Marantz - Denon meets Dirac (?)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Φτου ρε! Μην με γκαντεμιάζεις.
Πάνω που έχω καλό ρεκόρ σε αυτά :D

Reaction score
1.298
Καλημέρα , όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά .
Δυο από τα πέντε Klipsch που πήρα είχαν σοβαρό πρόβλημα στα κινεζικά crossovers τους.
Ο πρώτος Nad που πήρα είχε θέματα .
και για τα δυο υπήρχαν αρκετές αναφορές που τις αγνόησα και το πλήρωσα ,όχι με χρήμα αλλά με χρόνο και νεύρα μέχρι να γίνουν οι αντικαταστάσεις .
Ευτυχώς η αντιπροσωπεία με βοήθησε .
Στο πρώτο μοντέλο sub xtz 12.17 σε τεράστιο ποσοστό παρέδιδε πνεύμα το τροφοδοτικό το edge μοντέλο σκύλος .
Τα μισά Sub της Klipsch της προηγούμενης γενιάς μένουν από τροφοδοτικό.
Σε κάποια προϊόντα το ρίσκο της αποτυχίας είναι μεγάλο , γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δίνουμε βάση στις αναφορές προβλημάτων .

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.220
Καλημέρα. Μιας κα αρχίσατε αύτη την συζήτηση, θα προσθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία. Σε Denon δεν είχα ποτέ failure και όσους έχω μέχρι τώρα παίζουν μια χαρά. Ο ένας μάλιστα μετάχειρος από Γερμανία συνεχίζει σαν καινούργιος. Οπότε είναι τι θα σου κάτσει. Και για τα Tannoy Gold λέγανε ότι χαλάνε και δεν παίζει το auto off και διάφορα άλλα, εμένα όμως τώρα εδώ και 2 χρόνια παίζουν απροβλημάτιστα. Αν με ρωτάγατε τι θα αγόραζα τώρα σε ενισχυτή από θέμα αξιοπιστίας θα πήγαινα τυφλά σε Denon και μάλιστα τον X3800H ή τον Χ3700Η γιατί έχω πρότερη προσωπική εμπειρία. Αλλά και πάλι δεν είναι πανάκεια είναι προσωπική εμπειρία. Άσχετο αλλά και σχετικό φίλος έχει alfa romeo 159 από τα 90s και το αμάξι ακόμα και τώρα είναι άψογο, κουκλί αληθινό χωρίς προβλήματα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.974
Τον Anthem τον πήρα το 2012. Πέρσι, μετά από 9 χρόνια σχεδόν καθημερινής λειτουργίας, κατά την διάρκεια ενός calibration διαπίστωσα ότι υπήρχε αρκετά μεγάλη διαφορά στις εντάσεις που έδινε το ARC ώστε να παίζουν τα δύο μπροστινά ηχεία ίδια. Με τη βοήθεια φίλου βρήκα που να τον στείλω για επισκευή και μου είπαν ότι θέλουν όλα αλλαγή (τα απαραίτητα για όλα τα κανάλια). Είναι η μοναδική φορά που χρειάστηκε κάτι ο Anthem (κόστος 180€). Βρισκόμαστε ήδη στα 10 χρόνια λειτουργίας και πάμε για 11.

Το Paradigm Ultracube 10 το πήρα το 2009 νομίζω. Μετά από 1-2 χρόνια έβγαλε ένα πρόβλημα η πλακέτα. Έγινε επισκευή και μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα. Στα παθητικά κομμάτια του sub έχει γίνει επισκευή και στα δύο 9" passive radiators που έχει. Η αγορά νέου δεν συμφέρει με τίποτα. 150€ έκαστο.

Η προσωπική εμπειρία με τον όμιλο Anthem/ Paradigm/ Martin Logan μόνο θετική εντύπωση μου έχει αφήσει.

Reaction score
720
....................Άσχετο αλλά και σχετικό φίλος έχει alfa romeo 159 από τα 90s και το αμάξι ακόμα και τώρα είναι άψογο, κουκλί αληθινό χωρίς προβλήματα...........
Αγαπητέ αποτελεί κοινό μυστικό σε όλους τους Αλφάκηδες ότι η Άλφα είναι σαν την ωραία γυναίκα, θέλει προσοχή, περιποίηση και λεφτά, αλοιώς σε άφησε .........:)

Reaction score
1.028
Εγώ αυτό που βλέπω παγκοσμίως, είναι η απόλυτη παγωμάρα για τα νέα Denon-Marantz. Κανένα νέο review πέραν ενός που μάλλον δεν είχαν καν το μηχάνημα, πολλά upgrade θέματα στο software, γενικώς πολύ υποτονική στάση όλων των μεγάλων περιοδικών που πριν 2 μήνες τους αποθέωναν με άρθρα "killer", "value for money", "new king" κτλ. Μάλλον υπάρχει ανώμαλη προσγείωση με την πραγματικότητα. Και μάλλον κανείς δεν είχε καταλάβει ότι το περιβόητο Dirac θα έρθει σε 2 χρόνια με full bass και σε τιμή χλιάρικου με μικρόφωνο!!! Έως τότε θα αλλάξει πάλι η σειρά!!!

alexis

Reaction score
30.974
Τα μηχανήματα πάνε πρώτα στους YouTubers και μετά στα περιοδικά. Νέα δεδομένα. Influence.....
H μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών είναι το YouTube. Τα άλλα απλά δεν υπάρχουν.

Το YouTube έχει videos. Μέχρι και όλο το νέο menu βήμα βήμα.

Όσο για τον πίνακα και το 1000€ ο Γερμανός ο Grobi το έβγαλε. Όλοι οι άλλοι δεν το έχουν. Αν το είχαν θα το είχαν βγάλει.

Έχει πουλήσει και τα πρώτα 3800.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Έχει θυσιαστεί ο ειδικός τύπος (οι όποιοι λίγοι είναι όντως ειδικοί και δεν γράφουν φυλλάδες "δοκιμών-τεστ" δίχως το παραμικρό τεστ και κείμενο σαν να διαβάζεις το marketing sheet του κατασκευαστή) για να πάρουν δείγματα οι YouTubers με τα "What's up youtube" και το "WOW! Biggest difference ever... και διαπιστώνεις πως μιλάνε για τον 3700H vs 4700H που δεν έχουν και πολλά να τους χωρίσουν" :D

Reaction score
236
Και μάλλον κανείς δεν είχε καταλάβει ότι το περιβόητο Dirac θα έρθει σε 2 χρόνια με full bass και σε τιμή χλιάρικου με μικρόφωνο!!! Έως τότε θα αλλάξει πάλι η σειρά!!!
Οποίος μπορεί να περιμένει μέχρι το 2024 μόνο να κερδίσει έχει. Εφόσον ανεβαίνουν τα κοστολόγια, προσωπικά θα περιμένω να δω που θα κάτσει η μπίλια και με το Dirac spatial audio. Ίσως το βάλουν από τις εκδόσεις 3900-4900 και έπειτα. Δεν υπάρχει λόγος να τα σκάσω για μηχάνημα τώρα, για feature που θα πάρουν το 2024.

Reaction score
566
Εγώ μάλλον θα προχωρήσω με AVC-X3800h. Το dirac λένε πάει για Μάρτη μαζί με DLBC και λογικα κανα 800αρι...καλοδεχούμενο όταν έρθει. Τα ενισχυτικά του δεν με ενδιαφέρουν καθόλου μιας και έχω μόνο ενεργά ηχεία. Μέχρι στιγμής το μονο που με απασχολεί αλλά δεν με χαλάει είναι το Roon Tested. Δεν θυμαμαι αν το Roon Tested ειναι RAAT compatible.

alexis

Reaction score
30.974
Εγώ μάλλον θα προχωρήσω με AVC-X3800h. Το dirac λένε πάει για Μάρτη μαζί με DLBC και λογικα κανα 800αρι...καλοδεχούμενο όταν έρθει. Τα ενισχυτικά του δεν με ενδιαφέρουν καθόλου μιας και έχω μόνο ενεργά ηχεία. Μέχρι στιγμής το μονο που με απασχολεί αλλά δεν με χαλάει είναι το Roon Tested. Δεν θυμαμαι αν το Roon Tested ειναι RAAT compatible.
Όποιος το θέλει αγοράζει τώρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πόσο θα έχει σε 6 μήνες - 1 χρόνο. Ούτε η διαθεσιμότητα είναι εγγυημένη.
Εννοείται βέβαια πως θα πρέπει να είναι ήδη ικανοποιημένος με όσα προσφέρει σήμερα, χωρίς αυτά που ΘΑ έχει.

Last edited:

Reaction score
137
Οποίος μπορεί να περιμένει μέχρι το 2024 μόνο να κερδίσει έχει. Εφόσον ανεβαίνουν τα κοστολόγια, προσωπικά θα περιμένω να δω που θα κάτσει η μπίλια και με το Dirac spatial audio. Ίσως το βάλουν από τις εκδόσεις 3900-4900 και έπειτα. Δεν υπάρχει λόγος να τα σκάσω για μηχάνημα τώρα, για feature που θα πάρουν το 2024.
Προσωπικά θα περιμένω.... μπορει να αξιωθω να πάρω και μετρήσεις κάποια στιγμή όλο το λέω και το λεω, (το λαπτοπ μου ειναι και παλιο δεν εχει hdmi μονο οπτική...) για ρύθμισμα του συστήματος και θα δωσω χρηματα για την βελτίωση του χώρου μου αν ειναι αυτο εφικτό και με την συμβουλή επαγγελματία αν θέλει καποιος βέβαια να ασχοληθει γιατι ο χώρος δεν ειναι και κατι φοβερό. Θεωρώ οτι αξιζει τα χρηματα. Δε ξέρω αν πρεπει να υπολογίζω τόσο σε software, αν τα ηχεία μου και ο χώρος μου ειναι λαθος.
Οπως είχα πει και παλιοτερα πηγα απο 2600 σε 3700 και μετα στο 4700, καταλαβα τη διαφορά της μετάβασης ειδικά στον 4700. ΟΚ .ώς εκει. και στα χρηματα που έδωσα... με τον 3700 με χαλασε αρκετα...το τσικ που έβγαζε στα ηχεία στο κλεισιμο του, ετσι έκανε και ο δευτερος απο αντικατασταση απο την αντιπροσωπεια του κουτιου, διπλά τσεκαρισμενος. Τώρα 4700 και κουμπωμενος ενας τελικός δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή και μάλλον θα χρησιμοποιησω και ενα δευτερο που εχω. Εκτός αυτού οι τιμές ειναι υψηλές, 1500 ειναι βατό... ναι οκ ανεβαίνουν όλα...αλλα με 2500 και 3.500 που ζητανε τον 4800 με Dirak, συγνωμη δε θα παρω, θα το αφησω στην άκρη του μυαλού μου, σας μια μικρή γλυκια προσμονή.

Reaction score
6.503
μπορει για την Denon να ειναι του 1/##.### , αλλα για μενα ηταν της ταξης του 200% failure . δυο μηχανακια το ιδιο ακριβως προβλημα. το ενα Out of the box το δευτερο μεσα στο πρωτο 8μηνο. Οποτε Χ μεγαλο απο μενα. δεν ξανακουμπαω.!
Για πες ποιο ήταν το πρόβλημα ,ποιο μοντέλο ;

Reaction score
1.427
Για πες ποιο ήταν το πρόβλημα ,ποιο μοντέλο ;
Το έχω πει και στο ανάλογο post. Ήταν ο AVR X4400H . Out of the box ήρθε με χαλασμένη πλακέτα hdmi. Προς τιμή της αντιπροσωπείας αντικαταστάθηκε το μηχάνημα. Και ένα χρόνο μετά ξανακαηκαν 2 hdmi έξοδοι. Που σημαίνει ξανά ολόκληρη η πλακέτα.

Reaction score
6.503
Από αερισμό τι έχεις κάνει;
Έχεις κάνει αλλαγές εισόδων με αναμμένα μηχανήματα;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Το έχω πει και στο ανάλογο post. Ήταν ο AVR X4400H . Out of the box ήρθε με χαλασμένη πλακέτα hdmi. Προς τιμή της αντιπροσωπείας αντικαταστάθηκε το μηχάνημα. Και ένα χρόνο μετά ξανακαηκαν 2 hdmi έξοδοι. Που σημαίνει ξανά ολόκληρη η πλακέτα.
Αυτό το είχαν πολλά μηχανήματα την εποχή εκείνη πάνω κάτω. Και οι Onkyo και οι Integra. Δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο. Πολλοί κατασκευαστές μάλιστα τότε δεν είχαν φροντίσει για την ψύξη του controller, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο σε βάθος χρόνου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.280
Νεότερο μέλος
ikonsgr