Εκθεση Εικονα και Ηχος 2022

gonis

Luger
Reaction score
12.165
Βρε @blackboxshow με την τακτική σου να προωθείς το event σου σε “ανταγωνιστικο“ topic δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι αντιπαθης για να μην πω τίποτα βαρύτερο;
Πόσο « μαρκετιστικη εξυπνάδα» χρειάζεται για να το καταλαβεις:roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.425
Βρε @blackboxshow με την τακτική σου να προωθείς το event σου σε “ανταγωνιστικο“ topic δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι αντιπαθης για να μην πω τίποτα βαρύτερο;
Ποσό « μαρκετιστικη εξυπνάδα» χρειάζεται για να το καταλαβεις:roflmao:
Όχι τίποτ'άλλο, αλλά διαφημίζει την παρουσία των Estelon χωρίς να υπόσχεται παρουσία και για την κόρη του σχεδιαστή... :roflmao:

Reaction score
8.899
Η πιστοποίηση αναφέρεται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενός ηχείου, όχι ως σύνολο, θα πρέπει:
" During our rigorous testing process, we pay special attention to distortion levels at high volumes. And with Dominus, we push this to the extreme, subjecting these speakers to 120 dB sound pressure levels where they must keep distortion to a minimum. Dominus speakers must also be sensitive enough to reach the cinematic THX Reference Level with THX Certified Dominus and certain THX Certified Ultra power amplifiers. We’re happy to report that the 92 dB sensitivity requirement for THX Certified Dominus loudspeakers is the most sensitive of any THX loudspeaker category. "

120db με ευαισθησία 92 και min παραμόρφωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ για κανένα ηχείο. πχ. Wilson Yvette / Alexia, B&W 800 series δεν περνούν! ευαισθησία 92 είναι ΔΥΣΚΟΛΗ.

Βρείτε προιόντα εδώ, αν βάλετε χώρο πάνω από 20ft θα σας βγάλει ένα ένα
Ναι αυτό το κατάλαβα ότι η πιστοποίηση αφορά χαρακτηριστικά ηχειων ή και συσκευών.
Στα πεταχτά διάβασα σε ριβιου του εξωτερικού το εξής.
,, Επιπλέον, η σειρά S της Perlisten είναι η μόνη σειρά ηχείων μέχρι σήμερα που έχει πιστοποιηθεί με την ολοκαίνουργια ετικέτα THX Dominus - το υψηλότερο πρότυπο για συστήματα home cinema hiend.,,
Η ερώτηση έχει να κάνει με την χρησιμότητα ενός τέτοιου πιστοποιητικού για κάποιον δικάναλο που θέλει να ακούσει μουσική. Ή για να το πω πιο απλά, τι τους νοιάζει τους δικαναλους εάν έχει το ηχείο τους τέτοια πιστοποίηση? Στα παπάκια τους νομίζω.

• Like
Reactions: Gio

blackboxshow

Επαγγελματίας
Reaction score
1.583
Διαφημίζω πράγματα τα οποία θα έπρεπε φυσιολογικά να σας ενδιαφέρουν και όχι να ασχολείστε με το που ποστάρω ή με την "μαρκετίστικη εξυπνάδα" μου.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.046
Διαφημίζω πράγματα τα οποία θα έπρεπε φυσιολογικά να σας ενδιαφέρουν και όχι να ασχολείστε με το που ποστάρω ή με την "μαρκετίστικη εξυπνάδα" μου.
Να βάλω κ εγώ για το μαγαζί μου μια διαφήμιση τώρα που γυρίζει;

Πέρα από την πλάκα, δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι είσαι :offtopic:?:lol:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.199
Ναι αυτό το κατάλαβα ότι η πιστοποίηση αφορά χαρακτηριστικά ηχειων ή και συσκευών.
Στα πεταχτά διάβασα σε ριβιου του εξωτερικού το εξής.
,, Επιπλέον, η σειρά S της Perlisten είναι η μόνη σειρά ηχείων μέχρι σήμερα που έχει πιστοποιηθεί με την ολοκαίνουργια ετικέτα THX Dominus - το υψηλότερο πρότυπο για συστήματα home cinema hiend.,,
Η ερώτηση έχει να κάνει με την χρησιμότητα ενός τέτοιου πιστοποιητικού για κάποιον δικάναλο που θέλει να ακούσει μουσική. Ή για να το πω πιο απλά, τι τους νοιάζει τους δικαναλους εάν έχει το ηχείο τους τέτοια πιστοποίηση? Στα παπάκια τους νομίζω.
Δεν έχω ψάξει το Dominus certification της THX ώστε να ξέρω πλήρως τι ζητάνε (π.χ. πλήρη ορισμό του πως εννοούν τα 92dB sensitivity), δεν είμαι και φαν των ιδιωτικών πιστοποιήσεων άλλωστε, αλλά αν έχουν θέσει γενικά αυστηρά κριτήρια και με κάλυψη σε πολλούς τομείς (π.χ. frequency response +/-3dB με προδιαγραφές Χ, ή ακόμα πιο strict tolerance, συγκεκριμένες προδιαγραφές για το directivity performance του ηχείου, κλπ.) τότε μια χαρά θα καλύπτει και τον τομέα της μουσικής.

Βασικά ένα καλό ηχείο, με σωστά κριτήρια παίζει σωστά και μουσική και ταινίες, και κάνει και την δουλειά sonar αν θέλουμε :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.014
THX Dominus certification έχουν και ηχεία της μικρότερης σειράς R.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.035
εγώ θα παρακαλούσα να αλλάξουμε λίγο ύφος κ ότι έχει να κάνει με την έκθεση του blackbox να γράφονται στο σχετικό νήμα.... από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κ εκπροσώπηση-αντίλογος στα σχόλια των μελών από τον/τους διοργανωτές ή εκθέτες του Εικόνα- Ήχος 2022

Reaction score
8.899
Οι πιθανότητες να σπρώξεις ένα ηχειο σε έκθεση αφιερωμένη στο δικάναλο με τους γνωστούς επισκέπτες πλασαρωντας το με την ετικέτα thx certified είναι περίπου ίδιες με την πιθανότητα να πουλήσεις πάγακια σε εσκιμωους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αποδεχόμαστε απλά την πραγμστικοτητα. Αυτό κατ εμέ θα είχε νόημα να το πουλήσεις σε σινεμακηδες αλλά και πολυκαναλους που έχουν υψηλές απαιτήσεις για το χομ σινεμά τους. Αλλά για αυτό το κοινό που είναι πολύ περιορισμένο αφού οι τιμές ξεφεύγουν κιόλας ξεκινά κάνεις από τα βασικά, στήνεις πολυκαναλο.

Reaction score
4.101
Όχι τίποτ'άλλο, αλλά διαφημίζει την παρουσία των Estelon χωρίς να υπόσχεται παρουσία και για την κόρη του σχεδιαστή... :roflmao:
Bhutia εσύ; ποιός τον χάκαρε; βγες από τον λογαριασμό του μεσιέ μας γλήγορα.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.627
Ας κρατήσουμε τους τόνους χαμηλά και ας επικεντρωθούμε στον τίτλο του κάθε νήματος. Πυρά εκατέρωθεν δεν βοηθάνε κανένα εκ των δύο. Μιας και τελικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ας περιμένουμε μερικές ημέρες να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. Προς το παρόν ας μιλήσουμε για την έκθεση του περασμένου Σ/Κ (που ο θεός να την κάνει έκθεση...)

daharis666

Moderator
Reaction score
80.035
THX Dominus certification έχουν και ηχεία της μικρότερης σειράς R.

τι να το κάνεις? βλέπω στα πρόχειρα που έψαξα 5ψήφια νούμερα ανά τεμάχιο :o :roflmao:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.618
Μια χαρά μπάσο είχαν, σύμφωνα με την target curve που τους εδώθη. Εγώ προσωπικά θα τους έδινα Harman curve με περισσότερο (όχι στην έκθεση, σπίτι μου).
Όπως με όλα τα ηχεία, το σωστό μπάσο απαιτεί 2 τουλαχιστον sub. Και αν θέλουμε και Harman ....

H perlisten το ξέρει, το θεωρεί ως δεδομένο, και το βλέπουμε και στο spinorama που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα.

Ευελπιστώ πως όσο η συνεργασία της αντιπροσωπείας με την εταιρία θα προχωράει, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και πλήρη σετάπ με subs, και γιατί όχι και -επιτέλους- ένα 5.2 σύστημα σε μεγαλύτερο δωμάτιο έκθεσης ή ακόμα και σε show room.

Βλέποντας το spin, είμαι σίγουρος πως η προσπάθεια να μπουσταριστούν τα μπάσα μέσω της ισοστάθμισης δεν θα ακουγόταν καλά. Και καλώς επιλέχθηκε το λίγο και φλατ μπάσο κάτω απο τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Από την άλλη δεν ήμουν παρών, οπότε γράφω καθαρά θεωρητικά.

Last edited:

alexis

Reaction score
31.014
Οι πιθανότητες να σπρώξεις ένα ηχειο σε έκθεση αφιερωμένη στο δικάναλο με τους γνωστούς επισκέπτες πλασαρωντας το με την ετικέτα thx certified είναι περίπου ίδιες με την πιθανότητα να πουλήσεις πάγακια σε εσκιμωους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αποδεχόμαστε απλά την πραγμστικοτητα. Αυτό κατ εμέ θα είχε νόημα να το πουλήσεις σε σινεμακηδες αλλά και πολυκαναλους που έχουν υψηλές απαιτήσεις για το χομ σινεμά τους. Αλλά για αυτό το κοινό που είναι πολύ περιορισμένο αφού οι τιμές ξεφεύγουν κιόλας ξεκινά κάνεις από τα βασικά, στήνεις πολυκαναλο.
Διαφωνώ. Το συγκεκριμένο είναι ένα εξαιρετικό ηχείο και το μόνο που συμβαίνει είναι ότι τα περισσότερα ηχεία έχουν να ζηλέψουν από αυτό και όχι το ανάποδο. Το σωστό ηχείο θα παίξει τα πάντα, από τζαζιές μέχρι Black Hawk Down και δεν ξέρω τι άλλο. Και σε στάθμες μέχρι να πεις έλεος. Τι θέση του στο δικάναλο κόσμο την κρατάει γερά, μη πω τίποτα άλλο.....

Reaction score
4.101
Sorry guys αλλά και στην χειρότερη έκθεση μπορεις να αλιεύσεις πράγματα. Απλα πρέπει να ξέρεις να το κάνεις.
Επίσης οσο αφορά τα δωμάτια ήταν ως συνήθως στις εκθέσεις και από μία άποψη έτσι πρέπει να είναι. Δεν καταλαβαίνετε γιατί ε; θα επανέλθω..

alexis

Reaction score
31.014
τι να το κάνεις? βλέπω στα πρόχειρα που έψαξα 5ψήφια νούμερα ανά τεμάχιο :o :roflmao:
Δεν ισχύει.
R5m Monitor Speaker
MSRP:
$2,995/each; Bespoke stand sold separately, $1,295/each

R5c Center Channel Speaker
MSRP:
$2,995/each; Bespoke stand sold separately, $650/each

R4s On-Wall Surround Speaker
MSRP:
$1,995/each

R212s Subwoofer
MSRP:
$4,995/each

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.618
Το R5m με R5c κεντρικό και R4b R4s για τα υπόλοιπα, και είμαστε καλά για 2.5-2.8m
25.000$. (Δεν εχω τιμές Ελλάδας αυτη τη στιγμή)

Δεν είναι φτηνό, ειδικά απέναντι σε Neumann 310 που περιέχουν και τα ενισχυτικά, αλλά είναι πολυ σοβαρή επιλογή αν υπάρχουν θέματα αισθητικής/σχήματος κτλ

daharis666

Moderator
Reaction score
80.035
Δεν ισχύει.
R5m Monitor Speaker
MSRP:
$2,995/each; Bespoke stand sold separately, $1,295/each

R5c Center Channel Speaker
MSRP:
$2,995/each; Bespoke stand sold separately, $650/each