Black Box Audio Video Show 2022

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.116
Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Προσεκτικά.
Καραμπόλες=ανακλάσεις.

Αυτά τα ξέρει ο Χατζηστάμου σίγουρα, δεν χρειάζεται να τα μάθει απο εμένα, προφανώς.
Όλοι όσοι έχουν διαβάσει λίγο, ξέρουν πως το envelopment του δικάναλου είναι τεχνητό και στηρίζεται στις ανακλάσεις του χώρου και στην αλληλεπίδραση του με την διασπορά του ηχείου. Φυσικά στα χέρια ενός έμπειρου και γνώστη σαν τον Χατζηστάμου το τεχνητό αυτό αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Αυτό που δεν ξέρουν όσοι δεν έχουν εμπλακεί σοβαρά με τον πολυκάναλο ήχο (όχι συστηματάκια home cinema για ταινίες) είναι πως το envelopment στην αναπαραγωγή πολυκάναλης και δη immersive ηχογράφησης είναι πραγματικό, όχι ψευδαίσθηση. Στηρίζεται πολύ στον άμεσο ήχο και ελάχιστα στον έμμεσο (έως καθόλου). Η χωρική πληροφορία που περιέχεται στην ηχογράφηση ειναι τρισδιάστατη και έτσι αναπαράγεται.
Μολονότι έχεις δίκιο ως προς τα δεδομένα, ακόμα και στο πολυκαναλικό format η χωρική πληροφορία πρέπει να λογαριάζεται ΄΄τεχνητή΄΄ στο βαθμό που εξαρτάται από τον καταστρωμένο εκ των αρμοδίων για την παραγωγή σχεδιασμό. Οι ακροαματικές εντυπώσεις ανάμεσα στα διαφορετικά format εξαρτώνται από το άμα θα βόλευε περισσότερο η πρωτογενής ψευδαίσθηση ή μια δευτερογενής ψευδαίσθηση μέσα στην πρωτογενή...

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.247
Μόνο τις πρώτες δυόμιση οκτάβες δεν έχεις φτιάξει όμως...Θα το έχεις βάρος στη συνείδησή σου...
Μεσιε Μπουτια τα σεβη μου. Εχω κανει καποιες αλλαγες θα αναρτησω σπινοραμα να με πειτε αν στωμεν καλως.
Αυτο το διαβολομηχανημα που πηρα (bhringer-curve pro 24/96) τι τοθελα:( αυξανω- χαμηλωνω της συχνοτητες δεν με αρεσει το αποτελεσμα μετα ξανα ολα φλατ:(
Ειχα μια ευκαιρια που ηρθε στα Ιωαννινα ο Χερ Ντοκτορ που το ξερει με κλειστα ματια το διαβολομηχανημα;) να με κανει φροντιστηριο ως επαιων του διαβολομηχανηματος
Αλλα ημουν στο χωριο και εβγαζα πατατες;)
Τουτων δοθεντων δεν εκανα φροντιστηριο με τον Χερ Ντοκτορ:( καi δεν ακουσε την:(musikverain:drinks:

Reaction score
18.613
Δεν ξέρω αν γίνεται, ούτε θα προχωρούσα σε αγορά αν δεν έπαιρνα το ΟΚ από την KEF. Είναι δική μου υπόθεση η παραπάνω συνδεσμολογία.

Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα συστήματα σε 500 ράφια. Το ίδιο μου κάνει αν είναι σε 1 ή σε 10 ράφια. Από αδιάφορο μέχρι και αντιαισθητικό.

Για μένα το "κανένα ράφι" είναι το καλύτερο.
Εννοώ ότι είναι πολύ κοντά, σε ύψος :D , η φωτό τα "δείχνει" μεγάλα.

Reaction score
18.613
@blue767

Εσύ κανά σχόλιο επί των γραφομένων, για να γράφει στα πρακτικά ; :D
Αλλα ημουν στο χωριο και εβγαζα πατατες
Καλή δικαιολογία. Ο πυρομανής εαν δεν στα έκαιγε, θα έβαζε κανά Μόμπι εκεί και θα τα έκαιγε και θα έλεγε, εγω δεν ξέρω τίποτε, αυτα δεν άντεξαν. :D

K

kimon

Guest
Wheel of what ? :D Πάλι φαντασίες απο πόπ επιστήμη βλέπετε ;
Εγώ κάτι κολλτουριάρικα κοινωνικά Γαλλικά βλέπω μόνο που δεν έχουν κάν διαλόγους, τι να τον κάνω τον ήχο ; :D Δεν μιλάνε κάν λέμε χα χα.

Διβάζω στο wiki : The Wheel of Time is a novel from the modern fantasy genre, specifically high fantasy. The book is set in a world that is simultaneously the distant past and distant future of the real world, as a result of time being cyclical rather than linear. The opening of the first book establishes the concept.

Κοίτα υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον χρόνο.
Στην ουσία σε κβαντικό επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος, ούτε το φωτόνιο καταλαβαίνει απο χρόνο. Στο κλασικό μοντέλο και στον Αινστάιν υπάρχει καθώς υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συστημάτων ύλης αλλά και σχέση αυτών μεταξύ τους στο χώροχρόνο. Είναι πάντα σε συνεχή σχέση relative παντα το ένα με το άλλο. Επίσης λόγω της εντροπίας απο χαμηλή σε υψηλή και μέχρι να επιτευχθεί το equilibrium. Ενα αυτό επιτευχθεί χρόνος δεν υπάρχει. Η άποψη της διανυσματος που φαίνεται πάντα να έχει την ίδια διεύθυνση (από παρελθόν σε παρόν σε μέλλον) οφείλεται στο ότι το σύμπαν αλλάζει φάσεις και έχει σημεία που πιθανόν να αντιστρέφεται η εντροπία απο υψηλή σε χαμηλή και απο χαμηλή σε υψηλή. Το διάνυσμα πάντως μένει (φαίνεται να μένει) το ίδιο καθώς η αρχή του σύμπαντος πάντα είναι στο κατώτερο μέρος της καμπύλης και είναι συνθήκες χαμηλής εντροπίας. Πρέπει να σου κάνω σχεδιάγραμμα.

Όχι, με σκιάζει και το σχέδιο τους. :D Σα να με κοιτάνε είναι συνέχεια χα χα
Δεν υπάρχει χρόνος. Μόνο κίνηση (και χώρος).

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.247
Καλή δικαιολογία. Ο πυρομανής εαν δεν στα έκαιγε, θα έβαζε κανά Μόμπι εκεί και θα τα έκαιγε και θα έλεγε, εγω δεν ξέρω τίποτε, αυτα δεν άντεξαν. :D
Κανενα προβλημα μρε thva μεχρι 125 ντιμπια;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.116
Μεσιε Μπουτια τα σεβη μου. Εχω κανει καποιες αλλαγες θα αναρτησω σπινοραμα να με πειτε αν στωμεν καλως.
Αυτο το διαβολομηχανημα που πηρα (bhringer-curve pro 24/96) τι τοθελα:( αυξανω- χαμηλωνω της συχνοτητες δεν με αρεσει το αποτελεσμα μετα ξανα ολα φλατ:(
Ειχα μια ευκαιρια που ηρθε στα Ιωαννινα ο Χερ Ντοκτορ που το ξερει με κλειστα ματια το διαβολομηχανημα;) να με κανει φροντιστηριο ως επαιων του διαβολομηχανηματος
Αλλα ημουν στο χωριο και εβγαζα πατατες;)
Τουτων δοθεντων δεν εκανα φροντιστηριο με τον Χερ Ντοκτορ:( καi δεν ακουσε την:(musikverain:drinks:
Chris, ο σεβασμός μου είναι δεδομένος για τη δουλειά που έχεις κάνει από μόνος στο δικό σου χώρο ακρόασης.Γι αυτό όμως κι επιμένω πως δεν θα έπρεπε να περιμένεις σωτηρία από το ultracurve με ιδιότητες όπως... feedback destroyer. :roflmao:

Χρειάζεσαι πρόσθετες πηγές ωφέλιμης ενέργειας στις πρώτες δύο οκτάβες , κατάλληλη τοποθέτηση , συγχρονισμό αυτών - γύρω από τη ζώνη κρος εννοείται - προς τους κλάδους για τις ανώτερες οκτάβες και στο τελικό στάδιο την ισοστάθμιση απόκρισης πάνω σε ενέργεια που πρέπει να είναι εκ προοιμίου αρκετή και σχετικά ισορροπημένη , δηλαδή όχι τονώσεις σε τυχόν προκύπτοντα ζιγκ-ζαγκ στην καμπύλη απόκρισης. Όλα αυτά δε κατά προτίμηση χωρίς περιττές μεταβάσεις του σήματος από ψηφιακό σε αναλογικό και ξανά σε ψηφιακό πεδίο ή αντίστροφα αναλογικό - ψηφιακό - αναλογικό. Δηλαδή να επιτελείται η απαραίτητη επεξεργασία στον αρχικό κρίκο της αλυσίδας αντί για ενδιάμεσους.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.247
Τωρα μου εβαλες πολυ δυσκολα θεματα;) θα κανω μια προσπαθεια σε ευχαριστω τα μαλλα:hi:
Εχουμε ωραια πολη Μεσιε;) αν ροβολισετε καμια φορα προς τα βαρειοδυτικα θα χαρω πολυ να σας γνωρισω;)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.116
Τωρα μου εβαλες πολυ δυσκολα θεματα;) θα κανω μια προσπαθεια σε ευχαριστω τα μαλλα:hi:
Μην πτοείσαι από (δικά μου) σχόλια,κάνε οπωσδήποτε αυτό που σκόπευες με το ultracurve και να δημοσιεύσεις κατόπιν αποκρίσεις και spectrogram αλλά με χρηστικές κλίμακες στον εκάστοτε πίνακα από το REW.Είναι πολύ σημαντική απαίτηση η τελευταία.

Reaction score
18.613
Δεν υπάρχει χρόνος.
Δεν είναι έτσι ακριβώς και δεν είναι αυτό το ισχυριζόμενο απο το loop quantum gravity. Αυτό έχει περάσει στον κόσμο απο τους δημοσιογράφους κλπ. σαν σλόγκαν. Απλώς εξετάζεται η φύση και ιδιότητες απο τις οποίες προκύπτει, η σχέση του ή μή με την βαρύτητα και πως συμβάλλει στον μακρόκοσμο στην αντίληψή μας του όρου "πραγματικότητα", ενώ άλλες θεωρίες ψάχνουν το "ultimate reality" που έχουν κολλήσει σε αυτήν καθαρά για φιλοσοφικούς λόγους και θέμα "ομορφιάς" της λογικής σκέψης. Π.χ. τα πολυσύμπαντα.
Μην πτοείσαι από (δικά μου) σχόλια,κάνε οπωσδήποτε αυτό που σκόπευες με το ultracurve και να δημοσιεύσεις κατόπιν αποκρίσεις και spectrogram αλλά με χρηστικές κλίμακες στον εκάστοτε πίνακα από το REW.Είναι πολύ σημαντική απαίτηση η τελευταία.
Αγαπητέ Bhutia, αυτά τα έχουμε ξαναπεί, δεν ξέρω τι θα κάνεις, θα παραβιάσεις τους νόμους της φυσικής, τα παράλληλα κβααντικά, ξεκβαντικά σύμπαντα, θα κόψεις το λαιμό σου αλλά ειδικά για τον Κο Χρήστο θα βρείς ειδικές proprietary λύσεις σινγκιολάριτι φύσεως. Δεν έιναι ο καθείς ο Κος Χρήστος. 😍

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.038
Το θέμα είναι μεγάλο και δεν αναλύεται σε μια απάντηση.
Πολυεθνικες κατεβάζουν βρακια στο Amazon και πουλάνε πολύ πιο φθηνά και στις χονδρικες δίνουν διπλάσιες τιμές. Μετά πάει το μαγαζί, αγοράζει σε τιμές που πουλάει το Amazon και βγαίνει το Amazon φθηνό και οι υπολοιποι ακριβοί.
Μόνο σε σοβαρά independent labels που δεν σπάνε τιμές υπάρχει ισορροπία.
Το δε discogs, οι περισσότεροι είναι χωρίς απόδειξη.
Επίσης, στο discogs οποιοδήποτε μπορεί να πουλήσει όσο θέλει, και κάτω από το κόστος. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης το discogs. Η πρακτική δε του πουλάω φθηνά το δίσκο και βάζω μεταφορικά στο Θεό ειναι αρκετά συνηθισμένη (γενικά μιλάω). Βλέπετε, το commission πάει μόνο στον δίσκο και όχι στα μεταφορικά..
Αυτα τα ολίγα..
Στο discogs πουλάνε δίσκους και cd πολλοί επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.Το μέλος που επικαλείται αυτες τις διαφορές στις τιμές αναφέρεται σε mint δίσκους άρα η σύγκριση γίνεται με επαγγελματία που δύσκολα θα πουλησει σε τιμή κάτω του κόστους και βέβαια θα κόψει απόδειξη και στην τιμή έχει συμπεριλαβει τα fees της πλατφόρμας + PayPal.
Παρολα αυτά συμφωνώ όμως ότι η κουβέντα γύρω από το discogs είναι μεγαλη αλλά ενδιαφέρουσα;)

K

kimon

Guest
Δεν είναι έτσι ακριβώς και δεν είναι αυτό το ισχυριζόμενο απο το loop quantum gravity. Αυτό έχει περάσει στον κόσμο απο τους δημοσιογράφους κλπ. σαν σλόγκαν. Απλώς εξετάζεται η φύση και ιδιότητες απο τις οποίες προκύπτει, η σχέση του ή μή με την βαρύτητα και πως συμβάλλει στον μακρόκοσμο στην αντίληψή μας του όρου "πραγματικότητα", ενώ άλλες θεωρίες ψάχνουν το "ultimate reality" που έχουν κολλήσει σε αυτήν καθαρά για φιλοσοφικούς λόγους και θέμα "ομορφιάς" της λογικής σκέψης. Π.χ. τα πολυσύμπαντα.
Δεν έχω διαβάσει κάτι για το θέμα, είναι απλώς το συμπέρασμα δικών μου επαγωγικών συλλογισμών.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.976
... το discogs εχει καταληξει να καθοριζει τις τιμες, εντουτης δεν παυει να καθοριζεται η τιμη και απο το λογο προσφορας - ζητηση.
Αλλα εμπλεκεται και συλλεκτικοτητα στη μεση, που ειναι ενας ακαθοριστος παραγωντας σε αυτο.
απο την αλλη η προσβαση σε (σχεδων) οποιοδηποτε εργο ειναι σε πολυ χαμηλη τιμη (αν οχι τσαμπα).
αν και δεν εχω δει να εχει απαντηθει το κουτσομπολιστικο ερωτημα μου , για ποιο αλμπουμ της Mofi (μη χε*) γινεται η αναφορα, ετσι για το κουτσομπολιο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.116
Δεν υπάρχει χρόνος...
Αυτήν ακριβώς την αίσθηση αποκτούμε οι περισσότεροι κατά την πορεία κάθε ημέρας... :roflmao:
...
Αγαπητέ Bhutia, αυτά τα έχουμε ξαναπεί, δεν ξέρω τι θα κάνεις, θα παραβιάσεις τους νόμους της φυσικής, τα παράλληλα κβααντικά, ξεκβαντικά σύμπαντα, θα κόψεις το λαιμό σου αλλά ειδικά για τον Κο Χρήστο θα βρείς ειδικές proprietary λύσεις σινγκιολάριτι φύσεως. Δεν έιναι ο καθείς ο Κος Χρήστος. 😍
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις...Όπως και στον φίλο μας με τα Guarneri, οποιαδήποτε ουσιαστική λύση θα καταλύει τη φιλοσοφία στη σύνθεση του τρέχοντος setup...

Reaction score
8.754
Οι ακροαματικές εντυπώσεις ανάμεσα στα διαφορετικά format εξαρτώνται από το άμα θα βόλευε περισσότερο η πρωτογενής ψευδαίσθηση ή μια δευτερογενής ψευδαίσθηση μέσα στην πρωτογενή...
Παρατηρώ μια διαρκή επιφυλακτηκοτητα σχετικά με το πολυκαναλο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πιστεύεις ότι η ψευδαίσθηση ενός δικαναλου με την ψευδαίσθηση ενός επιπλέον κεντρικου και 2 ηχειων ύψους μπροστά (αφήνοντας στην άκρη τα σαραουντ και τα πίσω ύψους) μπορεί να χαρακτηριστεί έστω από κάποιον σε τυφλή δοκιμή ως προτιμητεα. Σε καμία περίπτωση κατ εμέ εκτός εάν είναι πραγματικά κουφός.
Μην το παλεύεις άλλο, φτιάξε ένα πολυκαναλο να βρεις την Ιθάκη σου

Reaction score
18.613
Αυτήν ακριβώς την αίσθηση αποκτούμε οι περισσότεροι κατά την πορεία κάθε ημέρας... :roflmao:

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις...Όπως και στον φίλο μας με τα Guarneri, οποιαδήποτε ουσιαστική λύση θα καταλύει τη φιλοσοφία στη σύνθεση του τρέχοντος setup...
Πλάκα κάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο, τον προσέχεις τον Κο Χρήστο, είσαι καλό και σεβάσμιο παιδί, με αρχές της γενιάς μας.
Παρατηρώ μια διαρκή επιφυλακτηκοτητα σχετικά με το πολυκαναλο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πιστεύεις ότι η ψευδαίσθηση ενός δικαναλου με την ψευδαίσθηση ενός επιπλέον κεντρικου και 2 ηχειων ύψους μπροστά (αφήνοντας στην άκρη τα σαραουντ και τα πίσω ύψους) μπορεί να χαρακτηριστεί έστω από κάποιον σε τυφλή δοκιμή ως προτιμητεα. Σε καμία περίπτωση κατ εμέ εκτός εάν είναι πραγματικά κουφός.
Έχεις κάτι Hi Fi αναζητήσεις και απορίες και εσύ βρε παιδί μου, δεν ξέρω πως κοιμάσαι το βράδυ. :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.116
Η μοναδική επιφυλακτικότητα από μέρους μου θα ήταν όχι απέναντι σε format αλλά σε όσους θα θεωρούσαν συγκεκριμένα εξ αυτών ως ΄΄τέλος του δρόμου΄΄. :sneaky:
Πλάκα κάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο, τον προσέχεις τον Κο Χρήστο, είσαι καλό και σεβάσμιο παιδί, με αρχές της γενιάς μας.

Έχεις κάτι Hi Fi αναζητήσεις και απορίες και εσύ βρε παιδί μου, δεν ξέρω πως κοιμάσαι το βράδυ. :D
Μην ανησυχείς, ούτε ο ίδιος ξέρει αφού ... δεν ΄΄κοιμάται΄΄. :sneaky:

Oι αρχές προέρχονται οπωσδήποτε από προηγούμενη γενεά,αφού μου τις εμφύσησαν όσοι με ανέθρεψαν.:wink:

Last edited:

Reaction score
8.754
Η μοναδική επιφυλακτικότητα από μέρους μου θα ήταν όχι απέναντι σε format αλλά σε όσους θα θεωρούσαν συγκεκριμένα εξ αυτών ως ΄΄τέλος του δρόμου΄΄. :sneaky:
Για τέλος του δρόμου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε εάν η τεχνολογία είχε και αυτή ένα τέλος. :sneaky:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.483
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134