Κασέτες

Reaction score
33
Ευκαιρίες σε old stock υπάρχουν ακόμα και στην Ελλάδα. Δείτε και στο VENDORA
Εγώ από το Vendora είχα αγοράσει μια δεκάδα TDK T1 60άρες. Γενικώς αγοράζω κενές κασέτες συχνά από εκεί, βρίσκω καλές ευκαιρίες.

Reaction score
1.220
...Τη συγκεκριμένη κασέτα θα τη συγκρίνεις με την TDK AD που κατά τη γνώμη πολλών ήταν η καλύτερη στη κατηγορία type 1.
Όντως η καλύτερη, κρίμα που βγήκε σε παραγωγή όταν το CD είχε επικρατήσει πλήρως.

Εγώ από το Vendora είχα αγοράσει μια δεκάδα TDK T1 60άρες...
Η χαμηλότερη ποιότητας TDK type I.

Από περιέργεια ποιος ο λόγος ασχολίας με άγραφες κασέτες το 2024, τονίζω το άγραφες. Μόνο για mix tapes μπορώ να σκεφθώ, το να γράψεις ολόκληρο άλμπουμ σε κασέτα δεν έχει νόημα μιας και το βρίσκεις ψηφιακά παντού εκτός και αν έχεις ακόμα αυτοκίνητο με κασετόφωνο ή/και walkman. Θα αγόραζα κι εγώ μερικές αν έβρισκα χρωμίου σε πολύ λογική τιμή αλλά αν γελάω με τις υψηλές τιμές των δίσκων με τις κασέτες νευριάζω.

Με το θέμα θυμήθηκα τον ναό της κασέτας, την Κασσετεμπορική, έχω ακόμα κάποιες σακούλες του καταστήματος. Θυμάμαι πόσες βόλτες από δισκάδικα κατέληγαν εκεί για προμήθειες ή αν πήγαινε φίλος που του δίναμε παραγγελία. Επίσης, άσχετο αλλά είχε πλάκα, ήταν ο ορισμός του οικογενειακού μαγαζιού!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.075
Θα αγόραζα κι εγώ μερικές αν έβρισκα χρωμίου σε πολύ λογική τιμή
Ποια θα ήταν μια "λογική τιμή"; Γιατί από ότι βλέπω όσα θέλει ζητάει ο καθένας οπότε δεν βγαίνει συμπέρασμα.

Reaction score
1.220
Ποια θα ήταν μια "λογική τιμή"; Γιατί από ότι βλέπω όσα θέλει ζητάει ο καθένας οπότε δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Εγώ μεγάλωσα με τις άγραφες κασέτες να είναι ευρεία διαδεδομένες και το κόστος να είναι αμελητέο συγκριτικά με τον δίσκο και την κασέτα εταιρείας. Οι μετάλου ήταν ακριβές αλλά ήταν για λίγους, οι χρωμίου ήταν ακριβότερες από τις απλές αλλά καμία σχέση με τι κοστίζουν τώρα.

Μιας και δεν τις χρειάζομαι και θα τις αγόραζα για λόγους νοσταλγίας, πάνω από 1,5€ δεν διαθέτω.

Reaction score
33
Η χαμηλότερη ποιότητας TDK type I.

Από περιέργεια ποιος ο λόγος ασχολίας με άγραφες κασέτες το 2024, τονίζω το άγραφες. Μόνο για mix tapes μπορώ να σκεφθώ, το να γράψεις ολόκληρο άλμπουμ σε κασέτα δεν έχει νόημα μιας και το βρίσκεις ψηφιακά παντού εκτός και αν έχεις ακόμα αυτοκίνητο με κασετόφωνο ή/και walkman.
Πάντως εγώ είχα γράψει μία και η ποιότητα ήταν σαν όλες τις απλές Type I. Τώρα, εγώ γράφω κασέτες απλώς για το ''retro'' της φάσης, τίποτε παραπάνω. Εγώ γράφω και ολόκληρα άλμπουμ και Mixtapes. Άντε το πολύ να γράψω και τίποτα που με ενδιαφέρει από ραδιόφωνο. Διαφορετικά, ότι κασέτα γράφω την γράφω είτε από CD (γνήσιο ή γραμμένο) ή από Aux.

Reaction score
1.246
Δεν ξέρω πόσα κασετόφωνα έχω δεν ξέρω πόσες γραμμένες έχω δεν ξέρω πόσες άγραφες καινούργιες έχω.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι Πάρα πολλοί εκμεταλλεύονται την ανάμνηση και την νοσταλγία των 40+ ατόμων που τότε δεν είχαν τα χρήματα να φτιάξουν μια καλή κασέτα και να αγοράσουν ένα καλό κασετόφωνο όταν ήταν έφηβοι.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κανείς σήμερα καινούργιες κασέτες. Εγώ βρίσκω αγοράζω γραμμένες αρκεί να δοκιμάσω 1-2 πρώτα να δω σε τι κατάσταση είναι.
Ότι καινούργιες έχω αγοράσει είναι 1-2-3 € η μία ακόμα και μετάλλου, πριν η αλήθεια να λέγετε το μεγάλο "Μπουμ" που έχει γίνει.
Προσωπικά γράφω για νοσταλγικούς λόγους αλλά και για να έχω μερικές κασέτες στο αυτοκίνητο όπου έχω ένα alpine 7619r. Γράφω και CD για την σιντιέρα του....

Reaction score
65
Οπως προανέφερα πρόκειται για ένα νοσταλγικό hobby που ακόμα κάποιοι από εμάς κρατάνε ζωντανό, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Είναι λογικό για τις κασέτες μετάλου να πωλούνται σε τόσο υψηλές τιμές καθώς η παραγωγή τους έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια και έχουν μείνει ελάχιστα κομμάτια διαθέσιμα προς πώληση. Ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης είναι πολύ πιο ισχυρός από οποιαδήποτε επιθυμία μας.

Οσοι έχετε καλά κασετόφωνα με ρύθμιση πόλωσης μπορείτε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να φθάσετε σε ένα πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα κασέτες μετάλλου σε κάποιες ηχογραφήσεις αλλά η ακριβή τους τιμή και οι ελάχιστες διαφορές στη ποιότητα του ήχου σε σχέση με τις κασέτες χρωμίου με οδήγησαν σε άλλες επιλογές. Στο τέλος κατέληξα να χρησιμοποιώ δύο τύπους κασετών, την TDK AD τις περισσότερες φορές και την TDK SA-X για πιο ποιοτικές εγγραφές.

Οσον αφορά τη χρήση Dolby Noise Reduction πάντα προτιμούσα το παλαιότερο type B καθώς ήταν συμβατό με τα περισσότερα κασετόφωνα αυτοκινήτου και τα φορητά walkman. Το νεώτερο Dolby C αν και ήταν πιο δραστικό στη μείωση θορύβου ακουγόταν σωστά μόνο στο ίδιο κασετόφωνο με το οποίο είχες γράψει τη κασέτα. Οσο για το Dolby S αυτό ήταν το καλύτερο από όλα, βγήκε όμως πολύ αργά στην αγορά την εποχή που τα ψηφιακα μέσα εγγραφής σημείωναν μεγάλη άνοδο.

Reaction score
95
Καθαρά για νοσταλγικούς λόγους γράφω καμία για να διατηρώ τα deck μου. Ίσως επειδή κάποτε έγραφα πολλές.
Ακούγοντας αυτές που είχα γράψει πριν 40 χρόνια θυμάμαι ακριβώς τις στιγμές εκείνες. Αν κάτι δεν μου άρεσε άντε πάλι από την αρχή. Είμαι και κάποιας ηλικίας. Συνήθως ακούω μέσω Tidal σε Flac.
Πάλι καλά. Αφού οι περισσότεροι φίλοι μου δεν ασχολούνται καθόλου. Δεν ακούνε τίποτα. Μόνο βλέπουν ειδήσεις.
Όταν μπουν στο αυτοκίνητο και βάλω λίγο ραδιόφωνο τους ενοχλεί. Kλείστο μου λένε. Και δεν μιλάω για τίποτα subwoofer και τέτοια. Απλά εργοστασιακά συστήματα.
Ευτυχώς υπάρχουμε και εμείς.
Κάπως έτσι δηλαδή!
If its to LOUD you're to old 01.jpg

Reaction score
3.959
Με το θέμα θυμήθηκα τον ναό της κασέτας, την Κασσετεμπορική, έχω ακόμα κάποιες σακούλες του καταστήματος. Θυμάμαι πόσες βόλτες από δισκάδικα κατέληγαν εκεί για προμήθειες ή αν πήγαινε φίλος που του δίναμε παραγγελία. Επίσης, άσχετο αλλά είχε πλάκα, ήταν ο ορισμός του οικογενειακού μαγαζιού!
Λίγο πριν κλείσει αυτό το γνωστό μαγαζί στα αριστερά του άνοιξε ένα άλλο μικρότερο που έφερνε πάρα πολλές και διαφορετικές. Οι τιμές ήταν πολύ καλές. Δυστυχώς έκλεισε και αυτό.

Reaction score
95
Λίγο πριν κλείσει αυτό το γνωστό μαγαζί στα αριστερά του άνοιξε ένα άλλο μικρότερο που έφερνε πάρα πολλές και διαφορετικές. Οι τιμές ήταν πολύ καλές. Δυστυχώς έκλεισε και αυτό.
Ο τύπος στην κασσεττεμπορική εμφανίζεται που και που. Υπάρχει ένα απομεινάρι του καταστήματος που έχει χωριστεί στα δύο από το υπάρχων.. Είναι ο γιος της οικογενείας. Τελευταίως πριν δυο χρόνια είχα πάρει κάτι Mitsubishi. Είχε και κάτι fuji του 2000 περίπου, αλλά μου είπε ότι είναι προβληματικές στην αρχή και στο τέλος της ταινίας. Ξεκολλάνε οι αμόρσες. Πήρα όμως δύο νομίζω για την συλλογή μου. 2 ευρώ την μία αν θυμάμαι. Μου είχε πει την ιστορία της ανόδου και της πτώσης. Δούλευα εκεί κοντά και πέρναγα. Ο άλλος πιο κάτω μου έλεγε για το εργοστάσιο που ετοιμαζόταν να ανοίξει με οπτικά μέσα. αλλά χάλασε η δουλειά. Δεν δουλεύω εκεί κοντά τότε οπότε περνάω σπάνια. Οπότε όμως περάσω δεν είναι κλειστά.

Στο μεταξύ όποτε πετύχαινα ανοιχτά την κασσεττεμπορική (κάθε δέκα με δεκαπέντε μέρες) πριν τα δύο χρόνια πάντα εμφανίζονταν κάτι τύποι από τα διάφορα μαγαζιά εντός της στοάς και με ρώταγαν θες κασσέττες ; Γατί κοντοστεκόμουν.. Είχαν και κάτι τραπεζάκια απέξω. με κάτι σαβούρες από τα μαγαζιά τους Όταν ρώταγα πόσο μου έλεγαν κάτι τρελές τιμές. Έχω TDK SA90 στα 30 ευρώ την μία. Καλά εντάξει. Άντε γεια. Στο μεταξύ δυο τρεις κασσέττες είχαν
Ποιός ξέρει τι φάση έπαιζε; :D:D

Reaction score
65
Ψώνιζα και εγώ κασέτες από την κασετεμπορική στα φοιτητικά μου χρόνια. Ηταν οικογενειακή επιχείρηση μέσα στην στοά Αιόλου 102. Πέτρος Κιρκεσελής ήταν ο ιδιοκτήτης και το κατάστημα είχε τεράστια ποικιλία από διαφορετικές μάρκες. Μετά από κάποια χρόνια έφερνε και CD και DVD για εγγραφή. Πρέπει να έχει κλείσει το κατάστημα αυτό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR