Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
8.819
Ναι τυγχάνει να το γνωρίζω. Δεν νομίζω να έχουν πολλοί 50 εκατοστα απορρόφηση για να εξαφανίσουν ολοκληρo τοίχο (μέχρι να πάρω καμια AVVA να τον εξαφανίσω για καλά) και σόφιτ μπασοπαγίδες κ.ά.

Αλλά στο πολυκάναλο δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Εξάλλου τα "λαθη" ή "σωστά" εγω τα έχω κάνει ήδη. Αυτά είναι για νέους. :)
θελω να πω οτι ειτε 2 ειτε 15 δορυφορους εχεις θα ενοχλουν οι χαμηλες αφου ο χωρος θα κανει τα δικα του.
Μια οικονομικη λυση ειναι η χρηση πολλαπλων σαμπς. Με ενεργες μπασοπαγιδες τυπου ΑVVA το εψαξα λιγο, ιδανικα χρειαζεται για καλο αποτελεσμα τουλαχιστον 2 να μη σου πω 4 αλλα θα πρεπει να βαλει κανεις βαθια το χερι στην τσεπη. Το αποτελεσμα βεβαια θα ειναι σαφως καλυτερο εν συγκρισει με χρηση eq διοτι αντιπετωπιζουν το προβλημα στην ριζα του.
Η παθητικη φροντιδα ιδιατερα στις χαμηλες ειναι ονειρο θερινης νυκτος. Χρειαζεται ποσοτητα και καλυψη επιφανειας.

Reaction score
273
Αυτό που κάποιοι πρέπει να καταλάβουν είναι τα sub δεν χρησιμεύουν μόνο στο home.cinema αλλά και στο audio. Επίσης ότι το μέγεθος των.ηχείων δεν έχει σημασία απλά αλλάζει τις επιλογές μας ως προς τι θα αγοράσουμε. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό έχει όνομα. Λέγεται "χώρος".

Reaction score
19.054
θελω να πω οτι ειτε 2 ειτε 15 δορυφορους εχεις θα ενοχλουν οι χαμηλες αφου ο χωρος θα κανει τα δικα του.
Μια οικονομικη λυση ειναι η χρηση πολλαπλων σαμπς. Με ενεργες μπασοπαγιδες τυπου ΑVVA το εψαξα λιγο, ιδανικα χρειαζεται για καλο αποτελεσμα τουλαχιστον 2 να μη σου πω 4 αλλα θα πρεπει να βαλει κανεις βαθια το χερι στην τσεπη. Το αποτελεσμα βεβαια θα ειναι σαφως καλυτερο εν συγκρισει με χρηση eq διοτι αντιπετωπιζουν το προβλημα στην ριζα του.
Η παθητικη φροντιδα ιδιατερα στις χαμηλες ειναι ονειρο θερινης νυκτος. Χρειαζεται ποσοτητα και καλυψη επιφανειας.
Για το χώρο τον δικό μου που έχει ιδιαιτερότητα (άνοιγμα) φτάνει και η μία. Αλλά πάλι ακριβή είναι. Κανονικά με τα τετραγωνικά μου θα ήθελα δύο. Έχω και άλλο στο μυαλό μου , εαν ζοριστώ, κάτι τρύπες (τρυπάρες άφαντες) σε μέρος του τοίχου. :D

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.354
Για το χώρο τον δικό μου που έχει ιδιαιτερότητα (άνοιγμα) φτάνει και η μία. Αλλά πάλι ακριβή είναι. Κανονικά με τα τετραγωνικά μου θα ήθελα δύο. Έχω και άλλο στο μυαλό μου , εαν ζοριστώ, κάτι τρύπες (τρυπάρες άφαντες) σε μέρος του τοίχου. :D
Δε βαριέσαι βρε @thva...
Εγώ έχω μια ...ντουλάπα 5-φυλλη (πιάνει σχεδόν όλο τον τοίχο) γεμάτη με ...κουβέρτες/ρούχα κ.λπ. ...
Στο τσακίρ κέφι ...ανοίγω και τα φύλλα!!! :gotcha: :p

Reaction score
8.819
γιατι δεν παιρνεις ακουστικα να ησυχασεις να μην ενοχλεις και τους διπλα? :p

Reaction score
19.054
γιατι δεν παιρνεις ακουστικα να ησυχασεις να μην ενοχλεις και τους διπλα? :p
΄Εχω τα Audeze Lcd -2 Feizor με κατάλληλο για αυτά, ενισχυτή ακουστικών. Δεν είναι το ίδιο βέβαια. Δεν έχω προβλήματα με γείτονες.
Δε βαριέσαι βρε @thva...
Εγώ έχω μια ...ντουλάπα 5-φυλλη (πιάνει σχεδόν όλο τον τοίχο) γεμάτη με ...κουβέρτες/ρούχα κ.λπ. ...
Στο τσακίρ κέφι ...ανοίγω και τα φύλλα!!! :gotcha: :p
Δεν την χρειάζεσαι, το μπάσο είναι εξαφανισμένο στα ροκ. χα χα . Χαλάει τις αρμονικές της κιθάρας και το ατάκ του σνερ ντραμ χα χα.Θολώνει το ψευτο-τρανσπαρενσι στο υπόλοιπο φάσμα, που θέλουν όλοι και είναι το χόλι γκρέιλ. :D Για αυτό σου αρέσει και η φάνκ και ρέγγε (ασυναίσθητα και υποσυνείδητα). Και εγω το ίδιο.

Last edited:

Reaction score
19.054
Η δολοφονία μια μίξης, έπρεπε να είναι ο τίτλος. Βάλε και άλλα τέτοια να χαρώ, που νόμιζα ότι χάνω κάτι. Αλλά ντάλον.
This "Ou"'ς λέει ας τα πάω όπου μούρθει χα χα, μοιράζει τις κιθάρες υπερβολικά, αλλάξει το κίκ ντράμ γαιτί είμαστε στο 2022 and that's what we do χα χα, , βάζει τα πιατίνια στο ταβάνι κ.ά. χάλια μαύρα. Τι είπα γκίμικ, να το διορθώσω γκιμικάρα χα χα. Όποιος ακούσει την μίξη αυτουνού και του αρέσει, έχει πολλά να αναρωτηθεί για τον εαυτό του, που όμως δεν θα τα αναρωτηθεί γιατί δεν ξέρει καλύτερα. Οι εταιρίες λέει πιέζουν για να κάνουν μίξη σε atmos τα παλιά cd για να τα διαθέσουν στις streaming services. ¨Αντε πάλι τα ίδια. Ο Θεός να βάλει το χέρι του χα χα. Τέλος πάντων, δεν νομίζω (και ελπίζω) να μην είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό μίξης σε Αtmos και να το έκανε έτσι εκπαιδευτικά, για να δείξει τις δυνατότητες στους toys for boys αλλιώς ...

Θα έγραφα και άλλα , αλλά αφήνω να κάνεις εσυ μια κριτική Αλέξη. Πως σου φάνηκε εσένα ?

Τι είναι αυτός, δεν τον ξέρω, κανένας μεγάλος ήρωας γνώστης που πρέπει να πούμε wow αλλιώς είναι ιεροσυλία ? :D
Ωραία καπέλο και τραγιάσκα χα χα.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.498
Μια χαρά είναι. Λίγο πολύ αυτή είναι η διαδικασία και στα δικάναλα stems και στις πολυκάναλες εγγραφές, και αν δεν στα έδειχνα χαμπάρι δεν θα έπαιρνες και ας τα άκουγες. 🙂

Το τελικό προϊόν έχει σημασία για τον καταναλωτή και όχι η διαδικασία. Δεν έχει καμία δουλειά να ασχοληθεί με την διαδικασία και ούτε θα καταλάβει. Και μην ξεχνάμε ότι είναι δικάναλη εγγραφή. Και στις πολυκάναλες τα ίδια γίνονται πάνω κάτω με μόνη διαφορά ότι αυτός εδώ ανέβασε τα reverbs με plugins ενώ ο άλλος ίσως να τα έγραψε έτσι. Αλλά και αυτός πάλι λίγο πείραγμα θα τους βάλει, μπορεί και πολύ. Βασικά ότι θέλει θα κάνει και δεν έχουμε καμία δουλειά να του πούμε τι θα κάνει. Δουλειά του είναι και του την έδωσαν γιατί κάτι κάνει καλά. Και αυτός και οι υπόλοιποι, ο καθένας στο level του.
Δουλειά του είναι να σου δώσει μια αληθοφάνεια και μια αίσθηση του χώρου. Το πως δεν σε ενδιαφέρει. Όπως δεν σε ενδιαφέρει τι και πόσα σίδερα θα βάλει ο μηχανικός για να μην σου έρθει το ταβάνι στο κεφάλι. 🙂

Άντε, γίναμε και μηχανικοί ήχου εδώ μέσα. :party: :biggrin:

Last edited:

Reaction score
19.054
Μια χαρά είναι. Λίγο πολύ αυτή είναι η διαδικασία και στα δικάναλα stems και στις πολυκάναλες εγγραφές, και αν δεν στα έδειχνα χαμπάρι δεν θα έπαιρνες και ας τα άκουγες. 🙂

Το τελικό προϊόν έχει σημασία για τον καταναλωτή και όχι η διαδικασία. Δεν έχει καμία δουλειά να ασχοληθεί με την διαδικασία και ούτε θα καταλάβει. Και μην ξεχνάμε ότι είναι δικάναλη εγγραφή. Και στις πολυκάναλες τα ίδια γίνονται πάνω κάτω με μόνη διαφορά ότι αυτός εδώ ανέβασε τα reverbs με plugins ενώ ο άλλος ίσως να τα έγραψε έτσι. Αλλά και αυτός πάλι λίγο πείραγμα θα τους βάλει, μπορεί και πολύ. Βασικά ότι θέλει θα κάνει και δεν έχουμε καμία δουλειά να του πούμε τι θα κάνει. Δουλειά του είναι και του την έδωσαν γιατί κάτι κάνει καλά. Και αυτός και οι υπόλοιποι, ο καθένας στο level του.
Δουλειά του είναι να σου δώσει την αίσθηση του χώρου. Το πως δεν σε ενδιαφέρει. Όπως δεν σε ενδιαφέρει πόσα σίδερα θα βάλει ο μηχανικός για να μην σου έρθει το ταβάνι στο κεφάλι. 🙂

Άντε, γίναμε και μηχανικοί ήχου εδώ μέσα. :party: :biggrin:
Βρε χάλια μαύρα είναι, μπορώ να το φανταστώ το αποτέλεσμα. Φυσικά μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά εγω και όλοι θα το κρίνουν εαν ειναι καλό αγοράζοντας (ακούγοντας) ή όχι την μίξη του. Βέβαια με το streaming τζάμπα είναι θα το ακούσει κόσμος.
Εξάλλου είπα, δεν ξέρει ο κόσμος καλύτερα. Το αποτέλεσμα έκρινα (που το φαντάζομαι απο τα λεγόμενα του πως θα είναι, δεν είναι δύσολο, γιατί το κομάτι το ξέρω πολύ καλά και ξέρω που είναι όλα αυτά που αλλάζει στην στέρεο μίξη αλλά και την τονικότητα τους) και όχι την δουλειά του σαν μηχανικού. Βέβαια εαν δεν ξέρεις το κομμάτι, όπως ενα 12 χρονο ή 20 χρονο, που θα το ακούσει πρώτη φορά, θα του φανεί όχι μόνο τέλειο αλλά και ότι θες, όπως πολλές διακευές παλιότερα.

Σιγα μην επιτρέψουν σε αυτόν, να κάνει την μίξη του Michael Jackson χα χα. Δεν κατάλαβες καλά χα χα. Ούτε εγω δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για το μέλλον του Atmos και της μουσικής γενικότερα, που δεν το ξέρω και καθόλου κιόλας. Μπορεί βέβαια τι να σου πω χα χα. Όλα τα έχουμε δεί και ακούσει, το καλό της φυσιολογικής εξέλιξης του γήρατος. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις νεανίζωντων χαρακτήρων.

Άιντε καλά να μη σου χαλάω το όνειρο. :D

Last edited:

alexis

Reaction score
30.498
Βρε χάλια μαύρα είναι, μπορώ να το φανταστώ το αποτέλεσμα. Φυσικά μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά εγω και όλοι θα το κρίνουν εαν ειναι καλό αγοράζοντας (ακούγοντας) ή όχι την μίξη του. Βέβαια με το streaming τζάμπα είναι θα το ακούσει κόσμος.
Εξάλλου είπα, δεν ξέρει ο κόσμος καλύτερα. Το αποτέλεσμα έκρινα (που το φαντάζομαι απο τα λεγόμενα του πως θα είναι, δεν είναι δύσολο, γιατί το κομάτι το ξέρω πολύ καλά και ξέρω που είναι όλα αυτά που αλλάζει στην στέρεο μίξη αλλά και την τονικότητα τους) και όχι την δουλειά του σαν μηχανικού. Βέβαια εαν δεν ξέρεις το κομμάτι, όπως ενα 12 χρονο ή 20 χρονο, που θα το ακούσει πρώτη φορά, θα του φανεί όχι μόνο τέλειο αλλά και ότι θες, όπως πολλές διακευές παλιότερα.

Σιγα μην επιτρέψουν σε αυτόν, να κάνει την μίξη του Michael Jackson χα χα. Δεν κατάλαβες καλά χα χα. Ούτε εγω δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για το μέλλον του Atmos, που δεν το ξέρω και καθόλου κιόλας.

Άιντε καλά να μη σου χαλάω το όνειρο. :D
Που να δεις τι γίνεται και σε αυτά που θες να είναι "αμόλυντα". 🙂

Το αν το κάνει αυτός δεν μας ενδιαφέρει. Ξεχνάς όμως πως κάπου τα βρήκε τα stems. Οπότε επειδή δεν έκανε αυτός την δικάναλη μίξη, έχει επαφή ή με το Studio ή με το label. 😉

Τώρα αν δεν σου αρέσει γενικά, καλά κάνεις.
Εγώ ανατρίχιασα πριν 15-20 χρόνια πόσα είναι δεν θυμάμαι, όταν άκουσα το πολυκάναλο intro του Top Gun σε φίλο με 6.2 σύστημα. Και τον EAD THEATER MASTER για Pro. Και μιλάω για την μουσική, όχι τα sfx. Από τότε έλεγα "πότε θα γίνουν όλα έτσι; Τι αριστούργημα είναι αυτό." Την επόμενη μέρα πήρα το BluRay

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.030
Βασικά ότι θέλει θα κάνει και δεν έχουμε καμία δουλειά να του πούμε τι θα κάνει.
Αυτό.

Τέλος διαπραγματευσεων.

Εμείς, ως τελικοί καταναλωτές, απλώς απολαμβάνουμε τις δημιουργίες τους. Μέχρι εκεί.

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να ακούσω αυτή τη δουλειά του στο γνωστό τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον.

Reaction score
19.054
Που να δεις τι γίνεται και σε αυτά που θες να είναι "αμόλυντα". 🙂

Το αν το κάνει αυτός δεν μας ενδιαφέρει. Ξεχνάς όμως πως κάπου τα βρήκε τα stems. Οπότε επειδή δεν έκανε αυτός την δικάναλη μίξη, έχει επαφή ή με το Studio ή με το label. 😉

Τώρα αν δεν σου αρέσει γενικά, καλά κάνεις.
Εγώ ανατρίχιασα πριν 15-20 χρόνια πόσα είναι δεν θυμάμαι, όταν άκουσα το πολυκάναλο intro του Top Gun. Και μιλάω για την μουσική, όχι τα sfx.
++ Που να δεις τι γίνεται και σε αυτά που θες να είναι "αμόλυντα". ++

Α, ναι καλά, όπως είδες δεν το άγγιξα καν αυτό το θέμα

++ όταν άκουσα το πολυκάναλο intro του Top Gun. ++

Αυτό είναι άλλο πράγμα και μπορεί να ήταν και καλό. Δεν έχει σ΄χεση. Εγω σχολιάζω αυτό που έβαλες μόνο.

++ Ξεχνάς όμως πως κάπου τα βρήκε τα stems. Οπότε επειδή δεν έκανε αυτός την δικάναλη μίξη, έχει επαφή ή με το Studio ή με το label. ++

Αδιάφορο και αυτό έστω και να το δεχτώ. Μπορεό να τα έχουν διαθέσει για εκπαιδευτικούς λόγους ή να τα κατέβασε μόνος τους απο κάπου ή να κάνουν κανα διαγωνισμό μίξης χα χα και ότι προκύψει. Εσυ πες σίγουρα απο που τα βρήκε και γιατί και μετά το συζητάμε.
Εμείς, ως τελικοί καταναλωτές, απλώς απολαμβάνουμε τις δημιουργίες τους. Μέχρι εκεί.

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να ακούσω αυτή τη δουλειά του στο γνωστό τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον.
Πόσα θα πλήρωνες ? χα χα. Στο τζάμπα απο στριμινγκ και εγω. Δεν χάνω τίποτε.

Last edited:

alexis

Reaction score
30.498
Αδιάφορο και αυτό έστω και να το δεχτώ. Μπορεό να τα έχουν διαθέσει για εκπαιδευτικούς λόγους ή να τα κατέβασε μόνος τους απο κάπου ή να κάνουν κανα διαγωνισμό μίξης χα χα και ότι προκύψει. Εσυ πες σίγουρα απο που τα βρήκε και γιατί και μετά το συζητάμε.
Ναι καλά. 😅 Έτσι φόρα παρτίδα Michael Jackson. Έχεις ιδέα τι ζητάνε για να σου δώσουν υλικό;
Δύο φορές έχω δουλέψει με Paramount για trailers και τα χαρτιά που υπέγραψα ήταν λες και αγόραζα το Manhattan. Άσε καλύτερα.... 😅
Και μετά από όλα αυτά, η εικόνα ήταν ασπρόμαυρη με κόκκινες γραμμές και παντού το logo μας. 😉

Reaction score
19.054
Ναι καλά. 😅 Έτσι φόρα παρτίδα Michael Jackson. Έχεις ιδέα τι ζητάνε για να σου δώσουν υλικό;
Δύο φορές έχω δουλέψει με Paramount για trailers και τα χαρτιά που υπέγραψα ήταν λες και αγόραζα το Manhattan. Άσε καλύτερα.... 😅
Υπάρχουν πολλές μπάντες που βγαζουν ενα τραγούδι τους μέχρι και τα multitracks εαν θες να πειραματιστείς ή για σχολές μηχανικών μιξης και μαστρερινγκ. Εκτός ότι έιχαν διαρρεύσει πολλά κάποια στιγμή κιόλας. Βρες τα στο ιντερνετ. Δεν λέω οτι this is the case εδώ αλλά ...

Ασε τι έκανες εσυ. Γράψτου ενα mail να σου απαντήσει που τα βρήκε και με ποιο σκοπό και μετά μου λές.
Αυτό.

Τέλος διαπραγματευσεων.

By the way @alexis η κιθάρα που γράφτηκε σαν demo (που λέει σαν ιστορία) και δεν έβαινε το ίδιο feeling με τίποτε όταν την παίζανε στο στούντιο (και την προσθέσαν απο το demo), το πιάσες ? xa xa

Πόσα θα πλήρωνες ? χα χα. Στο τζάμπα απο στριμινγκ και εγω. Δεν χάνω τίποτε. Ζούμε στο τζάμπα και οι εταιρίες δεν τους νοιάζει τι θα βγεί. Και σκουπίδια θα βγάλουν. Για τις streaming servιces αυτα είναι κομόντιτις. Δεν έχεις καταλάβει που παει το πράγμα. Πάρτε τζάμπα υλικό και πληρώστε μου συνδρομή. Πάνε οι παλιές καλές δουλειές. Οι ταινίες που λέει ο @alexis είναι καλές για΄τι πέφτει χρήμα και γίνεται σοβαρή δουλειά, απο σοβαρούς ανθρώπους που ξέρουν, σεβονται και έχουν και αισθητική. ¨οχι απλώς να χειρίζονται τις δυνατότητες ενός προγράμματος.

Last edited:

alexis

Reaction score
30.498
Πόσα θα πλήρωνες ? χα χα. Στο τζάμπα απο στριμινγκ και εγω. Δεν χάνω τίποτε. Ζούμε στο τζάμπα και οι εταιρίες δεν τους νοιάζει τι θα βγεί. Και σκουπίδια θα βγάλουν. Για τις streaming servιces αυτα είναι κομόντιτις. Δεν έχεις καταλάβει που παει το πράγμα. Πάρτε τζάμπα υλικό και πληρώστε μου συνδρομή. Πάνε οι παλιές καλές δουλειές. Οι ταινίες που λέει ο @alexis είναι καλές για΄τι πέφτει χρήμα και γίνεται σοβαρή δουλειά, απο σοβαρούς ανθρώπους που ξέρουν, σεβονται και έχουν και αισθητική. ¨οχι απλώς να χειρίζονται τις δυνατότητες ενός προγράμματος.
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Οι δουλειές που βγάζουν σε Atmos από παλιά δικάναλα δεν είναι των 10' με ένα κουμπί. Αν υπάρχουν τα stems θέλει χρόνο. Και γίνεται δουλειά.
Είμαι σίγουρος πως μόλις φορτώσουν οι servers με πολύ υλικό, οι streaming υπηρεσίες ή θα αυξήσουν τις τιμές, ή θα τις σπάσουν σε δικάναλο - πολυκάναλο. Δεν βγαίνουν αλλιώς τα κουκιά, κανείς δεν θα δουλεύει για ψίχουλα για πολύ ακόμα.

Reaction score
19.054
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Οι δουλειές που βγάζουν σε Atmos από παλιά δικάναλα δεν είναι των 10' με ένα κουμπί. Αν υπάρχουν τα stems θέλει χρόνο. Και γίνεται δουλειά.
Είμαι σίγουρος πως μόλις φορτώσουν οι servers με πολύ υλικό, οι streaming υπηρεσίες ή θα αυξήσουν τις τιμές, ή θα τις σπάσουν σε δικάναλο - πολυκάναλο. Δεν βγαίνουν αλλιώς τα κουκιά, κανείς δεν θα δουλεύει για ψίχουλα για πολύ ακόμα.
Απάντηση σε αυτό ε΄χω δώσει (όχι εγω δηλαδή ο καθηγητής που πόσταρα). Είτε οι εταιρίες αυτές θα μεταμορφωθούν σε στύλ Νετφλιξ, να πληρώνουν απο τα έσοδα τους παραγωγές καλές και ακριβές, πράγμα δύσκολο εαν δουμε πλεόν και την εξέλιξη και την καμπή στην ποιότητα μέχρι και του Νετφλιξ (που είναι και για ταινίες κιόλας που έχει χρήμα και όχι για τραγουδάκια του κάθε πικραμένου φτωχού νεου καλλιτεχνη μουσικής) ή οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα κάνουν κοινες πλατφορμες (ήδη έχουν ξεκινήσει) να διαθέτουν την μουσική τους σε ότι αντιτιμο θεωρούν ότι τους επιτρέπει να συνεχίσουν αξιοπρεπως και σε ενα επίπεδι Α την δημιουργία τους ή απο ειδικά σαίτ δικά τους διάθεσης κατά μονάδες.Για αυτό βγάζουν και βινύλια σε λίγες κόπιες οι κακομοίρηδες, μπας και βγάλουν κάτι και όχι για τους λόγους που έχετε αφιερώσεις χιλιάδες πόστ εδω , λέγοντας όλοι σας άλλες θεωρίες περι ποιότητα και τζάμπα τσακώνεστε χα χα.

Ή μάλλον θα παίζουν όλα μαζί συγχρόνως. Το στριμινγκ οπως είναι, ειναι κατστροφη για την νεα δημιουργία. Στα παλιά βασίζονται και για αυτό έχουν σκάσει να γίνουν όλα τα στερεο μιξ σε atmos και για αυτό σου το έγραψα παραπάνω.

Αυτά είναι γνωστά τoίς πάση χα χα. Αλλά όλοι κάνουν την στρουθοκάμηλο. Γιατί ? , έξυπνος είσαι την δουλεια την ξέρεις fill in the blanks for yourself.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.622
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29