Καλώδια και θύματα

Reaction score
19.553
😝

Και μετα , λεμε οτι "ακουμε" τις μπανανες και τα διχαλα και δεν τα βαζουμε στα καλωδια ηχειων.
Λες και τα αλλα βισματα ειναι απολυτα διαφανα 🤣
Ποιό απο τα δύο έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και σφίξιμο ?

Αλλά τι λένε ότι ακούνε διαφορές ? δε νομίζω να ε΄χουν πέσει σε τετοια λεκτική τουλάχιστον παγίδα. :D

Reaction score
19.553
@teachertza ,@Alex_Zapantis

Με τον @teachertza που είναι κολλητός του @Alex_Zapantis
Teacher νάτο δάσκαλος , είχα δίκιο , αυτό είναι. Δάσκαλος. Να και το tza στο τέλος. Τζα απο το νηπιαγωγείο που απάντησα. Εγω νομίζω ότι έχει γίνει και ενα είδος βιολογικού fussion με τον Πέτρο. :D

Χα χα πλάκα κάνω head stef μην τρελάθεις. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ευκαιρία για λίγο χιούμορ. :D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ποιό απο τα δύο έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και σφίξιμο ?

Αλλά τι λένε ότι ακούνε διαφορές ? δε νομίζω να ε΄χουν πέσει σε τετοια λεκτική τουλάχιστον παγίδα. :D
Μπορει να μην το ειπε κανεις, αλλα η επιλογη του βιδωματος του γυμνου καλωδιου αλλα λεει.
Αν χαλαρωσει κοβουμε 1-2 εκατοστα και το σφιγγουμε παλι, αν οξειδωθει κοβουμε αλλα 1-2 εκατοστα και παμε παρα κατω. Ασε που κοβοντας εκατοστα, ελαττωνεται και η αντισταση του καλωδιου.

Reaction score
19.553
Μπορει να μην το ειπε κανεις, αλλα η επιλογη του βιδωματος του γυμνου καλωδιου αλλα λεει.
Αν χαλαρωσει κοβουμε 1-2 εκατοστα και το σφιγγουμε παλι, αν οξειδωθει κοβουμε αλλα 1-2 εκατοστα και παμε παρα κατω. Ασε που κοβοντας εκατοστα, ελαττωνεται και η αντισταση του καλωδιου.
Οξειδώνεται ο χαλκός, άντε ρε ? χα χα. Χημικές διεργσίες δηλαδή ε ? σκ@τοηλεκτρόνια γμτ. Δεν το πιστεύω. Δε υπάρχουν τέτοια πράγματα . Καλά τι διαβάζεις σε τόσα πόστ, αφηρημένος είσαι ? :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.392
Teacher νάτο δάσκαλος , είχα δίκιο , αυτό είναι. Δάσκαλος. Να και το tza στο τέλος. Τζα απο το νηπιαγωγείο που απάντησα. Εγω νομίζω ότι έχει γίνει και ενα είδος βιολογικού fussion με τον Πέτρο. :D

Χα χα πλάκα κάνω head stef μην τρελάθεις. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ευκαιρία για λίγο χιούμορ. :D
Με το...πολύ είναι που μπορεί να επέρχεται αναστάτωση... :sneaky:
"Καλυτερα" σημαινει οτι υπαρχει οφελος. Ποιο ειναι αυτο και ειναι "καλυτερα" ;
Μικρότερο πλήθος σε κόμβους επαφής μεταξύ διαφορετικών υλικών.

Reaction score
19.553
Με το...πολύ είναι που μπορεί να γίνεται αναστάτωση...
Κοίτα επειδή έχει προηγηθεί κάποιο excess παλαιότερα μπορεί να επηρεάσει και το στάνταρντ. Οπότε απολογούμαι προκαταβολικά. :D ¨Ασε που το πολύ ή λίγο είναι σχετικά.Π.χ. εγω μπορεί να είμαι ικανός για 1000 φορές χειρότερο και να εμφανίζω τρομερή αυτοσυγκράτηση , εφαρμόζωντας μόνο το 1 τις 1000 ενω ο άλλος να είναι ικανός για λιγότερο κυνισμό αλλά να εφαρμόζει το 50 % των δυνατοτήτων του (ή και το αντίθετο) .Αυτό πρέπει να το εντάξεις στην εξίσωση.

Εφόσον δεν γνωρίζεις τα άτομα , η τοποθέτηση σου είναι εκ των πραγμάτων λάθος. Εαν και έχω μια εντύπωση ότι τον head stef τον γνωρίζεις. Μάλσιτα νομίζω πρέπει να τον βάφτισες κιόλας :D Π.χ. Αυτό ήταν too much for you. Shall i tone it down a little bit ? Just trying to find your limit. Define it and it will be respected.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μικρότερο πλήθος σε κόμβους επαφής μεταξύ διαφορετικών υλικών.
Να βγαλουμε τοτε ολα τα βισματα.
:p
Λιγότερες επαφές . Οσο καλές και να ήταν αυτές.
Το γυμνο βιδωμενο καλωδιο προσφερει τη χειροτερη επαφη , ακομη και μερικα λεπτα μετα το σφιξιμο. Χειροτερη κι απο ενα απλο διχαλο.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.392
Να βγαλουμε τοτε ολα τα βισματα.
:p

2)Το γυμνο βιδωμενο καλωδιο προσφερει τη χειροτερη επαφη. Χειροτερη κι απο ενα απλο διχαλο.
Συλλογιστικές του τύπου ΄΄όλα ή τίποτα΄΄ έχουν πλήξει πολλάκις την υψηλή πιστότητα.

2)Good to know...Ήμουν πανέτοιμος ν'αφαιρέσω όλα τα δικά μου από παθητικά ηχεία. :biggrin:

Last edited:

Reaction score
8.899
Λιγότερες επαφές . Οσο καλές και να ήταν αυτές.
Σωστά ειδικά αν είναι και παντρεμενοι:p
Πάντως να προσέχετε όταν ακούτε μουσική στο σπιτι μην πεταχτεί κάνα ποντίκι που γλύτωσε από τον μαστερα και σας μασουλιξει τα πανάκριβα καλώδια, ίσως για αυτό τα σηκώνουν από το έδαφος, για να μην τα φτάνει ο ποντικός του στούντιο:lolsign:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Συλλογιστικές του τύπου ΄΄όλα ή τίποτα΄΄ έχουν πλήξει πολλάκις την υψηλή πιστότητα.
Δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι τα βισματα στα καλωδια ηχειων ειναι τα μονα που μπορει ( ή τολμά) καποιος να βαλει χερι.

Reaction score
660
Ποιος θα φανταζόταν πριν 10 χρόνια ότι βάζοντας (πολλαπλά) switches μεταξύ router και streamer θα άκουγες πολύ μεγάλη βελτίωση. And guess what. Η μεγάλη διαφορά ακούγεται ακόμα και όταν το σήμα δεν έρχεται από το router αλλά από το σκληρό δίσκο του streamer.
Κρύβε λόγια :D:D:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.392
Δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι τα βισματα στα καλωδια ηχειων ειναι τα μονα που μπορει ( ή τολμά) καποιος να βαλει χερι.
Σε ηχεία συνδεδεμένα μεταξύ τους με βύσματα ethernet να δούμε ποιος θα τολμούσε να βάλει χέρι...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.062
Κοίτα εγώ αν δεν έκανα κάποιες δοκιμές , θα τα είχα όλα κολλημένα από την έξοδο του κάθε ενισχυτή μέχρι την επαφή του κάθε μεγαφώνου.
Αφού το αυτό χρησιμποιήται ούτως ή άλλως στις συσκευές .
Για πρακτικούς λόγους δεν το κάνω.

Reaction score
660
Προσωπικά ευχαριστιέμαι με όσους είναι σε θέση ν'αντιλαμβάνονται διαφοροποιήσεις σε τέτοια επίπεδα,κοινωνώ τρόπον τινά από τη δική τους ικανοποίηση...
Για την ακριβεια δεν υπαρχει ΚΑΝΕΙΣ που να μην αντιλαμβάνεται διαφοροποιήσεις σε τετοια επίπεδα. Προσωπικα δεν εχω συναντήσει ακομα κανέναν που δεν ακουσει διαφορες με διαφορες επεμβάσεις στο δίκτυο πριν το τελευταιο καλωδιο ethernet εισέλθει στον streamer/server. Τωρα αν οι επεμβάσεις αυτές αρέσουν η οχι ειναι αλλη ιστορία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.285
Νεότερο μέλος
blackdragon