Ηχεία...άσωτα

Reaction score
18.837
ως σούπερ μοντερέιτορ έχει υποχρέωση να επεμβαίνει όπου κρίνει....σε όποιο νήμα κρίνει
και είναι σαφέστατος και ο χιουμοριστικός τόνος (όπως πάντα άλλωστε)

αυτά τα περι ''κράτα τα για τον εαυτό σου'' θα σου συμβούλευα να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου....δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές....κάλμαρε...θα πάθεις τίποτα
Α, και μου "εφαγες" το "σε παρακαλώ".... χα χα πολυ σημαντικό για το νόημα , καθώς με κάνεις να ακούγομαι προσβλητικός, ενω δεν ήταν ο σκοπός μου, απλώς το συγκεκριμένο το εξέλαβα ως πατρονάρισμα και όχι ως κάποια "προειδοποίηση" ότι ξεπέρασα κάποια όρια ευπρέπειας.

Τεσπά εγω τη γνώμη μου την είπα , απαντήθηκε καταλλήλως και (αυτό) το θέμα έληξε. Ας κρίνουν όσοι διαβάζουν. Εγω συνέχεια δεν έδωσα. Ούτε θα δώσω ... απλώς οριοθετούμαι και οριοθετώ για ενα καλύτερο μέλλον "επικοινωνίας".

Reaction score
11.121
Επειδή πάλι βλέπω ασχολείσαι με κάτι που ανέφερα εγώ (τον Φρέμερ) , εαν και επιμένω να σου προτείνω να δίνεις τα φώτα, γνώσεις σου και τη γνώμη σου σε άλλα ποσταρίσματα πιο σημαντικά απο τα δικά μου και που αναφέρονται ανυπόστατες και πιο ανακριβείς γνώμες απο τις δικές μου σαχλαμάρες, να σε πληροφορήσω ότι για μια ακόμη πολλοστή φορά ότι παρερμηνεύεις και διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου. Δεν ανέφερα στο πόστ μου ότι ο Φρέμερ κάνει μετρήσεις αλλά ότι γίνονταν, (παλιά τουλάχιστον και την εποχή που εγω έκανα έρευνα για "αγορά¨ ηχείων), μετρήσεις στην θέση ακρόασης του δωματίου του. Προφανώς απο τον JA ή άλλο μέλος τους, ώστε να γίνουν κάποιες απαραίτητες συγκρίσεις (αποκλίνουσες ή συγκλίνουσες) ή δικαιολογίες- ερμηνείες για τη διαφορά της υποκειμενικής του άποψης και μετρητικών δεδομένων. Επίσης για το λόγο που ανέφερα, καθώς κατά την ίδια την παραδοχή του JA ότι : ανάλογα των εξεταζομένων ηχείων αλλά και απο τη θέση, ύψος κλπ του μικροφώνου, αλλά και λόγω πολλών άλλων παραγόντων, οδηγούσε σε κάποιες μετρήσεις που θα μπορουσαν ενδεχομένως (ή όχι ή και σε ποιό βαθμό) να διορθωθούν με κάποιες "κινησεις" στο δωμάτιο του Φρέμερ ή αλλου ριβιούερ. Χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνανε με αυτόν τον τρόπο για πολλά θέματα.

Σήμερα δε ξέρω εαν το κάνουν, δεν τα παρακολουθώ, πες τε μου εσείς που λέτε ότι δε τους διαβάζετε, αλλά όπως βλέπω μια χαρά τα ξέρετε κυριολεκτικά όλα.

P.S. :
Τα προβλήματα στο δωμάτιο του Φρέμερ είναι (ήταν) γνωστά και κάποιος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες -κατάλληλες "προσθαφαίρεσεις" στο μυαλό του και να μην επηρρεάζεται. Εκτός του γεγονότος ότι όλων είναι ακατάλληλα, τουλάχιστον του Φρέμερ γνωρίζοντας τα , καθώς των άλλων είναι άγνωστα, μπορεί κάποιος να κάνει το κουμάντο του και να καταλάβει σε ποιά συμπεράσματα του, μπορεί ο κάθε Φρέμερ να είναι πιθανώς ακρίβής και σε ποια ανακριβής. Π.χ. Στου Φρέμερ να εμπιστεύεσαι τις αναφορές του για λεπτομέρειες αλλά όχι για soundstage και πολλά άλλα. Γενικώς τα ριβιούς δεν έχουν αυτό το σκοπό. Λάθος εντύπωση έχουν πολλοί για αυτά και καλό θα ήταν όσοι την έχουν, να μην τα διάβαζαν, είναι χειρότερα.
Μη ...μυγιάζεσαι! Όλος ο κόσμος ξέρει το Μιχαλάκη και τις μετρήσεις του και συχνά αναφέρεται στο forum. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου.

Reaction score
18.837
Μη ...μυγιάζεσαι! Όλος ο κόσμος ξέρει το Μιχαλάκη και τις μετρήσεις του και συχνά αναφέρεται στο forum. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου.
Δεν είναι έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση (απο ότι μπορώ να κρίνω λόγω παρελθοντος). Γιατί δεν έχω απαντήσει (μυγιασθεί) σε άλλες άπειρες ? και μάλιστα γελάω κιόλας. Τέσπα, δεν είναι ανάγκη να δίνεται συνέχεια. Κακώς απαντάω και σε εσένα. Ευχαριστώ.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.676
Εγω συνέχεια δεν έδωσα. Ούτε θα δώσω ...
έδωσες....
κ για μέλος τόσων ετών θα περίμενα καλύτερη ''ανάγνωση'' της κατάστασης

Reaction score
18.837
έδωσες....
κ για μέλος τόσων ετών θα περίμενα καλύτερη ''ανάγνωση'' της κατάστασης
Δεν έδωσα και συμμετέχω μόνο ενα χρόνο και κάτι νομίζω. Επίσης είμαι και γέρος άνθρωπος και δε γνωρίζω τη "γλώσσα" των φόρουμ γενικότερα καθώς δεν ασχολήθηκα ποτέ πέραν αθυτού του φόρουμ. Το ότι είμαι γραμμένος απο παλιά΄δε λέει τίποτε. Ούτε καν μπήκα μια φορά στα 13 χρόνια και ούτε το διαβαζα.

Δε νομίζω να έδωσα συνέχεια (απλώς επεξηγήσεις) αλλα δεκτόν, επειδή το λές εσυ και σέβομαι την κρίση και την καλή σου πρόθεση και ότι το λές προφανώς για να με προστατεύσεις. Εγω είχα προτείνει κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, οπότε ....

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
"Whole lotta shakin' going on..." όπως τραγουδούσε κάποτε και ο Jerry...Lee Lewis. :sneaky:

Οι μετρήσεις από χώρο reviewer - δηλαδή υπό μη ανηχοϊκές συνθήκες - που έχουν συμπεριληφθεί σε όσα μοντέλα ηχείvn έχω ο ίδιος αναφέρει δεν προέρχονται ειδικά από το χώρο ακρόασης του Michael Fremer...Οι διαπιστωμένες υπό ψευδοανηχοϊκές συνθήκες ανωμαλίες δεν έχουν στρώσει επαρκώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις...Παρατίθενται ενδεικτικά για να δείξουν φιλότιμες προσπάθειες από πλευράς JA μπας και σώζονταν κάπως τα ΄΄άσωτα΄΄.

Ας εξετάσουμε όμως μια περίπτωση όπου ο JA φαίνεται να μην έχει προσπαθήσει...όσο με άλλα μοντέλα.

Sony SA-Z1
1645815691134.png

Αυτό το μοντέλο είναι προορισμένο ειδικά για dektop εφαρμογές και κοστίζει 8 χιλιάρικα...Προσπερνάμε την εμφάνιση που παραπέμπει σε...ηλεκτρόδια απινιδωτή και πάμε στις ψευδοανηχοϊκές αποκρίσεις:
1645815908013.png

1645815976816.png

1645816024975.png

Η γενική κλίση στην on-axis απόκριση μοιάζει εκ πρώτης όψεως άκρως απογοητευτική,τουλάχιστον μέχρις ότου να διαπιστώσουμε ότι δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες desktop με τονώσεις απόκρισης αναμενόμενες στις πρώτες οκτάβες από οπίσθιο τοίχωμα που κατά κανόνα θα βρισκόταν κοντά στα ηχεία καθώς και από την επιφάνεια του γραφείου...Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπήκε στον παραμικρό κόπο να παρουσίαζε εξομαλυμένο μέσο όρο αποκρίσεων ακριβώς υπό τις ενδεδειγμένες συνθήκες χρήσης σε κανονικό δωμάτιο...Επισημαίνεται ότι τα ηχεία αυτά διαθέτουν και woofer στην οπίσθια πλευρά...

Καταλήγει δε ως εξής:
Sony has an impressive pedigree in conventional loudspeaker design (footnote 3), so I was intrigued to see how a specialized design like the SA-Z1 would perform in the test lab.—John Atkinson

Διάφοροι ΄΄χρησμοί΄΄ του υποφαινομένου ωχριούν σε αντιπαραβολή με την ανωτέρω πρόταση.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
Τελικά καλέ είναι καλό το ηχειάκι ή όχι? :p

8 χήνες για desktop? :oops:
Δεν θα δώσεις και 30.000 για sub's? :biggrin:
Ε, ρε τι παίζ' εκει έξω.. :hunter:
Ο ίδιος θα τ'απέφευγα...Υπάρχουν πλήθη από φθηνά ηχεία που κάνουν ωραία τη δουλειά - κατά κανόνα με ισοστάθμιση ώστε να εξομαλυνθούν κάποιες ανισορροπίες προκαλούμενες από τον ΄΄πάγκο΄΄.

Τα Wilson Tune Tot κοστίζουν ακόμα ακριβότερα...Σε αυτά τουλάχιστον κάποιος δοκιμαστής φέρθηκε...ακριβοδίκαια (pun intended)

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.315
.... Επίσης είμαι και γέρος άνθρωπος ....
Το έχεις πει πολλές φορές και στο τέλος θα τσακωθούμε γιατί είμαστε ιδιας ηλικίας (πολλοί έδώ μέσα) και μας λες ...γέρους!!!
Είσαι απλά ...ώριμος νεανίας... :p

Reaction score
18.837
Το έχεις πει πολλές φορές και στο τέλος θα τσακωθούμε γιατί είμαστε ιδιας ηλικίας (πολλοί έδώ μέσα) και μας λες ...γέρους!!!
Είσαι απλά ...ώριμος νεανίας... :p
Γέρος (πολύ πίσω) ως πρός την παρακολούθηση της τεχνολογίας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ως πρός την κατανόηση των κανόνων συμπεριφοράς, δυναμικών και αντίληψης εντός ενός φόρουμ.

Πόσταρες τιποτε και ποτέ, απο την Εστουδιαντίνα που έχετε εκεί, να σε αγαπήσει ο Κος Χρήστος ? χα χα Τους είχε και η "δικιά" μας απο ότι είδα.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.315
Πόσταρες τιποτε και ποτέ, απο την Εστουδιαντίνα που έχετε εκεί, να σε αγαπήσει ο Κος Χρήστος ? χα χα Τους είχε και η "δικιά" μας απο ότι είδα.
Μπα όχι, αλλά πάω απ' το νήμα του να βάλω κάτι παραπλήσιο :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
Μια φημισμένη εταιρεία ηχείων θα έπρεπε στο φθηνότερο μοντέλο της γκάμας να ενσωματώνει χαρακτήρα από τα πιο αβανταδόρικα μοντέλα υποσχόμενη όχι μόνο μερίδιο του κύρους των δεύτερων αλλά και ανοίγοντας την όρεξη στον αγοραστή για μελλοντική αναβάθμιση προς τα άνω...

Wilson Benesch Square One series 2 ...
1646232981077.png

1646233078974.png

1646233094389.png

1646233112047.png

Δυσκολοχώνευτο το πώς η WB κυκλοφόρησε τέτοιο ηχείο και μάλιστα με αντίτιμο...4 χιλιάρικα (με επιπλέον ζητούμενα 1400 για τις ταιριαστές βάσεις,χωρίς τις οποίες ΄΄προφανώς΄΄ το ηχείο δεν θα έπιανε...βέλτιστη απόδοση).Η δε ΄΄μεγάλη ανατριχίλα΄΄ έγκειται στο ότι υπήρχε προφανώς και...series 1.
Square One και ανωμαλία...εις τον κύβον.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
Back to square one θα έπρεπε να λέγεται.
Σου έχω ΄΄καλύτερο΄΄ ηχείο για τέτοιο σχόλιο και ας στερείται λογοπαιγνίου...

Alta Audio Alyssa...
1646237765652.png

Αβανταδόρικη δόμηση καμπίνας όπως διαπιστώνεται στην τομή μέσω γραφικών:
1646237851226.png

Ο δημιουργός ευαγγελίζεται αρχιτεκτονική γραμμής μεταφοράς καταλήγουσα στον οπίσθιο σωλήνα εξόδου...

Στην ψευδοανηχοίκή απόκριση με λήψη nearfield βλέπουμε στην κόκκινη καμπύλη ανήκουσα στον σωλήνα πολλαπλές κορυφές από παρασιτικούς συντονισμούς...
1646238165975.png

Off-axis κατά τα γνωστά:
1646238202975.png

1646238247916.png

Η παρασιτική ενέργεια αποτυπώνεται στους κυματισμούς κατά την εξασθέσηση του παλμού στο woofer - υπ'όψιν ότι χάρη στην εξομαλυνση κανονικά δεν θα έπρεπε να εμφανίζονταν τέτοιοι κυματισμοί...
1646238930440.png

Επιμύθιον...
Ηχεία με χαρακτήρα από σώμα γνωστών έγχορδων οργάνων δεν λαχταρούν κάποιοι;;;
΄΄Τελαροκαφάσια΄΄ δεν ανεβάζουν και κατεβάζουν άλλοι κάποια γνωστά ηχεία που αρχίζουν και τελειώνουν με γράμμα ήτα;;;

΄΄Γατάκια΄΄ όλοι τους μπροστά στην πραγματική...λύσσα των χρωματισμών.
Είμαι βέβαιος ότι κάποιο όργανο ενεπλάκη κατά τον σχεδιασμό ως προς την απόσβεση,όχι όμως τόσο βέβαιος ότι αυτό ήταν...μουσικόν. :sneaky:
1646239299297.png

Last edited:

Reaction score
18.837
Αυτό θα πάρω. Με αγγίζει συναισθηματικά το σχήμα του. Πολύ μικρός είχαμε εναν κούκο που έδειχνε την ώρα. Θα ήταν καλύτερο βέβαια, να έβγαινε ένας κούκος απο το τουίτερ και να είχε και δείκτες για την ώρα στο γούφερ.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.315
Αυτό θα πάρω. Με αγγίζει συναισθηματικά το σχήμα του. Πολύ μικρός είχαμε εναν κούκο που έδειχνε την ώρα. Θα ήταν καλύτερο βέβαια, να έβγαινε ένας κούκος απο το τουίτερ και να είχε και δείκτες για την ώρα στο γούφερ.
Ένας ...κούκος δε φέρνει την άνοιξη!~!!
Πάρε 11 να ησυχάσουν κι οι γιατροί!!!

Reaction score
18.837
Να τα βάλω να βαράνε όλα με διαφορετικές ώρες το καθένα και άρα συνέχεια ? σαν τα ρολόγια απο το time ? :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.234
Για συναισθηματικά δεσμευμένους με λάμπες...

ΙΚΕΑ Symphonisk lamp...
1646304639879.png

1646304671505.png

1646304700474.png

1646304734516.png

1646304797427.png

΄΄ Τί χάλια είναι αυτά που βλέπω;΄΄ φωνάζει θυμωμένος ο ιθύνων του project στον σχεδιαστή...Θ'αρχίσουν πάλι διάφοροι από τα fora να χλευάζουν τους κατόχους που δεν θα είχαν επιμείνει σε ηχομπάρες.

΄΄Άδικα ανησυχείς αφεντικό...Τους έχω βάλει κατηφορική κλίση ala Harman,ενώ τα τοπικά ελαττωματάκια θα ξεχωρίζουν ολοένα και λιγότερο αυξάνοντας τα τεμάχια σε σύνθεση immersive...Να δεις που αργά ή γρήγορα θα υποστηρίζει κάτι ανάλογο και αυτός ο Ear που όλο διαβάζουμε με google μετάφραση...΄΄

Να τα βάλω να βαράνε όλα με διαφορετικές ώρες το καθένα και άρα συνέχεια ? σαν τα ρολόγια απο το time ? :D
Για ν'ανταποκρίνονταν σε διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες,όπως γίνεται στα...χρηματιστήρια αξιών. :roflmao:

Last edited:

Reaction score
18.837
Τι είναι αυτό comb filter απο το τραπεζάκι ? Το αδικεί η θέση μετρησης του μικροφώνου. Αδικία. :D

Λύση : Να μπει σεμεδάκι με φελλό απο κάτω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.199