Audio Science Review YouTube Channel

Reaction score
19.386
Όλα τα εξηγούν τα βιβλία.
Διαβάστε, επιστήμονες είστε
α) Βαριόμαστε β), είμαστε Ελληνες και θέλουμε έτοιμη τροφή γ) όταν διαβάζουμε μπερδευόμαστε περισσότερο δ) επειδή ειμαστε επιστήμονες δεν σημαίνει ότι τα καταλαβαινουμε σωστά. :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.749
Εκτός από το Amir, να πω πως οι Audioholics έλαβαν μια ωραία αγωγή (αν την λένε έτσι) από κατασκευαστή subwoofers, και τους λέει πως αν ανεβάσουν μετρήσεις από προϊόντα τους θα τους κάνει μήνυση.

Για ευνόητους λόγους δεν είπαν παραπάνω πράγματα.

Reaction score
6.845
Ο μόνος που συμπαθώ είναι ενα παιδι Αγγλος ¨Ελις λέγεται. Μου αρέσει που έχει και δείγματα ηχου. Εγω ακούω τις διαφορές που λεεί καμια φορά , απο τα ακουστικά. Κάτι καταλαβαίνω.
Μπορεις να βαλεις ενα link?

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.141
Για να κρίνεις την δουλειά κάποιου πάνω σε κάποιο αντικείμενο πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από τα βασικά όσον αφορά το θέμα.
Αυτό είναι προαπαιτούμενο...

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε κάποια έννοια ή κάποια μέτρηση, ή γιατί κάτι δεν αποδίδει όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής.

Και φυσικά δεν θα κρίνετε... ηχεία ακούγοντας ηχογράφηση αυτών μέσω των ακουστικών/ηχείων σας (περιττό να χαλάσει κάποιος νοήμον χρόνο για να σας πει πως ο ήχος που έβγαλαν τα ηχεία δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια στο αρχείο που αναπαράγετε, και φυσικά δεν αναπαράγουν με τον ίδιο τρόπο και τα ηχεία/ακουστικά σας)...

Reaction score
8.867
Καλά για το ήθος του και τις απαντήσεις του όταν αμφισβητεί κάποιος τις "μεθοδολογίες" του ή τις συνθήκες κλπ ή έστω κάνει κα ερώτηση ή πρόταση για παιρετέρω έρευνα,
τι καβαλησε και αυτος το καλαμι? :lolsign:

Reaction score
19.386
Για να κρίνεις την δουλειά κάποιου πάνω σε κάποιο αντικείμενο πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από τα βασικά όσον αφορά το θέμα.
Αυτό είναι προαπαιτούμενο...

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε κάποια έννοια ή κάποια μέτρηση, ή γιατί κάτι δεν αποδίδει όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής.

Και φυσικά δεν θα κρίνετε... ηχεία ακούγοντας ηχογράφηση αυτών μέσω των ακουστικών/ηχείων σας (περιττό να χαλάσει κάποιος νοήμον χρόνο για να σας πει πως ο ήχος που έβγαλαν τα ηχεία δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια στο αρχείο που αναπαράγετε, και φυσικά δεν αναπαράγουν με τον ίδιο τρόπο και τα ηχεία/ακουστικά σας)...
Ναι βρε φίλε τα ξέρουμε αυτά τα γενικά. Ιδιως της τελευταίας παραγράφου. Εξάλου είναι στον χώρο του. Εγω καταλάβαίνω, όταν κάτι κανει σύγκριση μεταξύ τους, μην σε νοιάζει εσένα πως καταλαβαίνω κάνω επιμερισμούς. 'Εχει και καλά αρχεία (μίλησα συγκεκρμένα για αυτόν τον ¨Ελις) και εγώ έχω και καλά ακουστικά αλλά και στο σύστημα μου, μπορώ να ακούσω αμα θέλω. Δεν είπα να παρακολουθεί κάποιος για να αγοράσει, αλλά σαν γενική επιμόρφωση διαφορών. Μου φάινεται ψάχνεις κάτι έτσι για να πεις. Μην απαντάς τόσο σοβαρό σε ενα αστείο θέμα, που είπα ποιόν συμπαθώ.τον Έλις.

Στα άλλα έχεις άδικο.

Στο πρώτο δεν χρειάζεται να γνωρίζω το αντικείμενο για να κρίνω τη αξιοποιστία των μετρήσεων του, ιδίως όταν βλέπω ότι μετράει κάτι και βάση των δικών του παραδοχών (όχι των δικών μου) , το συμπέρασμα του είναι άλλο. Αυτό μπορώ να το κρίνω όπως και άλλα, πάλι μην σκάς.

Στο δευτερο (παράγραφο) πάλι λάθος ερμηνεύεις αυτό που είπα. Δεν είναι (ούτε είπα), ότι δεν αποδίδει όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής. Είπα ότι δεν αποδίδει σύμφωνα με αυτό που κρίνει, ο Amir ότι έπρεπε να αποδίδει το μηχανημα του κατασκευαστή (ως μη όφειλε το μηχάνημα). Δεν μπορείς να αρχίσεις να τεστάρεις ενα μηχάνημα πάνω απο τις δυνατότητες που έχει δημοσιεύσει ή τα specs που έχει δημιοσιεύσει ο κατασκευατής του και να το βγάζεις άχρηστο συγκριτικά με ένα άλλο.

Απο ότι καταλαβαίνω δεν τον παρακολουθείς και πολύ (λιγότερο και απο εμένα που δεν τον παρακολουθώ καθόλου χα χα) ή αλλιώς η τάση σου για παρερμηνεία είναι παροιμιώδης για τα δικά μου μέτρα και σταθμά.

Last edited:

Reaction score
19.386
Ναι βρε φίλε τα ξέρουμε αυτά τα γενικά. Ιδιως της τελευταίας παραγράφου. Εξάλου είναι στον χώρο του. Εγω καταλάβαίνω, όταν κάτι κανει σύγκριση μεταξύ τους, μην σε νοιάζει εσένα πως καταλαβαίνω κάνω επιμερισμούς. 'Εχει και καλά αρχεία (μίλησα συγκεκρμένα για αυτόν τον ¨Ελις) και εγώ έχω και καλά ακουστικά αλλά και στο σύστημα μου, μπορώ να ακούσω αμα θέλω. Δεν είπα να παρακολουθεί κάποιος για να αγοράσει, αλλά σαν γενική επιμόρφωση διαφορών. Μου φάινεται ψάχνεις κάτι έτσι για να πεις. Μην απαντάς τόσο σοβαρό σε ενα αστείο θέμα, που είπα ποιόν συμπαθώ.τον Έλις.

Στα άλλα έχεις άδικο.

Στο πρώτο δεν χρειάζεται να γνωρίζω το αντικείμενο για να κρίνω τη αξιοποιστία των μετρήσεων του, ιδίως όταν βλέπω ότι μετράει κάτι και βάση των δικών του παραδοχών (όχι των δικών μου) , το συμπέρασμα του είναι άλλο. Αυτό μπορώ να το κρίνω όπως και άλλα, πάλι μην σκάς.

Στο δευτερο (παράγραφο) πάλι λάθος ερμηνεύεις αυτό που είπα. Δεν είναι (ούτε είπα), ότι δεν αποδίδει όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής. Είπα ότι δεν αποδίδει σύμφωνα με αυτό που κρίνει, ο Amir ότι έπρεπε να αποδίδει το μηχανημα του κατασκευαστή (ως μη όφειλε το μηχάνημα). Δεν μπορείς να αρχίσεις να τεστάρεις ενα μηχάνημα πάνω απο τις δυνατότητες που έχει δημοσιεύσει ή τα specs που έχει δημιοσιεύσει ο κατασκευατής του και να το βγάζεις άχρηστο συγκριτικά με ένα άλλο.

Απο ότι καταλαβαίνω δεν τον παρακολουθείς και πολύ (λιγότερο και απο εμένα που δεν τον παρακολουθώ καθόλου χα χα) ή αλλιώς η τάση σου για παρερμηνεία είναι παροιμιώδης για τα δικά μου μέτρα και σταθμά.
......... Δεν μπορείς να αρχίσεις να τεστάρεις ενα μηχάνημα πάνω απο τις δυνατότητες που έχει δημοσιεύσει ή τα specs που έχει δημιοσιεύσει ο κατασκευατής του και να το βγάζεις άχρηστο συγκριτικά με ένα άλλο. Αυτά δεν είναι επιστήμη , είναι λογική. ¨Ασε που η βάση της επιστήμης (όχι της αποδειξης πλέον σε κβαντική φυσική) αλλά σε απλά θέματα ισχύει και είναι ακόμη η λογική αλλά και ώστε να γίνει το formulation των ερωτημάτων που αποζητάς να αποδείξεις.

Η επιστήμη ακολουθεί μια λογική διαδικασία και σειρά που δεν διαφέρει καθόλου απο αυτήν ενός απλού ανθρώπου που σκέφτεται για να λύσει ενα πρόβλημα, είτε ακόμη ενός υδραυλικού στο πως προσεγγίζει ένα θέμα για να το λύσει. Απλώς κάποιοι έχουν λάθος άποψη και ιδέα και νομίζουν ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, ή ακολουθείται κάποια διαφορετική διαδικασία.

Εχω δει αγράμματους που θα ήταν ακλύτεροι επιστήμονες και η λογική τους είναι άψογή. Και καθηγητές που δεν είναι αλλά απλώς είχαν την ευκαιρία , με το ζόρι κιόλας να την αποκτήσουν.

Υ.Γ : Το βασικό είναι ότι γλύτωσα την απονεύρωση, και έφαγα απλώς ενα σχετικά βαθύ σφράγισμα. :D Εσυ πως πάνε τα πολυκάναλα ? χα χα. Μαζεύει και πολλά likes βλέπω το "νερουλό" και ευγενικό σου (κατα εμένα) πόστ. Άρα εσυ θα έχει δίκιο χα χα. Εγω είμαι κακός, αμφισβητίας. Δεν ταιριάζουμε. χα χα.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.141
"Εκτός προδιαγραφών" μετράει τι;
Θα μπορούσες να πεις ότι κάνει "λάθος" αν μετρούσε και βαθμολογούσε έναν ενισχυτή παίζοντας τον στο μαξ volume... που και αυτό τυπικά δεν είναι out of specs, αφού το δίνει ο κατασκευαστής...

Όταν για τις μετρήσεις όμως χρησιμοποιεί την καλύτερη συνθήκη (level) για το κάθε μηχάνημα, μόνο αδικία δεν είναι.

Για το SINAD προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι είναι, και φαίνεται από αυτό που έγραψες σε προηγούμενο post σου.

Το τι σύστημα έχει κανείς ή δεν έχει, δεν έχει και τόση σημασία... ειδικά όταν το στήσιμο και ο χώρος (γεωμετρικά αλλά και βάση ακουστικής φροντίδας, υλικών, κλπ) δεν είναι καλός... τίποτα δεν είναι μπροστά σε αυτό η όποια αλλαγή στον ήχο που καταγράφει το μικρόφωνο (που προφανώς δεν είναι linear ακόμα και στην πιο τέλεια εκδοχή του... συν ότι γράφεται και η επίδραση του χώρου... :D )

Reaction score
19.386
"Εκτός προδιαγραφών" μετράει τι;
Θα μπορούσες να πεις ότι κάνει "λάθος" αν μετρούσε και βαθμολογούσε έναν ενισχυτή παίζοντας τον στο μαξ volume... που και αυτό τυπικά δεν είναι out of specs, αφού το δίνει ο κατασκευαστής...

Όταν για τις μετρήσεις όμως χρησιμοποιεί την καλύτερη συνθήκη (level) για το κάθε μηχάνημα, μόνο αδικία δεν είναι.

Για το SINAD προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι είναι, και φαίνεται από αυτό που έγραψες σε προηγούμενο post σου.

Το τι σύστημα έχει κανείς ή δεν έχει, δεν έχει και τόση σημασία... ειδικά όταν το στήσιμο και ο χώρος (γεωμετρικά αλλά και βάση ακουστικής φροντίδας, υλικών, κλπ) δεν είναι καλός... τίποτα δεν είναι μπροστά σε αυτό η όποια αλλαγή στον ήχο που καταγράφει το μικρόφωνο (που προφανώς δεν είναι linear ακόμα και στην πιο τέλεια εκδοχή του... συν ότι γράφεται και η επίδραση του χώρου... :D )
Ναι ναι καλά, τα ξέρουμε αυτά..... Boring .... και άσχετα με αυτά που λέω και θέλω να καταδείξω εγω. Άστο δεν συνενοούμαστε. Πες εσυ αυτά που ξέρεις για τον Αμίρ. Τέλειος είναι , τα βρίσκεις όλα καλά αυτά που κάνει ?

Πες τα στον Αμίρ αυτά για το δωμάτιο που κάνει τις υποκειμενικές ακροάσεις του. Το έχεις δεί ? Το έχει δείξει στους ακροατές του ? Αφου αυτά που λέει είναι όλα τέλεια μηχανήματα γιατί ακούει απο ηχεία 20.000 ευρώ και ενισχυτικά 15.000.¨Εγω εξάλλου θα κάνω αυτό που λέει , θα παίζω με ένα ηχείο, και καλύτερα θα το βάζω στην μέση εγω του δωματίου. χα χα.

Σιγά τι είναι το SΙΝAD χα χα. Απο το 1950 και μάλιστα distortion μαζί με noise ούτε καν THD + N για να τα ξεχωρίζεις χα χα. Εσυ ξέρεις τι σημαίνει αυτό ? ότι μπορεί κάτι να έχει μεγαλύτερο noise αλλά όχι distortion και το αντίθετο ? και να πα΄ρει ίδιο ¨βαθμό" ? Ξέριες ότι δεν γίνεται να τα τσουβαλιάζεις και εαν τα τσουβαλιάσεις ενας που ξέριε δεν μπορεί να κάνει καλό συσχετισμό αυτού που βλέπει σαν μετρηση σε σχεση με το τι περιμένει να ακουσει ? (που υποτιθεται είναι το ζητούμενο και της αντικειμενικής κρίσης?)

Τεσπα ο ανθρωπος ε΄χει και άλλες μετρήσεις, δεν είναι μόνο το SINAD. Στο SINAD κολάει αυτός απλώς μόνο. Εγω τα κοιτάω όλα. Μερικές φορε΄ς κάποιες βέβαια λείπουν, αλλα ριβιου του είναι πιο ολοκληρωμένα . Ασυνέπεια είναι αυτό βέβαια, αλλά τι να κανς ? βλέπω απανταει καμιά φορά δεν έχω χρόνο, μου κρύωσε το τσάι χα χα

Last edited:

Reaction score
19.386
Ναι ναι καλά, τα ξέρουμε αυτά..... Boring .... και άσχετα με αυτά που λέω και θέλω να καταδείξω εγω. Άστο δεν συνενοούμαστε. Πες εσυ αυτά που ξέρεις για τον Αμίρ. Τέλειος είναι , τα βρίσκεις όλα καλά αυτά που κάνει ?

Πες τα στον Αμίρ αυτά για το δωμάτιο που κάνει τις υποκειμενικές ακροάσεις του. Το έχεις δεί ? Το έχει δείξει στους ακροατές του ? Αφου αυτά που λέει είναι όλα τέλεια μηχανήματα γιατί ακούει απο ηχεία 20.000 ευρώ και ενισχυτικά 15.000.¨Εγω εξάλλου θα κάνω αυτό που λέει , θα παίζω με ένα ηχείο, και καλύτερα θα το βάζω στην μέση εγω του δωματίου. χα χα.

Σιγά τι είναι το SΙΝAD χα χα. Απο το 1950 και μάλιστα distortion μαζί με noise ούτε καν THD + N για να τα ξεχωρίζεις χα χα. Εσυ ξέρεις τι σημαίνει αυτό ? ότι μπορεί κάτι να έχει μεγαλύτερο noise αλλά όχι distortion και το αντίθετο ? και να πα΄ρει ίδιο ¨βαθμό" ? Ξέριες ότι δεν γίνεται να τα τσουβαλιάζεις και εαν τα τσουβαλιάσεις ενας που ξέριε δεν μπορεί να κάνει καλό συσχετισμό αυτού που βλέπει σαν μετρηση σε σχεση με το τι περιμένει να ακουσει ? (που υποτιθεται είναι το ζητούμενο και της αντικειμενικής κρίσης?)

Τεσπα ο ανθρωπος ε΄χει και άλλες μετρήσεις, δεν είναι μόνο το SINAD. Στο SINAD κολάει αυτός απλώς μόνο. Εγω τα κοιτάω όλα. Μερικές φορε΄ς κάποιες βέβαια λείπουν, αλλα ριβιου του είναι πιο ολοκληρωμένα . Ασυνέπεια είναι αυτό βέβαια, αλλά τι να κανς ? βλέπω απανταει καμιά φορά δεν έχω χρόνο, μου κρύωσε το τσάι χα χα
.... Τεσπα ο ανθρωπος ε΄χει και άλλες μετρήσεις, δεν είναι μόνο το SINAD. Στο SINAD κολάει αυτός απλώς μόνο. Εγω τα κοιτάω όλα, +++ αλλά οι περισσότεροι δεν τις κοιτάνε με δικό τους κριτικό μάτι. Κοιτάνε εαν έχει αποκεφαλισμένο ροζ πάνθηρα μόνο. +++ . Μερικές φορε΄ς κάποιες βέβαια λείπουν, αλλα ριβιου του είναι πιο ολοκληρωμένα . Ασυνέπεια είναι αυτό βέβαια, αλλά τι να κανς ? βλέπω απανταει καμιά φορά δεν έχω χρόνο, μου κρύωσε το τσάι χα χα

Reaction score
19.386
Εξήγησε τα μου σε παρακαλώ τα τεστ του γιατί δεν σκαμπάζω.
Ε, ρε φίλε μου τώρα. Τι να σου εξηγήσω, πρέπει να πας να διαβάσεις το σάιτ του.

Εκτός εαν το λες ειρωνικά, για να με ειρωνευτείς όποτε χα χα χα.

Εγω και πολλά είπα , βαρέθηκα , του χρόνου πάλι θα πω κάτι έτσι κάπως "σοβαρό".

Σου είπα πες εσυ που σκαμπάζεις καλύτερα τη γν'ωμη σου για τον Αμίρ και άσε εμένα να έχω την δική μου.

Με ρώτησες για το SINAD σου είπα την γνώμη μου, Τι αυτη τη δουλειά θα κάνουμε τώρα. Αρκετά διακόψαμε και το νήμα. Ας μιλήσει και κανάς άλλος. Εγω το έναυσμα ήθελα να δώσω. Συζητήστε εσεις.

Reaction score
12.240
Πάντως, απο τα ριβιούς του κάθε πονεμένου χρυσαυτιά που βασίζει το συμπέρασμά του μόνο σε εντυπώσεις ακροάσεων και δεν δίνει καμία πληροφορία σχετικά με τις προδιαγραφές ( και τις πραγματικές μετρήσεις ) ενός μηχανήματος, προτιμώ τον Amir. Ειδικά το ξεβράκωμα που κάνει στα πάσης φύσης μαντζούνια, είναι πολύ χρήσιμο στη κοινότητά μας γιατί δυστυχώς, πολλή παπάτζα έχει πέσει.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.175
Τελικά ακούμε με τα αυτιά μας, ή με την τσέπη μας;.......ιδού η απορία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR