Black Box Audio Video Show 2022

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
Στην θέση ακρόασης δεν το βλέπω το πικάπ που γυρίζει. Απλά ακούω.
H εξήγηση που δόθηκε προηγουμένως δεν αναφερόταν καν στην οπτική επαφή.

Βρε μπούτιαμ, τα ηχεία θα τα πάρω για να παίζουν μουσική, δεν θα τα χαϊδεύω ούτε θα κοιμάμαι μαζί τους αγκαλίτσα. Τι δαχτυλιές και ιστορίες; Άντε να βάλεις κανένα γάντι να βρείς την τελική θέση και τέλος. Από σκόνη καλά είμαι δεν έχω θέματα. Αν έχει και λίγη σιγά, θα το καθαρίσω.

Έχω κάποια αδιαπραγμάτευτα προαπαιτούμενα για τα νέα ηχεία, αν και όταν έρθουν. Δύο από αυτά είναι πως δεν θα είναι μαύρα και δεν θα γυαλίζουν. Για περίπου 20 χρόνια ζω με δύο μαύρα towers μπροστά και δύο πίσω. Δεν θέλω άλλα τόσα. Φ τ ά ν ε ι ι ι ι ι ι . . . . . . 😄
Άμα ζεις καθημερινά με μαύρα ηχεία και δεν κατανοείς το νόημα του σχολίου, τότε η σύζυγος πρέπει να ΄΄ξέρει΄΄ καλύτερα . :wink:

Reaction score
6.790
H εξήγηση που δόθηκε προηγουμένως δεν αναφερόταν καν στην οπτική επαφή.

Εννοούσα ότι δεν καταλαβαίνεις ότι παίζει πικάπ. Απλά παίζει κάτι πιο ωραία από το πσηφιακό😀😀
Και μιλάμε για πικάπ του 81… χαχαχα!!
Άμα ζεις καθημερινά με μαύρα ηχεία και δεν κατανοείς το νόημα του σχολίου, τότε η σύζυγος πρέπει να ΄΄ξέρει΄΄ καλύτερα . :wink:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.414
Τι σχέση έχει η σύζυγος. Δικά μου είναι τα προαπαιτούμενα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
Τι σχέση έχει η σύζυγος. Δικά μου είναι τα προαπαιτούμενα.
Το σχόλιο δεν έγινε με πρόθεση εμπλοκής σε δικά σου προαπαιτούμενα αλλά στα σχετικά με την καθημερινή φροντίδα σε πλαίσιο αισθητικής.
Εννοούσα ότι δεν καταλαβαίνεις ότι παίζει πικάπ. Απλά παίζει κάτι πιο ωραία από το πσηφιακό😀😀
Και μιλάμε για πικάπ του 81… χαχαχα!!
Κάτι πιο ωραίο από το οποίο φυσικά δεν κάνει να ΄΄χάσεις΄΄ ούτε μία περιστροφή αφού δεν θα ενδεικνυόταν η επιτόπια επανάληψη...

Reaction score
6.790
Το σχόλιο δεν έγινε με πρόθεση εμπλοκής σε δικά σου προαπαιτούμενα αλλά στα σχετικά με την καθημερινή φροντίδα σε πλαίσιο αισθητικής.

Κάτι πιο ωραίο από το οποίο φυσικά δεν κάνει να ΄΄χάσεις΄΄ ούτε μία περιστροφή αφού δεν θα ενδεικνυόταν η επιτόπια επανάληψη...
Έχω αυτόματο πικάπ και αν χάσω περιστροφή ξαναπατάω το κουμπί βρε..🤪🤪

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.976
Όποιος δεν θέλει να γράψει/σχολιάσει δημοσίως μπορεί να μας στείλει προσωπικό μήνυμα. Θέλουμε την γνώμη σας και τις ιδέες σας, γιατί κανένα πράγμα δεν είναι τέλειο και όλα επιδέχονται βελτίωσης.

Reaction score
3.428
Και το 7.1 με τα Focal άρεσε σε κάποιους. Όταν μπήκαμε μέσα έπαιζε ένα ντοκιμαντέρ μάλλον, των Pink Floyd, και είχε και μουσική. Ήταν άθλιο, τι να κάνω τώρα.
1667922003466.png

Έχω και video αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να το ανεβάσω.

Reaction score
6.790
Η έκθεση σε γενικές γραμμές ήταν φοβερή. Ο χώρος υπέροχος με εξαιρέσεις τα μικρά δωμάτια και τον αντίστοιχο συνωστισμό.
Η αύρα γενικότερα ήταν πολύ καλή και ο κόσμος «όμορφος».

Reaction score
8.754
Όποιος δεν θέλει να γράψει/σχολιάσει δημοσίως μπορεί να μας στείλει προσωπικό μήνυμα. Θέλουμε την γνώμη σας και τις ιδέες σας, γιατί κανένα πράγμα δεν είναι τέλειο και όλα επιδέχονται βελτίωσης.
Κάτι που είδα σαν ανάλογη έκθεση και μ άρεσε είναι η δημιουργία ιδιαίτερου χώρου ένα είδος room in room σε πολυκαναλη παρουσίαση εικόνας και ήχου.
1667924669354.png

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Στην θέση ακρόασης δεν το βλέπω το πικάπ που γυρίζει. Απλά ακούω.
Έτσι χάνεις LXIX% από την ηχητική απόλαυση του βινυλίου. :(

Έχεις πμ. 👹

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.414
Κάτι που είδα σαν ανάλογη έκθεση και μ άρεσε είναι η δημιουργία ιδιαίτερου χώρου ένα είδος room in room σε πολυκαναλη παρουσίαση εικόνας και ήχου.
View attachment 269422
125€ αγορά για κάθε 3 μέτρα. Συν συνδέσεις, μπράτσα κλπ κλπ

Reaction score
3.428
Από τα 3,5 μέτρα που είναι μακριά μου η μόνη λύση για να το βλέπω καλά όταν γυρίζει είναι ένα View attachment 269423

😀😀
Πάρτο χτες. Αριστούργημα. Το είχα γύρω στο 2000. Το κλειστό. Το έχει και ο μεσιέ. Προσοχή όμως στο ταίριασμα βραχίονα-κεφαλής. Βάρη, ενδοτικότητα κλπ.

Reaction score
6.790
Πάρτο χτες. Αριστούργημα. Το είχα γύρω στο 2000. Το κλειστό. Το έχει και ο μεσιέ. Προσοχή όμως στο ταίριασμα βραχίονα-κεφαλής. Βάρη, ενδοτικότητα κλπ.
Να σου πω την αλήθεια το έχω στο μυαλό μου για πιθανή αγορά (μελλοντική).

Reaction score
3.077
Βρε μπούτιαμ, τα ηχεία θα τα πάρω για να παίζουν μουσική, δεν θα τα χαϊδεύω ούτε θα κοιμάμαι μαζί τους αγκαλίτσα. Τι δαχτυλιές και ιστορίες; Άντε να βάλεις κανένα γάντι να βρείς την τελική θέση και τέλος. Από σκόνη καλά είμαι δεν έχω θέματα. Αν έχει και λίγη σιγά, θα το καθαρίσω.

Έχω κάποια αδιαπραγμάτευτα προαπαιτούμενα για τα νέα ηχεία, αν και όταν έρθουν. Δύο από αυτά είναι πως δεν θα είναι μαύρα και δεν θα γυαλίζουν. Για περίπου 20 χρόνια ζω με δύο μαύρα towers μπροστά και δύο πίσω. Δεν θέλω άλλα τόσα. Φ τ ά ν ε ι ι ι ι ι ι . . . . . . 😄
20221108_210559.jpg

Βρες ηχεία τέτοιο χρώμα σα τα δικά μου...ούτε άσπρα ούτε μαύρα...δε λεκιαζουν και δεν φαίνεται σκόνη.

20221108_210920.jpg

Και στην κορυφή παίρνουν πορτατιφ. Θα είναι ευτυχισμένη και η γυναίκα...όλα τα σκέφτηκα...

Reaction score
18.621
Τα μουσικά κομμάτια που άκουσα με κάθε ηχείο μου έδωσαν ότι έγραψα. Έχω ακούσει ξανά τα D&D και έπαιζαν μια χαρά. Όπως έγραψα μπήκα biased.
Δεν δίνω 12.000€ για δύο ηχεία, ας είναι από χρυσάφι και τα καλύτερα στο κόσμο.
Και το 7.1 με τα Focal άρεσε σε κάποιους. Όταν μπήκαμε μέσα έπαιζε ένα ντοκιμαντέρ μάλλον, των Pink Floyd, και είχε και μουσική. Ήταν άθλιο, τι να κάνω τώρα.

- Μια που επιτέλους μπήκα, το γράφω εδώ. Sorry, δεν μπορώ να ψάχνω θα κάνω 10 ώρες.
Συμβαίνει κάτι με το site; Είναι απίστευτα αργό, μέχρι που σε πετάει και έξω. Και από κινητό και από σταθερό υπολογιστή.
Edit: από κινητό δείχνει να πάει καλύτερα. Από σταθερό με 100αρα fiber χελώνα 🐢.
Δεν θέλω να σου βάλω αμφιβολίες αλλά να ξέρεις ότι τα LS60 (τα δυο που άκουσα και φαντάζομαι άρα και τα 5, 7 , 12 δεν ξέρω πόσα ακόμη θα πάρεις απο αυτά για να κάνεις πολυκάναλο) ναι μέν πολύ καλά για τα χρήματα τους, εξαφανίζονται κλπ κλπ αλλά ακόμη υπήρχαν καθαρές ενδείξεις και ψήγματα ότι πρόκειται για αναπαραγωγή. Επίσης εαν πρόσεξες και το υπερβολικά ελεγχόμενο χαμηλό τους είχε και αυτό ενα κόστος αφύσικου αποτελέσματος χωρίς καμια πλαστικότητα. Τα D&D πολύ πολύ λιγότερο θυμίζανε αναπαραγωγή και πολυ πιο πολύ μουσική. . Εγω άκουσα κλασική και ήταν πάρα πολυ καλά (βάθος βέβαια πάλι δεν άκουσα ή μάλλον αυτό που θεωρώ εγώ βάθος, αλλά μάλλον έχει αλλάξει πορεία η βιομηχανία του ήχου πάλι στο τι κατά καιρούς πλασάρει ως καλύτερο ήχο. Γίνεται κάθε 10 χρόνια αυτό). 30 δευτερόλεπτα καθώς έφευγα αλλάγή σε είδος μουσικής διέκρινα μια υπερβολική ποσότητα χαμηλού (όχι κακή ποιότητα) που μπορεί να οφείλεται σε δωμάτιο κλπ, αυτά ρυθμίζονται και εσυ είσαι και γνώστης σε αυτά. Δεν μπορεί άνθρωπος που έχει το αυτί κι αισθητική να κάνει τέτοιο ηχείο να έχει κάνει λάθος και σε αυτά, οπότε αξίζει μια δεύτερης ευκαιρίας ακρόασης του σε καλύτερο περιβάλλον. Πολύ πιθανόν επίσης να σε πείραξε όχι το πολύ χαμηλό που δεν αναπαραγόταν ¨σωστά" αλλά γενικά το voicing του ηχείου που είναι στα πιο χαμηλόμεσσαία ενω τα άλλα συνήθως δεν είναι έτσι και δίνουν μια μεγαλύτερη (ψευδ)αίσθηση λεπτομέρειας. Οπότε μπορεί να σου πέσαν και όλα too much και να μην το έχεις συνηθίσει (πολυσυναντήσει) και σαν άκουσμα. Και επειδή πολλοι δίνουν σημασία στο θέμα της "πραγματικότητας" (όχι εγώ) να ξέρεις ότι αυτό το voicing είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και όχι αυτό που εντυπωσιάζει με hyped λεπτομέρειες. ¨Ασε που έχει και άλλα bonuses που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν . Μπράβο στον κατασκευαστή που δεν "ενέδωσε". Από την άλλη μπορεί κάποιος να πεί ότι το χαμηλό βοήθησε ακούσματα κλασικής ενώ είναι υπερβολικό για ροκ και άλλα είδη που έχουν εγγενώς πολύ περισσότερο χαμηλό περιεχόμενο αλλά η αλήθεια είναι ότι στο μάστερινγκ η καμπύλη που δίνεται στην κλασική είναι λίγο υψηλότερο χαμηλό, φλάτ μεσσαία και πτώση στις υψηλές (κάτι σαν την καμπύλη που λέτε ως γενικά ενδεδειγμένη. Αυτή βασικά είναι ενδεδειγμένη για κλασική) ενώ στην ηλεκτρονικά ροκ κλπ δίνεται αποκοπή χαμηλών φλάτ πάλι μεσαία και αύξηση στις υψηλές (για αέρα που χάνεται με τόσο πολύ χαμηλό). Προσπάθεια που οδηγεί σε ένα πιο ομοιόμοφο (κοντινό μεταξύ τους) χαρακτήρα πλησιάσματος όλων των ειδών μεταξύ τους κατά το στάδιο της ανπαραγωγής σε οικιακά κλπ περιβάλλοντα και για αυτό ακολουθείται.
Τα χρήματα που λες είναι πολυ λίγα για την ηχητική ποιότητα και όλα τα άλλα που έχει μαζί (amps, dsp και δεν ξέρω τι άλλο, δεν έχω ιδέα απο αυτά και πως λειτουργούν). Απο ότι κατάλαβες μου άρεσαν χα χα.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.488
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134