Ποδήλατο

Reaction score
17.519
Γίνεται χώμα χωρίς λάσπη;:rolleyes:
Ναι, όταν δεν βρέχει! :roflmao:
Λεω να το πάω λίγο πιο ασφαλή το πράμα Σώτο
Σε σχέση με το road; Να φανταστείς τώρα, ότι μετά το χτύπημα την περασμένη Τετάρτη, πήρα από φόβο την Γογονή, και την αποφεύγω... για την ώρα! o_O:geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.370
Ναι σε σχέση με τις προπονήσεις στους δρόμους της Αθήνας, αγριεύουν τα πράματα όλο και περισσότερο.
Εδώ που μένω είναι βουνό, μόλις βγω από τη πόρτα σε ένα λεπτό ανεβαίνω τη κροκάλα.
Βέβαια το φοβάμαι το χώμα, και το φοβάμαι επειδή με ξέρω... :biggrin:

Reaction score
17.519
Έχουν όντως γίνει πολύ επικίνδυνα τα πράγματα... κι εδώ κάτω κάθε μέρα και κάτι. Αλλά και απλά κυκλοφορώντας το βλέπεις, ό,τι μλκ του καπνίσει του καθενός.

Άσχετος με το χώμα δεν είσαι πάντως, με μηχανή όμως...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.370
Γίνεται χώμα χωρίς λάσπη;:rolleyes:
Στη λάσπη γεννήθηκα και με τις λάσπες ανακατεύομαι :biggrin:

Άσχετος με το χώμα δεν είσαι πάντως, με μηχανή όμως...
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο Σώτο.
Το μόνο κοινό είναι ως προς τη τοποθέτηση του σώματος.
Τεσπα δεν είναι της παρούσης η τεχνική στο χώμα, όταν το πάρω με το καλό θα έχουμε όλο το χρόνο να το συζητάμε, ένα μήνα κρατάς το γύψο άλλωστε :roflmao:

Reaction score
2.324
Ναι σε σχέση με τις προπονήσεις στους δρόμους της Αθήνας, αγριεύουν τα πράματα όλο και περισσότερο.
Εδώ που μένω είναι βουνό, μόλις βγω από τη πόρτα σε ένα λεπτό ανεβαίνω τη κροκάλα.
Βέβαια το φοβάμαι το χώμα, και το φοβάμαι επειδή με ξέρω... :biggrin:
Το mtb μπορεί να σε φτιάξει ακόμη περισσότερο αν έχεις δε εύκολη πρόσβαση ακόμη καλύτερα... αν αποφύγεις μονοπάτια κατηφορικά όλα τα άλλα είναι οκ δεν έχεις θέμα... αν σε βάλει μέσα όμως θα πας μονοπάτι και εκεί θα χτυπήσεις στάνταρ. Για εμένα να το πάρεις καλή σκέψη θα σου βγεί όσο ένα προπονητήριο υπολόγισε και ένα dropper από την αρχή και είσαι κομπλέ.

Reaction score
2.324
Λέω να πααίνω από σιγά σιγά Χώμα.
Έχω καιρό που το ψάχνω και νομίζω πως κατέληξα στο Scott scale 930
Ένα ένα τα γράφω δεδομένης της έλειψης χρόνου αυτό το διάστημα...
Όχι, για την περίπτωση σου δεν θα έπαιρνα αυτό το ποδήλατο και γενικά XC κατηγορίας... θα πήγαινα στάνταρ σε trail - enduro κατάσταση με ανάρτηση και πίσω (έχουν βελτιωθεί πολύ και οι "φτηνές" κάποτε ήθελες κάτι σε χάι ενδ για να δουλέψει στοιχειωδώς). Τα γράφω αυτά γιατί όλη η δουλειά στο χώμα είναι να ανέβεις απότομα μονοπάτια και εσύ έχεις την δύναμη να δουλέψεις πάνω σε αυτό η τεχνική σου λείπει μόνο. Διαδρομές σε δασικούς θα τις βαρεθείς μόλις μπεις στο μονοπάτι μέσα άσε που μετά την κάθε προπόνηση θα είναι λες και έκανες την φού(τ)σα 8 φορές σερί... οκ 1 φορά με πήγαν αλλά κατάλαβα... αν βάλω δύναμη πιθανά να ασχοληθώ και εγώ με το θέμα λίγη προσοχή (πολύ) στο κατηφορικό μονοπάτι θέλει μόνο και σχετική άγνοια κινδύνου (δεν φρενάρεις το αφήνεις και προσεύχεσαι).
Στο διά ταύτα μάζεψε το μαρούλι, βάλτο κάτω απ το στρώμα και περίμενε Πρωταπριλιά του 23 να κανονιστούμε να πάμε στην έκθεση στο γκάζι (θα ξαναγίνει επιτέλους) να τα δείς από κοντά (το θεωρώ σημαντικό στα mtb αυτό) και να παζαρέψεις τι θέλεις... αυτά.
https://www.scott-sports.com/global...mountain-trail?q=:relevant:Model:Spark&text=#

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.832
Ρε συ @bretsos πάρε smart rollers να ησυχάσεις παιδί μου κι άσε τα ΜΤΒ, τα χώματα, τις λάσπες και για βρωμιές! Όλα εγώ θα στα λέω πια; :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.370
Σάκη δεν είμαι για enduro καταστάσεις, μέχρι και ένα xc και ζόρι σε ανηφόρα είναι μια χαρά για αυτό που θέλω να κάνω.
Η αλήθεια είναι πως εδώ που μένω έχει απίστευτα μονοπάτια, μεγάλα στο μήκος, κάποια από αυτά έχουν τραπέζια για άλματα για τρελές καταστάσεις.
Όπως όμως έχω ξανά πει, είμαι σε πολύ ευάλωτη θέση στη περίπτωση που ξανά πέσω και τραυματιστω, ειδικά στο σημείο που έχω ακόμα τις πλάκες από το χειρουργείο.
Παρόλο αυτά όμως επειδή με ξέρω θα τα πάρω τα ρίσκα μου, ας είναι λοιπόν το ποδήλατο που θα με βάζει κάπου φρένο...
Εψέ ας πούμε έκανα τεράστια μλκια, βγήκα σε κατήφορο να προσπεράσω νταλίκα με επικαθήμενο με πάνω από 70 km/h με ελαφρύ αέρα στη μούρη.
Όταν έφτασα στα μισά και δεν μπορούσα να προσπεράσω κατάλαβα πόσο μ@λακας είμαι... Πχιο πριν ούτε που το σκέφτηκα πόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι αυτό, μιλάμε για κλινική περίπτωση...
Το αποτέλεσμα ήταν να με πηγαίνει μπάλα ο αέρας της νταλίκας και να με στείλει με όλα αυτά τα χλμ. σε ένα τμήμα του δρόμου που είχε τραγικές κακοτεχνίες, επειδή τώρα είχα και αυτοκίνητα από πίσω δεν μπορούσα να πατήσω φρένα, έτσι λοιπόν παραλίγο να χάσω τον έλεγχο και να με πατήσουν όλοι...

Τεσπα, ψάχνω χορηγία για αλυσίδες :biggrin:

Καλά τα βατάκια αλλά όλο το Drivetrain έχει μεγάλες και σύντομες φθορές που στοιχίζουν σε αυτό το επίπεδο
IMG_20220721_120353.jpg
IMG_20220721_125023.jpg
IMG_20220721_125135.jpg

Ρε συ @bretsos πάρε smart rollers να ησυχάσεις παιδί μου κι άσε τα ΜΤΒ, τα χώματα, τις λάσπες και για βρωμιές! Όλα εγώ θα στα λέω πια; :biggrin:
Γιωργομ, μέσα στους τοίχους του σπιτιού δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ, ίσως στη αρχή που θα είναι καινούριο το κοσκινάκι να κάνω κάτι, αργότερα θα βαρεθώ και θα τα στείλω όλα...

Last edited:

Reaction score
17.519
Μιλώντας για μλκς (κάτι παρόμοιο με το μηχανάκι που με έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα) χθες, στο τσακ το γλίτωσε το χτύπημα ο ηλίθιος. Μερικές φάπες τις ήθελε, αμέσως μετά πήγαινε δεξιά σα βρεγμένη γάτα, μέχρι που την κοπάνησε σε παράδρομο λίγο πιο κάτω! :headbang:

Reaction score
5.616
Απο τοτο που ξαναμπήκα στο ποδήλατο σαν απλος αναβάτης(2007)παρατηρησα και συνεχιζω να παρατηρω οτι οι περισσοτεροι αστικοι ποδηλάτες κανουν απειρες παραβασεις(κοκκινο,κρανος,πεζοδρομια,αντιθετη με την φορά κινηση)και τις περισσοτερες φορες ειναι και προκλητικοι λεγοντας ειμαι ποδηλατο εχω προτεραιότητα,το οποιο φυσικα ειναι τεραστιο λαθος κατα την γνώμη μου.Προσωπικα σταματαω στα φαναρια παντα,φοραω κράνος πάντα,και γενικα προσέχω να μην κανω τιποτα αντίθετο στον κοκ γιατι είμαι όχημα.Τι γνώμη έχετε εσεις;

Reaction score
17.519
Παρόμοιες παρατηρήσεις, αν και επεκτείνονται και σε άλλους ποδηλάτες (με road, mtb, δηλαδή όχι αστικοί ποδηλάτες), ειδικά για αυτούς που δεν έχουν υπομονή στα φανάρια (κράνος φοράνε οι περισσότεροι από αυτούς)...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.832
Απο τοτο που ξαναμπήκα στο ποδήλατο σαν απλος αναβάτης(2007)παρατηρησα και συνεχιζω να παρατηρω οτι οι περισσοτεροι αστικοι ποδηλάτες κανουν απειρες παραβασεις(κοκκινο,κρανος,πεζοδρομια,αντιθετη με την φορά κινηση)και τις περισσοτερες φορες ειναι και προκλητικοι λεγοντας ειμαι ποδηλατο εχω προτεραιότητα,το οποιο φυσικα ειναι τεραστιο λαθος κατα την γνώμη μου.Προσωπικα σταματαω στα φαναρια παντα,φοραω κράνος πάντα,και γενικα προσέχω να μην κανω τιποτα αντίθετο στον κοκ γιατι είμαι όχημα.Τι γνώμη έχετε εσεις;
Έχεις δίκιο και καλά κάνεις. Ειδικά αυτή η κίνηση με αντίθετη φορά είναι ό,τι χειρότερο - ειδικά δε όταν συνδυάζεται με την έλλειψη κράνους.

Επίσης, για πες, τι εννοείς "απλός αναβάτης"; Τι ήσουν πριν; :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.370
Άστα Σώτο, για να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία τα έχω δει και ζήσει όλα αυτά στο πετσί μου.
Με τόσα προβλήματα που έχει ο κόσμος, μπαίνουν στο αμάξι και γίνεται χαμός.

Ύστερα πάλι ένας από τους λόγους που πάω σε xc είναι και η ησυχία, στους δρόμους με road έχει πολύ φασαρία, λογικά πάντα τη ίδια φασαρία είχε, αλλά πλέον με ενοχλεί πολύ.

@coolmind η θκιάμ η γνώμη είναι πως έχεις δίκιο, οι ποδηλάτες έχουν ξεφύγει.
Ξέροντας πως το νομικό πλαίσιο είναι χαλαρό κάνουμε ένα σωρό μ@λακίες, πρώτος εγώ, δεν βγάζω τη ουρά μου έξω.
Γενικότερα όμως έχει χαθεί κάθε σεβασμός και ευγένεια στη καθημερινότητα, οι ποδηλάτες τα έχουν με τα αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα βλέποντας τι κάνουν οι ποδηλάτες τα έχουν με αυτούς, εκρηκτικό μείγμα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.370
Στη βράση κολάει το σίδερο! 8-) :dance2:
Πήγα τάχαμου να πάρω αλυσίδα, αρχικά εδώ στη γειτονιά σε επώνυμο κατάστημα, 48€ τη είχε ο απατεώνας τη DA με πύρο, του είπα γειά και πήγα στο δικό μου λίγο παρακάτω όπου έχει και τη Scott, κουβέντα στη κουβέντα μπήκε να δει διαθεσιμότητα και υπήρχε μόνο ένα, τι να κάνω? :biggrin:
38€ η αλυσίδα στον θκόμ με Quick link

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.355
Members