Audio Science Review YouTube Channel

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.431
Μακάρι να είναι έτσι για τους ανθρώπους που το αγόρασαν.

Στο ποιοτικό έλεγχο πάντως δε τους λες ότι έσκισαν έτσι;
Πάντα ξεφεύγει κάτι.
Πιστεύεις πως πρέπει να περνάνε κάθε μηχάνημα που κατασκευάζουν από το Audio Precision? Ίσως, σε αυτές τις τιμές, ναι.

Από την άλλη, βλέπουμε μια επανάληψη της γνωστής συμπεριφοράς του Αμιρ.
Έχει ένα μηχάνημα με ύποπτη συμπεριφορά. Πριν δημοσιοποιήσει τις μετρήσεις, οφείλει να επικοινωνήσει με την εταιρία και να τις συζητήσει, πιθανόν να ζητήσει άλλο ένα δείγμα για μέτρηση. Αλλά δεν τον απασχολεί, αυτό που επιθυμεί είναι να χαροποιεί τους ακόλουθους του, με την αποτυχία ενός ακριβού μηχανήματος. Κρίμα να χαθεί τέτοια ευκαιρία, ε;

Δεν παίζει σωστά το παιχνίδι. Κουφαλίτσα είναι. Όπως έκανε παλαιότερα με AVRs, που ενώ η εταιρία δημοσίευε μετρήσεις στο 1.2v, αυτός μετρούσε αυθαίρετα στα 2v και έκοβε κεφάλια ροζ αιλουροειδών. Γιατί; Γιατί έτσι θέλει. Δεν υπάρχει καποια υποχρέωση πως αυτά τα μηχανήματα υποχρεούνται να βγάζουν 2v από τις εξόδους τους. Αλλά οι ακόλουθοι θέλουν αίμα, πρέπει να τους ικανοποιεί.

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Σίγουρα αρκετοί θα είναι οι χαιρεκακοι, νομίζω πάντως ότι οι συντριπτική πλειοψηφία απλά θέλει διαφάνεια από τη μεριά των εταιρειών.

Δεν είναι δυνατον κατά τη γνώμη μου μεγάλες εταιρείες να μην έχουν εξοπλισμό μετρήσεων πολλαπλάσιας αξίας του amir ή έστω είναι αδιανόητο να μη συνεργάζονται με 3rd party εταιρείες που θα αναλάβουν για λογαριασμό τους να διεκπεραιώσουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Η πρακτική του αμιρ τωρα αναφορικά με τα γκομενικα (σχέσεις με εταιρείες) δε με αφορά, όχι γιατί δεν έχει βάση αυτό που γράφεις αλλά διότι η ίδια ακριβώς πρακτική εφαρμόζεται από τις εταιρείες απεναντι στους πάντες. Δεν είναι τυχαίο δλδ ότι για τις περισσότερες εταιρείες αρκεί ένα κακό review για να βγάλουν τον reviewer από τη λίστα αυτών που θα λαμβάνουν δείγματα για reviews.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.431
Σίγουρα αρκετοί θα είναι οι χαιρεκακοι, νομίζω πάντως ότι οι συντριπτική πλειοψηφία απλά θέλει διαφάνεια από τη μεριά των εταιρειών.
Είναι πολλοί οι χαιρέκακοι. Παρά πολλοί. Και άσχετοι. Υπάρχουν άσχετοι και στην ομάδα των objectivists.
Δεν είναι δυνατον κατά τη γνώμη μου μεγάλες εταιρείες να μην έχουν εξοπλισμό μετρήσεων πολλαπλάσιας αξίας του amir ή έστω είναι αδιανόητο να μη συνεργάζονται με 3rd party εταιρείες που θα αναλάβουν για λογαριασμό τους να διεκπεραιώσουν τους απαραίτητους ελέγχους.
Έχει η Chord καλό AP

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμαστεί δεύτερο τεμάχιο.
Αν η μόνη διαφορά πάντως είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των 2 καναλιών, και να κάτσει το SINAD στα 114 όπως είναι τώρα, για 14.000€ dac/amp για headphones αντικειμενικά είναι αστείο όταν υπάρχει πιο καλός ανταγωνισμός και με πιο νορμάλ τιμές.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.431
Θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμαστεί δεύτερο τεμάχιο.
Αν η μόνη διαφορά πάντως είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των 2 καναλιών, και να κάτσει το SINAD στα 114 όπως είναι τώρα, για 14.000€ dac/amp για headphones αντικειμενικά είναι αστείο όταν υπάρχει πιο καλός ανταγωνισμός και με πιο νορμάλ τιμές.
Τότε όμως το χαρακτηρίζεις ακριβό, όχι χαλασμένο. Έχει διαφορά.
Αν κάποιος έχει χρήματα για κάψιμο, μπορεί να το θέλει. Αν είναι χαλασμένο, δεν το θέλει κανείς.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Σύμφωνοι.
Αν και για μηχανήματα κόστους ας πούμε 1000€ (υλικά + R&D) να μην γίνεται έλεγχος και να φεύγουν τέτοια κομμάτια στην αγορά είναι τουλάχιστον ντροπή.
Δεν μιλάμε για συσκευή μαζικής κατανάλωσης που πουλάει 100αδες τεμάχια ανά ημέρα.
Οφείλουν σαν κατασκευαστής να ελέγχουν έστω και τα απολύτως βασικά αυτόματα ή χειροκίνητα πριν φύγουν πρός συσκευασία αυτά.

Σκέψου να είσαι ανίδεος τεχνικά, και να έχεις δώσει 14k και να έχεις αυτό το κομμάτι στην κατοχή σου :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.485
Κάτσε ρε, γιατί;
Ρώτα PA - τζήδες που στήνουν πολύ δυνατό ήχο σε κλειστά κλαμπ.

Κοινή γνώση είναι πως δεν υποφέρεται σε πολύ υψηλές στάθμες το μεσαιοπρίμο με νορμάλ απόκριση, ενώ μια χαρά γουστάρεις με ισχυρό μπουστ στο Μπάσο.

Τες πα, αυτά δεν αφορούν οικιακές εγκαταστάσεις, αλλά όταν ο Μάρκου μιλάει για υψηλές στάθμες με τα μεγάλα jbl, μιλάμε για όντως υψηλές στάθμες, τερματογκάζι επιπέδου, κι αυτός τα ίδια έκανε, έριχνε την τάση στο σπίτι να ταΐζει θηρία σαμπ σε μια σταλιά χώρο, έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Reaction score
19.512
Τι πρόβλημα βρήκε με το Chord ? Το έβαλε μέσα στην μπανιέρα με νερό και δεν έπαιζε καλά ? :D

Χωρίς πλάκα ο άνθρωπος κάνει ενα review τη μέρα. Εγω αμφιβάλλω ότι μπορεί να παράξει κάν σωστές μετρήσεις με τόσο ευαίσθητο και ακριβείας όργανο μέτρησης σαν αυτό που χρησιμοποιεί. Οι απαιτήσεις, για set up, έλεγχο και επανέλεγχο μόνο, είναι τόσο χρονοβόρες που θέλει να αφιερώσεις πολύ περισσότερο χρόνο, ιδίως εαν πρόκειται να δημοσιεύσεις. Αυτό το γνωρίζει κάθε άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με ευαίσθητα όργανα μέτρησης σε εργαστήριο.

Αυτός είναι ικανός να έχει το AP δίπλα σε κανένα PC του, όταν μετράει, τόσο στριμωγμένα και φορτωμένο που είναι το γραφείο του ή να το έβαλε σε κανά πολύμπριζο που έχει το ψυγειάκι με τις κόκα κόλες. χα χα.

sushichaeng-pink-panther.gif

Last edited:

Reaction score
19.512
Χαλί-(has no) end συνέχεια

Αν είχα δώσει 14κ για dac/hp amp, μαλάκα θα τον έλεγα κι εγώ τον κοκομιρ! Σιγά μην έλεγα τον εαυτό μου...

Θεουλης παντως ο chοrd: DAVE stands for ‘Digital to Analogue Veritas in Extremis. Το επόμενο στη σειρά, που θα κοστίζει κάνα 30αρη θα έχει και το illuminati μέσα στο ακρωνύμιο ;)

ΥΓ Ψάχνω σοβαρά για επενδυτές για boutique brand στο audio. H εταιρεία θα εχει σίγουρα αρχαιοελληνικό όνομα και μια από τις καινοτομίες θα είναι ότι τα προϊόντα μας θα κατασκευάζονται από παρθένες.
Σκευωρία φίλε μου Ιλουμινάτι, καλά τα λές εσυ, εναντίον των φτωχών ανθρώπων, απο τους πλουσίους να είναι όλα ακριβά για να μην μπορεί να αγοράσει ο φτωχός άνθρωπος κάτι 99 $ που να ξεπερνάει το Dave. :D

Τώρα παρατήρησα κιόλας ότι αυτός ο Danny Richie μοιάζει με τον David Icke. :D

Reaction score
4.708
Ο Amir είναι ένα φρούτο της εποχής.
Επιστήμη a la cart και εξυπηρετηση.
Κυρίως για όσους θέλουν
να είναι επιστημονικα καταρτισμενοι
πατώντας δύο τρία πλήκτρα.

Μονολιθικος σε απόψεις και χωρίς ποτε
να δέχεται διάλογο (σε τι άλλο χρησιμεύει ένα φόρουμ) δηλαδή ξεκαθαρα αντιεπιστημονικος
εχει πιαστεί πολλές φορές με τη γίδα στη πλάτη.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Τι πρόβλημα βρήκε με το Chord ? Το έβαλε μέσα στην μπανιέρα με νερό και δεν έπαιζε καλά ? :D

Χωρίς πλάκα ο άνθρωπος κάνει ενα review τη μέρα. Εγω αμφιβάλλω ότι μπορεί να παράξει κάν σωστές μετρήσεις με τόσο ευαίσθητο και ακριβείας όργανο μέτρησης σαν αυτό που χρησιμοποιεί. Οι απαιτήσεις, για set up, έλεγχο και επανέλεγχο μόνο, είναι τόσο χρονοβόρες που θέλει να αφιερώσεις πολύ περισσότερο χρόνο, ιδίως εαν πρόκειται να δημοσιεύσεις. Αυτό το γνωρίζει κάθε άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με ευαίσθητα όργανα μέτρησης σε εργαστήριο.

Αυτός είναι ικανός να έχει το AP δίπλα σε κανένα PC του, όταν μετράει, τόσο στριμωγμένα και φορτωμένο που είναι το γραφείο του ή να το έβαλε σε κανά πολύμπριζο που έχει το ψυγειάκι με τις κόκα κόλες. χα χα.

View attachment 258514
Αν είδες τις μετρήσεις και δεν βλέπεις κάποιο πρόβλημα, τότε πρέπει να κοιτάξεις πρός τον καθρέπτη για να το δεις το πρόβλημα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Ψάχνω σοβαρά για επενδυτές για boutique brand στο audio. H εταιρεία θα εχει σίγουρα αρχαιοελληνικό όνομα και μια από τις καινοτομίες θα είναι ότι τα προϊόντα μας θα κατασκευάζονται από παρθένες.
Μπα, τα έχουν αλωνίσει όλα, όπως και τους κλασικούς συνθέτες. Μια πρωτότυπη λύση θα ήταν ονόματα αξιωματικών του Ναπολέοντα, θεϊκές οντότητες των ιθαγενών της λατινικής Αμερικής, στελέχη του σοβιετικού καθεστώτος (Λένιν, Τρότσκι, Μολότωφ και τέτοια), όπως επίσης και ελληνικά χαϊδευτικά της 10ετίας του '50, Πολ, Λέλος, Μικές, Λόλα, Λιλή, Λάκης, προσωνύμια περιπαικτικά προς τους ροκάδες, χαζοροκάς, βλαχοροκάς, μαλακοροκάς, παπαροκάς, παπαροροκάς, χατζηπαπαροκάς, μεταλοροκάς, γιδοροκάς, χαϊεντοροκάς, πορδοροκάς, ροκάς της οκάς, κ.ο.κ. Λύσεις, υπάρχουν!

Reaction score
19.512
Αν είδες τις μετρήσεις και δεν βλέπεις κάποιο πρόβλημα, τότε πρέπει να κοιτάξεις πρός τον καθρέπτη για να το δεις το πρόβλημα.
Ούτε καν είδα ή άνοιξα το λίνκ. Δεν με ενδιαφέρει. Πως πάν τα πολυκάναλα ?

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Η τακτική, φίλε Βασίλη, είναι πάρα πολύ απλή και απολύτως προβλέψιμη! Τον περιμένουν στη γωνία ... Όταν θα κάνει κάποιο λάθος (που θα κάνει, άνθρωπος είναι) , θα το χρησιμοποιήσουν ως αφορμή για να τον χαρακτηρίσουν ως αναξιόπιστο για τα πάντα.

Μπα, τα έχουν αλωνίσει όλα, όπως και τους κλασικούς συνθέτες. Μια πρωτότυπη λύση θα ήταν ονόματα αξιωματικών του Ναπολέοντα, θεϊκές οντότητες των ιθαγενών της λατινικής Αμερικής, στελέχη του σοβιετικού καθεστώτος (Λένιν, Τρότσκι, Μολότωφ και τέτοια), όπως επίσης και ελληνικά χαϊδευτικά της 10ετίας του '50, Πολ, Λέλος, Μικές, Λόλα, Λιλή, Λάκης, προσωνύμια περιπαικτικά προς τους ροκάδες, χαζοροκάς, βλαχοροκάς, μαλακοροκάς, παπαροκάς, παπαροροκάς, χατζηπαπαροκάς, μεταλοροκάς, γιδοροκάς, χαϊεντοροκάς, πορδοροκάς, ροκάς της οκάς, κ.ο.κ. Λύσεις, υπάρχουν!
Να ξέρεις ότι το όταν διάβασα μολότωφ το έκανα εικόνα! Μου ανοίγεις τα μάτια και σε ευχαριστώ!

Πάω να βρω τις παρθένες τώρα ...

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Ούτε καν είδα ή άνοιξα το λίνκ. Δεν με ενδιαφέρει. Πως πάν τα πολυκάναλα ?
Δεν ανοίγεις το link.
Σχολιάζεις όμως.

Δεν θες να αναλύσεις κάτι, αλλά θες να μας "δίνεις αφορμή" για συζήτηση.

Είναι κάτι που θες να κάνεις; μήπως απλά γουστάρεις τις ίντριγκες; πες το να ξέρουμε ρε παιδί μου πως να φερθούμε.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
η κοινότητα των ''καταναλωτών'' του audio χρωστάει στον Αμίρ και όποιον Αμίρ.(Εριν κλπ)...όχι γιατί ανακάλυψε κάτι νέο...αλλά γιατί μας έβαλε να εστιάσουμε σε ένα διαφορετικό πεδίο απαιτήσεων κ αναζητήσεων σε σχέση με αυτά που κοιτούσαμε έως τώρα...αλλά και που οι χρόνια κατά τα άλλα επαγγελματίες στον χώρο (περιοδικά, ριβιούερς, εταιρίες κλπ) δεν έμπαιναν στον κόπο να μας προσφέρουν

...τώρα αν κάποιοι είναι τόσο κορεσμένοι από την επιστημοσύνη τους στον τομέα του audio....τότε έχουν όλα τα εφόδια για να ξεκινήσουν την δική τους προσπάθεια κ να δούμε τα αποτελέσματα που αποδεδειγμένα θα ανατρέψουν αυτά που κάνει...

Reaction score
19.512
Δεν ανοίγεις το link.
Σχολιάζεις όμως.

Δεν θες να αναλύσεις κάτι, αλλά θες να μας "δίνεις αφορμή" για συζήτηση.

Είναι κάτι που θες να κάνεις; μήπως απλά γουστάρεις τις ίντριγκες; πες το να ξέρουμε ρε παιδί μου πως να φερθούμε.
Πρέπει να ξεχωρίζεις τον σχολιασμό για πλάκα και τον σοβαρό. Πέρα απο την ελαφριά παρουσίαση στα πόστ μου και σοβαρά ερωτήματα ή τοποθετήσεις έχουν γίνει. Εσυ διαλέγεις να εστιάσεις εκεί που θές, γιατί δεν ξέρεις ή δε θέλεις να απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Οπότε ότνα μου απαντήσεις στα ερωτήματα μου για το distortion και πως είναι δυνατόν να το ακούει, ή με ποια αντικειμενικότητας λογικής δεν τον ακούει στο JBL, ή την συμπεριφορά του (για τους ακδημαικά ευαίσθητους ανθρώπους, εσένα μάλλον δε σε ενδιαφέρει αυτό) ιδίως στις μετρήσεις του στα Σενχαιζερ και τι σου λέει αυτό - πέρα και απο ότι είναι όχι λάθος αλλά άχρηστες όπως διεξάχθηκαν ώστε να βγει ενα συμπέρασμα, τότε μην περιμένεις εγω να σχολιάσω παραπέρα. Βρίσκω ότι όλα αυτά που επιλεκτικά στέκεσαι εσυ και μερικοί άλλοι εδω μέσα από όλα αυτά που έγραψα, δεν είναι άξια για σχολιασμό, ούτε απο εμένα (που μπορεί αλλά μπορεί και όχι , να έχω την δυνατόττα να σχολιάσω σε μεγαλύτερο βάθος αλλά και απο άλλους που ενδεχομένως θα μπορούσαν πολύ καλύτερα να το πράξουν απο εμένα).

Πρώτα μάθε να καταλαβαίνεις την σοβαρότητα και κρισιμότητα και χρησιμότητα των ερωτημάτων (περισσότερο και απο την απάντηση τις πιο πολλές φορές) και μετά ζήτα και ανάλυση. Εσυ μου δείχνεις ότι δεν την καταλαβαίνεις καν. Ούτε ατό, ούτε την λογική που πρέπι κάποις να εξασκήσει για να βρεί μια άκρη στο τόσο πολυ χάος.

Εφάρμοσε εσυ εκεί αυτά που έχουν άλλοι για εσένα καθορίσει και ερευνήσει και άστα τα άλλα.

Καθρέπτες δεν έχω σπίτι μου και εαν έχω δεν κοιτιέμαι. Οι άνδρες δεν κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέπτη. Έτσι ξέρω και έχω μάθει εγώ.

Πως παν οι μετρήσεις στα πολυκάναλα καλά ? Μην αχολείσαι με εμένα τον βλάκα κια ρίχνεις και το επίπεδό σου. :D

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Το παράδειγμα με το distortion το έχεις γράψει 500 φορές.

Δεν έχει νόημα στα αυτοκίνητα η σύγκριση της τελικής ταχύτητας, οτιδήποτε άνω των 130km/h είναι άσκοπο επειδή είναι παράνομο.

Ωραία, τι συγκρίνουμε όμως; Τελικές αυτοκίνητων ή τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της εκάστοτε χώρας;

Νομίζω ότι καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις, δεν είναι προβληματικη όμως η μετρική αλλά η άγνοια αυτού που εκλάμβανει τα αποτέλεσμα της ως διαδικη διάκριση σε καλό και κακό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr