Δημητρης 777
Spendorious
- Reaction score
- 21.535
Στα 'πα..Φυλάξου μαέστρο, μην ανοίγεσαι..
(ταχύτατος ο γκουρού)
Στα 'πα..Φυλάξου μαέστρο, μην ανοίγεσαι..
Μολονότι έχεις δίκιο ως προς τα δεδομένα, ακόμα και στο πολυκαναλικό format η χωρική πληροφορία πρέπει να λογαριάζεται ΄΄τεχνητή΄΄ στο βαθμό που εξαρτάται από τον καταστρωμένο εκ των αρμοδίων για την παραγωγή σχεδιασμό. Οι ακροαματικές εντυπώσεις ανάμεσα στα διαφορετικά format εξαρτώνται από το άμα θα βόλευε περισσότερο η πρωτογενής ψευδαίσθηση ή μια δευτερογενής ψευδαίσθηση μέσα στην πρωτογενή...Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Προσεκτικά.
Καραμπόλες=ανακλάσεις.
Αυτά τα ξέρει ο Χατζηστάμου σίγουρα, δεν χρειάζεται να τα μάθει απο εμένα, προφανώς.
Όλοι όσοι έχουν διαβάσει λίγο, ξέρουν πως το envelopment του δικάναλου είναι τεχνητό και στηρίζεται στις ανακλάσεις του χώρου και στην αλληλεπίδραση του με την διασπορά του ηχείου. Φυσικά στα χέρια ενός έμπειρου και γνώστη σαν τον Χατζηστάμου το τεχνητό αυτό αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.
Αυτό που δεν ξέρουν όσοι δεν έχουν εμπλακεί σοβαρά με τον πολυκάναλο ήχο (όχι συστηματάκια home cinema για ταινίες) είναι πως το envelopment στην αναπαραγωγή πολυκάναλης και δη immersive ηχογράφησης είναι πραγματικό, όχι ψευδαίσθηση. Στηρίζεται πολύ στον άμεσο ήχο και ελάχιστα στον έμμεσο (έως καθόλου). Η χωρική πληροφορία που περιέχεται στην ηχογράφηση ειναι τρισδιάστατη και έτσι αναπαράγεται.
Μεσιε Μπουτια τα σεβη μου. Εχω κανει καποιες αλλαγες θα αναρτησω σπινοραμα να με πειτε αν στωμεν καλως.Μόνο τις πρώτες δυόμιση οκτάβες δεν έχεις φτιάξει όμως...Θα το έχεις βάρος στη συνείδησή σου...
Εννοώ ότι είναι πολύ κοντά, σε ύψος , η φωτό τα "δείχνει" μεγάλα.Δεν ξέρω αν γίνεται, ούτε θα προχωρούσα σε αγορά αν δεν έπαιρνα το ΟΚ από την KEF. Είναι δική μου υπόθεση η παραπάνω συνδεσμολογία.
Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα συστήματα σε 500 ράφια. Το ίδιο μου κάνει αν είναι σε 1 ή σε 10 ράφια. Από αδιάφορο μέχρι και αντιαισθητικό.
Για μένα το "κανένα ράφι" είναι το καλύτερο.
Καλή δικαιολογία. Ο πυρομανής εαν δεν στα έκαιγε, θα έβαζε κανά Μόμπι εκεί και θα τα έκαιγε και θα έλεγε, εγω δεν ξέρω τίποτε, αυτα δεν άντεξαν.Αλλα ημουν στο χωριο και εβγαζα πατατες
Δεν υπάρχει χρόνος. Μόνο κίνηση (και χώρος).Wheel of what ? Πάλι φαντασίες απο πόπ επιστήμη βλέπετε ;
Εγώ κάτι κολλτουριάρικα κοινωνικά Γαλλικά βλέπω μόνο που δεν έχουν κάν διαλόγους, τι να τον κάνω τον ήχο ; Δεν μιλάνε κάν λέμε χα χα.
Διβάζω στο wiki : The Wheel of Time is a novel from the modern fantasy genre, specifically high fantasy. The book is set in a world that is simultaneously the distant past and distant future of the real world, as a result of time being cyclical rather than linear. The opening of the first book establishes the concept.
Κοίτα υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον χρόνο.
Στην ουσία σε κβαντικό επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος, ούτε το φωτόνιο καταλαβαίνει απο χρόνο. Στο κλασικό μοντέλο και στον Αινστάιν υπάρχει καθώς υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συστημάτων ύλης αλλά και σχέση αυτών μεταξύ τους στο χώροχρόνο. Είναι πάντα σε συνεχή σχέση relative παντα το ένα με το άλλο. Επίσης λόγω της εντροπίας απο χαμηλή σε υψηλή και μέχρι να επιτευχθεί το equilibrium. Ενα αυτό επιτευχθεί χρόνος δεν υπάρχει. Η άποψη της διανυσματος που φαίνεται πάντα να έχει την ίδια διεύθυνση (από παρελθόν σε παρόν σε μέλλον) οφείλεται στο ότι το σύμπαν αλλάζει φάσεις και έχει σημεία που πιθανόν να αντιστρέφεται η εντροπία απο υψηλή σε χαμηλή και απο χαμηλή σε υψηλή. Το διάνυσμα πάντως μένει (φαίνεται να μένει) το ίδιο καθώς η αρχή του σύμπαντος πάντα είναι στο κατώτερο μέρος της καμπύλης και είναι συνθήκες χαμηλής εντροπίας. Πρέπει να σου κάνω σχεδιάγραμμα.
Όχι, με σκιάζει και το σχέδιο τους. Σα να με κοιτάνε είναι συνέχεια χα χα
Κανενα προβλημα μρε thva μεχρι 125 ντιμπιαΚαλή δικαιολογία. Ο πυρομανής εαν δεν στα έκαιγε, θα έβαζε κανά Μόμπι εκεί και θα τα έκαιγε και θα έλεγε, εγω δεν ξέρω τίποτε, αυτα δεν άντεξαν.
Chris, ο σεβασμός μου είναι δεδομένος για τη δουλειά που έχεις κάνει από μόνος στο δικό σου χώρο ακρόασης.Γι αυτό όμως κι επιμένω πως δεν θα έπρεπε να περιμένεις σωτηρία από το ultracurve με ιδιότητες όπως... feedback destroyer.Μεσιε Μπουτια τα σεβη μου. Εχω κανει καποιες αλλαγες θα αναρτησω σπινοραμα να με πειτε αν στωμεν καλως.
Αυτο το διαβολομηχανημα που πηρα (bhringer-curve pro 24/96) τι τοθελα αυξανω- χαμηλωνω της συχνοτητες δεν με αρεσει το αποτελεσμα μετα ξανα ολα φλατ
Ειχα μια ευκαιρια που ηρθε στα Ιωαννινα ο Χερ Ντοκτορ που το ξερει με κλειστα ματια το διαβολομηχανημα να με κανει φροντιστηριο ως επαιων του διαβολομηχανηματος
Αλλα ημουν στο χωριο και εβγαζα πατατες
Τουτων δοθεντων δεν εκανα φροντιστηριο με τον Χερ Ντοκτορ καi δεν ακουσε τηνmusikverain
Μην πτοείσαι από (δικά μου) σχόλια,κάνε οπωσδήποτε αυτό που σκόπευες με το ultracurve και να δημοσιεύσεις κατόπιν αποκρίσεις και spectrogram αλλά με χρηστικές κλίμακες στον εκάστοτε πίνακα από το REW.Είναι πολύ σημαντική απαίτηση η τελευταία.Τωρα μου εβαλες πολυ δυσκολα θεματα θα κανω μια προσπαθεια σε ευχαριστω τα μαλλα
Δεν είναι έτσι ακριβώς και δεν είναι αυτό το ισχυριζόμενο απο το loop quantum gravity. Αυτό έχει περάσει στον κόσμο απο τους δημοσιογράφους κλπ. σαν σλόγκαν. Απλώς εξετάζεται η φύση και ιδιότητες απο τις οποίες προκύπτει, η σχέση του ή μή με την βαρύτητα και πως συμβάλλει στον μακρόκοσμο στην αντίληψή μας του όρου "πραγματικότητα", ενώ άλλες θεωρίες ψάχνουν το "ultimate reality" που έχουν κολλήσει σε αυτήν καθαρά για φιλοσοφικούς λόγους και θέμα "ομορφιάς" της λογικής σκέψης. Π.χ. τα πολυσύμπαντα.Δεν υπάρχει χρόνος.
Αγαπητέ Bhutia, αυτά τα έχουμε ξαναπεί, δεν ξέρω τι θα κάνεις, θα παραβιάσεις τους νόμους της φυσικής, τα παράλληλα κβααντικά, ξεκβαντικά σύμπαντα, θα κόψεις το λαιμό σου αλλά ειδικά για τον Κο Χρήστο θα βρείς ειδικές proprietary λύσεις σινγκιολάριτι φύσεως. Δεν έιναι ο καθείς ο Κος Χρήστος.Μην πτοείσαι από (δικά μου) σχόλια,κάνε οπωσδήποτε αυτό που σκόπευες με το ultracurve και να δημοσιεύσεις κατόπιν αποκρίσεις και spectrogram αλλά με χρηστικές κλίμακες στον εκάστοτε πίνακα από το REW.Είναι πολύ σημαντική απαίτηση η τελευταία.
Στο discogs πουλάνε δίσκους και cd πολλοί επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.Το μέλος που επικαλείται αυτες τις διαφορές στις τιμές αναφέρεται σε mint δίσκους άρα η σύγκριση γίνεται με επαγγελματία που δύσκολα θα πουλησει σε τιμή κάτω του κόστους και βέβαια θα κόψει απόδειξη και στην τιμή έχει συμπεριλαβει τα fees της πλατφόρμας + PayPal.Το θέμα είναι μεγάλο και δεν αναλύεται σε μια απάντηση.
Πολυεθνικες κατεβάζουν βρακια στο Amazon και πουλάνε πολύ πιο φθηνά και στις χονδρικες δίνουν διπλάσιες τιμές. Μετά πάει το μαγαζί, αγοράζει σε τιμές που πουλάει το Amazon και βγαίνει το Amazon φθηνό και οι υπολοιποι ακριβοί.
Μόνο σε σοβαρά independent labels που δεν σπάνε τιμές υπάρχει ισορροπία.
Το δε discogs, οι περισσότεροι είναι χωρίς απόδειξη.
Επίσης, στο discogs οποιοδήποτε μπορεί να πουλήσει όσο θέλει, και κάτω από το κόστος. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης το discogs. Η πρακτική δε του πουλάω φθηνά το δίσκο και βάζω μεταφορικά στο Θεό ειναι αρκετά συνηθισμένη (γενικά μιλάω). Βλέπετε, το commission πάει μόνο στον δίσκο και όχι στα μεταφορικά..
Αυτα τα ολίγα..
Δεν έχω διαβάσει κάτι για το θέμα, είναι απλώς το συμπέρασμα δικών μου επαγωγικών συλλογισμών.Δεν είναι έτσι ακριβώς και δεν είναι αυτό το ισχυριζόμενο απο το loop quantum gravity. Αυτό έχει περάσει στον κόσμο απο τους δημοσιογράφους κλπ. σαν σλόγκαν. Απλώς εξετάζεται η φύση και ιδιότητες απο τις οποίες προκύπτει, η σχέση του ή μή με την βαρύτητα και πως συμβάλλει στον μακρόκοσμο στην αντίληψή μας του όρου "πραγματικότητα", ενώ άλλες θεωρίες ψάχνουν το "ultimate reality" που έχουν κολλήσει σε αυτήν καθαρά για φιλοσοφικούς λόγους και θέμα "ομορφιάς" της λογικής σκέψης. Π.χ. τα πολυσύμπαντα.
Αυτήν ακριβώς την αίσθηση αποκτούμε οι περισσότεροι κατά την πορεία κάθε ημέρας...Δεν υπάρχει χρόνος...
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις...Όπως και στον φίλο μας με τα Guarneri, οποιαδήποτε ουσιαστική λύση θα καταλύει τη φιλοσοφία στη σύνθεση του τρέχοντος setup......
Αγαπητέ Bhutia, αυτά τα έχουμε ξαναπεί, δεν ξέρω τι θα κάνεις, θα παραβιάσεις τους νόμους της φυσικής, τα παράλληλα κβααντικά, ξεκβαντικά σύμπαντα, θα κόψεις το λαιμό σου αλλά ειδικά για τον Κο Χρήστο θα βρείς ειδικές proprietary λύσεις σινγκιολάριτι φύσεως. Δεν έιναι ο καθείς ο Κος Χρήστος.
Παρατηρώ μια διαρκή επιφυλακτηκοτητα σχετικά με το πολυκαναλο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πιστεύεις ότι η ψευδαίσθηση ενός δικαναλου με την ψευδαίσθηση ενός επιπλέον κεντρικου και 2 ηχειων ύψους μπροστά (αφήνοντας στην άκρη τα σαραουντ και τα πίσω ύψους) μπορεί να χαρακτηριστεί έστω από κάποιον σε τυφλή δοκιμή ως προτιμητεα. Σε καμία περίπτωση κατ εμέ εκτός εάν είναι πραγματικά κουφός.Οι ακροαματικές εντυπώσεις ανάμεσα στα διαφορετικά format εξαρτώνται από το άμα θα βόλευε περισσότερο η πρωτογενής ψευδαίσθηση ή μια δευτερογενής ψευδαίσθηση μέσα στην πρωτογενή...
Πλάκα κάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο, τον προσέχεις τον Κο Χρήστο, είσαι καλό και σεβάσμιο παιδί, με αρχές της γενιάς μας.Αυτήν ακριβώς την αίσθηση αποκτούμε οι περισσότεροι κατά την πορεία κάθε ημέρας...
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις...Όπως και στον φίλο μας με τα Guarneri, οποιαδήποτε ουσιαστική λύση θα καταλύει τη φιλοσοφία στη σύνθεση του τρέχοντος setup...
Έχεις κάτι Hi Fi αναζητήσεις και απορίες και εσύ βρε παιδί μου, δεν ξέρω πως κοιμάσαι το βράδυ.Παρατηρώ μια διαρκή επιφυλακτηκοτητα σχετικά με το πολυκαναλο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πιστεύεις ότι η ψευδαίσθηση ενός δικαναλου με την ψευδαίσθηση ενός επιπλέον κεντρικου και 2 ηχειων ύψους μπροστά (αφήνοντας στην άκρη τα σαραουντ και τα πίσω ύψους) μπορεί να χαρακτηριστεί έστω από κάποιον σε τυφλή δοκιμή ως προτιμητεα. Σε καμία περίπτωση κατ εμέ εκτός εάν είναι πραγματικά κουφός.
Μην το παλεύεις άλλο, φτιάξε ένα πολυκαναλο να βρεις την Ιθάκη σου
Η μοναδική επιφυλακτικότητα από μέρους μου θα ήταν όχι απέναντι σε format αλλά σε όσους θα θεωρούσαν συγκεκριμένα εξ αυτών ως ΄΄τέλος του δρόμου΄΄.Παρατηρώ μια διαρκή επιφυλακτηκοτητα σχετικά με το πολυκαναλο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πιστεύεις ότι η ψευδαίσθηση ενός δικαναλου με την ψευδαίσθηση ενός επιπλέον κεντρικου και 2 ηχειων ύψους μπροστά (αφήνοντας στην άκρη τα σαραουντ και τα πίσω ύψους) μπορεί να χαρακτηριστεί έστω από κάποιον σε τυφλή δοκιμή ως προτιμητεα. Σε καμία περίπτωση κατ εμέ εκτός εάν είναι πραγματικά κουφός.
Μην το παλεύεις άλλο, φτιάξε ένα πολυκαναλο να βρεις την Ιθάκη σου
Μην ανησυχείς, ούτε ο ίδιος ξέρει αφού ... δεν ΄΄κοιμάται΄΄.Πλάκα κάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο, τον προσέχεις τον Κο Χρήστο, είσαι καλό και σεβάσμιο παιδί, με αρχές της γενιάς μας.
Έχεις κάτι Hi Fi αναζητήσεις και απορίες και εσύ βρε παιδί μου, δεν ξέρω πως κοιμάσαι το βράδυ.
Για τέλος του δρόμου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε εάν η τεχνολογία είχε και αυτή ένα τέλος.Η μοναδική επιφυλακτικότητα από μέρους μου θα ήταν όχι απέναντι σε format αλλά σε όσους θα θεωρούσαν συγκεκριμένα εξ αυτών ως ΄΄τέλος του δρόμου΄΄.