Τα παρεπόμενα της Black Box Audio Video Show 2022

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
πές το μου ελληνικά ρε.. πώς σε λένε?

edit: και βάλε και το ονοματάκι σου
αυτό τώρα τι είναι? γκανγκστεριλίκι ?
για χαλάρωσε λίγο

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
επειδή, μάλλον, απευθύνεσαι σε εμένα,

σού λέω πώς δεν το έκανα σάν υπόδειξη αλλά σάν διαπίστωση
αν φάνηκε έτσι (υπόδειξη /και μάλλον έχεις δίκιο -τώρα πού το προσέχω) συγνώμη / και ξέρεις, φαντάζομαι, το συγνώμη, το έκανα λάθος, θέλει Θάρρος!

γραμματειακή υποστήριξη, δεν έχει (το avsite) και ούτε πληρώνεται κάποιος για να ασχολείται…
αλλά βρέθηκε ο χρόνος, η "γραμματειακή υποστήριξη", το κόστος πιθανόν (δεν το ξέρω αυτό το τελευταίο άλλα κάτι διάβασα) για να χωρισθούν τα ποστ

3. ("Έχουν δημιουργηθεί 2 θέματα…")
αυτό ακριβώς ρώτησα. πού ανήκει, σε πιό θέμα, το πόστ 83
εσύ κρίνεις πώς ανήκει εδώ?

rose-athens, να προσθέσω και το ποστ 27 του marlboro πού βλέπω τώρα.
σε ποιό θέμα, λές, από τα δύο ανήκει?
για χαλάρωσε λίγο
για χαλάρωσε λίγο
εσύ τί είσαι? συνήγορος?

(τον ρώτησα να μού πεί τί εννοεί, γιατί -πραγματικά- δέν κατάλαβα)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
rose-athens, να προσθέσω και το ποστ 27 του marlboro πού βλέπω τώρα.
σε ποιό θέμα, λές, από τα δύο ανήκει?
οι μεταφορές δεν ολοκληρώθηκαν....

οπότε μην σχολιάζετε άσκοπα

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
εσύ τί είσαι? συνήγορος?

εγώ είμαι αυτό που είμαι...

δώσε μου ονοματάκια και λοιπές μαγκιές καφενείου κόψτες τώρα....

τελευταία προειδοποίηση

αρκετά

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
κάνε μας τή χάρη ρε.. (πού θέλεις και ενικό)

πού νομίζετε ότι είστε κάτι..
κρυμμένοι στην ανωνυμία..
και στηρίζεστε στην "εξάρτηση" των μελών !

-
και όποιος έχει κάτι να πεί, να έρθει καταπρόσωπο

---
κάντε μιά σύσκεψη τώρα..

---
το καφενείο το δικό σου τύπου: "πιπίλες" κλπ (όταν μετέφερες το θέμα) ποιός το έλεγξε?

καλά καί δέν απευθύνθηκες σε εμένα

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
κάνε μας τή χάρη ρε.. (πού θέλεις και ενικό)

πού νομίζετε ότι είστε κάτι..
κρυμμένοι στην ανωνυμία..
και στηρίζεστε στην "εξάρτηση" των μελών !

-
και όποιος έχει κάτι να πεί, να έρθει καταπρόσωπο

---
κάντε μιά σύσκεψη τώρα..
σιγά μην συγκαλέσουμε και νατοικό συμβούλιο για πάρτη σου

τελευταία της προηγούμενης τελευταίας προειδοποίησης
ασφαλίτικες μαγκιές αλλού

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.848
Εφόσον πραγματικά δεν κατάλαβες, εννοούσα ότι είσαι μεν του χώρου (δηλαδή είσαι επαγγελματίας που ανήκει στον χώρο του ήχου), αλλά δεν είσαι "του χώρου", με την έννοια ότι δεν πιστεύεις τόσο πολύ στην επίδραση που έχει ο χώρος (δωμάτιο) στο άκουσμα, όπως είχες πει στα προηγούμενα μηνύματα.

Λογοπαίγνιο ήταν με βάση αυτά που είπες. Για πλάκα, όχι ως προσβολή ή υποννοούμενο.

Και δεν το λέω για να απολογηθώ σε σένα, δεν βλέπω να έχει νόημα, απλά το ξεκαθαρίζω γιατί όντως δεν είχα σκοπό να πω κάτι προσβλητικό ή να υπονοήσω κάτι.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Εφόσον πραγματικά δεν κατάλαβες, εννοούσα ότι είσαι μεν του χώρου (δηλαδή είσαι επαγγελματίας που ανήκει στον χώρο του ήχου), αλλά δεν είσαι "του χώρου", με την έννοια ότι δεν πιστεύεις τόσο πολύ στην επίδραση που έχει ο χώρος (δωμάτιο) στο άκουσμα, όπως είχες πει στα προηγούμενα μηνύματα.

Λογοπαίγνιο ήταν με βάση αυτά που είπες. Για πλάκα, όχι ως προσβολή ή υποννοούμενο.

Και δεν το λέω για να απολογηθώ σε σένα, δεν βλέπω να έχει νόημα, απλά το ξεκαθαρίζω γιατί όντως δεν είχα σκοπό να πω κάτι προσβλητικό ή να υπονοήσω κάτι.
οκ

πιστεύω -καί- στόν χώρο
αλλά πιστεύω περισσότερο να είναι καλό το μηχ/μα γοατί μόνο ο χώρος δέν φθάνει...

είναι μεγάλη κουβέντα για να γίνει μέσω πληκτρολογίου

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
οκ

πιστεύω -καί- στόν χώρο
αλλά πιστεύω περισσότερο να είναι καλό το μηχ/μα γοατί μόνο ο χώρος δέν φθάνει...

είναι μεγάλη κουβέντα για να γίνει μέσω πληκτρολογίου
Ένα παρεπόμενο από...τη ζώνη Schroeder είναι η σημασία που έχει η αναπόφευκτα υβριδική συμπεριφορά οποιουδήποτε χώρου σε σχέση προς τα εγκατεστημένα εντός του μηχανήματα.

Έστω κι αν διαθέταμε συσκευές υποσχόμενες εξαιρετική τονική ισορροπία και στερεοφωνική απεικόνιση, οι βέλτιστες τοποθετήσεις για τα ηχεία και τη θέση ακροατή ώστε να εκπληρωνόταν η υποσχόμενη ηχητική σκηνή θα συνεπάγονταν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων σημαντικές διακυμάνσεις ως προς την ανταπόκριση του χώρου στις πρώτες οκτάβες μέσα από ρυθμούς ιδιοσυντονισμού και ακυρώσεις από boundaries.

Από την άλλη πλευρά μια βέλτιστη τοποθέτηση για τα ηχεία και την κεφαλή ακροατή ως προς την εκπλήρωση τονικής ισορροπίας στις πρώτες οκτάβες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα ήταν ακατάλληλη για βέλτιστη στερεοφωνική απεικόνιση.

Δόκιμη επίλυση στο προκύπτον ζήτημα θα ήταν η ανάθεση των δύο πρώτων οκτάβων σε αυτόνομες μονάδες sub με κατάλληλη εννοείται τοποθέτηση των επιμέρους ηχειακών πηγών και διαχείριση σήματος.Αρκετές φορές όμως οι παραδοσιακοί χομπίστες απεχθανόμενοι τα sub κι επεξεργασία σήματος θα δοκίμαζαν να πετύχαιναν μια τοποθέτηση με γνώμονα την ηχητική σκηνή και παράλληλα τους λιγότερο ενοχλητικούς συμβιβασμούς ως προς την απόκριση στις πρώτες οκτάβες.

Σε αμφότερες τις εναλλακτικές όμως η απαραίτητη ακρίβεια στην εφαρμογή καθενός τρόπου δράσης θ'απαιτούσε λήψη μετρητικών δεδομένων με τη βοήθεια μικροφώνου.

Reaction score
18.628
…εμένα δε μ´αρεσουν τα μικρόφωνα..🙃
Με φαντάζεσαι στην ηλικία μου να παίρνω εκατοντάδες μετρήσεις, πάνω, κάτω, κοντά σε τοίχους, σε καμιά σκάλα να πέσω και να σπάσω και τα 206 κοκαλάκια μου. Και μετά ... εδω ; :D Αυτά τα κάνουν ήρωες.

Reaction score
18.628
…η σκηνή με το ντόπερμαν ….:roflmao::dance2:
Ο μαυρούλης ο ειδικευόμενος γιατρός άνοιγε τρύπες χωρίς πλήρεις οδηγίες απο τον διευθυντή του τμήματος στο κεφάλι του ασθενούς, αυτή που λιποθύμισε ήταν συγγενής του που μπήκε την ώρα που τις έκανε, γιατί αφήνουν όποιον νάναι να τριγυρνάει μέσα όπου νάναι. :D :D

D

Deleted member 50795

Guest
για να το σοβαρέψουμε και λίγο.. 🙃 τα μικρόφωνα σίγουρα κάνουν δουλειά και είναι τα «αυτιά» του pdf-ά , που χωρίς αυτα δεν μπορεί να ακούσει «σωστά» και τρώγεται συνεχώς για το καλύτερο και βέλτιστο (αυτό που του λείπει, όπως λέει)…που ανάθεμα και αν το ακούει ή παρα μόνο βρίσκεται στη σφαίρα της αυθυποβολής και ψυχικού εξαναγκασμού , φθάνοντας στα όρια της ψύχωσης μέσω «δικαιολογημενης» , εν τοις πράγμασι, εμμονής. :geek:

Last edited by a moderator:

Reaction score
18.628
για να το σοβαρέψουμε και λίγο.. 🙃 τα μικρόφωνα σίγουρα κάνουν δουλειά και είναι τα «αυτιά» του pdf-ά , που χωρίς αυτα δεν μπορεί να ακούσει «σωστά» και τρώγεται συνεχώς για το καλύτερο και βέλτιστο (αυτό που του λείπει, όπως λέει)…που ανάθεμα και αν το ακούει ή παρα μόνο βρίσκεται στη σφαίρα της αυθυποβολής και ψυχικού εξαναγκασμού , φθάνοντας στα όρια της ψύχωσης μέσω «δικαιολογημενης» , εν τοις πράγμασι, εμμονής. :geek:
Το ψυχολογό -νευρολoγικό προφίλ των απανταχού ασχολουμένων με το audio. :D
Και εάν δεν τα ακούσουμε όλα δηλαδή, τι θα πάθουμε, θα αρρωστήσουμε ; :D

Reaction score
11.109
Αυτά που λες είναι ανυπόστατα, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δείχνουν την ελλειπή σου κατανόηση σε τεχνικά θέματα. Ερμηνεύεις την πραγματικότητα όπως θέλεις, για να ταιριάζει με το "εγώ" σου. Δεν μπορείς όμως να γράφεις τέτοια συμπεράσματα για άλλους.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
…εμένα δε μ´αρεσουν τα μικρόφωνα..🙃
Έλεγα να μην αποκριθώ, αλλά αφού θες να σοβαρέψει...
Μέσα από το μικρόφωνο μπορεί να επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο να μην είναι τα πράγματα τόσο ρόδινα όσο θα οραματιζόταν καθένας μας με το δικό του setup .Το μικρόφωνο έτσι γίνεται σύμβολο μιας ανεπάρκειας που θ'απεχθανόταν καθένας για τη δική του κατάσταση , με την αποστροφή να εκφράζει ανασφάλεια..
Ανάλογη απέχθεια έχει πολύς κόσμος και με τις...ζυγαριές ή τα υγειονομικά check-up . :sneaky:
Με φαντάζεσαι στην ηλικία μου να παίρνω εκατοντάδες μετρήσεις, πάνω, κάτω, κοντά σε τοίχους, σε καμιά σκάλα να πέσω και να σπάσω και τα 206 κοκαλάκια μου. Και μετά ... εδω ; :D Αυτά τα κάνουν ήρωες.
Να μηνύσεις τότε σε επαγγελματίες ηχολήπτες να ψάχνουν γι άλλη δουλειά άμα γίνονται μεσήλικες...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134