- Μηνύματα
- 1.498
- Reaction score
- 1.238
Φαντάζομαι η συνταγή λοιπόν είναι από τη πόλη. Τον καλύτερο μπακλαβά τον έχω φάει από τα χέρια φίλου (ο οποίος δε ζει πλέον)που ήταν και οι δικοί του γονείς από την πόλη και μοιάζει εκπληκτικά στην οψη
Η συνταγή δεν είναι κάτι μυστικό.Φαντάζομαι η συνταγή λοιπόν είναι από τη πόλη. Τον καλύτερο μπακλαβά τον έχω φάει από τα χέρια φίλου (ο οποίος δε ζει πλέον)που ήταν και οι δικοί του γονείς από την πόλη και μοιάζει εκπληκτικά στην οψη
Και ποιός μπορεί να περιμένει 8 ώρες; Πλάκα κάνεις;Αναμονή 8 ώρες και μετά απολαμβάνεις.
Σκοπιά φυλάω να μη μου τον μαγαρισουν.Και ποιός μπορεί να περιμένει 8 ώρες; Πλάκα κάνεις;
Άκου 8 ώρες!
Όταν ξαναέρθεις για καφέ, φέρε ένα κομμάτι για test drive.Σκοπιά φυλάω να μη μου τον μαγαρισουν.
Συνηθως τον κάνω αργά το απόγευμα για να είναι έτοιμος την άλλη μέρα
Στα άνω Πορόια στην ταβέρνα όαση, στην κεντρική πλατεία, θα βρεις βουβαλισιο μπιφτέκι (μέτριο), βουβαλισιο κρέας στη σχάρα (ωραία σουβλάκια), και Τζουμαγιάς, που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα.που θα δοκιμάσω στην περιοχή της Κερκίνης βουβαλίσιο κρέας;
Για ...χορτοφαγους κατι?Στα άνω Πορόια στην ταβέρνα όαση, στην κεντρική πλατεία, θα βρεις βουβαλισιο μπιφτέκι (μέτριο), βουβαλισιο κρέας στη σχάρα (ωραία σουβλάκια), και Τζουμαγιάς, που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα.
View attachment 266418 View attachment 266419 View attachment 266420
Στα κάτω Πορόια στην εβορα θα φας ωραίο αγριογούρουνο μαγειρευτό, καπνιστή πανσετα αγριογούρουνο σούπερ, και δες τίποτα κυνήγια, ότι έχει διαθέσιμο, ποικίλει ανα εποχή.
Για προμήθειες, ρωτάς τους ντόπιους.
Περάστε έξω κύριε.Για ...χορτοφαγους κατι?
για καλο φαγητο ( ενταξει, για την περιοχη, μη περιμενεις και τιποτα χρυσους σκουφους) τρως στην Εβορα , αναμεσα στα χωρια Πλατανακια και Μακρυνιτσα, οτι ειπε ο Κωστας, ζητας τον Σταυρο εκει και λες ΑιΓαμισ Σταυρο ειμαι φιλος του ηλεκτρικου γιατρου και του AvSite, οπως και στην αλλη Εβορα που πας, και τρως και πινεις.Η διαμονή (ένα βράδυ) θα είναι μάλλον στο Λιθότοπο, που θα δοκιμάσω στην περιοχή της Κερκίνης βουβαλίσιο κρέας; Επίσης μιας και θα πάω και Σέρρες από που θα προμηθευτώ αυθεντικά Τζουμαγιάς ; Και από τοπικό γλυκό τι παίζει ;
Έπρεπε να βάλεις και μια αγκινάρα από πάνω , να το κάνεις σαν χάμπουργκερ.Σήμερα έφτιαξα αγκινάρες στον φούρνο, έτοιμες καθαρισμένες μπαρμπαστάθη.
Αυτές έχουν μια λακούβα στη μέση, είναι σαν φλυτζανάκια, οπότε σκέφτηκα ότι είναι κρίμα να πάει χαμένη τέτοια τρύπα.
Κι έτσι βούλωσα τις τρύπες με κεφτεδάκια.
View attachment 266435
Μετά από 40 λεπτά ψήσιμο με λίγο ζωμό λαχανικών κνορ και σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο, το έβγαλα και έριξα από ένα κομμάτι γκούντα στο καθένα.
View attachment 266436
Ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά και τέλος βγήκαν έτοιμες και ήταν υπέροχες οι αγκινάρες!
View attachment 266437
Δεν ήταν επαρκής ο αριθμός τους.Έπρεπε να βάλεις και μια αγκινάρα από πάνω , να το κάνεις σαν χάμπουργκερ.
για καλο φαγητο ( ενταξει, για την περιοχη, μη περιμενεις και τιποτα χρυσους σκουφους) τρως στην Εβορα , αναμεσα στα χωρια Πλατανακια και Μακρυνιτσα, οτι ειπε ο Κωστας, ζητας τον Σταυρο εκει και λες ΑιΓαμισ Σταυρο ειμαι φιλος του ηλεκτρικου γιατρου και του AvSite, οπως και στην αλλη Εβορα που πας, και τρως και πινεις.
Εχει και βουβαλια και πολλα ακομα ζωα.
Αν θες μετα τρως και Ποροια στην πλατεια του χωριου εκει που ειπε ο κωστας. ΑΝ εχει καλο καιρο κ για ωραιο μερος κλασσικο παραδοσιακο, πας στο καφενειο στην Πλατεια Θεοδωρειου, αν το βρεις!
κρεατα παιρνεις απ τη Ροδοπολη στο Χασαπακι ειναι ας πουμε το καλο, εχει κ περιεργα κλπ, ζητα του και βουβαλια κλπ
Απ το Λιθοτοπο γενικα, αφου κανεις μια γυρα στα λιμνη κι απ τις ας πω 3 πλευρες μη κατσεις να φας, πανε αλλου.
Μεσα απ την πολη των Σερρων δε τα ξερω καλα.