- Μηνύματα
- 273
- Reaction score
- 227
τετοια σεντονια να βαζαμε ολοι....!!!!!!!!! ΕυχαριστουμεΣκέψεις:
- Αν θεωρήσουμε ότι ισχύουν τα παραπάνω όσο αφορά την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με υδρογόνο, το φτωχό μου το μυαλό καταλαβαίνει πως μιλάμε για μια χαζομάρα. Γιατί να δώσω ένα καράβι λεφτά, με σκοπό να αποθηκεύσω τις 3 από τις κάθε 10 κιλοβατώρες που μου έρχονται; Για να μην χάσω και αυτές τις 3; Γιατί να μην κάνω αντλησιοταμίευση που είναι πολύ πολύ αποδοτικότερη; Γιατί να μην δώσω αυτά τα χρήματα να κατασκευάσω δίκτυα να πουλάω έξω το περίσσευμα; Γιατί να μην τα δώσω ως ποσοστιαίο βοήθημα, ώστε να αποκτήσουν τα νοικοκυριά μια μπαταρία λιθίου των 5kwh το καθένα; Nα αποθηκευτεί η ενέργεια εκεί που θα καταναλωθεί, και γλυτώνω και τα φορτία δικτύου; Έτσι χτίζουν στο εξωτερικό τα πράσινα ακίνητα. Μια μπαταρία σε κάθε σπίτι. Πολλά τα παραδείγματα στο ΗΒ που είδα. Επίσης στο πολύ γρήγορο που έψαξα δεν βρήκα κάπου κάποια επένδυση αποθήκευσης με υδρογόνο. Ίσως πάλι να υπάρχουν μερικές και να θέλει παραπάνω ερεύνα. Μόνο κείμενα και φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί ψηφιακά. Καμία πραγματική εγκατάσταση. Όσες άλλες πραγματικές βρήκα είναι από εργοστάσια που κάνουν και χρήση υδρογόνου. Πιθανότατα λιπάσματα ή άλλα.
- Αντί να βγάζω τον άνθρακα και να τον θάβω, να δημιουργώ ένα αδύναμο καύσιμο παραγωγής ενέργειας, επειδή πρέπει να μειώσω τον άνθρακα, γιατί να μην κάνω τα παραπάνω;
- Όσο αφορά αυτό που είπε για τις αντλίες και την θέρμανση με υδρογόνο και πως θα χρειαστεί δεκαπλάσια ποσότητα αιολικών και φωτοβολταϊκων πάρκων δεν θεωρώ πως το είπε έτσι για δημιουργία εντυπώσεων και θα εξηγήσω γιατί. Εξάλλου τόνισε πως έχει υπολογιστεί αυτό, δεν είναι ένα νούμερο που απλά μπήκε στο τραπέζι. Η παραγωγή θέρμανσης από αντλία σε σχέση με υδρογόνο είναι αποδοτικότερη σε εξαπλάσιο βαθμό. Αυτό σημαίνει αυτόματα και εξαπλάσια ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας. Αν παραχθεί από ΑΠΕ, επειδή αυτό συζητάμε ως ΕΕ και αυτός είναι και ο στόχος για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αναγκών ημερησίως, και δεδομένου ότι οι ΑΠΕ από τη φύση τους είναι μια μεταβλητή μονάδα παραγωγής ενέργειας, και δεδομένου ότι μιλάμε για το ΗΒ και όχι την Ελλάδα με 300 μέρες ήλιο για παράδειγμα, το να γίνει Χ10 αυτό που έτσι και αλλιώς έχει γίνει ήδη Χ6 λόγο υδρογόνου δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο, αν θες να καλύψεις τις ανάγκες σου από εκεί κατά όσο το δυνατόν περισσότερο με στόχο το 100% των αναγκών.
- Κλείνοντας, η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με υδρογόνο και εφόσον όπως είπα ισχύουν τα παραπάνω, μου μοιάζει μια χαζομάρα και μου θυμίζει τις μπαταρίες μολύβδου. Πληρώνεις για ονομαστική αποθήκευση 10kwh, από την φύση του προϊόντος έχεις 5kwh απαγορευτικά, και αν θες να αυξήσεις και την διάρκεια ζωής τους δεν θα πάς ποτέ στο 50% και ποτέ στο 100%. Οπότε με ένα παράθυρο 10% στην φόρτιση και στην εκφόρτιση, δηλαδή όχι κάτω από 60% και όχι πάνω από 90%, πληρώνεις για 10Kwh ενώ στην πράξη έχεις 3kwh, βαριά βαριά 3.5kwh. Η ίδια χαζομάρα είναι.
Πλέον, αν θες αποθήκευση πας κατευθείαν σε μπαταρία λιθίου LiFePO4. Ακριβώς με την ίδια λογική έχεις 6kwh για κάθε 10kwh ονομαστικής απόδοσης, όχι 3Kwh. Τα μεγάλα κέντρα αποθήκευσης ενέργειας βέβαια δεν θα δουλέψουν ποτέ έτσι οπότε μιλάμε για αποθήκευση στο 80% την ονομαστικής, καθώς οι LiFePO4 σου δίνουν βαθιά εκφόρτιση στο 20%. Μπαταρίες λιθίου, αντλησιοταμίευση, εξαγωγή και τέλος υδρογόνο. Η τελευταία εναλλακτική στην αλυσίδα. Ας υπάρχει άλλα μέχρι εκεί.
Υγ: sorry για το σεντόνι.