Κασέτες

Reaction score
32
Ευκαιρίες σε old stock υπάρχουν ακόμα και στην Ελλάδα. Δείτε και στο VENDORA
Εγώ από το Vendora είχα αγοράσει μια δεκάδα TDK T1 60άρες. Γενικώς αγοράζω κενές κασέτες συχνά από εκεί, βρίσκω καλές ευκαιρίες.

Reaction score
1.219
...Τη συγκεκριμένη κασέτα θα τη συγκρίνεις με την TDK AD που κατά τη γνώμη πολλών ήταν η καλύτερη στη κατηγορία type 1.
Όντως η καλύτερη, κρίμα που βγήκε σε παραγωγή όταν το CD είχε επικρατήσει πλήρως.

Εγώ από το Vendora είχα αγοράσει μια δεκάδα TDK T1 60άρες...
Η χαμηλότερη ποιότητας TDK type I.

Από περιέργεια ποιος ο λόγος ασχολίας με άγραφες κασέτες το 2024, τονίζω το άγραφες. Μόνο για mix tapes μπορώ να σκεφθώ, το να γράψεις ολόκληρο άλμπουμ σε κασέτα δεν έχει νόημα μιας και το βρίσκεις ψηφιακά παντού εκτός και αν έχεις ακόμα αυτοκίνητο με κασετόφωνο ή/και walkman. Θα αγόραζα κι εγώ μερικές αν έβρισκα χρωμίου σε πολύ λογική τιμή αλλά αν γελάω με τις υψηλές τιμές των δίσκων με τις κασέτες νευριάζω.

Με το θέμα θυμήθηκα τον ναό της κασέτας, την Κασσετεμπορική, έχω ακόμα κάποιες σακούλες του καταστήματος. Θυμάμαι πόσες βόλτες από δισκάδικα κατέληγαν εκεί για προμήθειες ή αν πήγαινε φίλος που του δίναμε παραγγελία. Επίσης, άσχετο αλλά είχε πλάκα, ήταν ο ορισμός του οικογενειακού μαγαζιού!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.074
Θα αγόραζα κι εγώ μερικές αν έβρισκα χρωμίου σε πολύ λογική τιμή
Ποια θα ήταν μια "λογική τιμή"; Γιατί από ότι βλέπω όσα θέλει ζητάει ο καθένας οπότε δεν βγαίνει συμπέρασμα.

Reaction score
1.219
Ποια θα ήταν μια "λογική τιμή"; Γιατί από ότι βλέπω όσα θέλει ζητάει ο καθένας οπότε δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Εγώ μεγάλωσα με τις άγραφες κασέτες να είναι ευρεία διαδεδομένες και το κόστος να είναι αμελητέο συγκριτικά με τον δίσκο και την κασέτα εταιρείας. Οι μετάλου ήταν ακριβές αλλά ήταν για λίγους, οι χρωμίου ήταν ακριβότερες από τις απλές αλλά καμία σχέση με τι κοστίζουν τώρα.

Μιας και δεν τις χρειάζομαι και θα τις αγόραζα για λόγους νοσταλγίας, πάνω από 1,5€ δεν διαθέτω.

Reaction score
32
Η χαμηλότερη ποιότητας TDK type I.

Από περιέργεια ποιος ο λόγος ασχολίας με άγραφες κασέτες το 2024, τονίζω το άγραφες. Μόνο για mix tapes μπορώ να σκεφθώ, το να γράψεις ολόκληρο άλμπουμ σε κασέτα δεν έχει νόημα μιας και το βρίσκεις ψηφιακά παντού εκτός και αν έχεις ακόμα αυτοκίνητο με κασετόφωνο ή/και walkman.
Πάντως εγώ είχα γράψει μία και η ποιότητα ήταν σαν όλες τις απλές Type I. Τώρα, εγώ γράφω κασέτες απλώς για το ''retro'' της φάσης, τίποτε παραπάνω. Εγώ γράφω και ολόκληρα άλμπουμ και Mixtapes. Άντε το πολύ να γράψω και τίποτα που με ενδιαφέρει από ραδιόφωνο. Διαφορετικά, ότι κασέτα γράφω την γράφω είτε από CD (γνήσιο ή γραμμένο) ή από Aux.

Reaction score
1.246
Δεν ξέρω πόσα κασετόφωνα έχω δεν ξέρω πόσες γραμμένες έχω δεν ξέρω πόσες άγραφες καινούργιες έχω.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι Πάρα πολλοί εκμεταλλεύονται την ανάμνηση και την νοσταλγία των 40+ ατόμων που τότε δεν είχαν τα χρήματα να φτιάξουν μια καλή κασέτα και να αγοράσουν ένα καλό κασετόφωνο όταν ήταν έφηβοι.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κανείς σήμερα καινούργιες κασέτες. Εγώ βρίσκω αγοράζω γραμμένες αρκεί να δοκιμάσω 1-2 πρώτα να δω σε τι κατάσταση είναι.
Ότι καινούργιες έχω αγοράσει είναι 1-2-3 € η μία ακόμα και μετάλλου, πριν η αλήθεια να λέγετε το μεγάλο "Μπουμ" που έχει γίνει.
Προσωπικά γράφω για νοσταλγικούς λόγους αλλά και για να έχω μερικές κασέτες στο αυτοκίνητο όπου έχω ένα alpine 7619r. Γράφω και CD για την σιντιέρα του....

Reaction score
64
Οπως προανέφερα πρόκειται για ένα νοσταλγικό hobby που ακόμα κάποιοι από εμάς κρατάνε ζωντανό, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Είναι λογικό για τις κασέτες μετάλου να πωλούνται σε τόσο υψηλές τιμές καθώς η παραγωγή τους έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια και έχουν μείνει ελάχιστα κομμάτια διαθέσιμα προς πώληση. Ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης είναι πολύ πιο ισχυρός από οποιαδήποτε επιθυμία μας.

Οσοι έχετε καλά κασετόφωνα με ρύθμιση πόλωσης μπορείτε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να φθάσετε σε ένα πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα κασέτες μετάλλου σε κάποιες ηχογραφήσεις αλλά η ακριβή τους τιμή και οι ελάχιστες διαφορές στη ποιότητα του ήχου σε σχέση με τις κασέτες χρωμίου με οδήγησαν σε άλλες επιλογές. Στο τέλος κατέληξα να χρησιμοποιώ δύο τύπους κασετών, την TDK AD τις περισσότερες φορές και την TDK SA-X για πιο ποιοτικές εγγραφές.

Οσον αφορά τη χρήση Dolby Noise Reduction πάντα προτιμούσα το παλαιότερο type B καθώς ήταν συμβατό με τα περισσότερα κασετόφωνα αυτοκινήτου και τα φορητά walkman. Το νεώτερο Dolby C αν και ήταν πιο δραστικό στη μείωση θορύβου ακουγόταν σωστά μόνο στο ίδιο κασετόφωνο με το οποίο είχες γράψει τη κασέτα. Οσο για το Dolby S αυτό ήταν το καλύτερο από όλα, βγήκε όμως πολύ αργά στην αγορά την εποχή που τα ψηφιακα μέσα εγγραφής σημείωναν μεγάλη άνοδο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon