Black Box Audio Video Show 2022

Reaction score
18.605
Μετράτε κι εσείς τις οκτάβες για να βρείτε τις συχνότητες ή τις ξέρετε απ' έξω; :laugh:
Τι εννοείς ; Οι συχνότητες μόνο μετρούνται, δεν υπάρχουν σαν "φυσικό" φαινόμενο.
Χαχαα!!
Τους έστειλες τώρα 😁😁
Και άντε να το εξηγήσεις αυτό με τόσο καθηγητιλίκι …
Κολλημένα ηχεία σε πίσω τοίχους, στριμωγμένα, πεταμένα όπως ναναι κλπ κλπ κλπ!!
Ε ρε γλέντια..
Ωραίος😎😎
Εγω το μόνο που ξέρω ότι ακουγόταν σίγουρα καλά ήταν το phono σου απο το βίντεο που είπες να ακούσουμε. :D
Φαντάσου πόσο καλά θα ακούγετε στην πραγματικότητα.
Χαχαα!!
Τους έστειλες τώρα 😁😁
Και άντε να το εξηγήσεις αυτό με τόσο καθηγητιλίκι …
Κολλημένα ηχεία σε πίσω τοίχους, στριμωγμένα, πεταμένα όπως ναναι κλπ κλπ κλπ!!
Ε ρε γλέντια..
Ωραίος😎😎
ε, εντάξει εννοεί μάλλον το sweet spot αλλά το λέει λάθος.

Last edited:

Reaction score
6.790
Τι εννοείς ; Οι συχνότητες μόνο μετρούνται, δεν υπάρχουν σαν "φυσικό" φαινόμενο.

Εγω το μόνο που ξέρω ότι ακουγόταν σίγουρα καλά ήταν το phono σου απο το βίντεο που είπες να ακούσουμε. :D
Φαντάσου πόσο καλά θα ακούγετε στην πραγματικότητα.
Μη με πειράζεις γιατί είμαι σε αποτοξίνωση. Δυο βράδια συνεχόμενα βλέπω και ακούω ιμέρσιβ.
Μόνο ότι είναι dolby atmos!!

Reaction score
18.605
Μη με πειράζεις γιατί είμαι σε αποτοξίνωση. Δυο βράδια συνεχόμενα βλέπω και ακούω ιμέρσιβ.
Μόνο ότι είναι dolby atmos!!
Μα καλά πόση ώρα σου παίρνει να ακούσεις και τις δύο ηχογραφήσεις που υπάρχουν σε πολυκάναλο ; :D :D

Reaction score
6.790
Μα καλά πόση ώρα σου παίρνει να ακούσεις και τις δύο ηχογραφήσεις που υπάρχουν σε πολυκάναλο ; :D :D
Βλέπω και ακούω τις ταινίες ή τις σειρές.😀
Πχ τώρα το wheel of time.
Υπέροχο και ο ήχος θεϊκός.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.986
μια σκηνή μεγαλειωδών διαστάσεων
Αυτό που οι αρτηριοσκληρωτικοί ολιγοκάναλοι αναφέρουν ως “σκηνή”, στην πραγματικότητα είναι η τυχαία αλληλεπίδραση του ηχείου με τον χώρο. Καραμπόλες με τον πίσω τοίχο, με τους πλαϊνούς, τον μπροστινό, και όλα αυτα μαζί αχταρμάς φτιάχνουν μια αυθαίρετη “σκηνή” η οποία φυσικά δεν υπάρχει στην ηχογράφηση.
Ήχος-φλιπεράκι. :gotcha:

Σε ένα άλλο σαλόνι ακούγεται τελείως διαφορετικά.
Και αν κολλήσεις τα ηχεία στον τοίχο, κάποιες απο αυτές τις καραμπόλες καταργούνται, και τους χαλάει η ονείρωξη :p

Χωνέψτε το ολιγοκάναλοι, με ένα-δυο ηχεία δεν έχετε πραγματική αναπαραγωγή της χωρικής πληροφορίας. Μόνο τυχαίες καραμπόλες. Λυπάμαι.

Reaction score
3.428
Δεν υπάρχουν ηχεία που δεν εξαφανίζονται. Ούτε υπήρχε κανένα και στην έκθεση απο όσα άκουσα εγώ αλλά είμαι σίγουρος και για όλα τα άλλα που δεν άκουσα (εκτός απο ένα που δεν θέλω να πώ).

Κάτι λάθος έχεις στο μυαλό σου γα το θέμα "εξαφάνιση".
Ακούσατε τα λευκά με το μεγάλο κεφάλι;

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.841
Χωνέψτε το ολιγοκάναλοι, με ένα-δυο ηχεία δεν έχετε πραγματική αναπαραγωγή της χωρικής πληροφορίας. Μόνο τυχαίες καραμπόλες. Λυπάμαι.
Συχνά προσομοιάζεις τη δικάναλη αναπαραγωγή με ασπρόμαυρη τηλεόραση. Με την έννοια ότι είναι ξεπερασμένη, δεν μπορεί να αποδώσει όλη την πληροφορία κλπ. Μαζί σου.

Ασπρόμαυρες τηλεοράσεις όμως, υπάρχουν πολλές. Μικρές, μεγάλες, με μεγάλη ανάλυση, με μικρή, με κρυστάλλινη εικόνα, με παράσιτα.

Κάποιος που έχει ασπρόμαυρη τηλεόραση με λίγα παράσιτα έχει δει μια άλλη με κρυστάλλινη εικόνα και τη ζηλεύει. Θέλει να ξέρει πως να κάνει και τη δική του τηλεόραση να έχει κρυστάλλινη εικόνα.

Το ξέρει ότι υπάρχει και η έγχρωμη. Αλλά δεν μπορεί να την αποκτήσει, ας πούμε επειδή είναι πολύ ακριβή (παλιό, καλό, βολικό επιχείρημα). Πάμε παρακάτω. Πως θα αποκτήσει την κρυστάλλινη εικόνα ξέρεις να του/μου πεις;

Reaction score
3.428
Αυτό που οι αρτηριοσκληρωτικοί ολιγοκάναλοι αναφέρουν ως “σκηνή”, στην πραγματικότητα είναι η τυχαία αλληλεπίδραση του ηχείου με τον χώρο. Καραμπόλες με τον πίσω τοίχο, με τους πλαϊνούς, τον μπροστινό, και όλα αυτα μαζί αχταρμάς φτιάχνουν μια αυθαίρετη “σκηνή” η οποία φυσικά δεν υπάρχει στην ηχογράφηση.
Ήχος-φλιπεράκι. :gotcha:

Σε ένα άλλο σαλόνι ακούγεται τελείως διαφορετικά.
Και αν κολλήσεις τα ηχεία στον τοίχο, κάποιες απο αυτές τις καραμπόλες καταργούνται, και τους χαλάει η ονείρωξη :p

Μπα, ο όρος στερεοφωνια δεν έχει να κάνει με κανάλια. Ναι, βασικά ακούμε τον χώρο και την διάθεση του μαστερά αλλά και στο πολυκάναλο ακούμε την καμπύλη που δίνει ο επεξεργαστής την οποία μερικές φορές επιλέγουμε εμείς. Δηλαδή πριν το immersive δεν υπήρχε σύστημα στημένο σωστά σε φροντισμένο χώρο που να βγάζει αληθοφανές stage; για όνομα.,
Και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί ως προς τους δικάναλους παρακαλώ να λείπουν, ευχαριστώ.

Reaction score
18.605
Βλέπω και ακούω τις ταινίες ή τις σειρές.😀
Πχ τώρα το wheel of time.
Υπέροχο και ο ήχος θεϊκός.
Wheel of what ? :D Πάλι φαντασίες απο πόπ επιστήμη βλέπετε ;
Εγώ κάτι κολλτουριάρικα κοινωνικά Γαλλικά βλέπω μόνο που δεν έχουν κάν διαλόγους, τι να τον κάνω τον ήχο ; :D Δεν μιλάνε κάν λέμε χα χα.

Διβάζω στο wiki : The Wheel of Time is a novel from the modern fantasy genre, specifically high fantasy. The book is set in a world that is simultaneously the distant past and distant future of the real world, as a result of time being cyclical rather than linear. The opening of the first book establishes the concept.

Κοίτα υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον χρόνο.
Στην ουσία σε κβαντικό επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος, ούτε το φωτόνιο καταλαβαίνει απο χρόνο. Στο κλασικό μοντέλο και στον Αινστάιν υπάρχει καθώς υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συστημάτων ύλης αλλά και σχέση αυτών μεταξύ τους στο χώροχρόνο. Είναι πάντα σε συνεχή σχέση relative παντα το ένα με το άλλο. Επίσης λόγω της εντροπίας απο χαμηλή σε υψηλή και μέχρι να επιτευχθεί το equilibrium. Ενα αυτό επιτευχθεί χρόνος δεν υπάρχει. Η άποψη της διανυσματος που φαίνεται πάντα να έχει την ίδια διεύθυνση (από παρελθόν σε παρόν σε μέλλον) οφείλεται στο ότι το σύμπαν αλλάζει φάσεις και έχει σημεία που πιθανόν να αντιστρέφεται η εντροπία απο υψηλή σε χαμηλή και απο χαμηλή σε υψηλή. Το διάνυσμα πάντως μένει (φαίνεται να μένει) το ίδιο καθώς η αρχή του σύμπαντος πάντα είναι στο κατώτερο μέρος της καμπύλης και είναι συνθήκες χαμηλής εντροπίας. Πρέπει να σου κάνω σχεδιάγραμμα.
Ακούσατε τα λευκά με το μεγάλο κεφάλι;
Όχι, με σκιάζει και το σχέδιο τους. :D Σα να με κοιτάνε είναι συνέχεια χα χα

Reaction score
6.790
Wheel of what ? :D Πάλι φαντασίες απο πόπ επιστήμη βλέπετε ;
Εγώ κάτι κολλτουριάρικα κοινωνικά Γαλλικά βλέπω μόνο που δεν έχουν κάν διαλόγους, τι να τον κάνω τον ήχο ; :D Δεν μιλάνε κάν λέμε χα χα.

Διβάζω στο wiki : The Wheel of Time is a novel from the modern fantasy genre, specifically high fantasy. The book is set in a world that is simultaneously the distant past and distant future of the real world, as a result of time being cyclical rather than linear. The opening of the first book establishes the concept.

Κοίτα υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον χρόνο.
Στην ουσία σε κβαντικό επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος, ούτε το φωτόνιο καταλαβαίνει απο χρόνο. Στο κλασικό μοντέλο και στον Αινστάιν υπάρχει καθώς υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συστημάτων ύλης αλλά και σχέση αυτών μεταξύ τους στο χώροχρόνο. Είναι πάντα σε συνεχή σχέση relative παντα το ένα με το άλλο. Επίσης λόγω της εντροπίας απο χαμηλή σε υψηλή και μέχρι να επιτευχθεί το equilibrium. Ενα αυτό επιτευχθεί χρόνος δεν υπάρχει. Η άποψη της διανυσματος που φαίνεται πάντα να έχει την ίδια διεύθυνση (από παρελθόν σε παρόν σε μέλλον) οφείλεται στο ότι το σύμπαν αλλάζει φάσεις και έχει σημεία που πιθανόν να αντιστρέφεται η εντροπία απο υψηλή σε χαμηλή και απο χαμηλή σε υψηλή. Το διάνυσμα πάντως μένει (φαίνεται να μένει) το ίδιο καθώς η αρχή του σύμπαντος πάντα είναι στο κατώτερο μέρος της καμπύλης και είναι συνθήκες χαμηλής εντροπίας. Πρέπει να σου κάνω σχεδιάγραμμα.
Κάποτε στα νιάτα μου είχα κάνει μια απόπειρα να διαβάσω τέτοια. Θυμάμαι και ένα πολύ ωραίο παράδειγμα που μας έδινε για να καταλάβουμε την καμπυλότητα του χρόνου. Νομίζω ήταν του Hawking το χρονικό του χρόνου.
Μετά το γύρισα στον Καζαντζάκη και καταλαβαίνοντας πια το νόημα της ζωής το γνωρισα το hi fi stereo και τα σταφύλια.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
... δεν ειμαι σιγουρος αν γνωριζουμε την ορολογια στο 74,6%, και μας λειπει το 25,4%...
1668119356982.png

γιατι αν αντιλαμβανομαι ορθα τα εδω μεσα γραφομενα, το ποσοστο γνωσης της ορολογιας δε πρεπει να ειναι και τοσο υπσηλο.. 🐒
Μια (μικρη) σκεπση

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.986
Πως θα αποκτήσει την κρυστάλλινη εικόνα ξέρεις να του/μου πεις;
Ναι
Ελεγχο του μπάσου με dsp (ή cardio), καλό σπινόραμα, διασπορά που ταιριάζει στο δωμάτιο (συνήθως πιο ευρεία στο δικάναλο για να έχουμε καραμπόλες και ψευτοenvelopment), χαμηλές παραμορφώσεις.

Reaction score
11.109
γιατι αν αντιλαμβανομαι ορθα τα εδω μεσα γραφομενα, το ποσοστο γνωσης της ορολογιας δε πρεπει να ειναι και τοσο υπσηλο.. 🐒
Μια (μικρη) σκεπση
Τί θες να απαντήσει ο άλλος; Ότι "Δεν ξέρω"; Μπορεί να ξέρει 5-6 πράγματα από τα 10 οπότε απαντάει ναι.

blackboxshow

Επαγγελματίας
Reaction score
1.583
και στις 2 περιπτωσεις μεταφορικα 10 ευρω εκαστο . αλλα το θεμα δεν ειναι τα μεταφορικα αλλα η λιανικη τιμη πωλησης που εντελει ακομα και τα μεταφορικα να βαλεις που ειναι αδικο αλλα οκ παλι βγαινει πιο φτηνα.
Na το θεσω και αλλιως amazon de 25 ο δισκος και 6.5 ευρω μεταφορικα
Το θέμα είναι μεγάλο και δεν αναλύεται σε μια απάντηση.
Πολυεθνικες κατεβάζουν βρακια στο Amazon και πουλάνε πολύ πιο φθηνά και στις χονδρικες δίνουν διπλάσιες τιμές. Μετά πάει το μαγαζί, αγοράζει σε τιμές που πουλάει το Amazon και βγαίνει το Amazon φθηνό και οι υπολοιποι ακριβοί.
Μόνο σε σοβαρά independent labels που δεν σπάνε τιμές υπάρχει ισορροπία.
Το δε discogs, οι περισσότεροι είναι χωρίς απόδειξη.
Επίσης, στο discogs οποιοδήποτε μπορεί να πουλήσει όσο θέλει, και κάτω από το κόστος. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης το discogs. Η πρακτική δε του πουλάω φθηνά το δίσκο και βάζω μεταφορικά στο Θεό ειναι αρκετά συνηθισμένη (γενικά μιλάω). Βλέπετε, το commission πάει μόνο στον δίσκο και όχι στα μεταφορικά..
Αυτα τα ολίγα..

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
Τί θες να απαντήσει ο άλλος; Ότι "Δεν ξέρω"; Μπορεί να ξέρει 5-6 πράγματα από τα 10 οπότε απαντάει ναι.
... ειναι η επιγνωση της αγνοιας πολυ πιο σημαντικη απο την επιγνωση της ιδιας της γνωσης... και βεβαια αν χανεις το νοημα οπισθεν της ορολογιας.. μια τρυπα στο νερο.
Βεβαια ειναι σαρκαστικο το ποστ μου αυτο, θαρρω οτι υπαρχει μια βασικη γνωση ορολογιας (στο γενικο πληθησμο που ακουει μουσικη μεσα απο μηχανηματα), απλα δεν προσμετραται το βαθος αυτης της γνωσης.

Επιπροσθετως - περισσοτερα υπαρχουν και στο σχετικο νημα που ειχε ανοιξει, και υπαρχει και ολοκληρη η thesis (οπως και σε αυτο) απο οπου προκυπτουν τα στοιχεια, πληροφορουμαι δε , οτι υπαρχει συνεχεια σε αυτο, δηλαδη οτι εχει περασει στο επομενο βημα συνδιασμου ηλικιακων προφιλ με προτιμησεις οπως και περαιτερω αναλυση των διαφορων ευρηματων.

Reaction score
18.605
Όλα δεν είναι φαντασία;😀
Έλα φτάνει. Πάμε στην έκθεση πάλι.
Αλήθεια είπες πριν ότι είπαν για το dynavector?
Εγώ δεν μπήκα σε αυτό το δωμάτιο. ¨Ακουσα ένα βίντεο που είπες (παραπάνω, πιό πίσω) σε κάποιον, να το ακούσει και να σου πεί πως ακούγεται. Το phono σου νόμιζα ότι έλεγες ότι έπαιζε σε εκείνο το βίντεο.

Υ.Γ: Όσον αφορά την πραγματικότητα και φαντασία. Η "πραγματικότητα" ορίζεται απο τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους τα συστήματα ύλης. Ο άνθρωπος είναι ένα τέτοιο σύστημα, το ηχείο είναι ένα τέτοιο , ο ήχος είναι ένα τέτοιο και ο χρόνος επίσης. Εν συντομία : η σχέση μεταξύ των συσχετιζόμενων συστημάτων ύλης είναι αυτό που μας δίνει την αίσθηση της ύπαρξης της πραγματικότητας και όχι τα συσχετιζόμενα συστήματα αυτά καθαυτά απο μόνα τους. Στην κβαντική φυσική (αυτό φαίνεται να μην) δεν ισχύει και εκεί είναι μέρος του πρόβληματος της ενοποίησης κάποιων θεωρίων, εάν και δεν χρειάζεται κατ ανάγκη αυτή, οι δύο "κόσμοι" μπορούν άνετα να λειτουργούν παράλληλα και δεν υπάρχει πρόβλημα στους νόμους της φύσης που να το αποκλείουν ή και να το επιβάλουν. Ο χρόνος που σου έλεγα έχεις και αυτός το ρόλο του.

Reaction score
6.790
Εγώ δεν μπήκα σε αυτό το δωμάτιο. ¨Ακουσα ένα βίντεο που είπες (παραπάνω, πιό πίσω) σε κάποιον, να το ακούσει και να σου πεί πως ακούγεται. Το phono σου νόμιζα ότι έλεγες ότι έπαιζε σε εκείνο το βίντεο.

Υ.Γ: Όσον αφορά την πραγματικότητα και φαντασία. Η "πραγματικότητα" ορίζεται απο τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους τα συστήματα ύλης. Ο άνθρωπος είναι ένα τέτοιο σύστημα, το ηχείο είναι ένα τέτοιο , ο ήχος είναι ένα τέτοιο και ο χρόνος επίσης. Εν συντομία : η σχέση μεταξύ των συσχετιζόμενων συστημάτων ύλης είναι αυτό που μας δίνει την αίσθηση της ύπαρξης της πραγματικότητας και όχι τα συσχετιζόμενα συστήματα αυτά καθαυτά απο μόνα τους. Στην κβαντική φυσική (αυτό φαίνεται να μην) δεν ισχύει και εκεί είναι μέρος του πρόβληματος της ενοποίησης κάποιων θεωρίων, εάν και δεν χρειάζεται κατ ανάγκη αυτή, οι δύο "κόσμοι" μπορούν άνετα να λειτουργούν παράλληλα και δεν υπάρχει πρόβλημα στους νόμους της φύσης που να το αποκλείουν ή και να το επιβάλουν. Ο χρόνος που σου έλεγα έχεις και αυτός το ρόλο του.
Πολύ δύσκολα βάζεις τώρα που είμαι απορροφημένος στις χροιές του πολυκάναλου των σπαθιών των Σεντάι.
Σχετικά με το phono ρώτησα έναν φίλο που πόσταρε από το δωμάτιο αν το άκουσε και πως του φάνηκε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.478
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134