Πρόβλημα με τις "ψηλές"

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
.....εγώ πάλι ....γιατί πιστεύω πως ο φίλος μας δεν έχει ακούσει Πραγματικά , ποτέ τα ηχεία που έχει !
-
Δανείσου , βρές , στον χώρο σου , ένα ολοκληρωμένο καλό ενισχυτή 2 χ 100 , κόλα και ένα cd πάνω ( τίποτε άλλο ) και άκου πραγματικά τον ήχο των ηχείων σου !
Άκου .....και μετά πάρε τις αποφάσεις σου .
-
* Αν μου επιτρέπεις , σε ποιά περιοχή της Αθήνας μένεις ;
-

Reaction score
1.982
.....εγώ πάλι ....γιατί πιστεύω πως ο φίλος μας δεν έχει ακούσει Πραγματικά , ποτέ τα ηχεία που έχει !
-
Δανείσου , βρές , στον χώρο σου , ένα ολοκληρωμένο καλό ενισχυτή 2 χ 100 , κόλα και ένα cd πάνω ( τίποτε άλλο ) και άκου πραγματικά τον ήχο των ηχείων σου !
-
-
Εδώ σου λέει ότι παίζει με το ρυθμιστικό treble τέρμα δεξιά και +12db από το μικτη για να του αρεσει και εσύ μιλάς για καλό ενισχυτή και σκέτο CD? Πες του κι εσύ να αλλάξει καλώδιο ρεύματος η ηχείων να βρει την υγεία του να γελάω μια βδομάδα ακόμα. Ναι ξέρω το έχει πει κι άλλος το ίδιο ανέκδοτο λίγο πιο πίσω αλλά με τα καλά ανέκδοτα πάντα γελάς.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
.....ε δεν κάνουμε σωστή δουλειά έτσι !
και βλέπω πως το παλεύει ο φίλος μας . και μπράβο του .

Reaction score
1.982
.....ε δεν κάνουμε σωστή δουλειά έτσι !
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι μας πέφτει λόγος το πώς γουστάρει να ακούει κανείς τη μουσική του. Όπως δεν μας πέφτει λόγος για το πώς τρώει την μπριζόλα του η πως πίνει τον καφέ του. Μια χαρά δουλειά κάνουμε και έτσι. Το θέμα δεν είναι να τον πείσουμε ντε και καλά ότι ακούει λάθος. Το θέμα είναι να του προτείνουμε τις σωστές λύσεις για το δικό του πρόβλημα. Που σε εμάς ίσως δεν θα ήταν ποτέ πρόβλημα.

Reaction score
18
-
-
-
Ήμουν Αθήνα μέχρι πριν τρεις μήνες..τώρα βρίσκομαι Χανιά...πάντως αυτό που είπες ήταν από τις πρώτες πρώτες απορίες μου...ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής εκεί 100 + watt...τα ηχεία βγάζουν 180 watt στα 6 ohm...και τα οδηγεί ενισχυτής 2x75 watt στα 8 ohm...εκτός του sub που είναι απαραίτητο...από ότι ξέρω ένας ολοκληρομένος 100 120 watt δίνει περισσότερο όγκο στα ηχεία....

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
Ακου ότι σου λέει ο
SpZach.
ξέρει τι σου λέει και πολύ καλά μάλιστα.
Και μία διόρθωση . Τα ηχεία δέχονται watts και βγάζουν db .
Ως εκ τούτου , το ηχείο σου έχει 6 ohms σύνθετη αντίσταση , και μπορεί να δεχτεί μέχρι 180watts . Βγάζει νομίζω 92db στο 1μ με θεωρητικά 2,83 v.
Ενας ισχυρότερος ενισχυτής δεν θα σου λύσει το πρόβλημα των υψηλών συχνοτήτων , ίσως και των μεσουψηλών .
Οτι ακριβώς σου είπε και ο
SpZach.
Θέλεις ηχεία με άλλου είδους ισοστάθμιση , που δεν ξέρω αν θα βρείς , με +18db στα πρίμα , υποθέτοντας ότι ο ενισχυτής σου δίνει 6db στα πρίμα που είναι συνήθης πρακτική . Τα άλλα 12db τα δίνεις εσύ από τον μείκτη .

Reaction score
18
Ακου ότι σου λέει ο
SpZach.
ξέρει τι σου λέει και πολύ καλά μάλιστα.
Και μία διόρθωση . Τα ηχεία δέχονται watts και βγάζουν db .
Ως εκ τούτου , το ηχείο σου έχει 6 ohms σύνθετη αντίσταση , και μπορεί να δεχτεί μέχρι 180watts . Βγάζει νομίζω 92db στο 1μ με θεωρητικά 2,83 v.
Ενας ισχυρότερος ενισχυτής δεν θα σου λύσει το πρόβλημα των υψηλών συχνοτήτων , ίσως και των μεσουψηλών .
Οτι ακριβώς σου είπε και ο
SpZach.
Θέλεις ηχεία με άλλου είδους ισοστάθμιση , που δεν ξέρω αν θα βρείς , με +18db στα πρίμα , υποθέτοντας ότι ο ενισχυτής σου δίνει 6db στα πρίμα που είναι συνήθης πρακτική . Τα άλλα 12db τα δίνεις εσύ από τον μείκτη .
Αυτό που λες τα +12..που δίνει ο μίκτης...καλώς τα δίνει αλλά θέλω να τον καταργήσω... όποτε αν δε λυθεί θα πρέπει να ψάξω για ηχείο όπως λες στα +18 στα πρίμα.

Reaction score
1.296
Γεια σου φίλε , υπάρχει το υποκειμενικό , υπάρχει και η τρέλα .
Δε μπορώ να πιστέψω ότι όλα δουλεύουν κανονικά και σου αρέσει να μπουστάρεις τα 12Κ +12db , έχοντας ήδη τον yamaha που είναι λαμπρός από μόνος του .
Επειδή όπως κατάλαβα δεν υπάρχει η δυνατότητα σωστής μέτρησης. Ίσως μπορούμε να βγάλουμε μια άκρη κάνοντας το εξής .
Κατέβασε στο κινητό σου μια free εφαρμογή db meter πχ εάν έχεις iphone το Decibel X , το android έχει ένα σωρό τέτοιες .
Άνοιξε το tone generator και κάνε τέσσερις μετρήσεις μία στα 400hz , μια στα 2khz , μια στα 6khz και μία στα 12khz . Εάν όντως τα 12khz παίζουν 12 db πάνω από τις υπόλοιπες τρεις μετρήσεις και αυτό σου αρέσει τότε πάω πάω πάσο .

Reaction score
18
Γεια σου φίλε , υπάρχει το υποκειμενικό , υπάρχει και η τρέλα .
Δε μπορώ να πιστέψω ότι όλα δουλεύουν κανονικά και σου αρέσει να μπουστάρεις τα 12Κ +12db , έχοντας ήδη τον yamaha που είναι λαμπρός από μόνος του .
Επειδή όπως κατάλαβα δεν υπάρχει η δυνατότητα σωστής μέτρησης. Ίσως μπορούμε να βγάλουμε μια άκρη κάνοντας το εξής .
Κατέβασε στο κινητό σου μια free εφαρμογή db meter πχ εάν έχεις iphone το Decibel X , το android έχει ένα σωρό τέτοιες .
Άνοιξε το tone generator και κάνε τέσσερις μετρήσεις μία στα 400hz , μια στα 2khz , μια στα 6khz και μία στα 12khz . Εάν όντως τα 12khz παίζουν 12 db πάνω από τις υπόλοιπες τρεις μετρήσεις και αυτό σου αρέσει τότε πάω πάω πάσο .
Οκ πως το χρησιμοποιώ αυτό...το tone generator?...βάζοντας πχ ένα CD?...και βάζοντας το κινητό κοντά στο ηχείο πατώντας το play του generaror?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Μπορείς επίσης να πεις από τι απόσταση ακούς και αν τα ηχεία κοιτάζουν προς εσένα?
Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις θέσεις και το αποτέλεσμα (η έλλειψη ζωηράδας στα πρίμα) είναι πάντα το ίδιο?
Τα έχεις στήσει ας πούμε ποτέ στο 1,70-1,90 μ. απόσταση και να σε κοιτάζουν ?
Έχεις αλλάξει χώρους οπότε έχεις αλλάξει και περιβάλλον - θέσεις, αλλά αν είσαι πάντα μακριά (π.χ. πάνω από 2,5 μέτρα) και σε κακή κλίση-θέση μπορεί τα πρίμα να ''χάνονται'' (κάπως :rolleyes:).
Μανούρα είναι αυτή τώρα με ερωτήσεις επί ερωτήσεων και πειράματα αλλά αξίζει να δοκιμάσεις πριν ξεκινήσεις για άλλες πολιτείες. 8-)

Υ.Γ. Μπράβο στον SpZach για την προθυμία να βοηθήσει.. :thumbsup:

Reaction score
18
Μήπως έχεις και laptop και μικρόφωνο να του κάνεις μια μέτρηση, γιατί έχω περιέργεια;
Λάπτοπ έχω..ξεχωριστό μικρόφωνο δεν εχω
Μπορείς επίσης να πεις από τι απόσταση ακούς και αν τα ηχεία κοιτάζουν προς εσένα?
Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις θέσεις και το αποτέλεσμα (η έλλειψη ζωηράδας στα πρίμα) είναι πάντα το ίδιο?
Τα έχεις στήσει ας πούμε ποτέ στο 1,70-1,90 μ. απόσταση και να σε κοιτάζουν ?
Έχεις αλλάξει χώρους οπότε έχεις αλλάξει και περιβάλλον - θέσεις, αλλά αν είσαι πάντα μακριά (π.χ. πάνω από 2,5 μέτρα) και σε κακή κλίση-θέση μπορεί τα πρίμα να ''χάνονται'' (κάπως :rolleyes:).
Μανούρα είναι αυτή τώρα με ερωτήσεις επί ερωτήσεων και πειράματα αλλά αξίζει να δοκιμάσεις πριν ξεκινήσεις για άλλες πολιτείες. 8-)

Υ.Γ. Μπράβο στον SpZach για την προθυμία να βοηθήσει.. :thumbsup:
Ναι έχω δοκιμάσει στησίματα τέτοιου είδους απόσταση ακρόασης είναι κοντά περίπου δύο μετρα

Reaction score
1.296
Λάπτοπ έχω..ξεχωριστό μικρόφωνο δεν εχω

Ναι έχω δοκιμάσει στησίματα τέτοιου είδους απόσταση ακρόασης είναι κοντά περίπου δύο μετρα
Δε χρειάζεται βρε παιδιά μικρόφωνα umik κτλ στη περίπτωση του .
Αρχικά το μικρόφωνο του κινητού του με μια απλή εφαρμογή θα δείξει σε γενικές γραμμές τι παίζει . 12 db πάνω είναι σχεδόν διπλάσια ένταση .
Βάλε ένα laptop, pc στον ενισχυτή και τρέξε το tone generator που σου είπα . Κράτα το κινητό σταθερό και μέτρα .
Πολύ μπακάλικα μεν αλλά θα βγει μια άκρη .
Να συζητάμε χωρίς τη παραμικρή μέτρηση με βάση τι του αρέσει στο αυτί δεν βγάζει πουθενά .

Reaction score
1.982
Ωωω..σοβαρά τώρα?...που βρίσκεσαι στα Χανιά?
Κέντρο μενω αλλά τώρα είμαι Αθήνα για μια δουλειά. Γυρίζω μεθαύριο και όποτε θες έρχομαι να μετρήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα.

Reaction score
18
Δε χρειάζεται βρε παιδιά μικρόφωνα umik κτλ στη περίπτωση του .
Αρχικά το μικρόφωνο του κινητού του με μια απλή εφαρμογή θα δείξει σε γενικές γραμμές τι παίζει . 12 db πάνω είναι σχεδόν διπλάσια ένταση .
Βάλε ένα laptop, pc στον ενισχυτή και τρέξε το tone generator που σου είπα . Κράτα το κινητό σταθερό και μέτρα .
Πολύ μπακάλικα μεν αλλά θα βγει μια άκρη .
Να συζητάμε χωρίς τη παραμικρή μέτρηση με βάση τι του αρέσει στο αυτί δεν βγάζει πουθενά .
Δε γνωρίζω πως να μετρήσω..
...
...
Έχοντας το κινητό κοντά στο ηχείο καθώς παίζει?

Reaction score
1.982
Μήπως έχεις και laptop και μικρόφωνο να του κάνεις μια μέτρηση, γιατί έχω περιέργεια;
Εγώ να δεις περιέργεια που έχω.
...

Έχοντας το κινητό κοντά στο ηχείο καθώς παίζει?
Άσε θα στο κάνω όταν έρθω (αν θες φυσικά)

Reaction score
18
Κέντρο μενω αλλά τώρα είμαι Αθήνα για μια δουλειά. Γυρίζω μεθαύριο και όποτε θες έρχομαι να μετρήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα.
Ωραία μόλις γυρίσεις στείλε pm εδώ να κανονίσουμε

gid

Reaction score
9.477
Οκ πως το χρησιμοποιώ αυτό...το tone generator?...βάζοντας πχ ένα CD?...και βάζοντας το κινητό κοντά στο ηχείο πατώντας το play του generaror?
Μήπως να πατούσες το λινκ που σου δόθηκε;;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius