήση από Αυστρία , το 2013 , αφορούσε παράβαση , πήγαινα λέει με 202 , εγώ? με 262 μπορεί . Το 2010 .
Το 2011 , μετά από στούκο καλό κατέθεσα πινακίδα του εν λόγω VTR.
Το 2012 , η πινακίδα καταστράφηκε.
Τους άφησα φυσικά να ψάχνονται.
Εκτοτε , 2013 , δεν με έχει ενοχλήσει κανείς. Ενα μόνο επαναλληπτικό γράμμα στα τέλη του 2013 , που δεν το παρέλαβα γιατί ήταν και συστημένο. Το γύρισαν πίσω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Νταξ , συμφωνώ.
Εγώ ήμουν αλητάμπουρας , μαζί με τους άλλους δύο , που βγάζαμε γούστα με τα VTR.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Επειδή με quotάρισες , το εν λόγω στούκο , δεν ήτο δική μου υπαιτιότητα, αλλά του βλάκα του Πολωνού που με χτύπησε από πίσω στην έξοδο της εθνικής.
Αυτός ήθελε να μπεί στην ράμπα ,για ολυμπικαό χωριό με 130 ,εγώ με 80.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.200
Νεότερο μέλος
danstefan