Ndis
Titika
- Reaction score
- 4.812

Κάνε diy minidsp και 2 genelec για οικονομια εσυ.Ναι δεν βλέπεις, όλοι τρινόφ έχουνε και 15 ηχεία.![]()
Cinema και Drive-In Cinema subwoofer πίσω στη δεκαετία του '70!Ναι δεν βλέπεις, όλοι τρινόφ έχουνε και 15 ηχεία.![]()
Πώς με καταλαβαίνεις!!!
κι απαντώ:δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του οταν με ενα raspberry κάνεις ακριβώς το ίδιο
Οπότε, αυτή είναι η απάντησή μου. Για μένα (και τον κάθε "εμένα") που δεν έχω γνώσεις/χρόνο/υπομονή για DIY συσκευών ήχου, πληρώνω τον κατασκευαστή για να "λύσει" (με τη συσκευή του) το "πρόβλημα" που έχω κι αναλαμβάνει την ευθύνη της καλής λειτουργίας της (= εγγύηση).Χμ, κάποιοι θέλουμε ολοκληρωμένη συσκευή κι εγγύηση κατασκευαστή αντί να "παλεύουμε" να στήσουμε kits. Επίσης, κάποιοι δεν έχουμε ούτε τις γνώσεις, ούτε τον χρόνο, ούτε την υπομονή για να στήσουμε ένα raspberry.
Ισχύει φυσικά.Για μένα (και τον κάθε "εμένα") που δεν έχω γνώσεις/χρόνο/υπομονή για DIY συσκευών ήχου, πληρώνω τον κατασκευαστή για να "λύσει" (με τη συσκευή του) το "πρόβλημα" που έχω κι αναλαμβάνει την ευθύνη της καλής λειτουργίας της (= εγγύηση).
Και πολύ καλά κάνεις. Απόλυτα λογική και κατανοητή αυτή η στάση, εξάλλου την ίδια στάση ακολουθούμε όλοι στα περισσότερα πράγματα, ακόμα και όσοι τους αρέσει να ασχολούνται με το DIY.Οπότε, αυτή είναι η απάντησή μου. Για μένα (και τον κάθε "εμένα") που δεν έχω γνώσεις/χρόνο/υπομονή για DIY συσκευών ήχου, πληρώνω τον κατασκευαστή για να "λύσει" (με τη συσκευή του) το "πρόβλημα" που έχω κι αναλαμβάνει την ευθύνη της καλής λειτουργίας της (= εγγύηση).
Και βέβαια είναι DIY. Όπως κάθε απασχόληση έχει διαβαθμίσεις ικανοτήτων, έτσι κι εδώ διακρίνουμε αρχάριους (εφαρμόζουν πιστά ένα σχέδιο) , προχωρημένους (εφαρμόζουν ένα σχέδιο ή και προχωρούν σε κατάλληλες τροποποιήσεις για να καλύψουν κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες) κι έμπειρους (ξεκινούν από λευκό χαρτί και δανειζόμενοι από το "περιβάλλον", υλοποιούν ένα ιδιαίτερο project). Όλοι τους όμως κινούνται στη "σφαίρα" του audio-diy.Επίσης, DIY δεν σημαίνει απαραίτητα σχεδιασμός από λευκή κόλλα. Ούτε καν τα σχέδια "από λευκή κόλλα" δεν είναι στην πραγματικότητα τέτοια. Εγώ όπως έγραψα και στο thread για ακουστικά συναρμολόγησα τον Objective2 ενισχυτή ακουστικών, του οποίου τα σχέδια είναι open source. Εγώ δεν έχω τις γνώσεις να σχεδιάσω τέτοιο μηχάνημα, ο σχεδιάστης του όμως προφανώς τις έχει, εξού και τα διθυραμβικά reviews (για το κόστος του πάντα). Εγώ λοιπόν που έκανα τη συναρμολόγηση, μετράει για DIY ή όχι;
Ναι, είναι diy και μαζί οποιαδήποτε κατασκευή γίνει στο "χέρι" με προορισμό να καλύψει ατομικές ανάγκες.Το γεγονός πως το crossover των Linkwitz ηχείων είναι ηλεκτρονικό και το αναλαμβάνει ένα miniDSP το κάνει να μην είναι DIY;
Για το πρώτο σκέλος ταυτίζομαι με τη γνώμη σας. Για το δεύτερο σκέλος θα ίσχυε το ίδιο, αν δεν είχα πικρή εμπειρία(ες) για την "ανάληψη ευθύνης καλής λειτουργίας" (επισκευή, αναβάθμιση κώδικα ελέγχου, service, πείτε το όπως θέλετε) συσκευής. Και φυσικά εννοώ τη καταραμένη εκείνη στιγμή που αναγκάστηκα να δώσω κάποιες συσκευές για επισκευή, σε κάποιους "εξουσιοδοτημένους συνεργάτες" (service), κάποιων επίσημων αντιπροσώπων διάσημων και καταξιωμένων εταιριών.πληρώνω τον κατασκευαστή για να "λύσει" (με τη συσκευή του) το "πρόβλημα" που έχω κι αναλαμβάνει την ευθύνη της καλής λειτουργίας της (= εγγύηση).
Προφανώς αναφέρεσαι σε προηγούμενες κακές εμπειρίες. Κατανοητό, όπως επίσης είναι κατανοητή η όποια καχυποψία πηγάζει από αυτές. Μέχρι στιγμής δεν είχα τέτοια εμπειρία - μπορεί απλώς να είμαι τυχερός.Και φυσικά εννοώ τη καταραμένη εκείνη στιγμή που αναγκάστηκα να δώσω κάποιες συσκευές για επισκευή, σε κάποιους "εξουσιοδοτημένους συνεργάτες" (service), κάποιων επίσημων αντιπροσώπων διάσημων και καταξιωμένων εταιριών.
Πολύ τυχερός θα έλεγα! Εύχομαι να είναι και στο μέλλον πάντα έτσι.Μέχρι στιγμής δεν είχα τέτοια εμπειρία - μπορεί απλώς να είμαι τυχερός.
Του @wizzyΠολύ τυχερός θα έλεγα!