Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.647
Όχι κατ' ανάγκη στην MLP αλλά αυτό εγώ που θεωρώ υψηλή πιστότητα δεν σε αφήνει εύκολα να μην είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που ακούς και να το έχεις σαν δεύτερη ή τρίτη λειτουργία εκείνη την στιγμή. Σε "τραβάει" μέσα και απαιτεί την προσοχή σου. Δε νομίζω να λέω κάτι τόσο αιρετικό που αντιδράσατε εσυ και ο Κος Μάρκου @JOHN MARKOU. Είναι σα να λέω ότι πάς σε μια συναυλία π.χ. κλασικής, ε δεν κάθεσαι να κάνεις άλλες δουλειές ή να παιζεις με το κινητό σου. Δεν το κάνεις μόνο για να μην ενοχλήσεις. Δεν το κάνεις γιατί δεν θέλεις να το κάνεις. Σε απορροφά εντελώς το δρώμενο και απαιτεί την προσοχή σου. Δεν είναι για διεσκάδαση , τα πράγματαπ παίρνουν μια πολυ πιο σοβαρή μορφή και διάσταση. Η ψυχολογία σου γίνεται διαφορετική. Μπορείς βρε παιδί μου αλλά με καλή ανπαραγωγή, είναι πολυ πιο δύσκολο να το κάνεις και είπα να το αναφέρω και αυτό σαν έναν γενικά ενδεχόμενο "δείκτη". Επίσης ισχύει και για μουσική που μπορεί να μην είναι στις ¨αγαπημένες" σου ή ακούς για πρώτη φορά.
Αυτή η εξήγηση ανάγεται στο γνωστό δίλημμα,δηλαδή αν το υπερβατικό στοιχείο θα έγκειται στο ίδιο το μουσικό έργο που μας αρέσει ή στην πιστότητα αναπαραγωγής του και τις συνθήκες κατά την ακρόαση...

Reaction score
19.623
Αυτή η εξήγηση ανάγεται στο γνωστό δίλημμα,δηλαδή αν το υπερβατικό στοιχείο έγκειται στο ίδιο το μουσικό έργο που μας αρέσει ή στην πιστότητα αναπαραγωγής του...
Ναι , το απαντήσαμε νομίζω, πιο πάνω (Prince-Bhutia issue).

Και στα δύο, και τα δυο συμβάλλουν. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να είναι ένα απο τα δύο ? Δεν έχεις πειστεί απολύτα ε ? Κάτι σκέφτεσαι ? Τι ? Ψάχνεις πσοστό ? Δε νομίζω να υπάρχει ποσσοτό σε αυτά τα πράγματ, είναι αλληλένδετα (εαν η αναπαραγωγή κάνει σωστά τη δουλειά της). Συνήθως με ενα καλό σύστημα δεν κάθεσαι να κριτικάρεις συνθέσεις - είδος μουσικής. ΟΛΕΣ σου φαίνονται καλές (όχι τέλειες) και σε όλες βρίσκεις ένα μήνυμα ή τουλάχιστον κατανοείς το νόημα τους (σου αρέσει δεν σου αρέσει και συνήθως μαθαίνεις να σου αρέσουν - εκτιμάς πιο πολλά , αυτό που είπε και ο Prince). Σε εμένα αυτό συμβαίνει πάντως. Απλώς κάποιες θα αποτελε΄σουν με τον καιρό προτίμηση σου και θα έχουν ενα νόημα πιο βαρυσήμαντο για εσένα. Ανάλογα και το στάδιο της ζωής σου και τα λοιπά γνωστά -σωστά (που αναφέρθηκαν παραπάνω απο @Ν.Κ. και @head-stef νομίζω)

Μην ξεχνάμε οτι και εξ ορισμού μουσικά, η σύνθεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκτέλεση της απο τα όργανα.

Last edited:

Reaction score
8.960
Αυτή η εξήγηση ανάγεται στο γνωστό δίλημμα,δηλαδή αν το υπερβατικό στοιχείο θα έγκειται στο ίδιο το μουσικό έργο που μας αρέσει ή στην πιστότητα και τις συνθήκες αναπαραγωγής του...
Για αρκετους το υπερβατικο στοιχειο εγκειται στο καλωδιο που κουμπωσανε στην πλατη ενος ηχειου. :biggrin:
Η πιστοτητα απουσιαζει συνηθως ενω το μουσικο εργο ειναι απλα το πικρο ποτηρι που πρεπει να πιουνε για να κελαηδησει το συστημα. Αν οι ηχογραφησεις τζαζ ηταν χαλια δεν θα ακουγε τζαζ ουτε ενας Audiophile:biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.647
Ναι , το απαντήσαμε νομίζω, πιο πάνω (Prince-Bhutia issue).

Και στα δύο, και τα δυο συμβάλλουν. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να είναι ένα απο τα δύο ? Δεν έχεις πειστεί απολύτα ε ? Κάτι σκέφτεσαι ? Τι ? Ψάχνεις πσοστό ? Δε νομίζω να υπάρχει ποσσοτό σε αυτά τα πράγματ, είναι αλληλένδετα (εαν η αναπαραγωγή κάνει σωστά τη δουλειά της). Συνήθως με ενα καλό σύστημα δεν κάθεσαι να κριτικάρεις συνθέσεις - είδος μουσικής. ΟΛΕΣ σου φαίνονται καλές (όχι τέλειες) και σε όλες βρίσκεις ένα μήνυμα ή τουλάχιστον κατανοείς το νόημα τους (σου αρέσει δεν σου αρέσει και συνήθως μαθαίνεις να σου αρέσουν - εκτιμάς πιο πολλά , αυτό που είπε και ο Prince). Σε εμένα αυτό συμβαίνει πάντως. Απλώς κάποιες θα αποτελε΄σουν με τον καιρό προτίμηση σου και θα έχουν ενα νόημα πιο βαρυσήμαντο για εσένα. Ανάλογα και το στάδιο της ζωής σου.

Μην ξεχνάμε οτι και εξ ορισμού μουσικά, η σύνθεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκτέλεση της απο τα όργανα.
Κάθε άλλο,θεωρώ ότι είναι άτοπο να συστήνονταν προδιαγραφές πάνω σε τέτοια συνθήκη,ακόμα περισσότερο δε αφού τα ίδια έργα μπορεί να διακρίνονται από διαφοροποίηση στον συνειδησιακό αντίκτυπο ή και να έπαυαν να μας συγκινούν όπως πρώτα καθώς συνεχίζεται η ζωή μας...Από τη στιγμή όμως που οι προδιαγραφές θα ήταν άτοπες, ομοίως θα έπρεπε να ισχύει και για τους αφορισμούς πάνω σε συνθήκες ακρόασης.

Reaction score
19.623
ή και να έπαυαν να μας συγκινούν όπως πρώτα καθώς συνεχίζεται η ζωή μας
Κοίτα πρέπει να εξετάσεις (σουμε όλοι μας) (όταν μιλάμε για αναπαραγωγή, όχι live) εαν αυτό που έπαψε να σε συγκινεί οφείλεται στην όχι τόσο ικανοποιητική αναπαραγωγή ή απλώς εσυ άλλαξες εκείνη τη στιγμή πορεία στα μουσικά σου ενδιαφέροντα. Μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο. Βλέπεις πολλούς ανθρώπους να πέφτουν στο λάθος να λένε αυτό το σύστημα (ή συνήθως για ηχεία το λένε) παίζει κλασική , ή παιζει ροκ πιο καλά. Αυτά είναι όλα λάθος, το σύστημα αυτό δεν είναι καλό , να σε "τραβάει" σε ένα ειδος μουσικής, και ας αυτό είναι το αγαπημενό σου και τυχαίνει να επαληθεύει τις μέχρι τότε ιδέες σου για το τι είναι ρεφερενς ή σωστό ή ούτε καν την συναισθηματική μνήμη που λέω καμια φορά εγω (και αυτό είναι λάθος στην ουσία). Για αυτό σου είπα δεν μπορείς να κρίνεις εαν δεν πάρεις πολλά είδη μουσικής μαζί σου για να ακούσεις. Ή βλέπεις άλλοι παίρνουν θεωρούν ρεφερενς κάποιες "reference" ηχογραφήσεις. Αυτό είναι λάθος. Δεν υπάρχει ρεφερενς ηχογράφηση, δεν υπάρχει ούτε καν ρεφερενς studio ηχογραφηση, ... αυτά είναι όλα λάθος. Αλλοι έχουν ρεφερενς το λάιβ. Και αυτό λάθος. Άλλοι ακούω σε συνεντευξεις π.χ. κατσκευαστες να έχουν ρεφερενς άλλα συστήματα που τα θεωρούν αυτά με τη σειρά τους ρφερενς (και ας είναι άλλου κατασκευαστή). Και αυτό λάθος. Καλά για την αδυναμία συσχέτισης μετρήσεων και ακρόασης τα έχουμε πει είναι γνωστά. Οπότε τι μας μένει ? :

Δεν υπάρχει ρεφερενς. Μόνο σύγκριση μεταξύ ηχογραφήσεων, μεθόδων ηχογραφησης, και εντοπισμός της διαφορετικότητας τους. Αυτό είναι μόνο που μπορείς να βασισστείς εαν θες πραγματικά να είσαι όσο πιο δυνατόν αντικειμενικός στην κρίση σου για "σωστή" αναπαραγωγή. Και πρός θεού όχι ΑΒΧ test και χαζομαρες των λιγων seoconds. Και με αυτά και αυτά ολοκληρώσαμε το ερώτημα γιατι το Χαι Φαι δεν υπάρχει. Γιατί η μεθοδολογία ελε΄γχου τι καθιστά καλό συστημα και ανπαραγωγή είναι λάθος. Και αυτά σέρνονται σαν κληρονομιά απο το 1970. Οι καλοί κατασκευαστές τα ξέρουν αλλά τι θες να πουν ? Είναι η εποχή της αντικειμενικότητας σήμερα ? Πετυχαίνουν το στόχο τους (υποκειμενικά) και τους λένε δήθεν ότι το πέτυχαν με αντικειμενικό τρόπο. Σου κάνουν εκεί ενα χαζοpaper xa xa. Ηταν η εποχή της υποκειμενικότητας πιο παλιά ? Τους λένε , ότι το πετυχαν με υποκειμενικούς τρόπους και η αντικειμενικότητα καλή αλλά μέχρι ενος σημείου. Τι θα ατα βάλουν με τον κάθε καφροκανίβαλο που θέλει να πιστεψει αυτό που θέλει ανα εποχή και ανα τι του λένε. οι ριβιουερ και ο κάθε thva οπαδός ? χα χα. Σιγα μην χάσουν πωλήσεις. Αφου ο λαός απαιτει .... Τα ξέρουν ρε συ οι καλοι κατασκευαστές όλα .... αλλά πρέπει και αυτοί να σου πουν ενα αφήγημα (αυτό που θέλει ο λαός χα χα ανα εποχή) για να επιβιώσουν. Τωρα οι κακοί συμβαινει το εξης : Προσυπογράφουν πραγματικά (το πιστεύουν, δεν ξέρουν οι ανθρωποι ή πάνε μόνο για το οικονομικό θέμα) σε ένα απο τα δυο στρατόπεδα και βγάζουν με σκοπό μόνο το χρήμα κακά προιόντα.

Last edited:

Reaction score
991
οι νεοι δεν την βρισκουν να καθονται σε ενα δωμα και να κοιταζουν με γουρλωμενα ματια κατι μηχανηματα και να συζητανε για υγρες μεσαιες. Λογικο.
Σωστά, αλλά αυτό έρχεται στα τελευταία στάδια της πάθησης. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ευχάριστα συμπτώματα

Reaction score
19.623
Σωστά, αλλά αυτό έρχεται στα τελευταία στάδια της πάθησης. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ευχάριστα συμπτώματα
Τα χλαμύδια ? :D :D

------
Σιγά μη νοιαστεί ο νέος για Χαι ΦΑι χα χα. ¨Εχει άλλα να ανακαλύψει πρώτα. ;):D

Χωρίς πλάκα κάποιοι νοιάζονται.

Last edited:

Reaction score
19.623
το forum έχει γίνει ...φιλοσοφικό... :p

ας βάλω καμιά μουσική :p Hifi θα είναι :p

Ωχ, αρχίσαν τα τραγούδια , πάει το νήμα. :D (και πολύ κράτησε 5 σελίδες χα χα).

Τέσπα και εδω να σταματήσει, εμένα το όνειρό μου να δώ να γράφουν μαζί @Prince και Bhutia, πραγματοποιήθηκε. 😍 no joke. Δεν θέλω τίποτε παραπάνω, μακάρι να συνεχιστεί, λίγο ακόμη, δεν μου έφτασε.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.853
Ωχ, αρχίσαν τα τραγούδια , πάει το νήμα. :D (και πολύ κράτησε 5 σελίδες χα χα).

Τέσπα και εδω να σταματήσει, εμένα το όνειρό μου να δώ να γράφουν μαζί Prince και Bhutia, πραγματοποιήθηκε. 😍 Δεν θέλω τίποτε παραπάνω, μακάρι να συνεχιστεί, λίγο ακόμη, δεν μου έφτασε.
όχι, συνεχίστε!!!

Reaction score
991
...δεν εχω απογονους - και ουτε προκειται- αλλα κατι τετχοιο θα εκανα, καθοτι στη πορεια μπηκα και γνωρισα μια σειρα απο αλλα ειδη ...(αντιεμπορικα επι το απλειστον, σεμπρε φιντελις προς το πανκ-ποστπανκ που ελεγε ενας φιλος απο το ναυτικο). :king: :angel:
-> βεβαια εμενα ο πατερας μου με μεγαλωσε με Hank Williams, και Shockabilly, Bauhaus και Wall of voodoo , songs we taught the fuzztones ... και βεβαια ιστοριες για ινδιανους...διαγαλακσιακους καμποηδες... και τετοια..
-dont try me at home-
Κρίμα θα είναι να μην διαιωνιστει το είδος
1663184562120.png

Reaction score
19.623
όχι, συνεχίστε!!!
Πες και εσυ βρε παιδί μου κάτι φιλοσοφικό να βοηθήσεις, δεν θα γκεριμιστεί και κανένας φούρνος. :D Δεν θα βγάλεις σπυριά, σου το εγγυώμαι.:D Μόνο ποίηση , εκεί με τα τραγούδια που ποστάρεις ? χα χα

Υ.Γ. : Σου χρωστάω μια απάντηση. Σορρυ δεν βρήκα χρόνο ακόμη.
ωχ, πρόβλημα με το ίντερνετ, αύριο πάλι.

Reaction score
991
The Hi-Fi system market is expected to grow from USD 13.6 billion in 2020 to USD 17.5 billion by 2025, at a CAGR of 5.2%. The market growth can be attributed to several factors, such as a rise in demand for infotainment services, high spending on R&D by OEMs, innovations in wireless audio technology, and increasing adoption of portable devices.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.647
Κοίτα πρέπει να εξετάσεις (σουμε όλοι μας) (όταν μιλάμε για αναπαραγωγή, όχι live) εαν αυτό που έπαψε να σε συγκινεί οφείλεται στην όχι τόσο ικανοποιητική αναπαραγωγή ή απλώς εσυ άλλαξες εκείνη τη στιγμή πορεία στα μουσικά σου ενδιαφέροντα. Μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο. Βλέπεις πολλούς ανθρώπους να πέφτουν στο λάθος να λένε αυτό το σύστημα (ή συνήθως για ηχεία το λένε) παίζει κλασική , ή παιζει ροκ πιο καλά. Αυτά είναι όλα λάθος, το σύστημα αυτό δεν είναι καλό , να σε "τραβάει" σε ένα ειδος μουσικής, και ας αυτό είναι το αγαπημενό σου και τυχαίνει να επαληθεύει τις μέχρι τότε ιδέες σου για το τι είναι ρεφερενς ή σωστό ή ούτε καν την συναισθηματική μνήμη που λέω καμια φορά εγω (και αυτό είναι λάθος στην ουσία). Για αυτό σου είπα δεν μπορείς να κρίνεις εαν δεν πάρεις πολλά είδη μουσικής μαζί σου για να ακούσεις. Ή βλέπεις άλλοι παίρνουν θεωρούν ρεφερενς κάποιες "reference" ηχογραφήσεις. Αυτό είναι λάθος. Δεν υπάρχει ρεφερενς ηχογράφηση, δεν υπάρχει ούτε καν ρεφερενς studio ηχογραφηση, ... αυτά είναι όλα λάθος. Αλλοι έχουν ρεφερενς το λάιβ. Και αυτό λάθος. Άλλοι ακούω σε συνεντευξεις π.χ. κατσκευαστες να έχουν ρεφερενς άλλα συστήματα που τα θεωρούν αυτά με τη σειρά τους ρφερενς (και ας είναι άλλου κατασκευαστή). Και αυτό λάθος. Καλά για την αδυναμία συσχέτισης μετρήσεων και ακρόασης τα έχουμε πει είναι γνωστά. Οπότε τι μας μένει ? :

Δεν υπάρχει ρεφερενς. Μόνο σύγκριση μεταξύ ηχογραφήσεων, μεθόδων ηχογραφησης, και εντοπισμός της διαφορετικότητας τους. Αυτό είναι μόνο που μπορείς να βασισστείς εαν θες πραγματικά να είσαι όσο πιο δυνατόν αντικειμενικός στην κρίση σου για "σωστή" αναπαραγωγή. Και πρός θεού όχι ΑΒΧ test και χαζομαρες των λιγων seoconds. Και με αυτά και αυτά ολοκληρώσαμε το ερώτημα γιατι το Χαι Φαι δεν υπάρχει. Γιατί η μεθοδολογία ελε΄γχου τι καθιστά καλό συστημα και ανπαραγωγή είναι λάθος. Και αυτά σέρνονται σαν κληρονομιά απο το 1970. Οι καλοί κατασκευαστές τα ξέρουν αλλά τι θες να πουν ? Είναι η εποχή της αντικειμενικότητας σήμερα ? Πετυχαίνουν το στόχο τους (υποκειμενικά) και τους λένε δήθεν ότι το πέτυχαν με αντικειμενικό τρόπο. Σου κάνουν εκεί ενα χαζοpaper xa xa. Ηταν η εποχή της υποκειμενικότητας πιο παλιά ? Τους λένε , ότι το πετυχαν με υποκειμενικούς τρόπους και η αντικειμενικότητα καλή αλλά μέχρι ενος σημείου. Τι θα ατα βάλουν με τον κάθε καφροκανίβαλο που θέλει να πιστεψει αυτό που θέλει ανα εποχή και ανα τι του λένε. οι ριβιουερ και ο κάθε thva οπαδός ? χα χα. Σιγα μην χάσουν πωλήσεις. Αφου ο λαός απαιτει .... Τα ξέρουν ρε συ οι καλοι κατασκευαστές όλα .... αλλά πρέπει και αυτοί να σου πουν ενα αφήγημα (αυτό που θέλει ο λαός χα χα ανα εποχή) για να επιβιώσουν. Τωρα οι κακοί συμβαινει το εξης : Προσυπογράφουν πραγματικά (το πιστεύουν, δεν ξέρουν οι ανθρωποι ή πάνε μόνο για το οικονομικό θέμα) σε ένα απο τα δυο στρατόπεδα και βγάζουν με σκοπό μόνο το χρήμα κακά προιόντα.
Δεν γίνεται να μην έχεις πιάσει ότι αναφέρομαι σε περιπτώσεις με πρότερα αγαπημένα έργα των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να συγκινεί σε μικρότερο βαθμό έστω και αν οι συνθήκες αναπαραγωγής τους θα έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα με την πάροδο του χρόνου.Είμαι υποχρεωμένος να θεωρήσω ότι απαντάς έτσι σε πλαίσιο...συνεχιζόμενης κοινωνικο-ψυχολογικής έρευνας από τη δική σου πλευρά...:sneaky:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.572
@strozsek , ευκολο να με πιασεις δυσκολο να με κρατησεις... Σαν τα υπσηλα νοηματα... Οχι ομως οπως η υπσηλη πιστοτητα..then again .. 🙉🙈🙊

Reaction score
1.244
...οι ηχογραφησεις τζαζ ηταν χαλια δεν θα ακουγε τζαζ ουτε ενας Audiophile:biggrin:
Μου πήρε χρόνια να μπορέσω να απολαύσω, δε θα πω να καταλάβω, το συγκεκριμένο είδος μουσικής αλλά τώρα βάζω έναν τζαζ σταθμό και ακούω όλη μέρα. Παρότι punk at heart το να ακούω διαφορετικά είδη μουσικής είναι ενδιαφέρον για μένα και την τζαζ την λατρεύω.

...Παντού γουστάρω να ακούω, όταν απαγκιστρωθείς από το κυνήγι της "απόλυτης αναπαραγωγής" μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου παντού.
Συμφωνώ απόλυτα. Η μουσική ήταν, είναι και θα είναι πάνω από την ηχητική πιστότητα. Αν το κομμάτι με φτιάχνει δεν με ενδιαφέρει η παραγωγή, η κοπή ή αν το ακούω από φορητό ραδιόφωνο. Τα αισθήματα που προκαλεί η μουσική δεν χρειάζονται ηχητική πιστότητα, αν σε κάποιον δεν σηκώνεται η τρίχα χωρίς σούπερ σύστημα ή/και φροντισμένο χώρο τότε έχει επιδερμική επαφή με την μουσική.

High Fidelity μπορείς να έχεις και με μπομπινόφωνο και με lossless files, class D, AB, ενεργά, παθητικά κλπ. Αν ξέρεις πως να στήσεις τα ηχεία στον χώρο και να matchάρεις τα μηχανήματα έναν Α ήχο θα τον έχεις. Όταν λέω matching δεν αναφέρομαι σε χροιές αλλά στη λογική, π.χ. ηχείο ευαισθησίας 85dB δε μπορεί να οδηγηθεί από ενισχυτή 1.5 watt, αν το κάνεις είσαι ηλίθιος. Το που φτάνει ο καθένας για την ηχητική πιστότητα είναι δικό του θέμα. Εγώ βάζω πιο ψηλά τη μουσική και τη ψυχική μου χαλάρωση από την ηχητική πιστότητα. Έχω μια κάποια εμπειρία από recording studios και δε θα θελα να μετατρέψω τον χώρο που ακούω μουσική σε κάτι αντίστοιχο. Και παράθυρα θέλω και κάδρα και έπιπλα και οτιδήποτε άλλο με χαλαρώνει οπτικά. Το να κλειστώ σε έναν φροντισμένο χώρο χωρίς παράθυρα δεν είναι για μένα.

Αν HiFi εννοούμε ακριβά μηχανήματα και υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Δυστυχώς σε λίγες μέρες ο πληθυσμός της γης θα ξεπεράσει τα 8 δις, υπάρχουν αρκετοί πλούσιοι, νεόπλουτοι και κληρονόμοι που θα συντηρήσουν τη μικρή αγορά του high end audio-visual που αφορά όλο και λιγότερους. Η απληστία οδηγεί όλο και σε περισσότερο extreme κοστολόγηση προϊόντων και φυσικά το να περιμένεις με τις μέσες οικονομικές απολαβές της Ελλάδας να αγοράσεις χάι μηχάνημα made in USA/UK/Japan κλπ είναι όνειρο θερινής νυκτός. Βέβαια και οι περισσότερες ντόπιες εταιρείες με extreme κοστολόγηση παίζουν και απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, συνήθως εκτός συνόρων. Λόγω αυτής της κοστολόγησης ποτέ δεν ήμουν ούτε ένιωσα highendας. Ούτε πενηντάρικα δίνω για δίσκους ούτε χιλιάρικα για μηχανήματα, ας είναι καλά οι προσφορές και τα μεταχειρισμένα. Κυρίως όμως η χαλαρότητα της ηλικίας μου, αγόρασα & πούλησα αρκετά, έπαιξα και μου έφυγε η περιέργεια. Το σύστημα αναγκαστικά μένει σχεδόν το ίδιο γιατί αλλαγή δεν σημαίνει αναβάθμιση.

Κι επειδή είδα χθες το συγκεκριμένο...η μουσική (συναυλίες) ευθύνεται για την απώλεια ακοής μου αλλά μουσική θ' ακούω και σύστημα θα έχω μέχρι να κουφαθώ τελείως. Εννοείται ότι σύστημα χωρίς πικάπ δεν νοείται!

HIFI.jpg

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.572
Ενα ραφι
16631906819422269650861655674926.jpg

Και αλλο ενα
1663190734778536491134529096414.jpg

(...βεβαια εχω και σε LP καποια... οτι δεν εχω και πριν αποκτηθεί υπάρχει σε mp3) 🙈🙊🙉
..low fi..και ξεμπερδευεις μια και καλη με τη φαρσα... 😎

Last edited:

Reaction score
19.623
Δεν γίνεται να μην έχεις πιάσει ότι αναφέρομαι σε περιπτώσεις με πρότερα αγαπημένα έργα των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να συγκινεί σε μικρότερο βαθμό έστω και αν οι συνθήκες αναπαραγωγής τους θα έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα με την πάροδο του χρόνου.Είμαι υποχρεωμένος να θεωρήσω ότι απαντάς έτσι σε πλαίσιο...συνεχιζόμενης κοινωνικο-ψυχολογικής έρευνας από τη δική σου πλευρά...:sneaky:
Όχι δεν το έπιασα καλά, μπορεί επειδή το διάβασα λίγο βιαστικά. Είχα την υποψία, αλλά θεώρησα ότι δε μπορεί να εννοούσες κάτι τέτοιο γιατί .... (δες παρακάτω). Δεν έχω εφαρμόσει σε εσένα κοινωνικο-ψυχολογική έρευνα, όταν μιλάμε σοβαρά. Σε εσένα μόνο παρατήρηση απο απαντήσεις σου σε άλλους. Γενικά όταν μιλάω σοβαρά με κανέναν δεν την εφαρμόζω συνήθως και εαν ναι πάντως όχι σε εσένα. Σε αστεία ναι.

Απέρριψα το σκεπτικό αυτό :
++ Δεν γίνεται να μην έχεις πιάσει ότι αναφέρομαι σε περιπτώσεις με πρότερα αγαπημένα έργα των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να συγκινεί σε μικρότερο βαθμό έστω και αν οι συνθήκες αναπαραγωγής τους θα έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα με την πάροδο του χρόνου. ++

γιατί πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ? , λίγο δύσκολο. Κατά τη γνώμη μου δεν γίνεται, εκτός εαν οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί. Προσοχή : 1. Μιλάω μόνο συγκεκριμένα για το συγκινησιακά, που έγραψες. Που εαν θες και την γνώμη μου είναι και το πιο σημαντικό κριτήριο για δείκτης σωστής αναπαραγωγής. Όχι για ακρίβεια ανπαραγωγής. Ξέρω θα το θεωρήσεις αντίφαση με αυτό που ισχυρίστηκα παραπάνω για τα όργανα, αλλά στην αναπαραγωγή δεν ισχύει απόλυτα αυτό. Αναφερόμουν πιο πολύ σε live για να μπορέσω να σου δώσω μία βάση συσχετισμού. Στην αναπαραγωγή μπορεί να μην έχεις ακρίβεια, αλλά το συγκινησιακό δεν χαλάει κατ' αναγκη απο αυτό, γιατί η συγκίνηση είναι περισσότερο θέμα ιλούσιον και "μαγείας". To live συγχωρεί πολύ λιγότερο, τέτοια θέματα. Εαν είχες συγκίνηση με ένα σύστημα έστω σε μικρότερο βαθμό καλύτερεύοντας τις συνθήκες, αυτή αυξάνεται. Εαν δεν είχες καθόλου, ναι μπορεί να συμβεί αυτό που λες αλλά και πάλι σπάνια. Πάντως εαν υπάρχει , έστω και ψήγμα το καλύτερο σύστημα θα την αναδείξει περισσότερο. Εαν θες το συνεχίζουμε, με ενδιαφέρει να μου πείς κάτι πιο συγκεκριμένο ή και γενικό για το θέμα αυτό και θα σου απαντήσω. ¨Εχω και άλλα στο μυαλό μου που μπορεί να συνέβησαν ώστε να το λές αυτό, αλλά εσυ δεν ξέρω καλά τι σε απασχόλησε και να μην υποθέτω. 2. Φαντάζομαι επίσης δεν εννοείς ότι απλώς έπαψε να σε συγκινεί και σαν σύνθεση λόγω αλλαγής ηλικίας, ωρίμανσης κλπ που επίσης κάπου έγινε λόγος, οπότε τζάμπα γράφω χα χα. 3. Εαν μιλάς π.χ. γιατί τώρα καταλαβαίνεις πεντακάθαρα πλέον τα λόγια του τραγιάσκα των AC/DC και δεν σε αγγίζει πλέον γιατί την βρωμιά και παραμόρφωση τη θεωρούσες "ενέργεια" , όπως συνήθως γίνεται και με λεπτομέρειες που ακούς και σε ενθουσιάζουν αλλά τις ακούς γιατί είναι εκτός αρμονικής δομής ή δεν ακολουθούν ούτε τις άλλες πτυχές της αναπαραγωγής, των δυναμικών ή του χρονισμού , αλλίως δεν θα τις άκουγες ;) .... τότε α) πάλι τζάμπα γράφω χα χα β) δώσε του λίγο χρόνο και ευκαιρία και ίσως να ανακαλύψεις κάποιο άλλο συγκινησιακό επίπεδο στο κομμάτι (εαν υπήρχε και εδω). Αλλά αυτό ανήκει στην κατηγορία ¨νόμιζα ότι υπήρχε". ;) ¨Αλλο θέμα, δηλαδή. Καλά έκανε πάλι το σύστημα και στο αφαίρεσε σαν αίσθηση. Δεν τα ξέρω και καλά καθώς εγω πήγα κατευθείαν εκεί που ήθελα, με πολυ σύντομη χρονικά αλλαγή απο ένα και μόνο "κατώτερο" σύστημα. Πάτησα "δουλειά" όμως τότε, για να μην μετανοιώνω μετά και αλλάζω μηχανήματα μέχρι να πεθάνω χα χα.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.201
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88