Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
1.238
Φαντάζομαι η συνταγή λοιπόν είναι από τη πόλη. Τον καλύτερο μπακλαβά τον έχω φάει από τα χέρια φίλου (ο οποίος δε ζει πλέον)που ήταν και οι δικοί του γονείς από την πόλη και μοιάζει εκπληκτικά στην οψη

Reaction score
11.473
Φαντάζομαι η συνταγή λοιπόν είναι από τη πόλη. Τον καλύτερο μπακλαβά τον έχω φάει από τα χέρια φίλου (ο οποίος δε ζει πλέον)που ήταν και οι δικοί του γονείς από την πόλη και μοιάζει εκπληκτικά στην οψη
Η συνταγή δεν είναι κάτι μυστικό.
θελει 3 υλικά, πολλά λεπτά φύλλα, αγελαδινό και λίγο πρόβειο φρέσκο βούτυρο, ξηρό καρπό (εγώ θεωρώ το φυστίκι αιγινης, ως κορυφαία επιλογή) ΚΑΙ …. Μετρημένο σιρόπι (δεν πρέπει να κολυμπάει ο μπακλαβάς) το οποίο μπαίνει ζεστό στο ζεστό μπακλαβά.
Οταν δηλ παίρνεις ένα κομμάτι από το ταψί, δεν πρέπει το σιρόπι να καταλαμβάνει το κενό που άφησε το κομμάτι που πήρες.
Δυσκολο γλυκό δεν το λες, απλά θέλει γρήγορο χερι, οργανωμένες και συντονισμένες κινήσεις ώστε το σιρόπι να είναι έτοιμο ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του ψησίματος.
Μιση ώρα παρασκευή και μισή ώρα ψήσιμο. Αναμονή 8 ώρες και μετά απολαμβάνεις.

Reaction score
11.473
Και ποιός μπορεί να περιμένει 8 ώρες; Πλάκα κάνεις; :biggrin:
Άκου 8 ώρες! :laugh:
Σκοπιά φυλάω να μη μου τον μαγαρισουν.
Συνηθως τον κάνω αργά το απόγευμα για να είναι έτοιμος την άλλη μέρα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.727
Σκοπιά φυλάω να μη μου τον μαγαρισουν.
Συνηθως τον κάνω αργά το απόγευμα για να είναι έτοιμος την άλλη μέρα
Όταν ξαναέρθεις για καφέ, φέρε ένα κομμάτι για test drive.
Να γίνει συγκριτικό με τον μπακλαβά του Γαλυφιανάκη.

Reaction score
2.426
Η διαμονή (ένα βράδυ) θα είναι μάλλον στο Λιθότοπο, που θα δοκιμάσω στην περιοχή της Κερκίνης βουβαλίσιο κρέας; Επίσης μιας και θα πάω και Σέρρες από που θα προμηθευτώ αυθεντικά Τζουμαγιάς ; Και από τοπικό γλυκό τι παίζει ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.016
που θα δοκιμάσω στην περιοχή της Κερκίνης βουβαλίσιο κρέας;
Στα άνω Πορόια στην ταβέρνα όαση, στην κεντρική πλατεία, θα βρεις βουβαλισιο μπιφτέκι (μέτριο), βουβαλισιο κρέας στη σχάρα (ωραία σουβλάκια), και Τζουμαγιάς, που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα.

PXL_20221002_140346896.jpg
PXL_20221002_132348970.jpg
PXL_20221002_132343568.jpg

Στα κάτω Πορόια στην εβορα θα φας ωραίο αγριογούρουνο μαγειρευτό, καπνιστή πανσετα αγριογούρουνο σούπερ, και δες τίποτα κυνήγια, ότι έχει διαθέσιμο, ποικίλει ανα εποχή.

Για προμήθειες, ρωτάς τους ντόπιους.

Reaction score
4.242
Στα άνω Πορόια στην ταβέρνα όαση, στην κεντρική πλατεία, θα βρεις βουβαλισιο μπιφτέκι (μέτριο), βουβαλισιο κρέας στη σχάρα (ωραία σουβλάκια), και Τζουμαγιάς, που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα.

View attachment 266418 View attachment 266419 View attachment 266420

Στα κάτω Πορόια στην εβορα θα φας ωραίο αγριογούρουνο μαγειρευτό, καπνιστή πανσετα αγριογούρουνο σούπερ, και δες τίποτα κυνήγια, ότι έχει διαθέσιμο, ποικίλει ανα εποχή.

Για προμήθειες, ρωτάς τους ντόπιους.
Για ...χορτοφαγους κατι?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.277
Η διαμονή (ένα βράδυ) θα είναι μάλλον στο Λιθότοπο, που θα δοκιμάσω στην περιοχή της Κερκίνης βουβαλίσιο κρέας; Επίσης μιας και θα πάω και Σέρρες από που θα προμηθευτώ αυθεντικά Τζουμαγιάς ; Και από τοπικό γλυκό τι παίζει ;
για καλο φαγητο ( ενταξει, για την περιοχη, μη περιμενεις και τιποτα χρυσους σκουφους) τρως στην Εβορα , αναμεσα στα χωρια Πλατανακια και Μακρυνιτσα, οτι ειπε ο Κωστας, ζητας τον Σταυρο εκει και λες ΑιΓαμισ Σταυρο ειμαι φιλος του ηλεκτρικου γιατρου και του AvSite, οπως και στην αλλη Εβορα που πας, και τρως και πινεις.
Εχει και βουβαλια και πολλα ακομα ζωα.

Αν θες μετα τρως και Ποροια στην πλατεια του χωριου εκει που ειπε ο κωστας. ΑΝ εχει καλο καιρο κ για ωραιο μερος κλασσικο παραδοσιακο, πας στο καφενειο στην Πλατεια Θεοδωρειου, αν το βρεις!

κρεατα παιρνεις απ τη Ροδοπολη στο Χασαπακι ειναι ας πουμε το καλο, εχει κ περιεργα κλπ, ζητα του και βουβαλια κλπ

Απ το Λιθοτοπο γενικα, αφου κανεις μια γυρα στα λιμνη κι απ τις ας πω 3 πλευρες μη κατσεις να φας, πανε αλλου.

Μεσα απ την πολη των Σερρων δε τα ξερω καλα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.727
Σήμερα έφτιαξα αγκινάρες στον φούρνο, έτοιμες καθαρισμένες μπαρμπαστάθη.
Αυτές έχουν μια λακούβα στη μέση, είναι σαν φλυτζανάκια, οπότε σκέφτηκα ότι είναι κρίμα να πάει χαμένη τέτοια τρύπα.
Κι έτσι βούλωσα τις τρύπες με κεφτεδάκια.
a.jpg

Μετά από 40 λεπτά ψήσιμο με λίγο ζωμό λαχανικών κνορ και σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο, το έβγαλα και έριξα από ένα κομμάτι γκούντα στο καθένα.
b.jpg

Ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά και τέλος βγήκαν έτοιμες και ήταν υπέροχες οι αγκινάρες!
c.jpg

Reaction score
11.473
Σήμερα έφτιαξα αγκινάρες στον φούρνο, έτοιμες καθαρισμένες μπαρμπαστάθη.
Αυτές έχουν μια λακούβα στη μέση, είναι σαν φλυτζανάκια, οπότε σκέφτηκα ότι είναι κρίμα να πάει χαμένη τέτοια τρύπα.
Κι έτσι βούλωσα τις τρύπες με κεφτεδάκια.
View attachment 266435

Μετά από 40 λεπτά ψήσιμο με λίγο ζωμό λαχανικών κνορ και σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο, το έβγαλα και έριξα από ένα κομμάτι γκούντα στο καθένα.
View attachment 266436

Ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά και τέλος βγήκαν έτοιμες και ήταν υπέροχες οι αγκινάρες!
View attachment 266437
Έπρεπε να βάλεις και μια αγκινάρα από πάνω , να το κάνεις σαν χάμπουργκερ. 😹

Reaction score
4.242
για καλο φαγητο ( ενταξει, για την περιοχη, μη περιμενεις και τιποτα χρυσους σκουφους) τρως στην Εβορα , αναμεσα στα χωρια Πλατανακια και Μακρυνιτσα, οτι ειπε ο Κωστας, ζητας τον Σταυρο εκει και λες ΑιΓαμισ Σταυρο ειμαι φιλος του ηλεκτρικου γιατρου και του AvSite, οπως και στην αλλη Εβορα που πας, και τρως και πινεις.
Εχει και βουβαλια και πολλα ακομα ζωα.

Αν θες μετα τρως και Ποροια στην πλατεια του χωριου εκει που ειπε ο κωστας. ΑΝ εχει καλο καιρο κ για ωραιο μερος κλασσικο παραδοσιακο, πας στο καφενειο στην Πλατεια Θεοδωρειου, αν το βρεις!

κρεατα παιρνεις απ τη Ροδοπολη στο Χασαπακι ειναι ας πουμε το καλο, εχει κ περιεργα κλπ, ζητα του και βουβαλια κλπ

Απ το Λιθοτοπο γενικα, αφου κανεις μια γυρα στα λιμνη κι απ τις ας πω 3 πλευρες μη κατσεις να φας, πανε αλλου.

Μεσα απ την πολη των Σερρων δε τα ξερω καλα.

Εγω πηγα στην Εβορα... Λεω Σταυρε, αη γαμισ, ειμαι φιλος του ηλεκτρογιατρου, μου ειπε να φαω οτι θελω και θα περασει την αλλη βδομαδα να πληρωσει! Ομως κατι μου ειπε στα ...γαλλικα που δεν καταλαβα, και μ εδιωξε!

Λοιπον στα σοβαρα. Στην περιοχη την ευρυτερη, πατε κοντα στα Χιλια Δενδρα, ειχε μια ταβερνα που εκλεισε κι ανοιξε εκει κοντα αλλη πανω στο δρομο, μες το πρασινο. Το σκηνικο στην περιοχη Θυμιζει κατι απο ταινιες Αγγελοπουλου.
Ομως προσωπικα μ αρεσει να πηγαινω στο "πατρικο" Βρισκεται στο τελευταιο χωριο "Καβαλαρι" κι απο πισω ειναι το Μπελλες. Τρως εξω, διπλα σου ακριβως τρεχει το ποταμακι και εισαι μες τα πλατανια.

Στο νεο κεντρο των Σερρων που ειναι γεματο ταβερνες και θεωρω οτι καλυτερο για να φαγητο, τρως κι εκει σουτζουκακια καραμανληδικα, μπιφτεκακια βουβαλισια, και γενικα ολα τα κρεατικα μαλακα και ζουμερα και ουζο "ΜΑΓΕΙΑ". Δεν θυμαμαι ονοματα, ομως στο αγαπημενο παω με κλειστα τα ματια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.168
Members
38.298
Νεότερο μέλος
kostas-rj