Πως βάζω sub στο δικαναλο σύστημα;

D

Deleted member 50795

Guest
Με στάθμη αναφοράς τάξης 65 dB στη θέση λήψης και χαρακτηριστικές πτώσεις σε τρίτη και τέταρτη οκτάβα θα χρειαζόταν περαιτέρω διερεύνηση ... Δεν ΄΄τσιμπάμε΄΄ προτού να έχουμε παρατηρήσει προσεκτικά τα διαθέσιμα δεδομένα... :sneaky:
υπάρχει λόγος γίαυτο …αλλά δε θα το πω…:biggrin: (φαντάσου κάτι «πλασματικό»)

η ουσία είναι ότι το ηχείο έχει τέτοιο μετρήσιμο χαρακτήρα στη θέση ακρόασης και ο κατασκευαστής, του δίνει ένα συντηρητικό 27hz.
σ´ολα τα τεστ που έγιναν κανένας δε παραπονέθηκε ότι του έλειψε το χαμηλό…τουναντίον όλοι το υπερθεματίσαν με έμφαση. :geek:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.092
Πολύ ωραίο θρεντ και με φοβερές ατάκες εκατέρωθεν!
(Bhutia τυχαία ποστάρω μετά απο εσένα)
Anyway όταν έχεις επάρκεια στα main ηχεία και στην οδήγηση τους σίγουρα κάτι άλλο φταίει και σου λείπει μπάσο. Το έχω πάθει και εγώ.
Τα sub είναι ο εύκολος δρόμος .
Η σωστή τοποθέτηση ταιριάσματα και η φροντίδα στον χώρο ο δύσκολος.
Η επιλογή λοιπόν είναι προσωπική!
Τυχαίο είναι σίγουρα, αφού έγραψες ... μετά τον marlboro man.:wink:
υπάρχει λόγος γίαυτο …αλλά δε θα το πω…:biggrin: (φαντάσου κάτι «πλασματικό»)
...
Δεν έχω προδιάθεση γι αντιρρήσεις , όμως όσο δεν γίνεσαι πιο συγκεκριμένος θα σκέφτομαι κάτι ... κλασματικό.:roflmao:
( θα έπρεπε να δούμε ποια ποσοστά μετρούμενης αρμονικής παραμόρφωσης εμφανίζονται στις δύο πρώτες οκτάβες σε κανονική στάθμη αναφοράς από τα main απουσία sub...)

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.755
Δεν υπάρχει υποκειμενική κρίση, ακομα και χωρίς ισοστάθμιση. Το σεταπ με σαμπγουφερ θα είναι ανώτερο του σεταπ χωρίς. Αγνοώ συνεπώς τον λόγο που ψείρίζουμε την μαϊμου 8 σελίδες τώρα.

Η εκτη αίσθηση ορισμένων, είναι αυτό ακριβώς ... Έκτη αίσθηση.

Παρε καλε φίλε συνεπώς οποιο σαμπ αντέχει η τσέπη σου. Αν κατόπιν θες να "ακους" περισσότερα σωστά, το ξανασυζητάμε. Το σαμπ πάντως που αγόρασες ΔΕΝ θα πάει χαμένο.

Reaction score
11.198
..εσυ ποσα sub θα έβαζες ….σ´αυτο?:geek:
Για να απαντήσω, θα χρειαστώ γράφημα max SPL με παραμόρφωση 1% και 3%
Επίσης θα πρέπει να ξέρω σε πόση απόσταση από τη μπάφλα ενοποιείται ο ήχος των δρόμων. Στο μισό μέτρο; Στο ένα; Στα 2, στα 4; Για να ξέρω απόσταση ακρόασης που θα στηθούν.

D

Deleted member 50795

Guest
Εγω αν άκουγα με τέτοια ηχεια στο χώρο μου, σίγουρα θα έβαζα δυο σαμπ στον καναπέ εκατερωθεν για τα utilities (καφέ, ποτό, ταμπλετ, περιοδικά). :geek:

και ίσως έπαιρνα αλλά δυο για τις γωνιές των πορτατίφ , να κάνω ατμόσφαιρα το βράδυ..:biggrin:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.507
Σ αυτό το νήμα δε βάλαμε μουσική!
Mιας κ γενικεύτηκε η κουβέντα ας βάλουμε κάτι!
O νηματοθέτης είπε πως θέλει λίγο παραπάνω μπάσο στα ροκ.... αλλά αυτά τα παλιομοδίτικα ροκ δεν έχουν κ πολύ χαμηλό μπάσο... οπότε δε βαριέσαι, η μουσική να κυλάει!!!

Reaction score
19.386
2.3 m και κάποια ενδεικτικά cd…
@dimpapado74

Γιατί τα έχεις τόσο κολλητά στον τοίχο ; Δεν έχεις καλή στερεοφωνική εικόνα έτσι , μην πω καθόλου.
Εάν το έκανες λόγω SBiR πίσω τοίχου (που νομίζω κάπου το αναφέρεις ως λόγο), να σου πω μια άλλη άποψη. Μην διαβάζεις αποσπασματικά θεωρίες, άσχετα εαν είναι σωστές. Μεταξύ SBIR και στερεοφωνικής εικόνας να διαλέγεις πάντα την στερεοφωνική εικόνα. Εαν σου επιτρέπει ο χώρος βγάλτα όσο μπορείς πιο έξω. (και άκου πως ακούγεται)

Last edited:

Reaction score
12.240
@dimpapado74

Γιατί τα έχεις τόσο κολλητά στον τοίχο ; Δεν έχεις καλή στερεοφωνική εικόνα έτσι , μην πω καθόλου.
Εάν το έκανες λόγω SBiR πίσω τοίχου (που νομίζω κάπου το αναφέρεις ως λόγο), να σου πω μια άλλη άποψη. Μην διαβάζεις αποσπασματικά θεωρίες, άσχετα εαν είναι σωστές. Μεταξύ SBIR και στερεοφωνικής εικόνας να διαλέγεις πάντα την στερεοφωνική εικόνα. Εαν σου επιτρέπει ο χώρος βγάλτα όσο μπορείς πιο έξω.
Δεν ισχύει._

Reaction score
12.240
Ισχύει (και για μένα) αλλά και για όλους.
Τα ηχεία μου είναι κολλητά στον τοίχο κι όμως, έχουν δώσει απο τις καλύτερες στερεοφωνικές εικόνες που έχω ακούσει ποτέ απο αυτά. Πράγματι, σε near field τοποθέτηση μακριά απο τον μπροστινό τοίχο έδωσαν τη καλύτερη στερεοφωνική εικόνα που έχω ακούσει ποτέ απο αυτά ( και με απόλυτα κριτήρια ήταν τουλάχιστον πολύ καλή ) αλλά δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει τόσο με την απόσταση απο τον μπροστινό τοίχο, όσο με το γεγονός ότι άκουγα near field.

Reaction score
19.386
Όλοι κοιτάνε να έχουν στενό μπάφλ για να πετύχουν καλή στερεοφωνική εικόνα (φυσικά με κάποιο κόστος στην ενέργεια), για να έρθετε εσεις να το κάνετε άπειρο.

Reaction score
3.958
Τα ηχεία μου είναι κολλητά στον τοίχο κι όμως, έχουν δώσει απο τις καλύτερες στερεοφωνικές εικόνες που έχω ακούσει ποτέ απο αυτά. Πράγματι, σε near field τοποθέτηση μακριά απο τον μπροστινό τοίχο έδωσαν τη καλύτερη στερεοφωνική εικόνα που έχω ακούσει ποτέ απο αυτά ( και με απόλυτα κριτήρια ήταν τουλάχιστον πολύ καλή ) αλλά δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει τόσο με την απόσταση απο τον μπροστινό τοίχο, όσο με το γεγονός ότι άκουγα near field.
Σε near field να φοράς μάσκα.

Reaction score
19.386
Ήταν λόγω του νιαρφίλντ. ¨Άσε που πολλοι δεν τους αρέσει ή άλλοι δεν μπορούν καν να το εφαρμόσουν ... το νιαρφιλντ για άλλους λόγους.

Reaction score
19.386
Ούτε εγώ, δοκιμή ήταν.
Άσε που έχω την αίσθηση ότι εαν το κάνει ο νηματοθέτης (τα φέρει πιο έξω) ..... πιο κοντά σε νιαρφίλντ συνθήκη θα βρεθεί λογικά. (σε σαλόνι)
Έχω δοκιμάσει και σε απόσταση μεγαλύτερη από τον πίσω τοίχο…
Έτσι ακούγεται καλυτερα κατά την γνώμη μου…
ΟΚ εσυ ξέρεις. Και η είκόνα ακούγεται (είναι) καλύτερα ;

Reaction score
161
Άσε που έχω την αίσθηση ότι εαν το κάνει ο νηματοθέτης (τα φέρει πιο έξω) ..... πιο κοντά σε νιαρφίλντ συνθήκη θα βρεθεί λογικά. (σε σαλόνι)

ΟΚ εσυ ξέρεις. Και η είκόνα ακούγεται (είναι) καλύτερα ;
Όσον αφορά το στερεοφωνικό … και να κάθομαι στην ευθεία του ενός ηχείου… το έχω… δεν χάνεται…
Όσον αφορά την εικόνα… η αλήθεια είναι πως δεν έχω αυτή του μακρινού από τον τοίχο…
Έχω όμως πιο…. γεμάτο και μεστό ήχο… αν καταλαβαίνεται τι εννοώ…
Γενικά όμως… γίνονται αλλαγές και ακούσματα με διάφορες τροποποιήσεις…
Όσο φυσικά επιτρέπει ο χώρος… ο χρόνος…και πάντα να είναι και ένας χώρος λειτουργικός και για τις ανάγκες της καθημερινότητας μου….

Reaction score
19.386
Όσον αφορά το στερεοφωνικό … και να κάθομαι στην ευθεία του ενός ηχείου… το έχω… δεν χάνεται…
Όσον αφορά την εικόνα… η αλήθεια είναι πως δεν έχω αυτή του μακρινού από τον τοίχο…
Έχω όμως πιο…. γεμάτο και μεστό ήχο… αν καταλαβαίνεται τι εννοώ…
Γενικά όμως… γίνονται αλλαγές και ακούσματα με διάφορες τροποποιήσεις…
Όσο φυσικά επιτρέπει ο χώρος… ο χρόνος…και πάντα να είναι και ένας χώρος λειτουργικός και για τις ανάγκες της καθημερινότητας μου….
Όταν λέω στερεοφωνική εννοώ απλώς την εικόνα αλλά και σκηνή (βάθος, διαστρωμάτωση οργάνων, μεγαλύτερο "χώρος" μέσα στον οποίο τα όργανα δεν "πέφτουν" το ένα πάνω στο άλλο , )

Δεν τα ξέρω και εγω καλά την ορολογία. Εννοώ κυρίως την σκηνή αλλά και την είκονα imaging των οργάνων μέσα σε αυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.838
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR