Ενεργα ηχεια

wnet

Nearfield
Reaction score
18.338
Χαιρομαι που ειμαστε εντος θεματος.. τελος παντων απο οσα διαβασα και με κυρια βαση τα χρηματα και τον σκοπο που θελω τα ηχεια εχω παρει μια αποφαση. Εδω ξεκινας να λες οτι θες αυτοκινητο πολης και ακους για SUV ηλεκτρικα με 7 καθισματα με μπαγκαζιερα κλπ Λογικο να ξεφευγει η κουβεντα οπως σε καθε φορουμ και το λεω καλοπροαίρετα. Λοιπον να δωσω και μια αλλη οπτικη.. στα 700 κατοσταρικα που θα μου παει το ενεργο+sub αντε 640 αν παρω τα jbl 305p MKII μου ηρθε μια αλλη ιδεα.. AV μικρος με USB για να συνδεθει με το pc και παθητικα ηχεια. Παντα βασης τιμης
1. ηχεια
Klipsch R-51M
Elac Debut B5,2
Dali Spektor 2, Oberon 1
Acoustic Energy AE100

2. AV
Argan Audio SA1
Yamaha AU670
Arylic A50+
Παίζω και με τα 2 (εννοώ 2 συστήματα, με ενεργά και με παθητικά) και τα χαίρομαι εξίσου (το καθένα για άλλους λόγους)
Αν ξεκαθαρίσεις περισσότερο τις ανάγκες σου (τις προτεραιότητες μάλλον), θα είναι πιο εύκολο να διαλέξεις...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
View attachment 276872
Μονο 71Κ, παλαβη ευκαιρία !
Αυτό το έχει πάρει είδηση κανένας; Εγώ πάντως όχι.
Θα ήταν αυτό που λένε ΄΄ηχεία...αυτοκαταστρεφόμενα΄΄ , όπως οι εντολές για δράση από τις "Επικίνδυνες Αποστολές"... :roflmao:

Reaction score
2.288
Νομιζω οτι θα ειμαι ευχαριστημενος μιας και ειναι audiophile ηχεια αν χρειαστει sub το βλεπω σε 2 χρονο
Αυτο το αστειο με τα audiophile #whatever πρεπει καποια στιγμη να σταματησει.
(Ασε που καθε φορα που ακουω "audiophile" μου ερχονται στο μυαλο τα διαφορα σκετσακια του cheapaudioman με τα sith audio)

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.571
Τέλεια! Οπότε, με διάμετρο 11.3", ποιο είναι το περιθώριο απόστασης ακρόασης;:) (Σταύρο, δεν ρωτάω εσένα συγκεκριμένα, ας απαντήσει οποίος ξέρει!)
Τα 310 τα άκουσα στους 50-60 πόντους στο γραφείο του φλας.

Ζωγράφιζαν.

8.25" γουφερ, με το μεγάλο σαμπ της Νιούμαν (2*10") δίπλα στα πόδια μου να βαράει.

Άσε με παιδάκι μου ήσυχο.

Και για μισό μέτρο, θέλω 8-αρι.

Τιδεγκαταλαβαίνεις.

4 μέτρα τα έχει.
Οριακά, αλλά τα έχει.

Εγώ θα ήθελα 12-αρι στα 4 μέτρα.
Εδώ και 2 (στο πολύ περίπου) χρόνια είχα κρατήσει αυτό:

"Συμφωνα με το κατ EAR ευαγγελιο η ιδανικη αποσταση ακροασης σε σχεση με το γουφερ δορυφορου:"
ΙΝΤΣΕΣΓΟΥΦΕΡ -ΙΔΑΝΙΚΕΣΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣΗΧΕΙΩΝΑΠΟΘΕΣΗΑΚΡΟΑΣΗΣ
1,4m /5΄1,6 m/6΄1,8m /7΄2-2,2 m/8΄2,4 m/9΄2,6m /10΄2,8 m/11΄3 m/12΄

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Παίζω και με τα 2 (εννοώ 2 συστήματα, με ενεργά και με παθητικά) και τα χαίρομαι εξίσου (το καθένα για άλλους λόγους)
Αν ξεκαθαρίσεις περισσότερο τις ανάγκες σου (τις προτεραιότητες μάλλον), θα είναι πιο εύκολο να διαλέξεις...
Να δεις που σιγά σιγά θα το ''τουμπανιάσεις'' το συστηματάκι του καθιστικού εσύ και δεν θα ξαναχωθείς στην ''τρούπα'' :biggrin:

Το θέμα όντως είναι να χαιρόμαστε τις μουσικές μας, χωρίς ''τύψεις'' και αγκυλώσεις.. ;)

324657286_1188814031752189_8347006106890249757_n.jpg
`

Reaction score
2.288
View attachment 276872
Μονο 71Κ, παλαβη ευκαιρία !
Αυτα πρεπει να ειναι πολυ οντιοφαιλ, κριμα να μην εχω ενα ζευγαρι παθητικα οντιοφαιλ ηχεια να τα απογειωσω με ενα ζευγαρι τετοια.

Reaction score
11.740
Λοιπον να δωσω και μια αλλη οπτικη.. στα 700 κατοσταρικα που θα μου παει το ενεργο+sub αντε 640 αν παρω τα jbl 305p MKII
Για σκέψου και το JBL LSR 310S για sub. Ο τύπος στο βίντεο λέει ότι είναι πολύ καλό. Κι εγώ που το έχω, χωρίς να έχω εμπειρία από άλλο μου αρέσει πολύ. Επίσης έχω και τα 305.
Κάτι για παθητικούς κάνω πως δεν τα είδα.

Reaction score
2.288
Για σκέψου και το JBL LSR 310S για sub. Ο τύπος στο βίντεο λέει ότι είναι πολύ καλό. Κι εγώ που το έχω, χωρίς να έχω εμπειρία από άλλο μου αρέσει πολύ.
Καλό είναι το LSR310S αλλά στα 500+ ευρώ δεν είναι καλό VFM κατά τη γνώμη μου.
Ο ανταγωνισμός του είναι 100 ευρώ κάτω και σε αυτήν την κατηγορία τα 100 ευρώ είναι σοβαρό πόσο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Ο ανταγωνισμός του είναι 100 ευρώ κάτω και σε αυτήν την κατηγορία τα 100 ευρώ είναι σοβαρό πόσο.
:thumbsup:

Πάντως επειδή έχει σημασία ο συνδυασμός..
Αναλόγως ποιά ηχεία θα σου ''γυαλίσουν'' από την κατηγορία παίρνεις και το subάκι ''πακέτο'' και ούτε που το σκέφτεσαι.. ;)
Εκτός από το sub της Κάλι ίσως που είναι μεν καλό αλλά έχει πολύ ''πακέτο'' τιμή :biggrin:.
Το ίδιο και το Yamaha, δεν ξέρω τι ''λέει'' αλλά είναι ακριβό για 8'' :whistling:

Reaction score
2.288
:thumbsup:

Πάντως επειδή έχει σημασία ο συνδυασμός..
Αναλόγως ποιά ηχεία θα σου ''γυαλίσουν'' από την κατηγορία παίρνεις και το subάκι ''πακέτο'' και ούτε που το σκέφτεσαι.. ;)
Εκτός από το sub της Κάλι ίσως που είναι μεν καλό αλλά έχει πολύ ''πακέτο'' τιμή :biggrin:.
Το ίδιο και το Yamaha, δεν ξέρω τι ''λέει'' αλλά είναι ακριβό για 8'' :whistling:
Δεν ειμαι φαν τον ομοσταυλων sub σε αυτην την κατηγορια τιμης. Ισως η Genelec αι η Neumann να εχουν κανει καποια σοβαρη μελετη ενσωματωσης στα δικα τους ακριβα κομματια αλλα στα πακετα ηχεια-sub των 500 ευρω η μονη μελετη για ματσαρισμα που εχει παιξει ειναι αυτη του κοστους παραγωγης με το target price.
To Yamaha HS 8S θα το χαρακτηριζα με το γνωστο ακρωνυμιο ΓΤΠΚ
Το Καλι ειναι εργαλειο. Ειναι ακριβο αλλα ειναι 12", με 500W RMS ενισχυτη, φτανει τα 123db (ενταξει, τα γνωστα, οχι σε καποια χαμηλη συχνοτητα, αλλα δεδομενου του +/-3db απο 30-160Hz στα 30 θα πιανει τουλαχιστον 117db) εχει ενα απο τα πιο πληρη κροσοβερ για σωστη ενσωματωση (εστω και με dip switches) και το μονο που του λειπει ειναι η συνεχομενη ρυθμιση φασης, κατι που δυστυχως λειπει απο τα περισσοτερα studio subwoofers της κατηγοριας.
Για χαρη της συνεχομενης ρυθμισης φασης θα βαλω στη λιστα με τα αξιολογα sub και το Fluid FC10S για το οποιο δεν εχω βρει σχεδον τιποτα απο πληροφοριες αλλα τουλαχιστον διαθετει συνεχομενη ρυθμιση φασης που δεν διαθετει κανενα αλλο sub στην κατηγορια. Ολα αυτα βεβαια στη θεωρια γιατι δυστυχως χωρις μετρησεις και review δεν ξερω αν αυτο ειναι το μοναδικο του πλεονεκτημα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Δεν ειμαι φαν τον ομοσταυλων sub σε αυτην την κατηγορια τιμης. Ισως η Genelec αι η Neumann να εχουν κανει καποια σοβαρη μελετη ενσωματωσης στα δικα τους ακριβα κομματια αλλα στα πακετα ηχεια-sub των 500 ευρω η μονη μελετη για ματσαρισμα που εχει παιξει ειναι αυτη του κοστους παραγωγης με το target price.
To Yamaha HS 8S θα το χαρακτηριζα με το γνωστο ακρωνυμιο ΓΤΠΚ
Το Καλι ειναι εργαλειο. Ειναι ακριβο αλλα ειναι 12", με 500W RMS ενισχυτη, φτανει τα 123db (ενταξει, τα γνωστα, οχι σε καποια χαμηλη συχνοτητα, αλλα δεδομενου του +/-3db απο 30-160Hz στα 30 θα πιανει τουλαχιστον 117db) εχει ενα απο τα πιο πληρη κροσοβερ για σωστη ενσωματωση (εστω και με dip switches) και το μονο που του λειπει ειναι η συνεχομενη ρυθμιση φασης, κατι που δυστυχως λειπει απο τα περισσοτερα studio subwoofers της κατηγοριας.
Για χαρη της συνεχομενης ρυθμισης φασης θα βαλω στη λιστα με τα αξιολογα sub και το Fluid FC10S για το οποιο δεν εχω βρει σχεδον τιποτα απο πληροφοριες αλλα τουλαχιστον διαθετει συνεχομενη ρυθμιση φασης που δεν διαθετει κανενα αλλο sub στην κατηγορια. Ολα αυτα βεβαια στη θεωρια γιατι δυστυχως χωρις μετρησεις και review δεν ξερω αν αυτο ειναι το μοναδικο του πλεονεκτημα.
Με βρίσκεις σύμφωνο ως προς το sub της Yamaha...Όταν ένα 8ιντσο δηλώνεται να κατεβαίνει χαμηλά στην πρώτη οκτάβα με συμβατική αρχιτεκτονική καμπίνας, ο προφανής λόγος είναι ότι επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο με ηλεκτρονικό EQ στη διαχείριση κι έξτρα καταπόνηση του sub ηχειακού συστήματος με συνοδές παραμορφώσεις από χαμηλότερες στάθμες.

Το Kali δείχνει ΄΄πολύ΄΄ sub για το αντίτιμο που ζητά και το θεωρώ προτιμότερο από οποιοδήποτε sub με ίδια ή κατώτερη τιμή. Με δικά μου κριτήρια δεν θα ενέκρινα γενικώς κανένα sub κάτω των 500 ευρών...Τα ports έχουν γεωμετρία που μάλλον θ'αποσοβεί βουητά κατά τη λειτουργία, αλλά δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην υπόλοιπη ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά.H διαχείριση μέσω DSP σημαίνει επίσης ότι εφόσον το σήμα προς τα main θα διερχόταν από το sub, τότε θα υφίσταται πρόσθετη AD-DA μετατροπή,ενώ δεν θα είχα ο ίδιος τυφλή εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία του firmware για συνεχόμενη χρήση...
Η καμπίνα του βεβαίως έχει διαστάσεις τέτοιες που θα επέτρεπαν τοποθέτηση κάτω από κονσόλα αλλά όχι σε κοινό έπιπλο γραφείου.Εφόσον εκτεθεί σε κοινή θέα η εμφάνιση παραπέμπει σε ΄΄γκουμούτσα΄΄ ενώ το συγκεκριμένο μπλε led θα ήταν πιο εκτυφλωτικό και από...αυνανισμό. :roflmao:

Το Fluid sub απορρίπτεται χωρίς πολλά λόγια.Έχω διαπιστώσει ότι κατά την προσεκτική εγκατάσταση ενός sub ως προς τα main η παροχή συνεχόμενης ρύθμισης στη φάση δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία παρά μόνο ως ΄΄παρηγοριά΄΄ , αφού κανονικά θ'αρκούσαν οι θέσεις 0 & 180 μοιρών για την πολικότητα.
Υπ'οψιν ότι το ρυθμιστικό φάσης ουσιαστικά σε οποιαδήποτε θέση εκτός της μηδενικής καθυστερεί περισσότερο την εκπομπή σε σχέση με τα main.Κανονικά άμα διαθέτουμε κεντρικό επεξεργαστή και προβούμε σε χρονική ευθυγράμμιση προς τα main γύρω από τη ζώνη κρος ενδεδειγμένη θέση του ρυθμιστικού φάσης θα ήταν ... η μηδενική - ή 180 στην ειδική περίπτωση όπου το ηλεκτρονικό κύκλωμα του sub θ'αντέστρεφε την πολικότητα στο σήμα με το σήμα προς τα main να διερχόταν επιπλέον μέσα από εκείνο.

Last edited:

Reaction score
2.288
Με βρίσκεις σύμφωνο ως προς το sub της Yamaha...Όταν ένα 8ιντσο δηλώνεται να κατεβαίνει χαμηλά στην πρώτη οκτάβα με συμβατική αρχιτεκτονική καμπίνας, ο προφανής λόγος είναι ότι επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο με ηλεκτρονικό EQ στη διαχείριση κι έξτρα καταπόνηση του sub ηχειακού συστήματος με συνοδές παραμορφώσεις από χαμηλότερες στάθμες.
Βασικά το σαμπ της Γιαμαχα μπορεί να υπόσχεται απόκριση στην πρώτη οκτάβα αλλά έντεχνως δεν αναφέρει σε τι στάθμη η σε ποιες συνθηκες και όπως έχει αποδειχθεί με μετρήσεις (δυστυχώς όχι από κάποιο επίσημο review και δεν θυμάμαι που το είδα) η απόκριση στα χαμηλά είναι για -10db και in-room. Σε έκταση είναι ακριβώς το ίδιο με το Presonus που κι αυτό υπόσχεται 20Hz απόκριση ενώ έχει roll off όπου ξεκινάει στα 40Hz (και πρακτικά εξαφανίζεται μετά τα 35).
Θα συμφωνήσω για τον χαρακτηρισμό "γκουμουτσα" για το Καλι. Ωστόσο δεν θα μπορούσα να αποκλείσω τα κάτω των 500ευρω subwoofer γιατί δεν θεωρώ πως το δικαίωμα στις χαμηλές συχνότητες πρέπει να το έχουν μόνο όσοι έχουν χρήμα.
Με κάποιες υποχωρήσεις και ίσως και λίγο παραπανω ρίσκο (λόγω ποιότητας κατασκευής) υπάρχουν αρκετά sub κάτω από τα 500 ευρώ που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ένα σύστημα χαμηλού μπάτζετ.
Εγώ στο γραφείο μου έχω ένα 10" Pure Acoustics που το είχα αγοράσει καινούργιο 80ευρω (εντάξει, ήταν από clearance, κανονικά είχε 250). Δεν κατεβαίνει κάτω από 40Hz αλλά μέχρι εκεί που κατεβαίνει παίζει πολύ καλα και έχει κλείσει ήδη 6 χρόνια ζωής.

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Εφόσον εκτεθεί σε κοινή θέα η εμφάνιση παραπέμπει σε ΄΄γκουμούτσα΄΄ ενώ το συγκεκριμένο μπλε led θα ήταν πιο εκτυφλωτικό και από...αυνανισμό. :roflmao:
Κε Καθηγητά εισαι υπερβολικός ! Μετά το 15αρη μονολιθ του νταχάρη, ολα είναι μικρά. Μια χαρά χωράει το ζεύγος κάτω απο το (ομολογουμένως μεγάλο) γραφείο μου. Ο όγκος τους ειναι συγκρίσιμος με των αντίστοιχων ported svs. Καλή διάθεση να υπάρχει και όλοι οι καλοί χωράνε ! Το μπλέ φως το παρατηρώ μόνο το βράδυ. Ως feature για εμένα είναι χρήσιμο μιας και μου θυμίζει να το κλείνω όταν τελειώνω με την δουλειά και σηκώνομαι απο το πισι.

Στα σοβαρά, το ws12, ως κάτοχος ζεύγους πιστευω οτι ειναι περισσότερο vfm απο τα ίδια τα in8.
Το σενάριο ζευγους in8 και ζευγους ws12 μέ κόστος λιγότερο των 2κ, πιστεύω οτι δεν έχει αντίπαλο.

Προφανώς δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι στα 23 hz παίζουνε -10db. Η λύση του προβλήματος αυτού όμως κοστίζει σημαντικά λεφτά. Δεν θα κρίνω αν αξίζει ή οχι. Για μένα εν κατακλείδι ήταν εκτός budget οποιάδηποτε άλλη σκέψη.

Να μη ξεχάσω, το auto-standby είναι άθλιο (οπως ήταν και στα v1 in8, στα v2 το έχουν ξηλώσει).

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Βασικά το σαμπ της Γιαμαχα μπορεί να υπόσχεται απόκριση στην πρώτη οκτάβα αλλά έντεχνως δεν αναφέρει σε τι στάθμη η σε ποιες συνθηκες και όπως έχει αποδειχθεί με μετρήσεις (δυστυχώς όχι από κάποιο επίσημο review και δεν θυμάμαι που το είδα) η απόκριση στα χαμηλά είναι για -10db και in-room. Σε έκταση είναι ακριβώς το ίδιο με το Presonus που κι αυτό υπόσχεται 20Hz απόκριση ενώ έχει roll off όπου ξεκινάει στα 40Hz (και πρακτικά εξαφανίζεται μετά τα 35).
Θα συμφωνήσω για τον χαρακτηρισμό "γκουμουτσα" για το Καλι. Ωστόσο δεν θα μπορούσα να αποκλείσω τα κάτω των 500ευρω subwoofer γιατί δεν θεωρώ πως το δικαίωμα στις χαμηλές συχνότητες πρέπει να το έχουν μόνο όσοι έχουν χρήμα.
Με κάποιες υποχωρήσεις και ίσως και λίγο παραπανω ρίσκο (λόγω ποιότητας κατασκευής) υπάρχουν αρκετά sub κάτω από τα 500 ευρώ που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ένα σύστημα χαμηλού μπάτζετ.
Εγώ στο γραφείο μου έχω ένα 10" Pure Acoustics που το είχα αγοράσει καινούργιο 80ευρω (εντάξει, ήταν από clearance, κανονικά είχε 250). Δεν κατεβαίνει κάτω από 40Hz αλλά μέχρι εκεί που κατεβαίνει παίζει πολύ καλα και έχει κλείσει ήδη 6 χρόνια ζωής.
Υπάρχουν μοντέλα για όλα τα βαλάντια, αλλά όχι για κάθε νοοτροπία.Η δική μου είναι ότι το πολύ φθηνό στα sub καταντά... ακριβότερο αφού θα μας εξανάγκαζε να ξαναδώσουμε χρήματα γι άλλο αναβαθμισμένο μοντέλο.

Sub με εγγενή ωφέλιμη απόκριση από 35 Hz περίπου τοποθετούμενα πάνω σε τρίεδρη γωνία και με κατάλληλη εννοείται διαχείριση στο κέρδος απόκρισης και τη χρονική ευθυγράμμιση προς τα main κατεβαίνουν άνετα κάτω από τα 30 Hz σε συνήθεις στάθμες ακρόασης.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.338
Η πρώτη οκτάβα δεν είναι και σούπερ απαραίτητη για την πλειοψηφία του κόσμου, μην τρελαινόμαστε...
Αν παίζει καλά από τα 40, ακούς μουσικούλα μια χαρά.... αν δε, το κάτω όριο κατεβεί στα 30 είσαι "άρχοντας"....
(Αναλόγως και τι μουσικές ακούς βέβαια... αν π.χ. ακούς κλασσικό ροκ από βινύλιο, ποιος ασχολείται με την πρώτη οκτάβα... το τι "οφείλει" να κάνει ένα σύστημα έτσι γενικά και αόριστα δεν έχει καθόλου πρακτική σημασία σε μια τέτοια περίπτωση...)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Κε Καθηγητά εισαι υπερβολικός ! Μετά το 15αρη μονολιθ του νταχάρη, ολα είναι μικρά. Μια χαρά χωράει το ζεύγος κάτω απο το (ομολογουμένως μεγάλο) γραφείο μου. Ο όγκος τους ειναι συγκρίσιμος με των αντίστοιχων ported svs. Καλή διάθεση να υπάρχει και όλοι οι καλοί χωράνε ! Το μπλέ φως το παρατηρώ μόνο το βράδυ. Ως feature για εμένα είναι χρήσιμο μιας και μου θυμίζει να το κλείνω όταν τελειώνω με την δουλειά και σηκώνομαι απο το πισι.

Στα σοβαρά, το ws12, ως κάτοχος ζεύγους πιστευω οτι ειναι περισσότερο vfm απο τα ίδια τα in8.
Το σενάριο ζευγους in8 και ζευγους ws12 μέ κόστος λιγότερο των 2κ, πιστεύω οτι δεν έχεισ αντίπαλο.

Προφανώς δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι στα 23 hz παίζουνε -10db. Η λύση του προβλήματος αυτού όμως κοστίζει σημαντικά λεφτά. Δεν θα κρίνω αν αξίζει ή οχι. Για μένα εν κατακλείδι ήταν εκτός budget οποιάδηποτε άλλη σκέψη.

Να μη ξεχάσω, το auto-standby είναι άθλιο (οπως ήταν και στα v1 in8, στα v2 το έχουν ξηλώσει).
Μεταξύ μας, άμα τα τωρινά Kali (LN8 V.2 & WS12 X2 ) ήταν σε κυκλοφορία πριν από εξαετία θα είχα προτιμήσει τέτοιον συνδυασμό αντί των Fluid FX8 & JBL LSR10 για το ΄΄πρόχειρο΄΄ setup.
Τότε μάλιστα είχα βρει από ιταλικά διαδικτυακά μαγαζιά τα Fluid ένα τριακοσάρι το ζεύγος και το JBL sub τριακόσια πενήντα ανά τεμάχιον...Σύνολο ένα χιλιάρικο συν κάτι δεκάδες για καλώδια studio nterconnects.
Σημειωτέον ότι τα προηγούμενα Fluid FX8 ακόμα και σε μικρότερες αποστάσεις ακρόασης δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ανισορροπία στις μεσοϋψηλές εφόσον θα βρίσκονταν προσανατολισμένα off-axis. :sneaky:
Η πρώτη οκτάβα δεν είναι και σούπερ απαραίτητη για την πλειοψηφία του κόσμου, μην τρελαινόμαστε...
Αν παίζει καλά από τα 40, ακούς μουσικούλα μια χαρά.... αν δε, το κάτω όριο κατεβεί στα 30 είσαι "άρχοντας"....
(Αναλόγως και τι μουσικές ακούς βέβαια... αν π.χ. ακούς κλασσικό ροκ από βινύλιο, ποιος ασχολείται με την πρώτη οκτάβα... το τι "οφείλει" να κάνει ένα σύστημα έτσι γενικά και αόριστα δεν έχει καθόλου πρακτική σημασία σε μια τέτοια περίπτωση...)
Σε παραπέμπω στο... "Around The World". :wink:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.619
Η πιστή αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας, σε συνδυασμό με τις αναγκαίες max spl στάθμες για [στάθμη αναφοράς + DSP eq + γούστα], σε μέσου εμβαδού και όγκου δωμάτιο (25-30τμ, με τυπικό ύψος) πραγματοποιείται μόνον με πολλαπλά σαμπ, έκαστο τάξης τιμής μίνιμουμ 2κ.

Όσο πιο χαμηλές συχνότητες επιθυμούμε να αναπαραχθούν, τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα μεγάφωνα χρειάζονται και λογαριθμικά υψηλότερη ισχύς ενισχυτικών σταδίων.

Εν ολίγοις, με πορδές δε βάφονται αβγά, και σε low budget σεταπ δεν κοιτάς καν την πρώτη οκτάβα, παίρνεις σαμπ για τη δεύτερη οκτάβα (μόνον και αποκλειστικά) και για να ανασάνουν οι δορυφόροι. Αυτό οφείλουν να κάνουν στην περίπτωση αυτή τα σαμπ, την δεύτερη οκτάβα, γιατί οι δορυφόροι ούτε τη δεύτερη οκτάβα μπορούν να βγάλουν, ούτε αντέχουν να τα ταΐζουμε με αυτήν, αυτό κι αν είναι αυνανισμός. 😎

Σαμπ για κάθε κοστολογιο υπάρχουν και δουλεύουν ωραιότατα, κάνοντας αυτό ακριβώς που οφείλουν, στο κοστολογιο που κυμαίνονται.

ΥΓ. Την 1η οκτάβα, όλοι την θέλουν, μανιωδώς και σκανδαλωδώς κολαζμένα. Δυστυχώς όμως, εκεί είναι όντως ακριβό το σπορ. Σα τα αμάξια. Όλοι οι βαρεμενοι με τα σπορ αυτοκίνητα θέλουν κολαζμένα μια πόρσε, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που θα την αποκτήσουν. Καλό είναι και το γκολφ. Δατς λάιφ.

ΥΓ.2. ο μεγαλύτερος αυνανισμός στο χόμπι, είναι τα "οντιοφιλ" σεταπ 2.0 που υλοποιούνται με μικρούς δορυφόρους (κάνα 6-αρι για δήθεν γουφερ) που τους ταΐζουν και με την πρώτη οκτάβα. Αυτό το είδος αυνανισμού οδηγεί σε τύφλωση και κώφωση, αποδεδειγμένα πολλάκις.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας