Πως βάζω sub στο δικαναλο σύστημα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.914
Το μικρό αυτό ηχειακι βιβλιοθήκης, όγκου μόλις 10 λίτρων, έχει μπας ριφλεξ στους 52 κύκλους, από κει και κάτω είναι πρακτικά νεκρό.
Ασχετα με Πόππερ και Χώκιν' και φιλοσοφίες της επιστήμης, κάτω από την συχνότητα συντονισμού της σωλήνας:
1) η απόκριση πέφτει κατακόρυφα, και
2) η ταλάντωση του κώνου δεν ελέγχεται επαρκώς
Αυτά είναι τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν απόψεις εδώ ..
Στο στερεοφιλ είδες;
Έχει αλλού;

Καλό φαίνεται πράγματι
Όχι, μόνο στερεοφιλ είδα.
Διαφωνούμε πραγματικά ΤΟΣΟ πολύ, είναι τόσο ΧΑΟΤΙΚΗ η διαφωνία μας που δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ με την ουσία αυτών που έγραψες. :p Τώρα κατάλαβα όμως γιατί δεν ακούς διαφορά στα καλώδια. Εδώ δεν ακούς διαφορά ανάμεσα σε τελείως διαφορετικής σχολής ηχεία.
Δεν είναι ότι "δε μπαίνεις καν στη διαδικασία", πες τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έχεις μετρητικά δεδομένα που να υποστηρίζουν όσα λες. Αντικειμενικές μετρήσεις.

Όπως στα καλώδια.

Απλώς μιλάς αυθαίρετα. Λες το μακρύ σου και το κοντό σου, χωρίς να το συνοδεύεις ποτέ με αποδείξεις, όπως στο καλώδιο ρεύματος πρόσφατα, που διπλασίασε τα σαμπ σου, εικασία εντελώς αστεία. Χωρίς μετρητικά δεδομένα να υποστηρίζουν την όποια άποψή σου, η οποία καταρρέει με παράθεση αντικειμενικών μετρητικών δεδομένων. Γιατί δήθεν "έτσι άκουσες". Αιώνιο θύμα του πλασεμπο. Οκ, νο προμπλεμ.😜

Υπ'οψιν πως με τα ηχεία αυτά της φίρμας, έχω ευχαριστηθεί προσωπικά μπόλικη ροκ, και γενικά μουσική. Απλώς τα μπερδεύουν σε δύσκολα πολύπλοκα ορχηστρικά, ιδίως όταν οδηγούνται από λάμπες χωρίς σαμπ. Ξέρω ακριβώς πως παίζουν.

ΥΓ. Την καραμέλα ότι δεν ακούω διαφορές στα καλώδια, όσο συνεχίζεις να την γλύφεις, τόσο πιο αστείος γίνεσαι, διότι τα έχω πει κατ'επαναληψιν. 🤪

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.080
...
Υπ'οψιν πως με τα ηχεία αυτά της φίρμας, έχω ευχαριστηθεί προσωπικά μπόλικη ροκ, και γενικά μουσική. Απλώς τα μπερδεύουν σε δύσκολα πολύπλοκα ορχηστρικά, ιδίως όταν οδηγούνται από λάμπες χωρίς σαμπ. Ξέρω ακριβώς πως παίζουν.
Δηλαδή είχες ακούσει ροκ ιδίωμα με Guarneri οδηγούμενα από τον δικό σου Cary 805 και το έβρισκες πειστικό; Εφόσον το ηχείο είναι παθητικό πρέπει να εξετάζεται η οδηγική επάρκεια σε συνάρτηση με τον συνδεδεμένο τελικό ενισχυτή.

Διακύμανση στην ωμική αντίσταση του ηχείου από 6-16 Ωμ χονδρικά στην κατώτερη καμπύλη σε αντιπαραβολή με την εξομαλυμένη απόκριση κατά 1/3 οκτάβας εντός του δωματίου από τη δοκιμή :

1667311379655.png

Ο Cary 805 έχοντας χαμηλό DF ως προς το συνδεδεμένο φορτίο θα έχει την απόκριση παρασυρόμενη από τις διακυμάνσεις στις τιμές εμπέδησης του ηχείου.Εάν κιόλας λογαριάσουμε και την άνοδο στις αρμονικές παραμορφώσεις καθώς ξεπερνάμε τα 10 Watt στην αποδιδόμενη ισχύ, μπορούν να προκύψουν άνετα συμπεράσματα υπεράνω υποκειμενικών δεδομένων...

Τάπα 8 Ωμ
1667311590200.png

Τάπα 8 Ωμ με διαφορετικές τιμές αρνητικής ανατροφοδότησης
( 0 - 5 - 10 dB από πάνω προς τα κάτω)
1667312207229.png

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.914
Όχι βέβαια με κάρι 805, είναι ακατάλληλος για τη χρήση. 😁
Θα χρειαζόταν ηχείο σημαντικά υψηλότερης ευαισθησίας. 😎

Γενικώς το κάρι μου αρέσει, αλλά όχι σε ..ενισχυτές.😎

Με πιο ισχυρές λάμπες (μίνιμουμ 100 βατ) κάτι γίνεται με τούτο το ηχείο.

Το σκατοηχειο αυτό που λες, αντέχει μπόλικη ισχύ (περισσότερη από όση ίσως νομίζεις), εννοείται όχι στις 2 πρώτες οκτάβες.

Reaction score
1.966
Αυτά είναι τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν απόψεις εδώ ..

Όχι, μόνο στερεοφιλ είδα.

Δεν είναι ότι "δε μπαίνεις καν στη διαδικασία", πες τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έχεις μετρητικά δεδομένα που να υποστηρίζουν όσα λες. Αντικειμενικές μετρήσεις.

Όπως στα καλώδια.

Απλώς μιλάς αυθαίρετα. Λες το μακρύ σου και το κοντό σου, χωρίς να το συνοδεύεις ποτέ με αποδείξεις, όπως στο καλώδιο ρεύματος πρόσφατα, που διπλασίασε τα σαμπ σου, εικασία εντελώς αστεία. Χωρίς μετρητικά δεδομένα να υποστηρίζουν την όποια άποψή σου, η οποία καταρρέει με παράθεση αντικειμενικών μετρητικών δεδομένων. Γιατί δήθεν "έτσι άκουσες". Αιώνιο θύμα του πλασεμπο. Οκ, νο προμπλεμ.😜

ΥΓ. Την καραμέλα ότι δεν ακούω διαφορές στα καλώδια, όσο συνεχίζεις να την γλύφεις, τόσο πιο αστείος γίνεσαι, διότι τα έχω πει κατ'επαναληψιν. 🤪
Καλά εσυ έχεις ευχαριστηθεί Moby με Magnepan δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο που ευχαριστήθηκες ροκ με Guarneri, πρέπει να είσαι ο μοναδικός στο κόσμο.
Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της Sonus Faber δεν το ισχυρίζεται αυτό. Αλλά άμα το λεν τα pdfθα σου, πάσο. 😂

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.914
Ο Κάρης αυτός, κακώς πωλείται με προοπτική να βγάλει δήθεν έως 50 βατ.

Κανονικά θα έπρεπε να λένε πως είναι 4 βατ ενισχυτής.
Καλά εσυ έχεις ευχαριστηθεί Moby με Magnepan
Κι όχι μόνον εγώ. Όσοι ήρθαν κι άκουσαν Μόμπι από τα μαγκνεπαν τα δικά μου, έμειναν λίαν ικανοποιημένοι. 😎

Βεβαίως με σαμπ. Και ισοστάθμιση. Πάντα.
Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της Sonus Faber δεν το ισχυρίζεται αυτό.
Μάλλον δεν γνωρίζεις αρκετούς. 😁

Reaction score
1.954
Δηλαδή είχες ακούσει ροκ ιδίωμα με Guarneri οδηγούμενα από τον δικό σου Cary 805 και το έβρισκες πειστικό; Εφόσον το ηχείο είναι παθητικό πρέπει να εξετάζεται η οδηγική επάρκεια σε συνάρτηση με τον συνδεδεμένο τελικό ενισχυτή.

Διακύμανση στην ωμική αντίσταση του ηχείου από 6-16 Ωμ χονδρικά στην κατώτερη καμπύλη σε αντιπαραβολή με την εξομαλυμένη απόκριση κατά 1/3 οκτάβας εντός του δωματίου από τη δοκιμή :

View attachment 268558
Ο Cary 805 έχοντας χαμηλό DF ως προς το συνδεδεμένο φορτίο θα έχει την απόκριση παρασυρόμενη από τις διακυμάνσεις στις τιμές εμπέδησης του ηχείου.Εάν κιόλας λογαριάσουμε και την άνοδο στις αρμονικές παραμορφώσεις καθώς ξεπερνάμε τα 10 Watt στην αποδιδόμενη ισχύ, μπορούν να προκύψουν άνετα συμπεράσματα υπεράνω υποκειμενικών δεδομένων...

Τάπα 8 Ωμ
View attachment 268560

Τάπα 8 Ωμ με διαφορετικές τιμές αρνητικής ανατροφοδότησης
( 0 - 5 - 10 dB από πάνω προς τα κάτω)
View attachment 268562
Αυτός δηλαδή λέγεται 2Χ50? Και καίει και 600+ βατ για να βγάλει 4? Μεγάλη επιτυχία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.914
Ε, κάπου κει στα 20 βατ γυρνάει σε Α2 γιατί τερματίζει το πράμα, ώστε να βγάλει κι άλλη ισχύ, φυσικά με την παραμόρφωση να φτάνει το 10%.

Άμα δε γυρνούσε σε Α2, θα κλάδευε στα εικοσικάτι.

Η 805 με πολύ ψηλή τάση αγγίζει τα 23 βατ, κι είναι όλα μωβ έτοιμα να σπάσουν.

Με νορμάλ τάση, παίζει 5-10 βατ.

Γενικά αυτά τα σετ, είτε με 211 είτε με 805, θέλουν ένα ηχείο ευαισθησίας 93 και άνω.

Reaction score
23.675
εγώ καταλαβαίνω οτι ένα (για αρχή) gravis III είναι ταμάμ για τα guarneri για πολλαπλούς λόγους:
α) έχουν παραμετρικό eq, delay κλπ
β) 10αράκι, έτσι και αλλιώς το guarneri στάθμες δεν θα σηκώσει για λόγους που αναφέρθηκαν
γ) είναι πανέμορφο.

δ) το σημαντικότερο, ταιριάζουν στην λογική του συστήματος ως έχει, ο χρήστης 100% δεν επιθυμεί στάθμες , απλά του λείπουν (λογικό) οι χαμηλές. Ένα τώρα και ένα ακόμα αργότερα και τέλος , είναι από τους καλύτερους τρόπους να πάει οικονομικά και τμηματικά στο άκουσμα της SF των 25Κ που έχει σαν αναφορά ο νηματοθέτης.

σύνδεση είναι αυτή που προτάθηκε ήδη (main 2) αν και θα μπορούσε να δοκιμάσει και το pass through του gravis με high pass φίλτρο στους 60+ μπορεί να έχει ενδιαφέρον.

Reaction score
19.386
Καλά εσυ έχεις ευχαριστηθεί Moby με Magnepan δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο που ευχαριστήθηκες ροκ με Guarneri, πρέπει να είσαι ο μοναδικός στο κόσμο.
Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της Sonus Faber δεν το ισχυρίζεται αυτό. Αλλά άμα το λεν τα pdfθα σου, πάσο. 😂
Hey Everybody ....

Αυτά τα Μάγκνεπαν ; Ισοσταθμίζονται αυτά και σε ποια γωνία ακρόασης ;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.080
Ε, κάπου κει στα 20 βατ γυρνάει σε Α2 γιατί τερματίζει το πράμα, ώστε να βγάλει κι άλλη ισχύ, φυσικά με την παραμόρφωση να φτάνει το 10%.

Άμα δε γυρνούσε σε Α2, θα κλάδευε στα εικοσικάτι.

Η 805 με πολύ ψηλή τάση αγγίζει τα 23 βατ, κι είναι όλα μωβ έτοιμα να σπάσουν.

Με νορμάλ τάση, παίζει 5-10 βατ.

Γενικά αυτά τα σετ, είτε με 211 είτε με 805, θέλουν ένα ηχείο ευαισθησίας 93 και άνω.
Του ... Scattolin το κάγκελο , για αιθέριες φωνητικές οντότητες , λιτά οργανικά σύνολα και κάπου εκεί τέρμα τα δίφραγκα . :roflmao:
εγώ καταλαβαίνω οτι ένα (για αρχή) gravis III είναι ταμάμ για τα guarneri για πολλαπλούς λόγους:
α) έχουν παραμετρικό eq, delay κλπ
β) 10αράκι, έτσι και αλλιώς το guarneri στάθμες δεν θα σηκώσει για λόγους που αναφέρθηκαν
γ) είναι πανέμορφο.

δ) το σημαντικότερο, ταιριάζουν στην λογική του συστήματος ως έχει, ο χρήστης 100% δεν επιθυμεί στάθμες , απλά του λείπουν (λογικό) οι χαμηλές. Ένα τώρα και ένα ακόμα αργότερα και τέλος , είναι από τους καλύτερους τρόπους να πάει οικονομικά και τμηματικά στο άκουσμα της SF των 25Κ που έχει σαν αναφορά ο νηματοθέτης.

σύνδεση είναι αυτή που προτάθηκε ήδη (main 2) αν και θα μπορούσε να δοκιμάσει και το pass through του gravis με high pass φίλτρο στους 60+ μπορεί να έχει ενδιαφέρον.
Ας έχουμε υπ'όψιν ότι χωρίς διαχείριση σήματος κατά τρόπον ώστε να δίδεται χρονική υστέρηση στα main ηχεία ως προς την απόκριση του sub δεν νοείται επαρκής ενσωμάτωση και διευθέτηση.Τα δε μοντέλα sub που παρέχουν ευκολίες ως προς τα δικά τους delay και ισοστάθμιση συνεπάγεται ότι τα εμπλεκόμενα λογισμικά επεξεργασίας για τέτοιες λειτουργίες θα αυξάνουν κανονικά ακόμα περισσότερο την υστέρηση που θα εμφανίζει ο βηματικός παλμός του sub σε σχέση μ'εκείνον από τα main ηχεία.

D

Deleted member 50795

Guest
Τα περισσότερα ηχεία που κυκλοφορούν είναι εκ των πραγμάτων ΄΄λειψά΄΄ .…
το παρακάτω είναι από ηχείο με Λ.Τ. 1500€…:geek:

12BC561D-C7DF-4E9B-8518-650A78EC50F2.jpeg

πριν και μετά…:confused:

983F2E3E-D990-4786-A332-348A6924E5C0.jpeg

δε θα με πείραζε να είχα ένα τέτοιο »λειψό» ηχείο..:geek:

Reaction score
161
Θα περάσεις το σήμα που βγάζει ο προενισχυτής σου από το κροσσόβερ ενός υπογούφερ? Θα περάσεις τον ήχο των λαμπάτων ενισχυτικών από εκεί? Θα ήταν εγκληματικό για το σύστημα που έχεις. Θα αφήσεις το σύστημα όπως είναι (και τα ηχεία μέχρι εκεί που μπορούν να αποδώσουν χαμηλά) και στην δεύτερη έξοδο του προενισχυτη θα συνδέσεις ένα ενεργό υπογουφερ, που να μπορεί να συνοδέψει σε μουσική τα ηχεία σου (και που δυστυχώς δεν θα είναι τόσο καλό για home cinema, αλλά υποθέτω ότι δεν έχεις για αυτή την δουλειά το σύστημα σου).
Είχα και home cinema…
Όχι… δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι πια…

Attachments

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.080
το παρακάτω είναι από ηχείο με Λ.Τ. 1500€…:geek:

View attachment 268585

πριν και μετά…:confused:

View attachment 268586

δε θα με πείραζε να είχα ένα τέτοιο »λειψό» ηχείο..:geek:
Με στάθμη αναφοράς τάξης 65 dB στη θέση λήψης και χαρακτηριστικές πτώσεις σε τρίτη και τέταρτη οκτάβα θα χρειαζόταν περαιτέρω διερεύνηση ... Δεν ΄΄τσιμπάμε΄΄ προτού να έχουμε παρατηρήσει προσεκτικά τα διαθέσιμα δεδομένα... :sneaky:
Είχα και home cinema…
Όχι… δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι πια…
Μήπως είχες κάποτε και... Spendor SP100 ηχεία ; >

Είμαι βέβαιος ότι χαίρεσαι το τωρινό σου setup με τρόπους επί των οποίων δεν θα μας έπεφτε λόγος...

Για διαχείριση πάντως των Guarneri ως δορυφόρων, θα έπρεπε να λογαριάζεις υψιπερατό κροσάρισμα σε συχνότητα όχι κατώτερη από την τυπική των 80 Hz και με φίλτρο τάξης 24 dB ανά οκτάβα κατά τρόπον ώστε το δικό τους bass reflex να μη συμμετέχει σε σημαντικό βαθμό στην απόκριση... Μια τέτοια δράση συνεπάγεται ότι κανονικά δεν θα έφτανε μονό τεμάχιο sub...

Reaction score
3.954
Με στάθμη αναφοράς τάξης 65 dB στη θέση λήψης και χαρακτηριστικές πτώσεις σε τρίτη και τέταρτη οκτάβα θα χρειαζόταν περαιτέρω διερεύνηση ... Δεν ΄΄τσιμπάμε΄΄ προτού να έχουμε παρατηρήσει προσεκτικά τα διαθέσιμα δεδομένα... :sneaky:

Μήπως είχες κάποτε και... Spendor SP100 ηχεία ; >

Είμαι βέβαιος ότι χαίρεσαι το τωρινό σου setup με τρόπους επί των οποίων δεν θα μας έπεφτε λόγος...

Για διαχείριση πάντως των Guarneri ως δορυφόρων, θα έπρεπε να λογαριάζεις υψιπερατό κροσάρισμα σε συχνότητα όχι κατώτερη από την τυπική των 80 Hz και με φίλτρο τάξης 24 dB ανά οκτάβα κατά τρόπον ώστε το δικό τους bass reflex να μη συμμετέχει σε σημαντικό βαθμό στην απόκριση... Μια τέτοια δράση συνεπάγεται ότι κανονικά δεν θα έφτανε μονό τεμάχιο sub...
Έχουν γνώση οι.. φυλακές.

Reaction score
6.803
Πολύ ωραίο θρεντ και με φοβερές ατάκες εκατέρωθεν!
(Bhutia τυχαία ποστάρω μετά απο εσένα)
Anyway όταν έχεις επάρκεια στα main ηχεία και στην οδήγηση τους σίγουρα κάτι άλλο φταίει και σου λείπει μπάσο. Το έχω πάθει και εγώ.
Τα sub είναι ο εύκολος δρόμος .
Η σωστή τοποθέτηση ταιριάσματα και η φροντίδα στον χώρο ο δύσκολος.
Η επιλογή λοιπόν είναι προσωπική!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon