- Reaction score
- 1.306
Μόνο το οικονομικό με κρατάει, τίποτε άλλο. Καλημέρα σε ολους,η πιο σωστή αποψη που εχω διαβάσει στις 300+ σελίδες του θέματος.
Μόνο το οικονομικό με κρατάει, τίποτε άλλο. Καλημέρα σε ολους,η πιο σωστή αποψη που εχω διαβάσει στις 300+ σελίδες του θέματος.
Πάντα ίσχυε και θα ισχύει αυτό το απόφθεγμα. Όχι μόνο στα αυτοκίνητα αλλά σε όλες μας τις αγορές.
Όλοι ξέρουμε τι θέλουμε αν δεν υπήρχε οικονομικός περιορισμός. Το δύσκολο είναι να ταιριάξουμε τα θέλω μας στα λεφτά που διαθέτουμε και να "χωνέψουμε" τους συμβιβασμούς που πρέπει να γίνουν στην απαραίτητη προσγείωση στην πραγματικότητα.
Στο θέμα του αυτοκινήτου, προσωπικά, αγοράζω όταν έρχεται η εποχή για τέτοια ενέργεια, ήτοι 5-7 χρόνια μετά την προηγούμενη αγορά. Και πάντα επιλέγω σύμφωνα με τις προσωπικές μου βασικές απαιτήσεις/παραξενιές που είναι αδιάλλακτες.
Άρα ξεκινάμε από τα χρήματα που διαθέτω (δεν ψωνίζω με δόσεις/δάνεια, ούτε έχω εταιρεία για να δικαιολογώ έξοδα) και συγκεντρώνουμε προτάσεις. Δεν μ΄ ενδιαφέρει το καύσιμο, τι λέει ο Μητσοτάκης κι ο Μακρόν, αν θα είμαι μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας που θα με κάνει trendy σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω ούτε θέλω να γνωρίσω.
Το μόνο που θέλω είναι να γίνει η μετάβαση από το παλιό αυτοκίνητο στο νέο χωρίς υποχωρήσεις σε βασικές συνήθεις και μόνο με θετικές "εκπλήξεις".
* Τώρα, βάζω βενζίνη μία φορά τη βδομάδα σε ένα από τα 3-4 βενζινάδικα που ξέρω κι εμπιστεύομαι και μόνο αν δεν υπάρχει κανένα άλλο αυτοκίνητο στην αναμονή. Αλλιώς πάω στο επόμενο όταν περάσω από κει. Ποτέ άλλωστε δεν είμαι με ρεζέρβα για να "καίγομαι".
* Στις σχετικά συχνές εκδρομές που πάω, έχω απαιτήσεις που δεν καλύπτονται από σχεδόν κανένα ηλεκτρικό "λογικής" τιμής. Ταχύτητα, κατανάλωση, ανεφοδιασμός (αυτό έχει να κάνει με τους σταθμούς).
* Το να τοποθετήσω στο σπίτι μου φορτιστή το βλέπω ως αιτία να ξαναρχίσω τα αντικαταθλιπτικά... Εδώ σκέφτομαι από το 2006 να βάλω νυχτερινό κι ακόμα το αναβάλλω. Και θα έχω έγνοια να το βάζω κάθε μέρα στην πρίζα; Κι αν το έχει πάρει η γυναίκα μου που δεν θυμάται πώς τη λένε και καθημερινά ψάχνει τα πράγματά της;
Άσε που το καλοκαίρι πάω για 2+ μήνες στο εξοχικό και για άλλον ένα μήνα στο σπίτι του πεθερού μου στη Ναύπακτο. Θα βάλω κι εκεί φορτιστές;
* Το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο είναι ανοιχτό χειμώνα/καλοκαίρι σε θερμοκρασία 21°C.
Φυσικά και γουστάρω (πολύ) τα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και σίγουρα αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον. Αυτή όμως τη στιγμή και στη συγκεκριμένη χώρα που ζούμε, είναι ανώριμο για έναν μεγάλο αριθμό πολιτών ακόμα κι αν βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής του παλιού.
... ακόμη περιμένω το punchline
Γι' αυτό και τονίζω συνέχεια τις συνήθειες του καθενός ως προαπαιτούμενο στην επόμενη αγορά. Όταν τα υποκειμενικά κριτήρια δεν είναι γνωστά οι συμβουλές μεταξύ αγνώστων είναι δύσκολες.Οοοχι να κάνεις ταξίδι με 100.
Να φτάσεις του χρόνου και με σπασμένα νεύρα.
Και χώρος υπάρχει για παραπάνω από ένα ηλεκτρικά, και χώρος για φωτοβολταϊκά.Εφόσον έχεις δικό σου μέσο φόρτισης, το ev ειναι μονόδρομος για 20k ετησίως.
Ίσως ξεπερνάει και το να κρατήσεις το παλιό σου αυτοκίνητο
Δεν είναι τίποτα. Παίρνεις με κούτα Xanax και ξεκινάς αιτήσεις για τρεις φορτιστές.* Το να τοποθετήσω στο σπίτι μου φορτιστή το βλέπω ως αιτία να ξαναρχίσω τα αντικαταθλιπτικά... Εδώ σκέφτομαι από το 2006 να βάλω νυχτερινό κι ακόμα το αναβάλλω. Και θα έχω έγνοια να το βάζω κάθε μέρα στην πρίζα; Κι αν το έχει πάρει η γυναίκα μου που δεν θυμάται πώς τη λένε και καθημερινά ψάχνει τα πράγματά της;
Άσε που το καλοκαίρι πάω για 2+ μήνες στο εξοχικό και για άλλον ένα μήνα στο σπίτι του πεθερού μου στη Ναύπακτο. Θα βάλω κι εκεί φορτιστές;
@xfader , σε περίπτωση που πας σε ηλεκτρικό μην με ξεχάσεις.Δεν είναι τίποτα. Παίρνεις με κούτα Xanax και ξεκινάς αιτήσεις για τρεις φορτιστές.
Πιστεύω και γω στο ηλεκτροκινούμενο μέλλον....Φυσικά και γουστάρω (πολύ) τα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και σίγουρα αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον...
Σχεδόν σωστά το είπες:Αυτή όμως τη στιγμή και στη συγκεκριμένη χώρα που ζούμε, είναι ανώριμο για έναν μεγάλο αριθμό πολιτών
Εντάξει αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα και παντού. Όποιος λέει τι γνώμη του για κάτι βασικά εκφράζει την προσαρμογή των πεποιθήσεων του πάνω στις ανάγκες του.Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη που έχετε μερικοί να αιτιολογήσετε γιατί δεν σας καλύπτουν τα ηλεκτρικά.
Σαν να ακούει κάποιος με ακουστικά και να μπαίνει στα νήματα των ηχείων και να απαριθμεί λόγους που δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακούσει από ηχεία.
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω την ανάγκη που έχετε μερικοί, χωρίς να αναφέρετε και τον λόγο, να λέτε δημοσίως τί δεν καταλαβαίνετε, αλλά δεν το κάνω θέμα. Ας είναι κι έτσι.Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη που έχετε μερικοί να αιτιολογήσετε γιατί δεν σας καλύπτουν τα ηλεκτρικά.
Ο μπαμπάς μιας συμμαθήτριας του γιου μου εχει ένα Lamborghini Urus με γερμανικές πινακίδες και ένα Tesla με ελληνικές.Μπορεί να έχει και άλλα αλλά δεν το γνωρίζω.Σχεδόν σωστά το είπες:
"Αυτή όμως τη στιγμή και στη συγκεκριμένη χώρα που ζούμε, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών είναι ανώριμοι"
Ταυτόχρονα :
Τους ίδιους ανθρώπους, αν τους μεταφέρεις σε μια πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, θα δεις πως σε ντετέ θα ωριμάσουν οι περισσότεροι.
Πολιτισμένοι Ευρωπαίοι πολίτες που έρχονται στη χώρα που ζούμε, παραμένουν ώριμοι.
Σχεδόν σωστά το είπες:
"Αυτή όμως τη στιγμή και στη συγκεκριμένη χώρα που ζούμε, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών είναι ανώριμοι"
Ταυτόχρονα :
Τους ίδιους ανθρώπους, αν τους μεταφέρεις σε μια πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, θα δεις πως σε ντετέ θα ωριμάσουν οι περισσότεροι.
Πολιτισμένοι Ευρωπαίοι πολίτες που έρχονται στη χώρα που ζούμε, παραμένουν ώριμοι.
ΥΓ. Τα οικονομικά πολλών στη συγκεκριμένη χώρα που ζούμε, θα παραμείνουν ανώριμα για τέτοιου κόστους αγορές, είτε μιλάμε για πικάπ είτε για αυτοκινητα.