Επιλογή ενισχυτή.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
Όσο αφορά το τέρμα πρίμα..είναι γιατί δε μου αρέσει να ακούω τόσο μεσαίο ήχο...δε βγάζει λαμπρότητα αν το ελατωσω.
Τα τουίτερς των ηχείων σου είναι εντάξει?
Ο ενισχυτής παίζει σίγουρα εντάξει?
Μήπως κάτι δεν πάει καλά?
Σε άλλα συστήματα αν έχεις ακούσει , πάλι έτσι θέλεις να ακούς τέρμα πρίμα?

Reaction score
18
Δυο πραγματάκια:
-άλλαξε θέση στο πικάπ (αν το χρησιμοποιείς). Έτσι όπως είναι τώρα έχεις έντονη ακουστική ανάδραση.
-πάρε έναν ενισχυτή της προκοπής και μη παρασύρεσαι από τα δήθεν "βαρβάτα" βίντατζ 18 βάτ(!). Τον Σάνυο κράτησέ τον για να ακούς ραδιόφωνο.
Δυσκολεύομαι να βρω vintage ενισχυτή 80-100 watts rms ώστε να οδηγηθούν σωστά τα ηχεία...

Reaction score
18
Τα τουίτερς των ηχείων σου είναι εντάξει?
Ο ενισχυτής παίζει σίγουρα εντάξει?
Μήπως κάτι δεν πάει καλά?
Σε άλλα συστήματα αν έχεις ακούσει , πάλι έτσι θέλεις να ακούς τέρμα πρίμα?
Ναι μου αρέσει το πολύ πρίμα....ενισχυτής είναι από service όπως και τα ηχεία.
Δλδ τι ψάχνεις και δεν βρίσκεις?
Ε κοίτα...κάποιον ενισχυτή που να έχει την εμφάνιση του "παλιού"....αλλά να είναι δυνατός...συνήθως οι vintage βγάζουν από 10-15 watts ανά κανάλι μέχρι 50-60...δεν έχω δει κάτι μεγαλύτερο

Reaction score
18
Ναι μου αρέσει το πολύ πρίμα....ενισχυτής είναι από service όπως και τα ηχεία.

Ε κοίτα...κάποιον ενισχυτή που να έχει την εμφάνιση του "παλιού"....αλλά να είναι δυνατός...συνήθως οι vintage βγάζουν από 10-15 watts ανά κανάλι μέχρι 50-60...δεν έχω δει κάτι μεγαλύτερο
Ίσως να είναι λύση τελικά ένα sub όπως είπε ο φίλος πριν...διότι όντως ανοίγω αρκετά το volume για να ακούσω μπάσο...και εκεί αδυνατεί να "δώσει"...όποτε με ένα sub να πάρω αυτό που θέλω χωρίς να ανοίγω δυνατά

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
Ε οχι δα και δεν βρίσκεις μεγάλους ενισχυτές.
Οτι θες υπάρχει .
Κοίτα για sansui 9090db στα 125 watts.
Κοίτα ότι θες στο ebay , έχει άπειρα μηχανήματα , sansui G8000, g 9000 , βέβαια δεν είναι φτηνά , αλλά είναι υπέροχα με αρκετή ισχύ , και μοναδικό look.
1663501548577.png

Last edited:

Reaction score
18
Ε οχι δα και δεν βρίσκεις μεγάλους ενισχυτές.
Οτι θες υπάρχει .
Κοίτα για sansui 9090db στα 125 watts.
Κοίτα ότι θες στο ebay , έχει άπειρα μηχανήματα , sansui G8000, g 9000 , βέβαια δεν είναι φτηνά , αλλά είναι υπέροχα με αρκετή ισχύ , και μοναδικό look.
View attachment 263784
125 watts ανά κανάλι ε....ε αυτό πρέπει να είναι masterpiece...θα δω τιμές.

Reaction score
432
Είναι πιθανό από αυτά που λες για τα πρίμα, να είναι λάθος τοποθετημένα, δηλαδή πιο χαμηλά από το επίπεδο του αυτιού τα tweeter? Σε ενδιαφέρει ραδιοενισχυτής ή ολοκληρωμένος ενισχυτής? ίσως πιο ταιριαστή περίπτωση ενισχυτών για τα συγκεκριμένα ηχεία να είναι της αγγλικής σχολής, musical fidelity, audiolab, cambridge audio, arcam κ.λ.π.

K

kimon

Guest
Αυτό κάνε.
Αυτό καλό είναι να το κάνει δοκιμαστικά πρώτα, γιατί οι ενισχυτές της εποχής (ιδιαίτερα οι φθηνοί) με τα "χιλιόμετρα" καλωδίων στο εσωτερικό τους, τις όπως νάναι γειώσεις και τις δεκάδες κολλήσεις στο χέρι, δεν φημίζονται για τον χαμηλό τους θόρυβο ή τον καλό διαχωρισμό καναλιών.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.643
Εμ, χωρίς να θέλω να κάνω χαλάστρα στο thread, θα ήθελα να πω ότι, εν έτη 2022, να μιλάμε για "μεγάλους" ενισχυτές και να αναφέρουμε ενισχυτές των 160W και 200W στα 8Ohm ανά κανάλι, είναι λίγο αστείο. :)

Reaction score
11.212
Αυτό καλό είναι να το κάνει δοκιμαστικά πρώτα, γιατί οι ενισχυτές της εποχής (ιδιαίτερα οι φθηνοί) με τα "χιλιόμετρα" καλωδίων στο εσωτερικό τους, τις όπως νάναι γειώσεις και τις δεκάδες κολλήσεις στο χέρι, δεν φημίζονται για τον χαμηλό τους θόρυβο ή τον καλό διαχωρισμό καναλιών.
Ας τα πάρει και πετάει μετά τον ενισχυτή.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Εμ, χωρίς να θέλω να κάνω χαλάστρα στο thread, θα ήθελα να πω ότι, εν έτη 2022, να μιλάμε για "μεγάλους" ενισχυτές και να αναφέρουμε ενισχυτές των 160W και 200W στα 8Ohm ανά κανάλι, είναι λίγο αστείο. :)
Σωστά, αλλά αφού προτιμά vintage ο άνθρωπος..

Ας τα πάρει και πετάει μετά τον ενισχυτή.
Ε, όχι και να τον πετάξει..
Μια χαρά ''παρεούλα'' είναι ο ενισχυτής που έχει ο φίλος, απλά δεν κάνει για τόσο ζόρι..
Πάντως αυτό με τα πρίμα που λέει και ο John κι εμένα περίεργο μου φαίνεται..
Τέρμα πρίμα?

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
Γιατί είναι αστείο να μιλάμε για μεγάλους ενισχυτές?

gid

Reaction score
9.477
Εμένα πάλι θα μου φαινόταν αστείο να ΜΗ θεωρούνταν "μεγάλοι" οι ενισχυτές των 160 και 200 βατ στα 8Ω. Για οικιακό σύστημα πάντα, όχι για ΡΑ.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius