Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.661
Από αυτά που διαβάζω μέχρι τώρα, έχω καταλάβει ότι ο AVR είναι κλασικός πολυκάναλος ολοκληρωμένος.
Και ότι AV και πρεπρο είναι το ίδιο πράμα. Άλλωστε οι εταιρείες AV-ΧΧΧ ονομάζουν τους πρεπρο τους.

Συνεπώς, το όποιο DSP πρέπει να προηγηθεί του πλέυερ για να μπορεί το τελευταίο να συγχρονίσει. Άρα, στα "έξυπνα" ηχεία με DSP δεν μπορεί να γίνει συγχρονισμός. Το είχαν μάλιστα επισημάνει στο Στεροφάιλ πριν μερικά χρόνια στο ρηβγιού των Κιι.
Να πούμε και ότι αυτό το πανάκριβο 5.1 των Γκριμμ είναι μόνο για ήχο? Αν βάλεις τα οπτικοακουστικά ντιβιντιά και τέτοια που γουστάρει ο @costas EAR θα γίνει τουρλουμπούκι?
Oxi δεν χρειάζεται , για την ακρίβεια πρέπει να έπεται , ο συγχρονισμός.
Δεν γίνεται να προηγηθεί του player , είναι μία πολύπλοκη αλυσίδα , όπου αλληλοελέγχονται οι μηχανές μεταξύ τους. Βασικά τα streams ,ελέγχονται και τροποποιούνται εν ανάγκη.
Οσον αφορά στα έξυπνα ηχεία που λες , θα πρέπει να έχει ψηφιακή έξοδο ,HDMI τουλάχιστον , που έχουν οι περισσότεροι ώστε να πάρουν τα ηχεία αμιγές ψηφιακό mixed σήμα , audio video , να το επεξεργαστούν και να οδηγήσουν τους ανάλογους τελικούς τους.

Reaction score
3.899
Να πούμε και ότι αυτό το πανάκριβο 5.1 των Γκριμμ είναι μόνο για ήχο? Αν βάλεις τα οπτικοακουστικά ντιβιντιά και τέτοια που γουστάρει ο @costas EAR θα γίνει τουρλουμπούκι?
Σταύρο είναι εύλογη η απορία σου για τα Grimm. Εγώ που τα χρησιμοποιώ σαν front, δεν μπορώ να πώ ότι έχω διαπιστώσει κάτι παράξενο, αλλά στα 5 μάλλον αλλάζουν τα πράγματα.
Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, νομίζω ότι στην έκθεση τα οδηγούσαν μόνο με ηχητικό υλικό, μέσω του στρήμερ τους.
Στην επίσημη ιστοσελίδα τους δεν έχουν αναρτήσει ακόμη τους δορυφόρους(την περασμένη εβδομάδα το έψαξα).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.243
το παρόν νήμα δεν έχει υποβάλει ερωτήματα με την τιτλοφορία του παρά μόνο κατηγορηματικές δηλώσεις
Πολύ σωστά. 👍

Δεν υπάρχουν ερωτήματα. 😎

Πρόκειται για απλή ενημέρωση. 🍻

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.253
Σταύρο είναι εύλογη η απορία σου για τα Grimm. Εγώ που τα χρησιμοποιώ σαν front, δεν μπορώ να πώ ότι έχω διαπιστώσει κάτι παράξενο, αλλά στα 5 μάλλον αλλάζουν τα πράγματα.
Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, νομίζω ότι στην έκθεση τα οδηγούσαν μόνο με ηχητικό υλικό, μέσω του στρήμερ τους.
Στην επίσημη ιστοσελίδα τους δεν έχουν αναρτήσει ακόμη τους δορυφόρους(την περασμένη εβδομάδα το έψαξα).
Δεν είναι θέμα δορυφόρων, το μόνο καινούργιο είναι ένα ίδιο με "κομμένα" πόδια που το προωθούν για κεντρικό. Το 5.1 είναι νέο λογισμικό στο MU-1, το οποίο είναι προφανώς απαραίτητο για τη συγκεκριμένη εφαρμογή (από την άλλη, μπορεί λογικά να χρησιμοποιηθεί και με άλλα έξυπνα ηχεία, κατά προτίμηση, ως λέγεται για πλήρη εκμετάλλευσή του, με είσοδο AES-EBU).
Θα κάνω μια ερώτηση, ελπίζω να μη θεωρηθεί αδιάκριτη. Εσύ τα έχεις με το σαμπ τους ή σκέτο το άνω μέρος?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Διπλωμάτη....
Πολύ σωστά. 👍

Δεν υπάρχουν ερωτήματα. 😎

Πρόκειται για απλή ενημέρωση. 🍻
Ε τότε..

Ευχαριστούμε το site για την φιλοξενία της "δήλωσης", να κλειδώσει παρακαλώ.
Δεν πρόκειται περί διπλωματίας...Το ακροαματικό πρότυπο του κλασσικού δικαναλικού setup είναι πλέον ξεπερασμένο ως προς τις παραμέτρους του.Το αν θα εξαφανιστεί τελικώς ή όχι εξαρτάται οπωσδήποτε και από άλλους παράγοντες που αφορούν περισσότερο στην καθημερινή πρακτική κι ευελιξία από πλευράς χρηστών ενώ είναι λιγότερο εξαρτώμενοι από την υπεροχή διάφορων προδιαγραφών.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.108
..θα συνεχισουν να βγαίνουν δικαναλα φορματ ... Που θα συνεχίσουν να ακούγονται ορθοτερα σε πολυκαναλο ιμερσιβ... (...)
..και θα συνεχίσουν να υπαρχουν δικαναλα σεταπ..(...)
...φοβαμαι ομως...ως προς τη δισδιάστατη λογικη ... Η οποια και ειναι πχιοτερο προβλημα... 🐒

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.108
.. hype ειναι, εχει ολοκληρωθει το πικαπ σαν μεσο...
Ο τελευταιος που ασχολειται ειμαι εγω -για εντελώς αλλους λογους-(και δε νομιζω οτι αξιζει ενασχοληση εδω και χρονια, απο κεκτημένη ταχυτητα αγοραζω) 🐒

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.542
Οτιδήποτε βγάζει χρήμα 💰 θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να σταματήσει να βγάζει. Και μπορεί να μην έρθει και ποτέ αυτή η στιγμή επειδή δεν βολεύει να έρθει. 😉

Τρανό παράδειγμα τα πικάπ. Εκτός από την ποσότητα αυξήθηκαν και τα μοντέλα. Ο κόσμος θέλει βινύλιο, δώσε πικάπ να πάρει ο κόσμος.

Τα υπόλοιπα είναι για εμάς εδώ στα forums. Immersive vs stereo, Digital vs analog, Kink Kong vs Godzilla, Thor vs Thanos και άλλα τέτοια. 😅

Edit: σε άλλα νέα, ο Fremer επέστρεψε στο TAS. 🥳

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.243
Δεν πρόκειται περί διπλωματίας...Το ακροαματικό πρότυπο του κλασσικού δικαναλικού setup είναι πλέον ξεπερασμένο ως προς τις παραμέτρους του.
Ακριβώς αυτή ήταν η ενημέρωση και ο σκοπός ύπαρξης τούτου του νήματος.

Το αν θα εξαφανιστεί τελικώς ή όχι
Ποσώς με απασχολεί.

Πχ η απλή σόμπα πετρελαίου είναι εξόχως ξεπερασμένος τρόπος θέρμανσης.

Το αν συνεχίζει να πουλιέται ή για πόσο θα συνεχίσει να πουλιέται, ποσώς με απασχολεί.

Η ενημέρωση στην προκειμένη περίπτωση, θα αφορά μόνο ως προς την υπεροχή των άλλων διαθέσιμων τρόπων θέρμανσης.

Μία αναζήτηση στο σκρουτζ, επί της ευκαιρίας, θα σας δείξει ένα σκασμό σόμπες πετρελαίου. 😜😂🤣

Edit: σε άλλα νέα, ο Fremer επέστρεψε στο TAS.
Κι έλεγα γιατί είχα φαγούρα. 😂😜🤣

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.108
... και οι σκοπριονζ (τυχαιο παραδειγμα) αναπνεουν ακομα, αλλα δε νομιζω να θεωρει καποιος οτι δεν τους διατηρει σε υπαρξη το κοινο τους... 🐒

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.243
Καλά και εγώ. Του βγάζω το καπέλο πάντως για το πάθος και την ενέργεια στα 75 του.
Άμα τον συναντήσω σε καμία έκθεση, θα τον χαϊδέψω την κεφάλα με κατανόηση, και θα του ψιθυρισω καθαρά στα αγγλικά:

FB_IMG_1654343843084.jpg

Κι ότι καταλάβει. Δε θα κάτσω να σκάσω κιόλας.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Ακριβώς αυτή ήταν η ενημέρωση και ο σκοπός ύπαρξης τούτου του νήματος.

Ποσώς με απασχολεί.

Πχ η απλή σόμπα πετρελαίου είναι εξόχως ξεπερασμένος τρόπος θέρμανσης.

Το αν συνεχίζει να πουλιέται ή για πόσο θα συνεχίσει να πουλιέται, ποσώς με απασχολεί.

Η ενημέρωση στην προκειμένη περίπτωση, θα αφορά μόνο ως προς την υπεροχή των άλλων διαθέσιμων τρόπων θέρμανσης.

Μία αναζήτηση στο σκρουτζ, επί της ευκαιρίας, θα σας δείξει ένα σκασμό σόμπες πετρελαίου. 😜😂🤣

Κι έλεγα γιατί είχα φαγούρα. 😂😜🤣
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης,η άλλη όψη του νομίσματος έγκειται στο γεγονός ότι έχουν υπάρξει και στο παρελθόν περιπτώσεις μέσων που δεν επικράτησαν τελικά μολονότι υπερείχαν ως προς διάφορες τεχνικές τους παραμέτρους.

Ο ίδιος δε εκτιμώ ότι στο μέλλον θα καθιερωθεί μεν ως ακλόνητος θεσμός η πολυκαναλική ακρόαση αλλά με πεπερασμένο το πλήθος σε ανεξάρτητες μεταξύ τους ηχειακές πηγές,δηλαδή λιγότερα αυτόνομα ηχεία-δορυφόρους αντί για διαρκώς αυξανόμενο αριθμό...
EDIT : Τιμής ένεκεν επιμελήθηκα ώστε να προέρχεται από τον υποφαινόμενο το εκατοστό χιλιοστό στον Ear...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ