Audio Science Review YouTube Channel

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.930
Δεν έχει δουλειά σήμερα ε;;;
Μπα, κανονικά. Στο ανάμεσα. Απλώς γράφω γρήγορα. 😂😜

De Quervain με υπέρηχο βγάζει άκρη κανείς;

IMG_20220722_152136.jpg

Τες πα, εγώ βγάζω. Ντιμιφουτ συμφωνείς;

Εγκάρσια και επιμήκης διατομή, ελάχιστη η διαφορά στη μέτρηση (1.3-1.5mm, η επιμήκης πάντα παραπλανεί) με εγγυημένη ακρίβεια εξοπλισμού +-1mm.

Είναι το εύρος της πάχυνσης του κοινού ελυτρου, σε έκταση ~1cm, χωρίς συλλογή.

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.755
Μπα, κανονικά. Στο ανάμεσα. Απλώς γράφω γρήγορα. 😂😜

De Quervain με υπέρηχο βγάζει άκρη κανείς;

View attachment 258376

Τες πα, εγώ βγάζω. Ντιμιφουτ συμφωνείς;

Εγκάρσια και επιμήκης διατομή, ελάχιστη η διαφορά στη μέτρηση (1.3-1.5mm, η επιμήκης πάντα παραπλανεί) με εγγυημένη ακρίβεια εξοπλισμού +-1mm.

Είναι το εύρος της πάχυνσης του κοινού ελυτρου, σε έκταση ~1cm, χωρίς συλλογή.
ΘΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑΤΡΕ, ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΑ B&W;;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.930
Ναι, τους γλυτώνω από μαγνητικές.
Στην τελευταία φαίνεται πως ξεχωρίζει ο εκείνων από τον απαγωγο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Πρόκειται για μια γελοία υπόθεση το "ξέρω τι ακούω", ιδίως όταν όλοι οι συμμετέχοντες ευαγγελιζονται το ίδιο, κι είναι μεταξύ τους τόσο διαφορετικοί, οπότε είναι σα τη θρησκεία, όλες είναι λάθος, ιδίως όταν όλες ευαγγελιζονται πως αυτές είναι σωστές κι όλες οι άλλες λάθος, απλή λογική, κάτι που βεβαίως έχει εκλείψει εδώ και από πάντα στο χαϊ ενδ, το λίκνο του παραλόγου. 😝

Για να κρίνετε αντικειμενικά τον λάθος εαυτό σας, παραδεχτείτε κατ'αρχην ότι δε διαφέρουμε μεταξύ μας, πως βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Καταλάβετε πως εμείς σας κρίνουμε όπως εσείς κρίνετε τους άλλους, δηλαδή το θάψιμο πάει κλαουντ. 😂🤣😁😜

Το γελοίο της κάθε μιας ιστορίας μας, γίνεται εύκολα μέτρο σύγκρισης της γελοιότητας της δικής μας, αν αντιληφθούμε τη γελοιότητα των άλλων. Απλώς πρέπει να γίνει αντιληπτό. Δεν είναι δύσκολο.

Το γελοίο λοιπόν αυτής της υπόθεσης, γίνεται τόσο εύκολα αντιληπτό, αν σκεφτείτε μερικά γνωστά περιστατικά ανάμεσά μας, στον δικό μας μικρόκοσμο των χαϊενταδων με άποψη, άποψη "τεκμηριωμένη" (δηλαδη φούτσες μπλε) από εμπειρία δεκαετιών στο χόμπι του ήχου, δηλαδή άποψη σφυριλατημένη από σωρεία αλλεπάλληλων σφαλμάτων, διότι κακά τα ψέμματα, η μεγάλη εμπειρία μας είναι απλώς μια σωρεία άπειρης βλακειας, απειρων λαθών (δικαίως μας κοροϊδεύει ο μη χαϊ ενδ κόσμος), άπειρης άγνοιας και απειρων λάθος επιλογών. Δεν έχει τίποτα θετικό.

Με παραδείγματα λοιπόν, πάμε στο δια ταύτα:

Ο αγαπητός μου φίλος ο Χρήστος ο μαέστρος, στα Γιάννενα, άνθρωπος της μουσικής, διευθυντής ορχήστρας και οργανοπαίχτης, και πιστός του χαϊ ενδ από τότε που είχε βασιλιά η Ελλάδα (δηλαδή κανείς δε ξέρει πότε ξεκίνησε τα λάθη, χάνεται στο βάθος των αιώνων) ανάμεσα στους άλλους κουφούς των τιμημενων Ιωαννίνων, τους κουφούς χαϊενταδες που ακόμα αγοράζουν καβλώδια, κατέληξε με εξαιρετικό ήχο (κατά τη σύσσωμη γνώμη της ντόπιας χαιενδικης κοινότητας και του ιδίου) από κάτι PA της πλάκας. Πόσοι ανάμεσά σας μπορεί να συμφωνούν με αυτήν την "ψαγμένη" στο πέρασμα δεκαετιών επιλογή ενός γνώστη της μουσικής και του λαιβ ήχου και μουσικού και χαϊεντα με άπειρη εμπειρία από τότε που οι περισσότεροι ήμασταν σπερματοζωάρια στα παπαρια του μπαμπά μας;

Πόσοι θα πα να πάρετε τα ίδια ηχεία, αφού το λέει ο μπάρμπα Χρήστος, ο αγαπητός μου φίλος και συνάδελφος στη στολή;

Παμ παράδειγμα ναμπερ του, ο αγαπητός μου φίλος ο αεροπόρος ο Μάρκου, ψαγμένος μέχρι αισχροτητας, γνώστης τεχνικών θεμάτων και με ικανότητες κατασκευαστή, παίζει με Ψωράλ, κατ ξεχασμένα από το Θεό μεγάφωνα προπολεμικα, σε κατ καμπίνες τοποθετημένα με τρόπο που απορείς γιατί, κι οδηγούμενα από κατ σασνούι εποχής του Χίτλερ, δηλαδή όταν ο Χίτλερ ήταν μωρό και του άλλαζε πάνες η μαμά του, αντί να το πνίξει σα κουνέλι το κωλοπαιδι. Τόνους εμπειρίας ο Μάρκου, πρακτικά τα ξέρει όλα. Πόσοι ανάμεσά σας μπορεί να συμφωνούν με αυτήν την "ψαγμένη στο πέρασμα δεκαετιών επιλογή ενός γνώστη της μουσικής και κουφού αεροπόρδου, και χαϊεντα με άπειρη εμπειρία, που μας μιλάει τη σήμερον ημέρα για μεγάφωνα και ενισχυτικά της εποχής του Στάλιν μπέμπη;

Πόσοι θα τρέξετε να πουλήσετε ότι έχετε και δεν έχετε για να πάτε να πάρετε ψοραλ και σανσούγια; οεο;

Να πάμε στο φίλο μου τον αστροναύτη; με την εμπειρία τόσων ακροάσεων επί σειράς ετών, και με αυτά τα πολύ καλά ενισχυτικά τα μπριστον, που ειλικρινά θα τα κατουρουσα με χαρά; μπα, τον λυπάμαι, είναι και μικρό παιδί, άσε καλύτερα. Πάσο. Καλύτερα να παίξω με υπερήλικες μόνο, που νταξ, όπως είπε κι ο φίλος μου ο φιλόσοφος, είμαστε στο 4ο εγκεφαλικό, όλα δικαιολογούνται, λόγω εμπειρίας. Πολύ μεγάλης εμπειρίας.

Θα μπορούσα να γράφω για χρόνια τέτοιο σεντόνι, για όλους σας. Πολύ κλάμα. 😂🤣😁😜

Να πιάσω την δική μου αφεντομουτσουνάρα τώρα να γελάει και το κάθε παρδαλό κατσίκ; δε χρειάζεται, έχω κατ'επαναληψιν καταθέσει την εμπειρία μου που την έχω χιουτζ, πιο χιουτζ απ' όλους, δηλαδή την αφθαστη σωρεία των λαθών μου, τα άπειρα πεταμένα λεφτά, τα καβλώδια τα χρυσοπληρωμένα και όλες τις αηδίες που έκανα, μέχρι με πράσινο μαρκαδόρο έβαφα τις ακμές του cd και το απομαγνήτιζα σε ειδικιά συσκευή απομαγνητισης εξωγήινων, πριν ακούσω τα νέα μου καβλώδια που τα απομαγνητιζα φυσικά με ειδικούς τόνους, αφού τα έστρωνα βεβαίως με άλλους τόνους. Τουλάχιστον προσωπικά τράβηξα ένα γιγαντιαίο Χ σε όλα αυτά, παραδεχομενος πως όλα ήταν μλκιες, κάτι είναι κι αυτό, αλλά αυτό σοφό δε με κάνει ανάμεσά σας, στον ίδιο βόθρο με τα σκατα κολυμπάμε.

Πλέον έχω ηχεία που μετράνε σωστά στο σπινοραμα, σε χώρο που μετράει σωστά, σωστά τοποθετημένα, φουλ ιμερσιβ λέμε 9.4.4, χώρο και σεταπ που ήρθαν εξέχοντα (έμπειρα😂🤣😁😜) μέλη της κοινότητάς μας και το εκθειασαν, και τι κάνω μ'αυτό το σεταπ; παιζ μομπι έως Βασιλάκη και ξυλουρη, α και βλέπω μαρβελ στο Disney+, γκρεϊτ δι γκαμπατζ. 😂😜😁

Σοβαρό χόμπι ρε. Ανατρίχιασα. Είναι το σκιν εφεκτ, που σου σηκώνεται η τρίχα στο σκιν, από τις χροιές και τα Μεταξένια πρίμα, μέχρι κείνο το φημισμένο τον κόκκο, τον μικροσκοπικό, α ρε Πάρι, α. 😝😂😁🤣😜

Αϊντε πείτε μου τώρα ότι ξέρετε τι ακούτε και τι σας αρέσει, να γελάω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα. Ούτε το ένα ξέρετε, ούτε το άλλο. Φακτς οφ φακιν ιαρ. 😎

ΥΓ. Βασικά, αφού κάπως σταμάτησα να ασχολούμαι με όλα τα ανωτέρω, μια χαρά περνάω με δαύτο το τελευταίο σεταπ, δηλαδή παιζ μουσικές ότι να ναι (πολύ ρουν, ότι του κατεβάσει) και ταινίες βλέπω πραγματικά πολύ, να τώρα ξεκίνησα να βλέπω τα βράδια όλα τα εξ φάιλς, μολντερ και Σκάλι. Γουστάρω κάργα (στάθμη ακρόασης κάτω της αναφοράς, χαλαρά😂🤣😁😜).

Είδα όλα τα άλιεν, μαζί με πριντέιτορ και είδα τα τερμινειτορ όλα, και πάμε τώρα σερί όλα τα σταρ γουορς, μαζί με το γιο μου δηλαδή, που δε τα ήξερε καν, του μαθαίνω τι υπέροχες χαζομάρες βλέπαμε, τα κλασσικά του κινηματογράφου. Να βλέπει κάνα μεμε στο φειζμπουκ και να καταλαβαίνει. Για όνομα. 😂🤣😁😜

View attachment 258367 View attachment 258368 View attachment 258369 View attachment 258370 View attachment 258371
Μπορεί και νάχεις τα δίκια με το μέρος σου , από τη μεριά σου .
Ομως , με τη γνώση που έχεις τώρα , για πες μου , μιάς και δεν έχεις ακούσει το σύστημα , την αρχαιολογία που έχω , με τα χρεποψοραλ και τα χρεποσανσούγια , πως πιστεύεις - ή μάλλον πως το κόβεις ότι θα ακούγεται?
Σα λαμπάτο? φτουου , σα χρέπι γενικώτερα? ψόφιο? πριμαριστό με έλλειψη χαμηλών ? , αδιάφορο ?
Πες κάτι , που νομίζεις ότι αντικατοπτρίζει αυτές τις αρχαιολογίες που έχω.
Soundwise .

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.927
Δεν τα πάω καλά με τους υπερήχους. Αν βλέπεις πάχυνση, είναι...
Προσωπικά δεν κάνω ούτε υπέρηχο, ούτε MRI για De Quervain. Η κλινική εξέταση αρκεί.

Παλιό ανέκδοτο:
Τι κάνουν δυο Ορθοπαιδικοί που διαβάζουν ένα υπέρηχο;

Διπλή τυφλή μελέτη :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.930
Προφανώς αρκεί η κλινική εξέταση, συμφωνώ.

Ως συνήθως, η κλινική ανεπάρκεια ή ευθυνοφοβια, οδηγεί σε αχρείαστες εξετάσεις.

Για μένα, απεικονιστικά, μένει απλώς να ξεχωρίσω ΔΔ κάνα γαγγλιο, ή ρήξη.

Η γαγγλιακη κύστη κάνει μπαμ, όπως και η ρήξη στο εμβαδό του τένοντα.

Τώρα στα σπάνια ευρήματα, παίζουν όλα, αλλά δεν έχει νόημα να τα αναφέρω.

Άμα είναι πάντως να μπει χειρουργείο, οι 9 στους 10 θέλουν και μια απεικονιστικη επιβεβαίωση, και δε τους αδικώ, έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Reaction score
6.845
Τελικά ακούμε με τα αυτιά μας, ή με την τσέπη μας;.......ιδού η απορία.
Τελικά ακούμε (με τα αυτιά μας προφανώς) ή κοιτάμε τις μετρήσεις? Τι να το κάνω αν μετρά καλά και δεν μπορώ να το στήσω το ρημάδι όπως πρέπει ή ο χώρος είναι χάλια ακουστικά ή έχω μέσα στην αλυσίδα του συστήματος (πηγή,ενισχυτής,ηχεία) κάτι που δεν ματσάρει καλά ή αν απλά δεν μου αρέσει ο ήχος του? Καλές χρυσές οι μετρήσεις,αλλά για συσκευές ήχου, κριτής είναι τα αυτιά μας και μόνο (τα δικά μας,κανενός άλλου). Φυσικά κάθε γνώμη - άποψη σεβαστή,αρκεί να είναι αποτέλεσμα ανεξάρτητης (έστω υποκειμενικής) κρίσης και όχι αποτέλεσμα διαδικτυακού promotion (με το αζημίωτο).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.231
... γραψτου μια αλοιφη (αλα φιδολαδο) και παρ'του ασθενους πενηντα ευρα, the χαλι end way... που καθεσαι και μετρας ... και τον βαζεις στο μηχανημα με τις αχτινες .... ετσι εκει με το αυτι και με το ματι κατα προσεγγιση ... 🐒

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.231
ο Αμιρ ειναι ερωτας, ειναι ειδωλο.-
μετα τον Αμιρ το Χαος.

απο καναλια γιουτιουμπ τωρα
-συμπαθητικοι-και-μεχρι-εκει-ομως, ειναι δγυο τρεις, κυριως μετριοπαθεις ως προς την εκφραση τους, οι υπολοιποι ειναι ειναι εκτος τοπου και χρονου.
Γενικα το επιπεδο ειναι λιγο-πολυ εντελως δημοτικου κατασταση (δηλαδη σα να διαβαζεις αβουσαιτ, μμμ...2-3 χρονια εντατικα).
🐒

Reaction score
19.386
Κατά τη γνώμη μου πάντως και οι μετρήσεις και οι ακροάσεις είναι απαραίτητες. Στον παρόν χρόνο και όπως έχουν τα πράγματα "επιστημονικά" (χα χα), δισφωνώ με τα δυο ακραία στρατόπεδα που βλέπω (δείχνει) να έχουν αναπτυχθεί στο ίντερνετ, που κάποιοι αγοράζουν τυφλά μόνο με μετρήσεις και τους άλλους που λένε ότι δεν σημαίνουν τίποτε οι μετρήσεις.

Το όλο θέμα είναι κάποιος (αλλά κυρίως ο κατασκευαστής) να έχει τόση εμπειρία ώστε να μπορεί να κάνει συσχετισμό των μετρήσεων με το ηχητικό ζητούμενο και αποτέλεσμα που επιδιώκει. Επίσης γνωρίζουν και τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν που και αυτά επηρρεάζουν αλλά καιι πολλά άλλα. Και εμείς σε μοκρότερο βαθμό αυτό καλούμαστε να κάνουμε σαν αγοραστές.

Το πρόβλημα δεν είναι οι μετρήσεις αυτό καθε αυτό πολλές φορές αλλά η ερμηνεία τους ή η βαρύτητα που δίνεται σε κάποιες έναντι άλλων. ή κάποιες αποκρύπτονται έναντί άλλων. Καλό το SINAD π.χ. αλλά εγω εαν δε δω και το IMD απο τι αρμονικές αποτελείται , και πόσες είναι αλλά και το συσχετισμό μεταξύ τους, θα έχω αγοράσει κάτι που πιθανόν να μην ακούγεται καλά. ¨Αλλοι βέβαια δεν είναι τόσο ευαίσθητοι και δεν τους πειράζει τίποτε.

Το πρόβλημα π.χ. με τους αντικειμενικούς είναι ότι δεν κάνουν τέτοιους συσχετισμούς και δεν γίνεται κάν να μιλάνε για αυτούς, καθώς δεν πιστεύουν κάν στην ακρόαση (ή οτι υπάρχουν καν διαφορες) ή παρόλο που βλέπω να προτείνουν συνεχώς blinδ tests στους άλλους, αυτοί δεν κάνουν ποτέ. Επίσης και αυτοί υπόκεινται σε confirmation bias (και χειρότερο ίσως) καθώς περιμένουν να ακούσουν κάτι που να επιβεβαιώνει τις μετρήσεις ή το κάθε world view τους και δεν είναι ανοιχτοί σε μια ακρόαση ή έχουν εμπιστοσύνη σατ αυτιά τους και στον εαυτό τους. Στο κάτω κάτω αυτοί θα το ακούνε όλη μέρα αυτό που θα αγοράσουν. Τέσπα δεν καταλβαίνω τη λογική τους. Δηλαδη βλέπω σάιτ που οι υποκειμενικοί κάνουν 1000 φορές πιο πολλά blind tests απο τους αντικειμενικούς, οι οποίι μόνο μιλάνε για αυτά και προτρέπουν τους άλλους να τα κάνουν , όχι αυτοί χα χα. Όταν αυτά παρουσιάζονται και είναι εναντίον των μετρήσεων αρχίζουν να λένε , σου φάνηκε, είσαι τρελός, δεν το έκανες σωστά, κάντο περισσότερες φορές και ενα σωρό βλακείες. Όταν όμως επιβεβαιώνονται οι μετρήσεις με την ακρόαση τα δέχονται αμέσως και αμάσητα χα χα. Ο κόσμος παιδιά δεν έχει ούτε αυτογνωσία, ούτε λογική και ας λέει ότι έχει. Υπάρχουν άνθρωποι που παρόλο που είναι στο υποκειμενικό στρατοπεδο είναι αντικειμενικοί και υπάρχουν άνθρωποι που λένε και ευαγγελίζονται ότι είναι αντικειμενικοί αλλά είναι υποκειμενικοί. (μόνο στα λόγια το λένε, δεν εχουν ιδέα τι πάει να πει αντικειμενικότητα και σχετίζεται και με τι σκατά έχεις φάει και στη ζωή ακόμη. Συνήθως είναι νεαρής ηλικίας άτομα αυτά.). Απλώς νομίζουν ή επηρρεάζονται ή απλώς ακολουθούν αυτό το στρατόπεδο για άλλους λόγους (πολλούς να μην τους αναφέρουμε αλλά κυρίως ψυχολογικοί και μη εμπειιρίας ενός καλού συστηματος ή επειδή κάποιος τσρλατάνος στο ίντερνετ τους λέει αυτά που "θέλουν" να ακούσουν και τους βολεύουν. Επσιης είναι και τεμπέληδες και δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά που απαιτεί και η υποκειμενική κρίση).

Αυτά όλα τα προβλήματα ξεκινάνε και απο το γεγονός ότι στο εξωτερικό έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά που θα μπορούσες να πας να ακούσεις ή ακόμα και να τα πάρεις σπίτι σου και βασίζονται όλοι μόνο στο ίντερνετ. Στην Ελλάδα είμαστε ακόμη τυχεροί (εκτός εαν μένεις επαρχία) να μπορείς ακόμα να ακούσεις πολλά πράγματα.

Οι ισορροπημένοι άνθρωποι για εμένα κυνηγάνε να βρούνε τον συσχετισμό μετρήσεων και ηχητικής "ποιότητας". Οι τεχνολογικοί επιστήμονες (μεγάλων εταιριών) κοιτάνε (αφού το βρούνε αυτό, δεν το έχουν βρεί ακόμη ) να πετύχουν της επαναληπτικότητα, ώτσε να φτιάξουν και να κοστολογήσουν τις σειρές των προιόντων τους αλλά και να τις εντάξουν στο marketing ή και να φροντίσουν να παραχθούν κάποια στάνταρντς στην βιομηχανία του ήχου, απο το στούντιο μέχρι την αναπαραγωγή. Οι τεχνολιγικοί επιστήμονες των μικρών εταιριών , δεν κάνουν αυτό (και δεν μπορούν και να θέλανε). Κάνουν άλλα πράγματα, όχι κακά κατανάγκη. Οι κανονικοί επιστήμονες ακδημαικά που βγάζουν εργασίες πάλι ο σκοπός τους είναι άλλος. Όλα αυτα τα έχουν κανει αχταρμά κάποιοι είτε απο συμφέρον για να πουλήσουν, είτε γιατί στην πράξη κοστίζει να τα εφαρμόσουν. Αυτά όλα είναι βλακείες και ο σκοπός τους, για τον καθένα είναι ξεχωριστός. Π.χ, βλέπω στον Αμιρ, ότι σκοτωνονται για ενα προιόν και τις διαφορές του αλλά και στο οικονομικό θέμα μεταξύ ενός dac 100 ευρώ και ένα 500 το ίδιο όπως σκοτώνονται, μη πω περισσότερο, οι Χαι Φαι για προιόντα μεταξύ 20000 και 40000. Ιδιά λογική είναι, αλλά τους βρίζουν χα χα. Στη βάση του Emperor's New Clothes , ιστορία είναι.

Εγω πάντως διαφωνώ με τους αντικειμενικούς στο γεγονός π.χ. στα ηχεία (ιδίως) ότι εαν μετράνε π.χ. ολοίδια θα ακουστούν το ίδιο. Δεν ισχύει αυτό. Τα υλικά αλλά και άλλα, παίζουν ρόλο. Αυτό το έχω επιβεβαιώσει με 4 κατασκευαστές (χωρίς να βάζω και τον δικό μου μέσα) που όλοι με βεβαιώνουν ότι αυτό που πιστεύουν οι αντικειμενικοί δεν ισχύει. Και μιλάω για ανθρώπους πανέξυπνους με διδακτορικά , μεγάλη γνώση και εμπειρία. Επίσης υπάρχουν βίντεο στο ιντερνετ που τα λένε για όποιον ενδιαφέρεται. Συγγνώμη αλλά εγω τους πιστεύω και δεν πιστεύω τον κάθε τύπο στο ιντερνετ ή κάθε πωλητή ή οποιονδήποτε που τους λένε όλους απατεώνες και συμφεροντολόγους μόνο. Εγω ποτέ δεν αγόρασα κάτι χωρίς να μιλήσω ή να επικοινωνήσω με τον κατασκευαστή (σχεδιαστή) και να μου απαντήσει κάθε απορία μου τεχνική (είτε πριν την αγορά είτε μετά). Όλοι είχαν τρομερό πάθος για την δουλειά τους, εμφανές για οποιον ξέρει να το κρίνει αυτό, δεν λέγανε βλακείες, και ήταν και πολυ χαρούμενοι όταν τους ρωτούσα (θέλαν οι άνθρωποι να μιλήσουν για τη δουλειά τους). Εγω νόμιζα σιγα μην μου δώσουν σημασία. Έχεις τώρα τον Αμιρ και κάθε Αμιρ να τους βγάζει όλους βλάκες. Ε, δεν είναι έτσι βρε παιδιά τώρα, αυτοί βασίζονται στην κυνικότητα που έχουμε μέσα μας κλπ σκατα που έχουμε μέσα μας. Δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι απο τους κατασκευαστές όπως προσπαθούν να σας πείσουν. Ολοι κάποιο συμφέρον έχουν για να σχολούνται τόσο πολύ. Φαίνονται οι κάπως καλοί απο την παιδεία τους , απο το πως μιλάνε απο πόσο αντικειμενικοί προσπαθουν να είναι. Αρκει να ξέρεις να βλέπεις τα σημάδια. Μετα βέβαια απο κάποια φάση είναι και θέμα εμπιστοσύνης και για τους αντικειμενικούς. Δεν βλέπετε πως ψοφάνε όλοι να φτιάξουν γκουρού στο μυαλό τους και να θέλουν να τους ακολουθούνε ? Δεν βλέπετε που λέει κατι ο Αμιρ και ο κάθε Αμίρ (και λάθος να είναι) και βγαίνει μια στρατιά ανθρώπων να τον υποστηρίξουν. Δεν είναι νορμάλ πράγματα αυτά. Νορμάλ είναι ο π.χ. Bhutia, άσχετα εαν διαφωνεί κάποιος, που απαντάει σε όλους και μάλιστα χαίρεται να το κάνει ή να τον ρωτάνε , χωρίς να βαρυγκομάει. ¨Ετσι είναι περίπου και πολλοί κατασκευαστές (οι καλοί τουλάχιστον), εαν έχετε μιλήσει ποτέ, το ξέρετε (όχι οι μανατζερ, ιδιοκτήτες κλπ που και αυτοί πολλές φορές καλοί είναι ...λέω για αυτούς που το σχεδιάσαν). Κακώς λέω κατασκευαστές τόση ώρα, εννοω τους σχεδιαστές).

Στους γιατρούς για να καταλάβετε το αντίστοιχο είναι οι χειρούργοι. Εαν δείτε είναι οι πιο καλοί, σου λένε την αλήθεια, δεν κωλώνουν να σου πουν και τι βλακείες σου έχουν πει μέχρι τότε όλο το συρφετό άλλων γιατρών, μέχρι να φτάσεις σε αυτούς. Και είναι σοβαροί και αξιόλογοι γιατί αυτοί θα σε εγχειρήσουν. και νοιώθουν και την ευθύνη Εαν είναι και στρατιωτικοί που συνήθως έχουν εκπαιδευτεί να έχουν και ενα φόβο στο αποτέλεσμα που θα προκύψει και ξέρουν ότι δεν είναι το πάν τα λεφτά, ακόμη καλύτερα. Μετά οι λιγότερο διεφθαρμένοι είναι και οι ακτινολόγοι χα χα που δεν έχουν και τόσο horse in the race.

Υ.Γ : Τι τόλμησες και είπες για τον Κο Χρήστο @costas EAR , δεν κατάλαβα καλά ? αλλά εαν ήταν κάτι κακό ... σου εύχομαι να χρειαστεί να πας να κάνεις blind test στα ηχεία σου με άλλα που σε ενδιαφέρουν χα χα. Να σε δω να αλλάζεις 28 (πόσα είναι) ηχεία στην θέση των παλιών στον χώρο σου, για να δεις εαν είναι καλύτερα. :D

Reaction score
19.386
ο Αμιρ ειναι ερωτας, ειναι ειδωλο.-
μετα τον Αμιρ το Χαος.

απο καναλια γιουτιουμπ τωρα
-συμπαθητικοι-και-μεχρι-εκει-ομως, ειναι δγυο τρεις, κυριως μετριοπαθεις ως προς την εκφραση τους, οι υπολοιποι ειναι ειναι εκτος τοπου και χρονου.
Γενικα το επιπεδο ειναι λιγο-πολυ εντελως δημοτικου κατασταση (δηλαδη σα να διαβαζεις αβουσαιτ, μμμ...2-3 χρονια εντατικα).
🐒
Τον έχουν κάνει και τραγούδι. :D

Nikos Vertis & Amir

Reaction score
12.240
Τελικά ακούμε (με τα αυτιά μας προφανώς) ή κοιτάμε τις μετρήσεις? Τι να το κάνω αν μετρά καλά και δεν μπορώ να το στήσω το ρημάδι όπως πρέπει ή ο χώρος είναι χάλια ακουστικά ή έχω μέσα στην αλυσίδα του συστήματος (πηγή,ενισχυτής,ηχεία) κάτι που δεν ματσάρει καλά ή αν απλά δεν μου αρέσει ο ήχος του? Καλές χρυσές οι μετρήσεις,αλλά για συσκευές ήχου, κριτής είναι τα αυτιά μας και μόνο (τα δικά μας,κανενός άλλου). Φυσικά κάθε γνώμη - άποψη σεβαστή,αρκεί να είναι αποτέλεσμα ανεξάρτητης (έστω υποκειμενικής) κρίσης και όχι αποτέλεσμα διαδικτυακού promotion (με το αζημίωτο).
Ο χώρος όμως, απο τη κατασκευή του κιόλας σου λέει τί θέλει να φιλοξενήσει. Κι εγώ έχω σύστημα το οποίο δεν ταιριάζει στο χώρο μου ( για ακροάσεις "αξιώσεων" πιστεύω ότι ένα near field σύστημα αποτελούμενο απο monitorάκια και subs, θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά και σε σαφώς μικρότερο κόστος ). Άρα, ποιος μας φταίει; Οι μετρήσεις λένε την αλήθεια. Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας στοιχειώνουν. ;)

Reaction score
8.867
που κάποιοι αγοράζουν τυφλά μόνο με μετρήσεις
Νομίζεις... Είτε πήγαν όντως να το ακούσουν είτε ρώτησαν τον χ, ψ Γκουρου(δεν εννοώ τον μπούτχια) που τον εμπιστευονται τυφλα να τους δώσει το οκ:biggrin:

Δεν βλέπετε που λέει κατι ο Αμιρ και ο κάθε Αμίρ (και λάθος να είναι) και βγαίνει μια στρατιά ανθρώπων να τον υποστηρίξουν. Δεν είναι νορμάλ πράγματα αυτά.
:biggrin: Έχουν και αυτοί εκεί στο ασρ τα θέματακια τους.

Reaction score
19.386
Ο χώρος όμως, απο τη κατασκευή του κιόλας σου λέει τί θέλει να φιλοξενήσει. Κι εγώ έχω σύστημα το οποίο δεν ταιριάζει στο χώρο μου ( για ακροάσεις "αξιώσεων" πιστεύω ότι ένα near field σύστημα αποτελούμενο απο monitorάκια και subs, θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά και σε σαφώς μικρότερο κόστος ). Άρα, ποιος μας φταίει; Οι μετρήσεις λένε την αλήθεια. Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας στοιχειώνουν. ;)
Μιλάμε για μηχανήματα κυρίως. Μετά τι κάνει ο καθένας για την φροντίδα στον χώρο του για να αναδειχθεί η ποιότητα είναι άλλο θέμα και εννοείται ως υποχρέωση του.

Π.χ. στα ηχεία τι θα ψάξεις για να δεις εαν έχουν καλό imaging και 3D σκηνή ? Δεν βλέπω ο Αμίρ ο θεός, να τα εξετάζει, τον απασχολούν, τον ενδιαφέρουν ή τον νοιάζει να επιμορφώσει το κοινό του. χα χα. Μάλιστα τα θεωρεί κιόλας mambo jumbo βλακείες και ιδέα των οντιοφίλ. (δικά του λόγια). Και εμπιστεύεστε αυτόν τον άνθρωπο ? χα χα. Βλέπετε τις μετρήσεις και ότι είναι να σας προσφέρει απο αυτές και άστε την γνώμη του.

Εσυ τι θα κοιτούσες ? και τι εργασίες θα έψαχνες να βρείς ? Πιο πολλά ξέρω εγω που είμαι άσχετος χα χα.

Crosstalk (ίσως λίγο νομίζω) - chanel imbalance - αρχιτεκτονική , πλάτος baffle - αρχιτεκτονική, θέσεις, αποστάσεις όλων των μεγαφώνων μεταξύ τους - κουτιά , καμπίνες εσώκλεισης αυτών - μεγεθος και αρχιτεκτονική όλης της καμπίνας - γούφερ και αλλά έρχονται στο μυαλό.

Καλή τύχη να βρείς εργασίες για επιβεβαίωση, εγω που έψαξα, για να μην πω blind tets χα χα. Εαν ξέρει κάποιος κάποιες να μου τις βάλει λίνκ. Αλλά επειδή δεν υπα΄ρχουν conclusive εργασίες μούγκα στη στρούγκα. Ε, ναι τι θα πουμε στον κόσμο πάτε ακούστε με τα αυτιά σας. χα χα. Αλλά όσοι πάνε είναι κερδισμένοι.

Reaction score
12.240
Μιλάμε για μηχανήματα κυρίως. Μετά τι κάνει ο καθένας για την φροντίδα στον χώρο του για να αναδειχθεί η ποιότητα είναι άλλο θέμα και εννοείται ως υποχρέωση του.

Π.χ. στα ηχεία τι θα ψάξεις για να δεις εαν έχουν καλό imaging και 3D σκηνή ? Δεν βλέπω ο Αμίρ ο θεός, να τα εξετάζει, τον απασχολούν, τον ενδιαφέρουν ή τον νοιάζει να επιμορφώσει το κοινό του. χα χα. Μάλιστα τα θεωρεί κιόλας mambo jumbo βλακείες και ιδέα των οντιοφίλ. (δικά του λόγια). Και εμπιστεύεστε αυτόν τον άνθρωπο ? χα χα. Βλέπετε τις μετρήσεις και ότι είναι να σας προσφέρει απο αυτές και άστε την γνώμη του.

Εσυ τι θα κοιτούσες ? και τι εργασίες θα έψαχνες να βρείς ? Πιο πολλά ξέρω εγω που είμαι άσχετος χα χα.

Crosstalk (ίσως λίγο νομίζω) - chanel imbalance - αρχιτεκτονική , πλάτος baffle - αρχιτεκτονική, θέσεις, αποστάσεις όλων των μεγαφώνων μεταξύ τους - κουτιά , καμπίνες εσώκλεισης αυτών - μεγεθος και αρχιτεκτονική όλης της καμπίνας - γούφερ και αλλά έρχονται στο μυαλό.

Καλή τύχη να βρείς εργασίες για επιβεβαίωση, εγω που έψαξα, για να μην πω blind tets χα χα. Εαν ξέρει κάποιος κάποιες να μου τις βάλει λίνκ. Αλλά επειδή δεν υπα΄ρχουν conclusive εργασίες μούγκα στη στρούγκα. Ε, ναι τι θα πουμε στον κόσμο πάτε ακούστε με τα αυτιά σας. χα χα. Αλλά όσοι πάνε είναι κερδισμένοι.
Ουδεμία σχέση έχει όμως η στερεοφωνική εικόνα του ηχείου μου σε far field τοποθέτηση έναντι της near field, βγάζοντας αρκετά από την εξίσωση το χώρο. Καμία σχέση δεν έχει ένας αφροντιστος χώρος με ένα φροντισμένο. Και ο χώρος μας λέει με τι ηχεία μπορεί να συνεργαστεί. Τα ενισχυτικά και οι πηγές θα έπρεπε να έρχονταν μετά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.930
Τι τόλμησες και είπες για τον Κο Χρήστο @costas EAR , δεν κατάλαβα καλά ?
Όχι βέβαια, δε κατάλαβες καθόλου καλά.

Το ερώτημα δεν είναι εάν έχει καλό ήχο ο Χρήστος, αυτό το θεωρούμε δεδομένο, διότι καταρχάς ικανοποιεί τον ίδιο, ο οποίος ως μουσικός έχει και ένα λόγο παραπάνω, αλλά ικανοποιεί όλο το χαϊενταδικο τιμ των Ιωαννίνων, και μη τους υποτιμάς, έχουν στάξει όλοι τους ένα σκασμό λεφτά για "σοβαρά μηχανήματα", και γιατί να μην υποθέσουμε πως από σένα κι από μένα ξέρουν κι ακούν καλύτερα. 😎

Αυτό όμως που υποτιμάμε ομαδικώς, είναι η επιλογή του Χρήστου στα ηχεία, που δε νομίζω κανένας να έτρεξε να πα να πάρει ίδια με τα ηχεία του Χρήστου, επειδή είπε ο Χρήστος και το γιαννιώτικο τιμ ότι παίζουν ωραιότατα.

Δηλαδή, πρακτικά θα στο πω, δεν κερδίζει κανένας διαβάζοντας τα σχόλια του Χρήστου για τα ηχεία του.

Ομοίως δε κερδίζει κανένας το παραμικρό, διαβάζοντας τα σχόλια του Μάρκου για τα Ψωράλ.

Πρακτικά δηλαδή, όσο επεκτείνουμε αυτή την πραγματικότητα, θα δούμε την απλή αλήθεια: δεν κερδίζει κανένας και τίποτα, διαβάζοντας το τι άρεσε σε κάποιον άλλο, είτε αυτός είναι ο Χρήστος, είτε ο Μάρκου, είτε εγώ, είτε ο μπουτχιας, είτε στο στερεοφιλ και στο τας, είτε ο σταματακος, είτε ο αμίρ.

Δηλαδή θα δούμε την απλή αλήθεια, ότι τα υποκειμενικά σχόλια ακροάσεων, δεν αποτελούν βοήθημα ουσίας για κανέναν και ποτέ.

Τι αποτελεί πραγματικό βοήθημα ουσίας; τι αξίζει να διαβάζεις, διότι από αυτό κερδίζεις πραγματική αληθινή γνώση επί του θέματος; μα τι άλλο, τις μετρήσεις του Αμίρ, το σπινοραμα. Άντε και τις πολύ υποδεέστερης αξίας μετρήσεις του στερεοφιλ.

Κι έτσι απλά, βλέπουμε τι έχει νόημα να διαβάζουμε., τι πραγματικά βοηθάει στην επιλογή. 😎

Reaction score
19.386
Ουδεμία σχέση έχει όμως η στερεοφωνική εικόνα του ηχείου μου σε far field τοποθέτηση έναντι της near field, βγάζοντας αρκετά από την εξίσωση το χώρο. Καμία σχέση δεν έχει ένας αφροντιστος χώρος με ένα φροντισμένο. Και ο χώρος μας λέει με τι ηχεία μπορεί να συνεργαστεί. Τα ενισχυτικά και οι πηγές θα έπρεπε να έρχονταν μετά.
Δεν έχεις και άδικο καθως πλέον όλα τα ηχεία μπορούν να παράξουν μια αξιοπρεπή σκηνή. Να απλως μιλάμε θεωρητικά τώρα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.838
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR