Καλώδια και θύματα

Reaction score
19.553
Στο ΄΄στοίχημα΄΄ της χαϊεντολογίας θα μπορούσε κάποιος να κερδίζει χάνοντας περισσότερα χρήματα αλλά ποτέ χάνοντας την...ψυχραιμία του. :sneaky:

Take that to a bank... :wink:
Δεν καταλαβαίνω Bhutia μου. Απο διάισθηση μόνο νομίζω ότι είσαι πολύ βαθιά "μέσα" στο θέμα -πρόβλημα και δεν νομίζω να είναι καλό αυτό.

Πάντως εγω στην θέση σου και του Kanakiani δεν θα ασχολιόμουνα με άλογα αλλά με κάτι χαμαιλέοντες. Επιπρόσθετα χωρίς να ξέρω κανέναν σας ο Kanakiani δείχνει να ξέρει καλύτερα απο χαμαιλέοντες και πως να τους αναγνωρίζει εδω μέσα. My two cents που λές και εσυ. Καλη επιτυχία με την ένωση των δυο κόσμων , εαν είναι αυτό ο στόχος σου, που για κάποιο λόγο εγω δεν το πιστεύω.

Εδιτ: καλές διακοπές, ξεκούραση και στους δυο.

Last edited:

Reaction score
4.712
Υπενθυμίζεται λοιπόν και ο παράγων παραδοξότητας,από τη στιγμή που ένα καθ'όλα περιποιημένο setup θα μπορούσε ν'αναπαράγει με ανώτερη ευκρίνεια σε σχέση με τα setup που είχαν εμπλακεί υποχρεωτικά στην πρωτογενή αλυσίδα παραγωγής,τότε πώς είναι δυνατόν να εισέπραττε ο ακροατής σε ανώτερο βαθμό αποκλειστικά την ευνοϊκή για το δρώμενο πληροφορία χωρίς παραπληροφορίες σχετιζόμενες με την ΄΄κατώτερη΄΄ υπόσταση στο στουντιακό εξοπλισμό...

Λογικη η απορια.
Ειναι φαινομενικα παραδοξο αλλα εξακριβωμενο το φαινομενο που επισημαινει ο tidal.
Πρωτα η ανωτερη ευκρινεια.
Υπαρχει συστημα με ανωτερη ευκρινεια ως προς ολες τις παραμετρους της ηχογραφησης;
Ποιο ειναι αυτο.
Δηλαδη υπαρχει απολυτη πιστοτητα;

Επειτα ο διαχωρισμος πληροφοριες κατωτερης και ανωτερης υποστασης ειναι πολυ σχετικος.
Αυτο εξαρταται απο τον αποδεκτη και τους σκοπους του.
Γνωριζουμε οτι οι πληροφοριες ανωτερης υποστασης για τον μουσικοφιλο
αφηνουν τους περισσοτερους μηχανικους αδιαφορους και αντιστροφως.

Η πιο λογικη εξηγηση στο ερωτημα ειναι οτι οι πληροφοριες κατωτερης υποστασης, ας το πουμε ετσι,
δεν χανονται αλλα απλα υποβαθμιζονται σε σχεση με αυτες της ανωτερης.
Το παραδοξο επομενως λυνεται αν θεωρησουμε το οποιοδηποτε ηχητικο συστημα,
αυτο συμπεριλαμβανει τα παντα οσα εμπλεκονται στη διαδρομη του σηματος και εκτος αυτης,
ως ενα πολυπλοκο συνολο συχνοτικων φιλτρων, με την ευρεια εννοια, και γεννητριων συχνοτητων δυστυχως
να προσθεσω, κυμαινομενης φυσικα ποιοτητας.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.392
Λογικη η απορια.
Ειναι φαινομενικα παραδοξο αλλα εξακριβωμενο το φαινομενο που επισημαινει ο tidal.
Πρωτα η ανωτερη ευκρινεια.
Υπαρχει συστημα με ανωτερη ευκρινεια ως προς ολες τις παραμετρους της ηχογραφησης;
Ποιο ειναι αυτο.
Δηλαδη υπαρχει απολυτη πιστοτητα;

Επειτα ο διαχωρισμος πληροφοριες κατωτερης και ανωτερης υποστασης ειναι πολυ σχετικος.
Αυτο εξαρταται απο τον αποδεκτη και τους σκοπους του.
Γνωριζουμε οτι οι πληροφοριες ανωτερης υποστασης για τον μουσικοφιλο
αφηνουν τους περισσοτερους μηχανικους αδιαφορους και αντιστροφως.

Η πιο λογικη εξηγηση στο ερωτημα ειναι οτι οι πληροφοριες κατωτερης υποστασης, ας το πουμε ετσι,
δεν χανονται αλλα απλα υποβαθμιζονται σε σχεση με αυτες της ανωτερης.
Το παραδοξο επομενως λυνεται αν θεωρησουμε το οποιοδηποτε ηχητικο συστημα,
αυτο συμπεριλαμβανει τα παντα οσα εμπλεκονται στη διαδρομη του σηματος και εκτος αυτης,
ως ενα πολυπλοκο συνολο συχνοτικων φιλτρων, με την ευρεια εννοια, και γεννητριων συχνοτητων δυστυχως
να προσθεσω, κυμαινομενης φυσικα ποιοτητας.
Για να διευκρινιστεί περαιτέρω,δηλαδή όλα αυτά τα ευνοϊκά φαινόμενα με την παρεμβολή καλωδίων περιωπής θα γίνονται το ίδιο αντιληπτά ακόμα και σε χώρους ακρόασης με τιμές RT ανώτερες των 500 msec στις μεσαίες - για να μην ανοίξουμε τη σκουληκιασμένη κονσέρβα με τις χαμηλές οκτάβες - ή και σε περιβάλλοντα με υψηλές στάθμες (> 45 dB) ως προς τον υφιστάμενο θόρυβο υποβάθρου;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.504
Την πανμέγιστη Σκουληκαντέρα, γιατί να μην την ανοίξουμε; κλειστή στο σπίτι να μείνει; παρθένα;

για να μην ανοίξουμε τη σκουληκιασμένη κονσέρβα με τις χαμηλές οκτάβες
😂🤣😁🤣😂

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.062
Εδώ έχουμε τον Μανέστρο που επιμένει ότι η γείωση , έχει και παίζει μεγάλο ρόλο στον θόρυβο ενός συστήματος.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.790
Ναι κ. Μαρκου αυτο πιστευω;) Βεβαιως υπαρχουν αρμοδιοτεροι εμου να απαντησουν στο θεμα:)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.062
Αφού υπάρχουν αρμοδιότεροι να απαντήσουν , εσύ γιατί έχεις άποψη , γμτ την πτάνα μου ?
Γιατί? Οντας ο πλέον άσχετος , τι ναμ ας πείς εσύ περί ηλεκτρισμού? γμτ το σόι μου μέσα...................!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.062
Τι? να σου πώ εγώ τι?
Ν α μας πείς την παπάρα σου και συ όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα και εκεί έξω.
Εχετε εφεύρει άλλους κανόνες και νόμους του ηλεκτρισμού εσείς .
Γειά εσάς ειδικά το συνεχές ρεύμα έχει κάνει ειδική συνθήκη και ρέει από το θετικό πρός το αρνητικό .
Οχι όπως ρέει συνήθως , ανάποδα δλδ.
Το εναλλασσόμενο το έχετε ανάγει σε συνεχές , διότι είναι το μόνο που καταλαβαίνετε .
Το ότι στο ac η πολικότητα εναλλάσεται 50 φορές το δευτερόλεπτο το γράφετε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Το αντιμεωπίζετε το ίδιο με το συνεχές . + εδω ,
- εδώ . Τέλος .
Το ότι τα ηχεία τροφοδοτούνται με εναλλασόμενο ρεύμα πάλι το γράφετε στα παπάρια σας.
Το ότι , και να σου πω , μου απαντάς ότι εσύ θα κρίνεις αν το ηχείο παίζει ή δεν παίζει καλά .
Πήγαινε μάναμ να σε δεί κάποιος ψυχίατρος και πες του τα ίδια που μου λές και μένα.
Και ας βγάλει μετά αυτός τον όφη από την τρύπα.
Αμα έχει τα κάκαλα ?

D

Deleted member 50795

Guest

……..

If you ever want to start a lively conversation, maybe even an argument, try bringing up this subject in a group of technical people. You just may be surprised at the intensity of the feelings and the sanctimonious attitudes on both sides. I've done this numerous times and I am still amazed at the emotional response this issue generates.

My conclusion is that the concept of CCF will never be abandoned. It is somewhat akin to forcing us all to switch to the metric system of measurement using meters and Celsius rather than feet and Fahrenheit with which we are more familiar and comfortable. CCF will continue to be taught from now on. I have come to accept this whole thing as one of the stranger quirks of electronics.

LIVING IN DENIAL
So why do we continue to perpetuate the myth of conventional current flow (CCF) when we have known for a century that current in most electrical and electronic circuits is electron flow (EF)? I have been asking that question of my colleagues and others in industry and academic for years. Despite the fact that electron flow is the reality, all engineering schools insist on teaching CCF. If you were in the armed services or came up through the ranks as a technician, chances are you learned and favor electron flow.

The way you learned it in school is what you tend to use when you design, analyze, troubleshoot, or teach out in the real world.
(nutsvolts.com)

Reaction score
11.255
Τι? να σου πώ εγώ τι?
Ν α μας πείς την παπάρα σου και συ όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα και εκεί έξω.
Εχετε εφεύρει άλλους κανόνες και νόμους του ηλεκτρισμού εσείς .
Γειά εσάς ειδικά το συνεχές ρεύμα έχει κάνει ειδική συνθήκη και ρέει από το θετικό πρός το αρνητικό .
Οχι όπως ρέει συνήθως , ανάποδα δλδ.
Το εναλλασσόμενο το έχετε ανάγει σε συνεχές , διότι είναι το μόνο που καταλαβαίνετε .
Το ότι στο ac η πολικότητα εναλλάσεται 50 φορές το δευτερόλεπτο το γράφετε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Το αντιμεωπίζετε το ίδιο με το συνεχές . + εδω ,
- εδώ . Τέλος .
Το ότι τα ηχεία τροφοδοτούνται με εναλλασόμενο ρεύμα πάλι το γράφετε στα παπάρια σας.
Το ότι , και να σου πω , μου απαντάς ότι εσύ θα κρίνεις αν το ηχείο παίζει ή δεν παίζει καλά .
Πήγαινε μάναμ να σε δεί κάποιος ψυχίατρος και πες του τα ίδια που μου λές και μένα.
Αμα έχει τα κάκαλα ?
Πωπω νεύρα!

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.790
Αφού υπάρχουν αρμοδιότεροι να απαντήσουν , εσύ γιατί έχεις άποψη , γμτ την πτάνα μου ?
Γιατί? Οντας ο πλέον άσχετος , τι ναμ ας πείς εσύ περί ηλεκτρισμού? γμτ το σόι μου μέσα.........
Μρε υβριστη:gamer: μαρη γκουργκουτσελου:fuckyou: γιατι εχασες την ψυχραιμια σου:help::smg::vinsent: οτι και να κανς εμενα δεν με φτανς :gamer: :drinks:
θα σε τακτοποιησω οταν τον νοεμβριο επισκευθω το κλεινον αστυ:gamer::bigboss::beach:
και θα γνωμοδοτησω αν πεζνε καλα η ΟΧΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.790
Αμα έχει τα κάκαλα ?
ΜΗ αυθαδιαζεις μικρε :gamer: ξερουμε και τα συνεχη και τα εναλλασωμενα ρευματα τι μας περασες:fuckyou: και ενα πχιοτικον μουσικον τεμαχιον
ιδανικο για να τεσταρεις την αναβαθμιση των κοραλιων του ειρηνικου ωκεανου :drinks:

Last edited:

Reaction score
19.553
Μα δεν σας τα εξήγησα και εγω στο πόστ μου πιο πίσω ? :D

Επίσης, δεν υπάρχει + και - . Ο Franklin έκανε εκεί, μια αυθαίρετη, τυχαία επιλογή στον ορισμό. Θα μπορούσε να το ορίσει κος Χρήστος - κος Γιάννης, Βορράς-Νότος, Γεμιστά με κιμά - γεμιστά χωρίς κιμά. :D

Ο Κος Χρήστος δεν ξέρω τι έχει ισχυριστεί, αλλά ότι και να έχει ισχυριστεί θα είνα σωστό. 😍 Ο Λόγος του είναι (γίνεται) νόμος της φύσης αυτόματα. Η πληροφορία προηγείται της ύλης ή η ύλη της πληροφορίας ? Αυτά είναι τα πιο βαθιά ερωτήματα και όχι ο ηλεκτρομαγνητισμός , που όμως μόνο ο Κος Χρήστος ξέρει να δώσει απάντηση. :D

Νόμος 1 : Ο κος Μάρκου μπορεί να έχει δίκιο κάποιες ή τις πιο πολλές φορές μόνο όταν διαφωνεί με όλους εμάς τους άλλους. Όταν διαφωνεί με τον Κο Χρήστο είχε , έχει και θα έχει πάντα άδικο. :D

Νόμος 2 : νόμοι 2,3,4,,5,6,7....... . Όπως παραπάνω.

Νόμος ∞ : Δεν υπάρχει άλλος νόμος.

Last edited:

Reaction score
8.899
Συνεχίζουμε το λαϊκό μας πρόγραμμα με Μητροπανο
Της νύχτας οι δικάναλοι με χρεπια στο σαλονι
θέλουν βαρύ καλώδιο με την χρυσή την σκονη
η φυσική είναι γ' αυτούς σβησμενη απ' το χάρτη
για μια σταγόνα χαιεντ για μιαν αγάπη σκάρτη

Όσοι με το Kondo γίναν φίλοι
με Cohiba φεύγουνε στα χείλη
στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι
πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί
πάντα γελαστοί και γελασμένοι

Τα νιάτα μας εφαγαμε με τούτο το μαρκουτσι
λεφτά σωρό ξοδέψαμε κι ακόμα ζω στο νοίκι
έπεσα να ονειρευτω σε ψάθα από φιλύρα
κι είδα πως βγάζει το Kondo φως και τ' πικάπ πορφύρα

πάντα γελαστοί και ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ :biggrin:

Reaction score
19.553
O N.K., νέος δημιουργός και ποιητής, μιλάει αποκλειστικά στο Avsite και στο νήμα μας "Καλώδια και θύματα" και επιτέλους demonstrates την ανωτερότητα της πολυκάναλης μίξης έναντι του δικάναλης με ένα σκίτσο του. :D Συγχρόνως παίρνουμε και μια ιδεά της νέας ακυκλοφόρητης δουλειάς του. :D

Με άλλο σκίτσο στο μέλλον θα μας αποδείξει ότι Punk is dead, if it was ever alive. Στο Hip Hop είναι τώρα η επανάσταση.

12.jpg

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.392
Συνεχίζουμε το λαϊκό μας πρόγραμμα με Μητροπανο
Της νύχτας οι δικάναλοι με χρεπια στο σαλονι
θέλουν βαρύ καλώδιο με την χρυσή την σκονη
η φυσική είναι γ' αυτούς σβησμενη απ' το χάρτη
για μια σταγόνα χαιεντ για μιαν αγάπη σκάρτη

Τα νιάτα μας εφαγαμε με τούτο το μαρκουτσι
λεφτά σωρό ξοδέψαμε κι ακόμα ζω στο νοίκι
έπεσα να ονειρευτω σε ψάθα από φιλύρα
κι είδα πως βγάζει το Kondo φως και τ' πικάπ πορφύρα

πάντα γελαστοί και ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ :biggrin:
Αυτό με το Kondo και Cohiba παραπέμπει σε συγκεκριμένο και λίαν συμπαθές μέλος,οπότε ωφέλιμο για την ηρεμία των πνευμάτων θα ήταν να μην έχει τόσο εστιασμένη στόχευση η αιχμηρότητα στη στιχουργία.

Reaction score
19.553
Αυτό με το Kondo και Cohiba παραπέμπει σε συγκεκριμένο και λίαν συμπαθές μέλος,οπότε ωφέλιμο για την ηρεμία των πνευμάτων θα ήταν να μην έχει τόσο εστιασμένη στόχευση η αιχμηρότητα στη στιχουργία.
Πάει έχουμε ξεπεράσει τέτοια στάδια ψευτοαστικής ευγένειας εμείς οι επαναστάτες πρό πολλού. Μάλιστα αγωνιστήκαμε χρόνια για να καταλήξουμε να κάνουμε χρήση της σε ένα site . χα χα. Μην στενοχωριέσαι. χα χα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.392
Πάει έχουμε ξεπεράσει τέτοια στάδια ψευτοαστικής ευγένειας εμείς οι επαναστάτες πρό πολλού. Μάλιστα αγωνιστήκαμε χρόνια για να καταλήξουμε να κάνουμε χρήση της σε ένα site . χα χα. Μην στενοχωριέσαι. χα χα
Για σένα νοιάζομαι κυρίως,ώστε να μην αναστατώνεσαι.Ο ίδιος ο kanakiani ως ubercool δεν αναμένεται να συγχυστεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.286
Νεότερο μέλος
blackdragon