Ηχεία...άσωτα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
Ψέμα ή αλήθεια ;

.......το ίδιο ζεύγος ηχείων .....μετρά διαφορετικά με τα ίδια μηχανήματα σε άλλο χώρο .

:rolleyes:
Αν ένα παθητικό ηχείο παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις στην εμπέδησή του ως φορτίο,τότε η εναλλαγή ανάμεσα σε τελικούς με υψηλή αντίσταση εξόδου και χαμηλή αντίσταση εξόδου αντίστοιχα θα δίνει διαφορετικές αποκρίσεις ακόμα και στον ίδιο χώρο και διαρρύθμιση...

Κάτι τέτοιο όμως αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο για τη δική σου ερώτηση....Η κύρια απάντηση είναι ότι τα μετρητικά πρωτόκολλα προβλέπουν τη λήψη αποκρίσεων υπό (ψευδο)ανηχοϊκές συνθήκες με εξειδικευμένα state of the art μηχανήματα όπως το Klippel...Εκτός της on-axis μας ενδιαφέρουν τα μέγιστα και οι off-axis αποκρίσεις ,αφού ο βαθμός ομαλότητας στις δεύτερες καθορίζει τη γενική συμπεριφορά δεδομένου ηχείου σε ποικιλία τυπικών οικιακών χώρων.Μοντέλα με έντονες ανισορροπίες στις ψευδοανηχοϊκές τους αποκρίσεις δεν αναμένονται να στρώσουν σε οποιονδήποτε χώρο...

Εκτός αυτού,έχει αποδειχθεί ότι ένα ηχείο με ισορροπημένες αποκρίσεις χονδρικά από τα 300 Hz και άνω θα συμπεριφερόταν ισορροπημένα σε οποιονδήποτε συνηθισμένο χώρο και διαρρύθμιση...Κάτω από το νοητό όριο των 300 Hz κύριο ρόλο θα παίζουν η ανταπόκριση του χώρου με τους ιδιορρυθμούς του και ο τρόπος διευθέτησης με τα φαινόμενα από boundaries και την εύρεση πάνω σε τονώσεις ή υποχωρήσεις στάσιμων κυμάτων.

Οι συμπληρωματικές λήψεις με τον εξομαλυνθέντα κατά 1/6 οκτάβας μέσο όρο αποκρίσεων από χώρους reviewer αποσκοπούν συνήθως από πλευράς John Atkinson στο να διερευνηθούν αμαρτωλές ανισορροπίες που έχουν προκύψει εξαρχής κατά την ψευδοανηχοϊκή απόκριση.Σε πολλές περιπτώσεις η ανισορροπία διατηρείται σε μεγάλο βαθμό,ενώ εμφανίζονται και πρόσθετες στις πρώτες οκτάβες.Υποτίθεται κιόλας ότι όλοι αυτοί οι περιώνυμοι reviewers θα πρέπει να έχουν ήδη διευθετήσει τα ηχεία στο δικό τους χώρο με βέλτιστο τρόπο,καλύτερο από έναν κοινό χρήστη,όπως και ότι ο δικός τους χώρος θα πρέπει αν δεν είχε κάποια στοιχειώδη φροντίδα,τουλάχιστον να μην ανταποκρίνεται δυσμενέστερα σε σχέση με τους τυπικούς οικιακούς χώρους...

Last edited:

Reaction score
18.835
Εγώ περιμένω να αγοράσω, μετά απο το γλυπτό και το αόρατο ηχείο που ακούγεται ότι θα φτιάξει ο Salvatore Garau. 15.000 euro. Αβάντ γκάρντ.

Παλιά πάντως που κοιτούσα κάτι μετρήσεις απο το Στέρεοφάιλ , ο J.A μετρούσε ηχεία με σχετικά σοβαρά προβλήματα στο anechoic response, τα οποία όμως μετρούσαν σούπερ φλάτ στη θέση ακρόασης του δωματίου του M. Fremer. (και το αντίθετο).

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
Εγώ περιμένω να αγοράσω, μετά απο το γλυπτό και το αόρατο ηχείο που ακούγεται ότι θα φτιάξει ο Salvatore Garau. 15.000 euro. Αβάντ γκάρντ.

Παλιά πάντως που κοιτούσα κάτι μετρήσεις απο το Στέρεοφάιλ , ο J.A μετρούσε ηχεία με σχετικά σοβαρά προβλήματα στο anechoic response, τα οποία όμως μετρούσαν σούπερ φλάτ στη θέση ακρόασης του δωματίου του M. Fremer. (και το αντίθετο).
Να παραθέσεις συγκεκριμένα παραδείγματα....Κάτι τέτοιο είναι προφανής απαίτηση στο παρόν νήμα.

Reaction score
18.835
Να παραθέσεις συγκεκριμένα παραδείγματα....Κάτι τέτοιο είναι προφανής απαίτηση στο παρόν νήμα.
Ε, τώρα δε θυμάμαι, έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια. Σόρρυ δε μπορώ να ψάχνω και ούτε ασχολούμαι πλέον με ριβιούς. Πάντως μου είχε κάνει εντύπωση. Απλώς έχω μια εντύπωση ότι κάποια ηχεία, είναι πολύ πιο tricky να μετρηθούν, λόγω πολλών λόγων. Δε σημαίνει τίποτε βέβαια αυτό αλλά εαν θες π.χ. να έχει πολλαπλά drivers θα υπάρχουν και κάποιες φαντάζομαι "εκπτώσεις" που θα οδηγούν, κάποιες φορές, σε μη ιδανικές αποδόσεις (ή/και μετρήσεις).

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.633
Ουφ!
8 σελίδες και ακόμη δεν εμφανίστηκαν τα ηχεία μου ευτυχώς!
Είναι παλιά και τοτε δεν είχαν ανακαλυφθεί οι μετρήσεις ακόμα.
😁😁😁😁😁😁😁😁
Και γιατί δεν τα εμφανίζεις εσύ καλέ και το αφήνεις στην τύχη?
Αν ανήκουν στην κατηγορία, μην μας κρατάς σε αγωνία..
Αν δεν είμαστε εδώ για να περνάμε ωραία, γιατί είμαστε? :party:

Last edited:

Reaction score
18.835
Έχει κάνει ο Φρέμερ μετρήσεις? :idk:
Επειδή πάλι βλέπω ασχολείσαι με κάτι που ανέφερα εγώ (τον Φρέμερ) , εαν και επιμένω να σου προτείνω να δίνεις τα φώτα, γνώσεις σου και τη γνώμη σου σε άλλα ποσταρίσματα πιο σημαντικά απο τα δικά μου και που αναφέρονται ανυπόστατες και πιο ανακριβείς γνώμες απο τις δικές μου σαχλαμάρες, να σε πληροφορήσω ότι για μια ακόμη πολλοστή φορά ότι παρερμηνεύεις και διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου. Δεν ανέφερα στο πόστ μου ότι ο Φρέμερ κάνει μετρήσεις αλλά ότι γίνονταν, (παλιά τουλάχιστον και την εποχή που εγω έκανα έρευνα για "αγορά¨ ηχείων), μετρήσεις στην θέση ακρόασης του δωματίου του. Προφανώς απο τον JA ή άλλο μέλος τους, ώστε να γίνουν κάποιες απαραίτητες συγκρίσεις (αποκλίνουσες ή συγκλίνουσες) ή δικαιολογίες- ερμηνείες για τη διαφορά της υποκειμενικής του άποψης και μετρητικών δεδομένων. Επίσης για το λόγο που ανέφερα, καθώς κατά την ίδια την παραδοχή του JA ότι : ανάλογα των εξεταζομένων ηχείων αλλά και απο τη θέση, ύψος κλπ του μικροφώνου, αλλά και λόγω πολλών άλλων παραγόντων, οδηγούσε σε κάποιες μετρήσεις που θα μπορουσαν ενδεχομένως (ή όχι ή και σε ποιό βαθμό) να διορθωθούν με κάποιες "κινησεις" στο δωμάτιο του Φρέμερ ή αλλου ριβιούερ. Χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνανε με αυτόν τον τρόπο για πολλά θέματα.

Σήμερα δε ξέρω εαν το κάνουν, δεν τα παρακολουθώ, πες τε μου εσείς που λέτε ότι δε τους διαβάζετε, αλλά όπως βλέπω μια χαρά τα ξέρετε κυριολεκτικά όλα.

P.S. :
Τα προβλήματα στο δωμάτιο του Φρέμερ είναι (ήταν) γνωστά και κάποιος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες -κατάλληλες "προσθαφαίρεσεις" στο μυαλό του και να μην επηρρεάζεται. Εκτός του γεγονότος ότι όλων είναι ακατάλληλα, τουλάχιστον του Φρέμερ γνωρίζοντας τα , καθώς των άλλων είναι άγνωστα, μπορεί κάποιος να κάνει το κουμάντο του και να καταλάβει σε ποιά συμπεράσματα του, μπορεί ο κάθε Φρέμερ να είναι πιθανώς ακρίβής και σε ποια ανακριβής. Π.χ. Στου Φρέμερ να εμπιστεύεσαι τις αναφορές του για λεπτομέρειες αλλά όχι για soundstage και πολλά άλλα. Γενικώς τα ριβιούς δεν έχουν αυτό το σκοπό. Λάθος εντύπωση έχουν πολλοί για αυτά και καλό θα ήταν όσοι την έχουν, να μην τα διάβαζαν, είναι χειρότερα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.129
Επειδή πάλι βλέπω ασχολείσαι με κάτι που ανέφερα εγώ (τον Φρέμερ) , εαν και επιμένω να σου προτείνω να δίνεις τα φώτα, γνώσεις σου και τη γνώμη σου σε άλλα ποσταρίσματα πιο σημαντικά απο τα δικά μου και που αναφέρονται ανυπόστατες και πιο ανακριβείς γνώμες απο τις δικές μου σαχλαμάρες, να σε πληροφορήσω ότι για μια ακόμη πολλοστή φορά ότι παρερμηνεύεις και διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου. Δεν ανέφερα στο πόστ μου ότι ο Φρέμερ κάνει μετρήσεις αλλά ότι γίνονταν, (παλιά τουλάχιστον και την εποχή που εγω έκανα έρευνα για "αγορά¨ ηχείων), μετρήσεις στην θέση ακρόασης του δωματίου του. Προφανώς απο τον JA ή άλλο μέλος τους, ώστε να γίνουν κάποιες απαραίτητες συγκρίσεις (αποκλίνουσες ή συγκλίνουσες) ή δικαιολογίες- ερμηνείες για τη διαφορά της υποκειμενικής του άποψης και μετρητικών δεδομένων. Επίσης για το λόγο που ανέφερα, καθώς κατά την ίδια την παραδοχή του JA ότι : ανάλογα των εξεταζομένων ηχείων αλλά και απο τη θέση, ύψος κλπ του μικροφώνου, αλλά και λόγω πολλών άλλων παραγόντων, οδηγούσε σε κάποιες μετρήσεις που θα μπορουσαν ενδεχομένως (ή όχι ή και σε ποιό βαθμό) να διορθωθούν με κάποιες "κινησεις" στο δωμάτιο του Φρέμερ ή αλλου ριβιούερ. Χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνανε με αυτόν τον τρόπο για πολλά θέματα.

Σήμερα δε ξέρω εαν το κάνουν, δεν τα παρακολουθώ, πες τε μου εσείς που λέτε ότι δε τους διαβάζετε, αλλά όπως βλέπω μια χαρά τα ξέρετε κυριολεκτικά όλα.

P.S. :
Τα προβλήματα στο δωμάτιο του Φρέμερ είναι (ήταν) γνωστά και κάποιος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες -κατάλληλες "προσθαφαίρεσεις" στο μυαλό του και να μην επηρρεάζεται. Εκτός του γεγονότος ότι όλων είναι ακατάλληλα, τουλάχιστον του Φρέμερ γνωρίζοντας τα , καθώς των άλλων είναι άγνωστα, μπορεί κάποιος να κάνει το κουμάντο του και να καταλάβει σε ποιά συμπεράσματα του, μπορεί ο κάθε Φρέμερ να είναι πιθανώς ακρίβής και σε ποια ανακριβής. Π.χ. Στου Φρέμερ να εμπιστεύεσαι τις αναφορές του για λεπτομέρειες αλλά όχι για soundstage και πολλά άλλα. Γενικώς τα ριβιούς δεν έχουν αυτό το σκοπό. Λάθος εντύπωση έχουν πολλοί για αυτά και καλό θα ήταν όσοι την έχουν, να μην τα διάβαζαν, είναι χειρότερα.
Ο Φρεμερ είναι πασίγνωστος και ουδόλως ασχολήθηκα μαζί σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.774
Ο Τζέρι Λουις πάντως, ήταν πιο σοβαρός από τον Μιχαλάκη.

Ασχέτως αν έβγαζε το μόριό του και κυνηγούσε κορασίδες.

Reaction score
18.835
@thva, κάλμαρε. Θα πάθεις τίποτα.
Σε παρακαλώ κράτα τις συμβουλές σου για τον εαυτό σου. Ξέρω πολύ καλά τι κάνω και σε ποιόν απαντάω και γιατί. Ξέρω να ξεχωρίζω καλά στην ηλικία μου ποιός χρειάζεται και τι είδους απάντηση. Και όταν δεν απαντάω είναι θέμα έλλειψης χρόνου ή όταν θεωρώ ότι δε ξεπερνά κάποια για μένα ¨όρια". Δεν υπάρχει ίχνος εκνευρισμού, ούτε προσβολής στο πόστ μου. Εσένα σου φάνηκε. Ο εκνευρισμός μου τελείωσε εδω και καιρό με κάποια άτομα. Τον έχω συνήθως μόνο όσο "πιστεύω" σε αυτά. Μετά τα αντιμετωπίζω αλλιώς.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
Σε παρακαλώ κράτα τις συμβουλές σου για τον εαυτό σου. Ξέρω πολύ καλά τι κάνω και σε ποιόν απαντάω και γιατί. Ξέρω να ξεχωρίζω καλά στην ηλικία μου ποιός χρειάζεται και τι είδους απάντηση. Και όταν δεν απαντάω είναι θέμα έλλειψης χρόνου ή όταν θεωρώ ότι δε ξεπερνά κάποια για μένα ¨όρια". Δεν υπάρχει ίχνος εκνευρισμού, ούτε προσβολής στο πόστ μου. Εσένα σου φάνηκε. Ο εκνευρισμός μου τελείωσε εδω και καιρό με κάποια άτομα. Τον έχω συνήθως μόνο όσο "πιστεύω" σε αυτά. Μετά τα αντιμετωπίζω αλλιώς.
ως σούπερ μοντερέιτορ έχει υποχρέωση να επεμβαίνει όπου κρίνει....σε όποιο νήμα κρίνει
και είναι σαφέστατος και ο χιουμοριστικός τόνος (όπως πάντα άλλωστε)

αυτά τα περι ''κράτα τα για τον εαυτό σου'' θα σου συμβούλευα να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου....δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές....κάλμαρε...θα πάθεις τίποτα

Reaction score
18.835
Δεν ήταν συμβουλή. ;)
Τι ήταν , απειλή ?
ως σούπερ μοντερέιτορ έχει υποχρέωση να επεμβαίνει όπου κρίνει....σε όποιο νήμα κρίνει
και είναι σαφέστατος και ο χιουμοριστικός τόνος (όπως πάντα άλλωστε)

αυτά τα περι ''κράτα τα για τον εαυτό σου'' θα σου συμβούλευα να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου....δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές....κάλμαρε...θα πάθεις τίποτα
Δεν έχω δικαίωμα να απαντήσω σε κάτι που με αφορά και θεωρώ οτι διατυπώνεται κεκκαλυμμένα ? και είναι προσβλητικό για εμε΄να ? επειδή εσεις δε το θεωρείται ? για κάποιο περίεργο πάλι για εμε΄να λόγο ?

Reaction score
18.835
Ο Μιχαλάκης ζει ακόμα;
Τι κάνει; παίζει με κάνα πικάπ;

Σοβαρή προσωπικότις, αυτός κι ο Τζέρι Λουις.
Ήταν κωμικός απο ότι ξέρω για να βγάλει το Πανεπιστήμιο (ή κολλέγιο, δε ξέρω τι πήγε). Είναι αυτό το παλιό στύλ αχώνευτο Αμερικάνικό σταντ απ χιούμορ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.565
Members
38.199
Νεότερο μέλος
kostas58