Ενεργα ηχεια

Reaction score
2.288
Ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες.

Εγώ ας πούμε δεν πολυενδιαφέρομαι για το όποιο φύσημα. Άμα παίζει Μόμπι γερά, ποιο φύσημα είπατε; 😁

Ωστόσο θέλω μπότα καλή, όχι ψέματα, και δεν βγαίνει από 6-αράκι με κανένα τρόπο. Δεν γίνεται.

Η 3η οκτάβα, 80-160 κύκλους, έχει όλο το μπιτάδικο μπάσο.

Και σε ηλεκτρονική μουσική, να σε βάλω ένα κραφτγουερκ να βαράει να ψοφήσει το 6-αρι σε ντετέ.😂🤪😁

Εκεί θέλω 8-αρι, είτε ακούω στους 70 πόντους είτε στα 2 μέτρα, γιατί για παραπάνω θα παραδώσει πνεύμα το 8-αρι.

Τώρα ο καθένας θα πει το δικό του, παραμορφώσεις, πρίμα, οκ, ο καθένας ότι θέλει.
Αλλά για να βαράει καλά σε μια ρημαδα μποτιά, εκεί που χρειάζεται στην 3η οκτάβα να γουστάρω, εγώ αδερφέ, με 6-αρι δεν.

Κι όποιος ανάμεσά σας έχει 6-αρακι, και νομίζει ότι βγάζει μπότα, φωνάξτε με να χώσω λίγο γκάζι να δείτε πως τερματιζει η κλανιά.

Δατς λάιφ
Ισχυουν ολα αυτα 100% και μαλλον πως ακουμε με τον ιδιο τροπο. Απλα στα nearfield που δοκιμασα για λιγο με τα 8" στους 50-60 πόντους μου φανηκε λίγο ασύνδετο στα μεσαία κάτι που εξαφανιζόταν μετά το 1μ.
Τα 310 τα άκουσα στους 60 πόντους στο γραφείο του φλας.

Ζωγράφιζαν.

8.25" γουφερ, με το μεγάλο σαμπ της Νιούμαν δίπλα στα πόδια μου να βαράει.

Άσε με παιδάκι μου ήσυχο.

Και για μισό μέτρο, θέλω 8-αρι.

Τιδεγκαταλαβαίνεις.

4 μέτρα τα έχει.
Οριακά, αλλά τα έχει.

Εγώ θα ήθελα 12-αρι στα 4 μέτρα.
Η διαφορά με τα 310 είναι ότι είναι τριδρομα και το μιντ με το Τουίτερ είναι σε ιδανική διάταξη για νιαρφιλντ.
Πάντως θα ξανακάνω μια δοκιμή τόσο με τα Tannoy 802 όσο και με ένα ζευγάρι Behringer B2031A που μόλις απέκτησα να δω πως είναι από κοντά.
Άμα τα main είναι υψιπερατά κροσαρισμένα ως προς τις δύο πρώτες οκτάβες με sub , τότε ένα ποιοτικό εξαμισάρι mid-woofer θα άντεχε να βγάλει απαραμόρφωτα την τρίτη οκτάβα σε τυπική στάθμη αναφοράς.Γενικώς είναι πολύ σημαντικό σε μικρά monitor οι δύο πρώτες οκτάβες να μην αναλαμβάνονταν από το ίδιο μεγάφωνο που θα έπαιζε μεσοχαμηλές και μεσαίες...
Αυτο.

Last edited:

Reaction score
2.288
Γενικώς να μην πάρει sub που θα φαινόταν να έρχεται σε ΄΄τιμή χώμα΄΄.... Έχω κάνει εκτεταμένη διαδικτυακή έρευνα σε τέτοια με εντοπισμένα διάφορα παράπονα ως προς την αξιοπιστία από αγοραστές. Μοντέλα όπως τα JBL και τα Presonus Temblor έχουν χάρη στην παρατεταμένη τους σταδιοδρομία και πολλές αναφορές χρηστών για την απόδοση και την ποιότητα...Για νέο monitor - εφόσον θα συνοδευόταν από sub και δεν θα έφτανε σε υψηλότερες στάθμες στο γραφείο - προτεινόμενο το Focal Alpha 65 Evo το οποίο κιόλας δεν λειτουργεί μέσω λογισμικού DSP...
Γενικως οταν ενδιαφερομαι για κατι, κανω την ερευνα μου με τον ιδιο τροπο οποτε εχω διαβασει οχι μονο ολα τα reviews για το Templor αλλα και ολα τα user reviews απο ολα τα σαιτ που πουλανε εξοπλισμο (Thomann, Sweetwater, B&H etc) οπως και ολα τα νηματα σε ολα τα φορουμ στο διαδικτυο. Το πιο ανησυχητικο ειναι οι αναφορες σε χαλασμενα αλλα δυστυχως αυτο ισχυει για ολα τα φτηνα πραγματα. Απλα αυτα που εχουν μεγαλυτερες πωλησεις εχουν και τις περισοτερες αναφορες.
Τα Focal δεν ξερω αν ειναι πιο καλα κατασκευασμενα. Κι αυτα στην Κινα κατασκευαζονται. Σαν sub περιμενω ακομα να δω καποιο sub της Focal που να μην ειναι στην καλυτερη περιπτωση αδιαφορο.
Αν επελεγα αυτη τη στιγμη studio subwoofer ανεβασμενης ποιοτητας αυτο θα ηταν μαλλον το Dynaudio 9s
Tα υπολοιπα απο εκει και κατω τα θεωρω πανω κατω τα ιδια απο πλευρας ποιοτητας κατασκευης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.637
Πάμε άλλη μία (πρέπει να είναι η χιλιοστή εξακοσιοστή εξηκοστή έκτη φορά που το ανεβάζω αυτό, χίλιες φορές δγιαβολικό)

imgext.gif

Το ανωτέρω σχεδιάγραμμα της αγαπητής Άνταμ που μας διαβάζει και φτερνίζεται, λέει πως στους 80 κύκλους (πες εκεί κάνεις κρος) για απόσταση ακρόασης 1 μέτρο και για ταπεινές (τιποτένιες, για φτύσιμο τις έχω) στάθμες αναφοράς, χρειάζεσαι πάνω από 7", κι άμα έχεις 7" θα πρέπει να κάνεις κρος στους 100 κύκλους.

Για 1 μέτρο απόσταση ακρόασης.

Και χωρίς να χάνεις ούτε κιχ σε διόρθωση dsp (όπου τα ντεσιμπέλ φεύγουν σα πασατεμπο).

Άνταμ είναι αυτή, τι ξέρει; Παπαριές.

Τέλος πάντων, δείτε το ανωτέρω και άμα θέλετε γράψτε το στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, αλλά να ξέρετε, η Άνταμ κι ο ear, λένε τα ίδγια παντελάκη μου τα ίδγια Παντελή μου εδώ και μια δεκαετία χαλαρά.

Εγώ κάτω από 8-αρι, δε το θεωρώ καν γουφερ.

Μεσαίο είναι, με αρμοδιότητες υπουργού οικονομικών Παιδείας και θρησκευμάτων.😂🤪😁

Άσε που δε δίνω λεφτά για να τερματίζει κάτι σε στάθμες αναφοράς.
Για γούστα πρέπει να είναι ικανό.
Σταθμες αναφοράς για να βγάλω γούστα;
Εμουα;
Ή ο γουίζις;
Καλά, άσε τον τερματογκάζι, αυτός παίζει σε άλλο λεβελ.
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, ρε τι πλάκα που έχετε.

ΥΓ. Για 4μ απόσταση ακρόασης δείτε που τέμνεται η κάθετος στα 80 Hz με 105+6+6 dB, 117 δηλαδή, και προσθέστε λίγο χεντρουμ για dsp, και προσθέστε ότι τραβάει η καρδούλα σας για άνω της στάθμης αναφοράς.. τα ματάκια μου τα μπιρμπιλωτά, βλέπουν μινιμουμ 12-13".. Ευχαριστώ, καλές ακροάσεις, χάπι Νιού Γιαρ, λόβ γιού όλ, ετσετερα ετσετερα ματς μουτς καρδούλες.

Last edited:

K

kimon

Guest
Βρε παιδιά, τί είναι αυτά που γράφετε; πού το είδατε γραμμένο ότι η απόσταση ακρόασης (δηλαδή η μέγιστη απαραμόρφωτη ακουστική έξοδος ενός ηχείου) εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την διάμετρο του γούφερ;
Αν δογμάτιζε κάποιος ότι ή ιπποδύναμη ενός κινητήρα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον κυβισμό του, θα του λέγατε να πάει να κουρεύεται ή όχι;
Ορίστε δύο παραδείγματα μεγαφώνων τα οποία (κατά τους ξερόλες), εφ' όσον έχουν ίδια διάμετρο, θα πρέπει να "ακούγονται" και στην ίδια απόσταση!
Αμ δέ!

Η διαφορά τους φαίνεται στην μετρημένη ολική αρμονική παραμόρφωση στις χαμηλές και βγάζει μάτια!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Εγώ κάτω από 8-αρι, δε το θεωρώ καν γουφερ.

Μεσαίο είναι, με αρμοδιότητες υπουργού οικονομικών Παιδείας και θρησκευμάτων.
Εγω πλεον ακουω απο 130 μεχρι 4Κ .Λεω να παρω ενα χωνι γυφτου που εχει στην λαϊκη .Χτυπαει κατι SPLια απιθανα .Ακουγονται και στην πανω γειτονια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.637
Βρε παιδιά, τί είναι αυτά που γράφετε; πού το είδατε γραμμένο ότι η απόσταση ακρόασης (δηλαδή η μέγιστη απαραμόρφωτη ακουστική έξοδος ενός ηχείου) εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την διάμετρο του γούφερ;
Ε, κάπου το είδαμε κι αυτό.

Το δείξαμε κιόλας. 666 φορές και κάτι ψιλά.

Αυτό δε σημαίνει πως όλα τα μεγάφωνα ίδιας διαμέτρου έχουν ίδιες παραμορφώσεις, κάτι έχεις καταλάβει εντελώς λάθος.

Και βεβαίως το μεγάφωνο μόνο του δε μας νοιάζει ιδιαίτερα πως παίζει, μας ενδιαφέρει με την συγκεκριμένη καμπίνα πως τα πάει, και με τα συγκεκριμένα ενισχυτικά.

Η καμπίνα, αναλόγως σχεδίασης, μπορεί σε συγκεκριμένη στάθμη να μειώνει ή να ξεχειλώνει το απαιτούμενο για αυτή τη στάθμη x-max, μεταβάλλοντας άρδην τα χαρακτηριστικά THD. Όπως και το κρος με σαμπ βεβαίως, όπως και η σχεδίαση 2 ή 3 δρόμων.

Μετρήσεις Μαξ εσπιελ στον άξονα των συχνοτήτων μας ενδιαφέρουν, του τελικού προϊόντος, του ενεργού ηχείου (όχι του μεγαφώνου), σε 1% και 3% και 10% THD.

Αποκλειστικα και μόνον από τη διάμετρο του μεγαφώνου, εξαρτώνται κι άλλα πολλά πράγματα. Γιου νόου μπίμινγκ;

Τες πα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.410
Εμένα, πάντως, με καλύψετε! :) Με απόσταση ακρόασης κάτι εκατοστά μεγαλύτερη από τα 2μ, είμαι μια χαρά.

Ευχαριστώ και λυπάμαι για το off topic.

Reaction score
25
Χαιρομαι που ειμαστε εντος θεματος.. τελος παντων απο οσα διαβασα και με κυρια βαση τα χρηματα και τον σκοπο που θελω τα ηχεια εχω παρει μια αποφαση. Εδω ξεκινας να λες οτι θες αυτοκινητο πολης και ακους για SUV ηλεκτρικα με 7 καθισματα με μπαγκαζιερα κλπ Λογικο να ξεφευγει η κουβεντα οπως σε καθε φορουμ και το λεω καλοπροαίρετα. Λοιπον να δωσω και μια αλλη οπτικη.. στα 700 κατοσταρικα που θα μου παει το ενεργο+sub αντε 640 αν παρω τα jbl 305p MKII μου ηρθε μια αλλη ιδεα.. AV μικρος με USB για να συνδεθει με το pc και παθητικα ηχεια. Παντα βασης τιμης
1. ηχεια
Klipsch R-51M
Elac Debut B5,2
Dali Spektor 2, Oberon 1
Acoustic Energy AE100

2. AV
Argan Audio SA1
Yamaha AU670
Arylic A50+

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Μας νοιάζει και πολύ μάλιστα
Καλωσορίσατε...Επί τη ευκαιρία μήπως έχετε κι εσείς ιδιαίτερη συμπάθεια προς συγκεκριμένη μάρκα μεγαφώνων όπως ο λατρευτός μας Μαρκήσιος με τα Ψωράλ; :roflmao:

Πάντως για οποιαδήποτε εξήγηση ή σχολιασμό πάνω στις ιδιότητες των mid-woofer υπάρχει σχετικό νήμα :
AV μικρος με USB για να συνδεθει με το pc και παθητικα ηχεια....
...
Δεν διαθέτει το PC έξοδο HDMI ;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Χαιρομαι που ειμαστε εντος θεματος.. τελος παντων απο οσα διαβασα και με κυρια βαση τα χρηματα και τον σκοπο που θελω τα ηχεια εχω παρει μια αποφαση. Εδω ξεκινας να λες οτι θες αυτοκινητο πολης και ακους για SUV ηλεκτρικα με 7 καθισματα με μπαγκαζιερα κλπ Λογικο να ξεφευγει η κουβεντα οπως σε καθε φορουμ και το λεω καλοπροαίρετα. Λοιπον να δωσω και μια αλλη οπτικη.. στα 700 κατοσταρικα που θα μου παει το ενεργο+sub αντε 640 αν παρω τα jbl 305p MKII μου ηρθε μια αλλη ιδεα.. AV μικρος με USB για να συνδεθει με το pc και παθητικα ηχεια. Παντα βασης τιμης
1. ηχεια
Klipsch R-51M
Elac Debut B5,2
Dali Spektor 2, Oberon 1
Acoustic Energy AE100

2. AV
Argan Audio SA1
Yamaha AU670
Arylic A50+
Οκ, καλά κάνεις και το ψάχνεις από όλες τις πλευρές.
Απλά δεν ξέρω πως θα λυθεί ο γρίφος του χαμηλού που σου λείπει με αυτόν τον τρόπο. :idk:
Σκέφτεσαι να πάρεις και sub με αυτά?

Reaction score
25
Οκ, καλά κάνεις και το ψάχνεις από όλες τις πλευρές.
Απλά δεν ξέρω πως θα λυθεί ο γρίφος του χαμηλού που σου λείπει με αυτόν τον τρόπο. :idk:
Σκέφτεσαι να πάρεις και sub με αυτά?
Νομιζω οτι θα ειμαι ευχαριστημενος μιας και ειναι audiophile ηχεια αν χρειαστει sub το βλεπω σε 2 χρονο

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Νομιζω οτι θα ειμαι ευχαριστημενος μιας και ειναι audiophile ηχεια
Sorry, σε έχασα.. :thumbsdown:
Δεν μας είπες πως θέλεις να ''ξεφύγεις'' από τον ήχο των μόνιτορ αρχικά.

Κι έχουμε ξοδέψει τόσο μελάνι.. :rolleyes:

Να σπεύσει το team των audiophiles παρακαλώ να βοηθήσει.. :lolsign:

Last edited:

Reaction score
25
Sorry, σε έχασα.. :thumbsdown:
Δεν μας είπες πως θέλεις να ''ξεφύγεις'' από τον ήχο των μόνιτορ αρχικά.

Κι έχουμε ξοδέψει τόσο μελάνι.. :rolleyes:

Να σπεύσει το team των audiophiles παρακαλώ να βοηθήσει.. :lolsign:
Ειναι 2 διαφορετικες Προσεγγίσεις, ενεργα με παθητικα. Το καθενα εχει τα συν και τα πλην. για το κομματι ενεργα εχω σχεδον αποφασισει. Αν τωρα παω σε παθητικα με AV πρωτα πρεπει να ακουσω τα παραπανω ηχεια καπου

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Ειναι 2 διαφορετικες Προσεγγίσεις, ενεργα με παθητικα. Το καθενα εχει τα συν και τα πλην. για το κομματι ενεργα εχω σχεδον αποφασισει. Αν τωρα παω σε παθητικα με AV πρωτα πρεπει να ακουσω τα παραπανω ηχεια καπου
Το χαμηλό πάλι θα λείπει..
Ενισχυτή σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις μεν, αν σου κάτσει καλά με τα ηχεία που θα επιλέξεις ή αν αποδίδουν τα μέγιστα με αυτόν είναι άλλη κουβέντα.
Από εκεί και πέρα αυτό πήγα να σου γράψω παραπάνω..

Πήγαινε, άκουσε και πάρε ότι σου κάτσει στο αυτί.. :idk:

TGD

Reaction score
10.390
Αυτό το έχει πάρει είδηση κανένας; Εγώ πάντως όχι.

Έχει τις ομοαξονικες μονάδες από τα IN και ένα μικρό σαμπ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.787
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo