JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 28.848
Τι να το κάνεις το σετάπιον ρε μάστορα? 

Εντάξει άλλο εννοούν, παρεξήγησες λίγο χα χα αλλα καλά κάνεις και τους προκαλείς για να τα λένεthva το θκομ σεταπιον το έχει για πρωινό το σποτιφι Όχι δεν πεζ καλύτερα απτό cd απ' το βινύλιο ούτε καν συζήτηση είναι σε άλλο γαλαξία ας λέει ο χερ ντοκτορ ότι θέλει Τώρα αυτό με τα ακουστικά απ' λέει όταν γυρίσω στα Ιωάννινα θα το ακούσω και θα σε πω εδώ στην Αθήνα μόνο TV δεν έχω σεταπιον![]()
Σωστά διαμέριζμα και σεταπιον παει; Δεν πάει αν είσαι και συνεματζης οποία τραγωδίαΤι να το κάνεις το σετάπιον ρε μάστορα?![]()
Ποινή...κατοίκων (πληθυσμού).Ρε @Bhutia, εκτίεις ποινή κατ οίκον με βραχιολάκι στο πόδι;
χμμμ... σιγά την πολλή δουλεία να τρέξει το PC ένα convolution φίλτρο.β) Αφού έχω το minidsp 2x4HD και έχω τη δυνατότητα κροσαρίσματος αλλά και εφαρμογής PEQ τόσο στην είσοδο του σήματος, όσο και στη κάθε έξοδο, μπορώ να βγάλω μια πρώτη καμπύλη απο το REW, να τη φορτώσω στο minidsp και μετά να τιουνάρω με το rephase? Δηλαδή, το σύστημα να παίζει ήδη κοντά στην επιθυμητή καμπύλη στόχο και στη συνέχεια να κάνω τις φασικές διορθώσεις με το rephase ( να δώσω δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά στο pc που θα τρέχει τα φίλτρα FIR και να μην εξαρτάται η καμπύλη απο τη δειγματοληψία του εκάστοτε αναπαραγώμενου αρχείου )?
Ο σκοπός μου ήταν να δώσω μια αρχική καμπύλη μέσω PEQ για να πάψει να τσιρίζει το σκασμένο και στη συνέχεια με την ησυχία μου να μάθω να κουλαντρίζω τις λεπτομέρειες που καλείται να διορθώσει το Rephase. Πραγματικά, το πιο σπαστικό στην όλη υπόθεση είναι να στήσω το μικρόφωνο στις θέσεις που πρέπει ( και αν χρειαστεί κι άλλο σετ μετρήσεων, να το ξαναστήσω )!χμμμ... σιγά την πολλή δουλεία να τρέξει το PC ένα convolution φίλτρο.
Έπειτα.... θες να ασχολείται και το PC και το minidsp με τη διόρθωση;;;
Το ενδιαφέρον εδώ θα ήταν άλλο... επειδή τα taps του minidsp δε μας φτάνουν (κάθε φορά που κάνω export από το rephase σε 1024 taps, αλλάζει κάπως η απόκριση συχνότητας που έχω φτιάξει) ... μην τυχόν και κάνοντας μια χονδρική ρύθμιση με τα PEQ της εισόδου και πέρνωντας μια δεύτερη μέτρηση έτσι, μπορέσει το rephase να μη χαλάσει το response κατά το export μιας και θα είναι ήδη πιο "flat"...
Πάρε ένα "βαρβάτο" σετ μετρήσεων μια φορά και θα έχεις να ασχολείσαι καιρόΟ σκοπός μου ήταν να δώσω μια αρχική καμπύλη μέσω PEQ για να πάψει να τσιρίζει το σκασμένο και στη συνέχεια με την ησυχία μου να μάθω να κουλαντρίζω τις λεπτομέρειες που καλείται να διορθώσει το Rephase. Πραγματικά, το πιο σπαστικό στην όλη υπόθεση είναι να στήσω το μικρόφωνο στις θέσεις που πρέπει ( και αν χρειαστεί κι άλλο σετ μετρήσεων, να το ξαναστήσω )!
Επειδή τη περισσότερη ώρα βολοδέρνουν οι γυναίκες στο σαλόνι και επειδή - θεωρώ τουλάχιστον ότι - απαιτείται ακρίβεια στη τοποθέτηση του μικροφώνου ( ειδικά αν θελήσω να συγκρίνω ή να τροποποιήσω κάτι ), γι'αυτό θέλω να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετρήσεις με αυτή τη λεπτομέρεια στη τοποθέτηση του μικροφώνου. Εκτώς αν το ψειρίζω πολύ.
Εάν θέλουμε απλή διόρθωση με παραμετρικά φίλτρα ισοστάθμισης θα μας έφταναν οι λήψεις με μετακινούμενο μικρόφωνο.Οι φασικές διορθώσεις απαιτούν εξαγωγή αρχείου Vector Average η οποία απαιτεί λήψεις με σταθεροποιημένο μικρόφωνο σε MLP και περιφερειακά σημεία σε ακτίνα κάποιων δεκάδων cm καθώς και ρύθμιση μεγάλης ακρίβειας ως προς τα επιμέρους ηχεία ειδικά για το ξεκίνημα στις λήψεις επί του MLP.Αν έχω καταλάβει σωστά:
α) Η μέθοδος του κουνιστού μικροφώνου σου δίνει την απόκριση συχνότητας του συστήματος. Χρειάζεται επιπλέον να γίνει μέτρηση από σταθερό σημείο με sweep για να πάρεις και τη φασική απόκριση. Χρειάζονται και οι 2 αποκρίσεις για να τις βάλεις στο rephase και να παράξεις αρχείο impulse responce.
β) Μάλλον όχι.
Ας επιβεβαιώσει ο @Bhutia
Εάν σ'ενδιαφέρει απλή παραμετρική ισοστάθμιση να χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά το λογισμικό στο miniDSP.Καλημέρα και χρόνια πολλά! Να ρωτήσω στα γρήγορα:
α) Η μέθοδος του κουνιστού μικροφώνου κάνει για αυτό που συζητάμε ( διόρθωση μέσω rephase ) ή θα πρέπει απαραίτητα να γίνουν μετρήσεις απο σταθερά σημεία; Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται να ρυθμίσουμε ανάλογα το rew πριν κάνουμε τη μέτρηση του κάθε καναλιού;
β) Αφού έχω το minidsp 2x4HD και έχω τη δυνατότητα κροσαρίσματος αλλά και εφαρμογής PEQ τόσο στην είσοδο του σήματος, όσο και στη κάθε έξοδο, μπορώ να βγάλω μια πρώτη καμπύλη απο το REW, να τη φορτώσω στο minidsp και μετά να τιουνάρω με το rephase? Δηλαδή, το σύστημα να παίζει ήδη κοντά στην επιθυμητή καμπύλη στόχο και στη συνέχεια να κάνω τις φασικές διορθώσεις με το rephase ( να δώσω δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά στο pc που θα τρέχει τα φίλτρα FIR και να μην εξαρτάται η καμπύλη απο τη δειγματοληψία του εκάστοτε αναπαραγώμενου αρχείου )?
Ξέρω ότι θα μπορούσα να ρωτήσω σε pm, αλλά ίσως να ενδιαφέρει κι άλλους το θέμα οπότε προτίμησα να ρωτήσω δημοσίως. Ευχαριστώ προκαταβολικά μέντορα!!
Εσένα δεν σου κάνω like, κουράστηκα και μόνο που το διάβασα!!!Πάρε ένα "βαρβάτο" σετ μετρήσεων μια φορά και θα έχεις να ασχολείσαι καιρό
1) αριστερό ηχείο (MLP και καμιά δεκαριά γύρω γύρω)
2) δεξί ηχείο (MLP και καμιά δεκαριά γύρω γύρω)
3) αριστερό και δεξί ηχείο μαζί (MLP και καμιά δεκαριά γύρω γύρω)
5) αριστερό ηχείο ("κουνιστό"μικρόφωνο)
6) δεξί ηχείο ("κουνιστό"μικρόφωνο)
7) αριστερό και δεξί ηχείο μαζί ("κουνιστό"μικρόφωνο)
Kαι αυτό είναι που βαριέμαι περισσότερο. Θα δοκιμάσω το κόλπο με τον σπάγγο μπας και γλυτώσω λίγο χρόνο ( και κόπο ).και ρύθμιση μεγάλης ακρίβειας ως προς τα επιμέρους ηχεία ειδικά για το ξεκίνημα στις λήψεις επί του MLP.