Καλώδια και θύματα

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.615
Για μένα η ισοσταθμιση είναι απαραίτητη στο 99% των συστημάτων.
τέλεια... οπότε κι αν ακόμη κάποιο καλώδιο άλλαζε ελαφρά (μισό db; ένα;; ) σε κάποιο σημείο την τονική ισορροπία (πρέπει να είναι τελείως μάπα για να το κάνει αυτό...) ... γιατί να ασχοληθείς;;;
αφού θα ισοσταθμίσεις έτσι κι αλλιώς :p

Last edited:

Reaction score
2.002
τέλεια... οπότε κι αν ακόμη κάποιο καλώδιο άλλαζε ελαφρά (μισό db; ένα;;;) σε κάποιο σημείο την τονική ισορροπία (πρέπει να είναι τελείως μάπα για να το κάνει αυτό...) ... γιατί να ασχοληθείς;;;
Απάντησα παραπάνω σε αυτό στον @Bhutia.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.532
τέλεια... οπότε κι αν ακόμη κάποιο καλώδιο άλλαζε ελαφρά (μισό db; ένα;;;) σε κάποιο σημείο την τονική ισορροπία (πρέπει να είναι τελείως μάπα για να το κάνει αυτό...) ... γιατί να ασχοληθείς;;;
Το έχω κάνει εικόνα το ανωτέρω, αν θυμάστε δηλαδή, που λέει κάτι τέτοιο "να τι κάνει το Dirac στα καλώδια" (τα πηδαει ασαλιωτα) 😜😁🤣

Επί της ουσίας, 1 και 2 ντεσιμπέλ διαφοροποιησεις στο φάσμα, έχουν και τα καλύτερα των καλύτερων ηχείων. Πχ

Genelec 8361A Measurements Predicted in-room Frequency Response Powered Studio Monitor Speaker.png

Οπότε, κι αυτό το as good as it gets, Θα εχει μετρήσιμο και ακροασιμο όφελος με ισοστάθμιση, διότι το αυτί είναι κυρίως ευαίσθητο σε τονικες αλλοιώσεις.

Και βεβαίως ακούει το παραπάνω ηχείο σε ισοστάθμιση, διότι έχει άριστο οφ αξις, έχει άριστο σπινοραμα.

Αυτά λέμε.

Και το άριστο σπινοραμα, για να το ακούσεις θες ίσιο RT60 στο χώρο σου, ειδάλλως ο χώρος θα τα κάνει μαντάρα, και έχω δείξει τι σημαίνει ίσιο γράφημα στο RT60 και πως το κανεις:

323263_f6242f3dbb1744509efa28cdf6d9d6a2.jpg

Αλλά κάποιοι που δε δίνουν σημασία ούτε στο σπινοραμα ούτε στο χώρο, κάθονται να μου λένε το κοντό τους και το μακρύ τους για το κόντο, οπότε παίρνουν τέτοια δωράκια:

253786_61e01d6ba3ef1e7e8d7a67622b3dd8d6~3.png

Τέλος πάντων. Αυτά είναι τα δεδομένα:

284476_80b41aeba67a613db922762556bcd1e6.jpeg

Χωρίς ισοστάθμιση και χωρίς ρουμ κερβ, δε μπορείς να περάσεις τα ανωτέρω δεδομένα στο χώρο σου, ακόμα κι αν έχεις πάρει τα εξαιρετικά τζενελεκ τα as good as it gets, άρα τζάμπα όλα. Εντελώς τζάμπα. Και τα καλώδια και τα λεφτά. 😎

Reaction score
1.753
,πώς θα ήταν ο χρήστης σε θέση να ξέρει ότι το όποια αντιληπτά βελτιωτικά φαινόμενα από τη χρήση των πρώτων σε δεδομένο setup δεν θα ήταν πρόσθετα
Δεν μπορούν να προσθέσουν, παρά μόνο να εκθέσουν αυτό που υπάρχει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.402
Πως είναι δυνατόν να είναι πρόσθετα τα αυξημένα δυναμικά πχ; Πως είναι δυνατόν να είναι πρόσθετη η διπλάσια πληροφορία σε όλο το συχνοτικο φάσμα, διατηρώντας ομως παράλληλα τη σωστή τονική ισορροπία; Πως είναι δυνατόν να είναι πρόσθετος ο μειωμένος θόρυβος και η απόλυτη ησυχία;
Δεν μπορούν να προσθέσουν, παρά μόνο να εκθέσουν αυτό που υπάρχει.
Από την άλλη πλευρά έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι μια μέθοδος ν'αναδεικνύονταν διάφορα στοιχεία ή πληροφορίες του σήματος έγκειται στο να ταπεινώνονταν κάποια άλλα υπάρχοντα... :sneaky:

Αν πάλι δεχθούμε ότι χάρη σε τέτοια παρελκόμενα παρουσιάζεται με ανώτερη πιστότητα και ποιότητα μια πληροφορία που θα υπήρχε μεν κανονικά στο αρχικό σήμα αλλά δεν θα γινόταν διακριτή με λιγότερο αβανταδόρικους εκπροσώπους αυτής της κατηγορίας,έστω και αν οι τελευταίοι θα τηρούσαν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ως προς τα όρια της ακουστότητας,τότε υπεισέρχεται εκ των πραγμάτων παράγων αβεβαιότητας ως προς το ποιες πληροφορίες θα είχαν ενσωματωθεί ηθελημένα από τους μηχανικούς ήχου κατά τη διαδικασία παραγωγής που δεν θα είχε περιλάβει τέτοιον εξοπλισμό...Οπότε επανερχόμεθα στο παράδοξο της στατικής διόπτευσης πάνω σ'έναν συνεχώς μετακινούμενο στόχο.

Reaction score
2.002
Από την άλλη πλευρά έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι μια μέθοδος ν'αναδεικνύονταν διάφορα στοιχεία ή πληροφορίες του σήματος έγκειται στο να ταπεινώνονταν κάποια άλλα υπάρχοντα... :sneaky:

Αν πάλι δεχθούμε ότι χάρη σε τέτοια παρελκόμενα παρουσιάζεται με ανώτερη πιστότητα και ποιότητα μια πληροφορία που θα υπήρχε μεν κανονικά στο αρχικό σήμα αλλά δεν θα γινόταν διακριτή με λιγότερο αβανταδόρικους εκπροσώπους αυτής της κατηγορίας,έστω και αν οι τελευταίοι θα τηρούσαν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ως προς τα όρια της ακουστότητας,τότε υπεισέρχεται εκ των πραγμάτων παράγων αβεβαιότητας ως προς το ποιες πληροφορίες θα είχαν ενσωματωθεί ηθελημένα από τους μηχανικούς ήχου κατά τη διαδικασία παραγωγής που δεν θα είχε περιλάβει τέτοιον εξοπλισμό...Οπότε επανερχόμεθα στο παράδοξο της στατικής διόπτευσης πάνω σ'έναν συνεχώς μετακινούμενο στόχο.
Μπορεί. Το πιθανότερο όμως όχι γιατί τα ίδια χαρακτηριστικά παρουσίασε το καλώδιο σε οποιοδήποτε σύστημα και αν χρησιμοποιήθηκε.

Reaction score
1.815
Κάποτε πρέπει να σταματήσει η καραμέλα των γνωστών, που όταν στριμώχνονται πετάνε ένα "δεν μπορείτε να τα αγοράσετε, γι αυτό δεν θέλετε να παραδεχτείτε κτλ κτλ για τα καλώδια."
Μπορούμε, ΟΚ? Άνετα.
Επίσης μπορούμε να επιστρέψουμε την όποια απαξίωση.

Πάμε παρακάτω, συνεχίστε με την ομοιοπαθητική σας.
φίλε μου δεν έχεις καταλάβει το νόημα των γραφόμενων μου, μπορεί να φταίει και η διατύπωση ή ότι δε γνωριζόμαστε δια ζώσης εκτενώς.
Δε θεωρώ ότι δε μπορείτε να αγοράσετε εσείς (ποιοι είστε εσείς δηλαδή?)....καλώδια, αλλοίμονο....
Και ούτε ότι είμαι hardcore καλωδιάκιας. Δεν ήμουν και δε θα γίνω ποτέ, εκτός αν πιάσω σήμερα το τζόκερ και βγάλει η nordost κανα φαντεζί χρωματάκι που ναμαρές.....
Αυτό που ανέφερα έχει να κάνει με όλες αυτές τις νέες πληροφορίες περι trinnov, περι 15 ηχείων, περι immersive κλπ κλπ.
Ο μέσος αναγνώστης των σάητς αυτών δεν έχει dedicated χώρο κλπ κλπ και δεν είναι πάντα θέμα παντόφλας όπως αρέσκεστε να λέτε υποβαθμίζοντας κάποιους συμφορουμίτες...
Εγώ πχ έχω χώρο που μπορώ να πάω και να στήσω ότι έχω όπως θέλω, στη μέση του χώρου, πίσω, να κολήσω αυγοθήκες στο ταβάνι, να βάλω πατάρια γυψοσανίδες κλπ κλπ.
Δε το κάνω όμως γιατί η ακρόαση της μουσικής μου αφορά μια κοινωνική διαδικασία με φίλους, με παρέα, με...τραπεζάκι μπροστά για να ακουμπάμε τα φτηνά μας ποτά και τις μπύρες από το γερμανικό σουπρεμάρκετς η οποία διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει στο άσχετο και να σταματήσει επίσης έτσι. Μετά μπορεί να ανοίξουμε τηλεόραση ή να παίξουμε πλεηστέησο.
Εκει που ζω ακούω και μουσική. Αυτό μου αρέσει.
Οπότε τελικά δεν είμαστε οι μεν και οι δε, ίσως το ταξίδι μας να είναι λίγο διαφορετικό αλλά όλοι δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε τις μουσικές μας.
Κι εγώ με τις 22 λάμπες μου και τα δυο μου ηχεία κι εσείς με τα 15 ενεργά ηχεία σας και τους ενισχυτές των που όλοι μαζί καταναλώνουν λιγότερο από την παλιά μου plasma τηλεόραση στο standby.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσες όλες αυτές οι νέες αντιλήψεις περι audio πχ το δικάναλο πέθανε, τα ενεργά κλπ κλπ, αλλά ίσως είναι δύσκολα όλα αυτά για κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μάθει να λειτουργούν με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, ασχέτως διαθέσιμων χώρων, παντόφλας και διαθέσιμου budget.
Ο καθένας έχει την πορεία του και τα δικά του θέλω.
Το κυνήγι της απόλυτης πιστότητας του ήχου είναι μια παπάντζα που μας χώσανε τα γνωστά δυο περιοδικά στο μυαλό και έτσι μεγαλώσαμε. Ο ενισχυτής ο χαϊεντάδικος δεν έχει μπάσα και πρίμα ρε, θυμάμαι όταν ρώταγα τον "Παντελή" γιατί δεν έχει ρυθμιστικά ο ενισχυτής που είναι και πιο ακριβός από τους άλλους με κοιτούσε σαν να διάβαζα το πατερ ημών μέσα σε τζαμί.
Και τώρα με λέτε για ισοσταθμίσεις και τάργκετ κερβς και παπαριές.
Ρε πάτε καλά ρε?
:lol: :rofl: :rofl:

ΥΓ:για τα καλώδια τώρα, τολμώ να πω ότι κάνουν διαφορά, άλλες φορές καλή διαφορά, ακουστή και ωραία, άλλες φορές και καθόλου. Είναι πιο σοβαρό θέμα η ακουστική του χώρου? Φυσικά και είναι πιο σοβαρό θέμα. Πειράζει αν ο χώρος μου είναι γαμάτος και παίζει το σύστημα τόσο ωραία που δοκιμάζω και καλώδια γιατί αυτό με ευχαριστεί? Όχι δε πειράζει.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.063
και να θέλουν να αλλάξουν ενισχυτή δε μπορούν :geek:..τους έχουν μεσα στα ηχεία:tongue:
Μπα !
Εγώ τους έχω απόξω.
Και οι στουντιάδες τους έχουν απόξω.
Και Η bryston απόξω τους δίνει .
Και η B&W απόξω τους έδινε ,για τον NAUTILUS.
Και η ATC για τα δικά της τα studio απόξω τους δίνει.
Και η PMC απόξω τους δίνει .
Και η JBL για τα ενεργά απόξω τους δίνει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.481
φίλε μου δεν έχεις καταλάβει το νόημα των γραφόμενων μου, μπορεί να φταίει και η διατύπωση ή ότι δε γνωριζόμαστε δια ζώσης εκτενώς.
Δε θεωρώ ότι δε μπορείτε να αγοράσετε εσείς (ποιοι είστε εσείς δηλαδή?)....καλώδια, αλλοίμονο....
Εσύ μπορεί να μην το θεωρείς, αλλά κάποιοι στις προηγούμενες σελίδες το έγραψαν ξεκάθαρα.
Τέλος η καραμέλα. Όσα ακολούθησαν από μεριάς μου ήταν για να τελειώνουμε με αυτό το επιχείρημα του colou.
Δε το κάνω όμως γιατί η ακρόαση της μουσικής μου αφορά μια κοινωνική διαδικασία με φίλους, με παρέα, με...τραπεζάκι μπροστά για να ακουμπάμε τα φτηνά μας ποτά και τις μπύρες από το γερμανικό σουπρεμάρκετς η οποία διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει στο άσχετο και να σταματήσει επίσης έτσι.
Πειράζει αν ο χώρος μου είναι γαμάτος και παίζει το σύστημα τόσο ωραία που δοκιμάζω και καλώδια γιατί αυτό με ευχαριστεί? Όχι δε πειράζει.
Ούτε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πειράζουν, τίποτα δεν έχουν μέσα, πάρτε με τους κουβάδες.
Αλλά μην περιμένετε θεραπεία από αυτά.

Επίσης γράφτηκε πριν μερικές σελίδες πως όσοι δεν προσκυνάνε τη καλωδιομπούρδα έχουν επαγγελματικά συμφέροντα.
Δηλαδή;
Δεν πουλάνε καλώδια και βγάζουν κέρδος από την μη πώληση;

:headbang::headbang::headbang:

Reaction score
1.815
Εσύ μπορεί να μην το θεωρείς, αλλά κάποιοι στις προηγούμενες σελίδες το έγραψαν ξεκάθαρα.
Τέλος η καραμέλα. Όσα ακολούθησαν από μεριάς μου ήταν για να τελειώνουμε με αυτό το επιχείρημα του colou.

Ούτε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πειράζουν, τίποτα δεν έχουν μέσα, πάρτε με τους κουβάδες.

Επίσης γράφτηκε πριν μερικές σελίδες πως όσοι δεν προσκυνάνε τη καλωδιομπούρδα έχουν επαγγελματικά συμφέροντα.
Δηλαδή;

Νταξ άρα δε διαφωνείς μαζί μου αλλά με αυτά που γράψανε άλλοι πριν κάποιες σελίδες.
Τρόμαξα, νόμιζα ότι διαφωνείς μαζί μου.

Reaction score
2.002

Δηλαδή;

Ποιοι το θεωρούν γιατί εγώ δεν είδα κάποιο μέλος να θεωρεί κάτι τέτοιο.

Επίσης 25 Αυγούστου δεν χρειάζεται να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο και να έχεις τόσα νεύρα, έρχεται δύσκολος χειμώνας όπως λένε. Φιλικά. 🙂

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.481
Νταξ άρα δε διαφωνείς μαζί μου αλλά με αυτά που γράψανε άλλοι πριν κάποιες σελίδες.
Σωστά, δεν διαφωνώ μαζί σου, απλώς και στα δυο ποστ σου απάντησα σου διευκρίνησα γιατί διαφωνώ με όσα γράφτηκαν πριν.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.006
Η ισοσταθμιση παρεμβαίνει και διορθώνει προβλήματα του χώρου, »φέρνει» τις καμπύλες κλπ κλπ.

Αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να ξεκινούσες εξ αρχής από ενα «ίσιο» αποτέλεσμα και όχι από ένα καλώδιο συχνοτικα στο γάμο του καραγκιοζη;

Επίσης η «πληροφορία» που παίρνεις από καλώδια όπως ας πούμε τα Argento Flow Master Reference πως θα τη πάρεις από την ισοσταθμιση;

Για μένα και τα δυο είναι απαραίτητα. Πρώτα η ισοσταθμιση χώρου αλλά ταυτόχρονα καλά καλώδια.
ως πληροφορία τι ορίζεις?

daharis666

Moderator
Reaction score
80.006
φιλαράκ...αν θέλετε να τα βρείτε...να κλείσετε ραντεβού σε καμιά πλατεία εκεί κάτω....εδώ μέσα ειναι μόνο για ξύλο :biggrin:

Reaction score
4.712
Περιέργως αυτό είναι μια καλή ερώτηση.
Που όμως δείχνει και την άγνοια περί καλωδίων..

Αναφερθηκαν σενάρια περί δεδομένης από την ηχογράφηση πληροφορίας η οποία δεν μπορεί να αυξηθεί με τα καλώδια.
Φυσικά.

Παραγνωρίζεται το προφανές.
Είναι η ποιότητα της πληροφορίας που αποκαθίσταται με το σωστό καλώδιο.
Όχι η ποσότητα.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.006
Περιέργως αυτό είναι μια καλή ερώτηση.
Που όμως δείχνει και την άγνοια περί καλωδίων..

Αναφερθηκαν σενάρια περί δεδομένης από την ηχογράφηση πληροφορίας η οποία δεν μπορεί να αυξηθεί με τα καλώδια.
Φυσικά.

Παραγνωρίζεται το προφανές.
Είναι η ποιότητα της πληροφορίας που αποκαθίσταται με το σωστό καλώδιο.
Όχι η ποσότητα.
και τι θα πει ποιότητα πληροφορίας στη διαδρομή από μία πηγή προς έναν ενισχυτή?

Reaction score
2.002
ως πληροφορία τι ορίζεις?
Τα πάντα. Λεπτομέρεια, διαστάσεις σκηνής και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην ηχογράφηση που μπορεί να ακούσουμε εμείς του hobby, και δεν το άκουσε ούτε ο μουσικός που ήταν στο studio.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.286
Νεότερο μέλος
JohnnyDD