Ποδήλατο

Reaction score
562
Θα ξαναπληρώσεις και για την εκ νέου αποστολή, ή απλά το επιστρέφεις;
Στην προσωπική μου εμπειρία, επιστράφηκε το προϊόν με δικά μου έξοδα και επιστράφηκαν και τα χρήματα που είχα ξοδέψει από την wiggle.
Δεν κάνουν κάποια αντικατάσταση, πρέπει να κάνεις εκ νέου παραγγελία με τις οποιεσδήποτε νέες τιμές.

Άμα μου προτείνετε και μια βάση στήριξης τηλεφώνου που να δένει πάνω στο stem (για να μην έχει πολλές ταλαντώσεις το τηλέφωνο)... ;)
Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τις λύσεις της quadlock, αλλά δεν έχω δοκιμάσει και κάτι άλλο. Βρίσκεις από καταστήματα με μηχανές έυκολα στην Ελλάδα.
Εγώ έχω το mount για μηχανή το πλαστικό με 42€ από Πάτρα το ψώνισα. Το δένω στο τιμόνι και με την γωνία που κάνει το κέντρο του smartphone έρχεται στο κέντρο του stem.
Δεν επέλεξα το ποδηλατικό stem mount γιατί δεν πάει στο stem που έχω (προσοχή πρέπει να έχεις stem με οβάλ σχήμα, το δικό μου είναι κάπως τετραγωνισμένο - Canyon V13/pankrok_sponsored).

Αν πας στις παραπάνω λύσεις χρειάζεται να έχεις και θήκη απο την πλευρά του κινητού ή ένα universal adapter που πουλάνε με αυτοκόλλητο. Εγώ έφτιαξα ένα, αλλά δεν είναι πολύ ακριβό. Αν θες μπορώ να σου δώσω και να το κολλήσεις με 3Μ VHB διπλής όψεως.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.144
Στην προσωπική μου εμπειρία, επιστράφηκε το προϊόν με δικά μου έξοδα και επιστράφηκαν και τα χρήματα που είχα ξοδέψει από την wiggle.
Δεν κάνουν κάποια αντικατάσταση, πρέπει να κάνεις εκ νέου παραγγελία με τις οποιεσδήποτε νέες τιμές.
Στη θκιάμ περίπτωση δεν πλήρωσα τίποτα και με επιστρεψαν όλο το ποσό. Όλη η διαδικασία έγινε όμως σε συνεννόηση με τα μαζί τους και επιστροφή με ΕΛΤΑ, όπου ήταν και τσάμπα.
Αφήνω ένα ενδεχόμενο ανοιχτό για το τσάμπα γιατί στη θκιάμ περίπτωση ήταν θέμα αστοχίας και όχι λάθος στο μέγεθος.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.786
Γιώργη τώρα που κατάλαβα τι είναι το stvzo, δεν γράφει για lumen επειδή πχ τα 300 lumen το συγκεκριμένο φωτάκι τα χώνει στη Day Light λειτουργία και κατά το φρενάρισμα. Αφού λοιπόν στη Γερμανία δεν υποστηρίζουν το φλασάρισμα, οι λειτουργίες αυτές προφανώς είναι στα 150 lumen ακόμα και στο φρενάρισμα. Έτσι πιστεύω.
Πάρτο από Ελλάδα ή από Αγγλία
Έτσι θα κάνω, ούτως ή άλλως, εφόσον δεν το στέλνει στην Κύπρο το bike24. Στην Ελλάδα το διαθέτει κάποιος άλλος, εκτός από τον ksports.gr που έχει το "σκέτο" στα €60 (!!!) και το "Alert" στα €67 (με παράδοση σε 30 ημέρες);

(κατάστημα στην Κύπρο, έχει το "σκέτο" στα 300 Lumens, €70!!! ΟΚ, είπαμε, να υποστηρίξουμε την τοπική αγορά, αλλά όχι κι έτσι...)

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.284
Άμα μου προτείνετε και μια βάση στήριξης τηλεφώνου που να δένει πάνω στο stem (για να μην έχει πολλές ταλαντώσεις το τηλέφωνο)... ;)
Εγώ έχω πάρει μια τέτοια. Είναι ίδια με αυτή, απλά πιο φθηνή. Σου δίνω και τη δεύτερη γιατί έχει πιο πολλά reviews να διαβάσεις.

Δένει στο τιμόνι βέβαια, αλλά δεν κατάλαβα γιατί θεωρείς ότι στο stem θα έχει λιγότερες ταλαντώσεις σε σχέση με το τιμόνι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.144
Γιώργη στα ελληνικά μαγαζά θα το βρεις σχεδόν παντού. Το ksports είναι ο αντιπρόσωπος στη Καλλιθέα, αυτός είναι που ορίζει τη τιμή και στα υπόλοιπα μαγαζά.
Θα πάω μάλλον σήμερα σε ένα ποδηλατικό μαγαζί να βάλω τα σχαράκια στα παπούτσα, άμα θες να κοιτάξω αν το έχει και πόσο.
Στείλε με pm τηλ. σε πάρω κατευθείαν να μιλήσουμε.

Reaction score
17.293
Αν βάλεις και τα μεταφορικά για Κύπρο, πάνω κάτω το ίδιο θα σου έρθει πιστεύω, σα να το αγόραζες απευθείας από το κυπριακό κατάστημα...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.786
(κατάστημα στην Κύπρο, έχει το "σκέτο" στα 300 Lumens, €70!!! ΟΚ, είπαμε, να υποστηρίξουμε την τοπική αγορά, αλλά όχι κι έτσι...)
Διόρθωση: το "Alert" έχει στα €70.
Αν βάλεις και τα μεταφορικά για Κύπρο, πάνω κάτω το ίδιο θα σου έρθει πιστεύω, σα να το αγόραζες απευθείας από το κυπριακό κατάστημα...
Ίσως ναι, ίσως να έχεις δίκιο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.144
Διόρθωση: το "Alert" έχει στα €70.
Αν δεν κάνω λάθος, το είχα πάρει από ελληνικό μαγαζί πριν 3 χρόνια (μετά το τροχαίο θυμάμαι) 49€, τότε είχαν οι μπάμιες 4€ το κιλό και τώρα έχουν 8€.
Λογικο το φωτάκι να έχει φτάσει 70€ :roflmao:

Reaction score
17.293
Ποτέ δεν περίμενα ότι η τιμή ενός φαναριού, σχετίζεται σε άμεση αναλογία με τις τιμές της μπάμιας... :roflmao: :gamer:

Reaction score
4.587
@symos & @stato

Αν και όταν το αποφασίσετε θα σας πω ποια κινέζικα αλτέρνατιβς του γκάρμιν αξίζει να αποκτήσετε. Δεν έχουν βέβαια χάρτες και κάποια άλλα "καλούδια" όμως ζητούν 3-4 φορές λιγότερα χρήματα και έχουν όλες τις βασικές κι απαραίτητες (το τονίζω) λειτουργίες.

Εγώ δύο χρόνια κάνω ποδήλατο και με αυτή τη νοοτροπία ξεκίνησα: "σιγά το ένα", "δε χρειάζομαι το άλλο" κτλ. Για ρούχα είχα τα ρούχα που χρησιμοποιούσα στο τρέξιμο ή στο γυμναστήριο, γάντια τα σνόμπαρα, για παπούτσια ούτε καν κουβέντα κτλ. Όταν πήρα το ποδήλατο μόνο φώτα αγόρασα σαν αξεσουάρ, ούτε παγούρι και θήκη δεν πήρα!

Σήμερα έχω ένα σωρό πραγματάκια, λεφτά να δίνουμε. Μόνο γάντια, βλέπω τώρα στο τραπεζάκι, έχω 5 ζευγάρια. Το ένα οκ είναι παλιό εφεδρικό πλέον, τα άλλα τέσσερα όμως χρειάζονται. Δεν είναι απαραίτητα αλλά κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.284
Αν και όταν το αποφασίσετε θα σας πω ποια κινέζικα αλτέρνατιβς του γκάρμιν αξίζει να αποκτήσετε. Δεν έχουν βέβαια χάρτες και κάποια άλλα "καλούδια" όμως ζητούν 3-4 φορές λιγότερα χρήματα και έχουν όλες τις βασικές κι απαραίτητες (το τονίζω) λειτουργίες.
Ε για πες, χαμένη δεν πάει η πληροφορία. Μέχρι να έρθουν από Aliexpress εξάλλου, τσουπ, φτάσαμε σχεδόν Άνοιξη 🙂

Πιο πολύ όμως με ενδιαφέρει, όχι ποια συγκεκριμένα μηχανήματα έχουν τις απαραίτητες λειτουργίες, αλλά περισσότερο ποιες είναι αυτές οι απαραίτητες λειτουργίες και γιατί.

Δεν το ρωτάω προβοκατόρικα, αλήθεια έχω περιέργεια.

Έχω σκεφτεί κι εγώ στο παρελθόν ότι σε πρώτη φάση θα ήταν "κουλ" να έχω κι εγώ δεδομένα cadence και HR όπως αυτά που ποστάρετε οι υπόλοιποι. Οπότε έφτασα κοντά στο να πάρω κάποιο από τα κινέζικα μηχανάκια που λες. Αλλά τελικά δεν πήρα, εκτός από τη φασαρία να φοράς ζώνες, να τις πλένεις, να φορτίζεις μπαταρίες κλπ. πιο πολύ με "άγχωνε" η ιδέα να έχω αυτά τα δεδομένα, παρά με έκανε να νιώθω καλύτερα. Τώρα κάνω τη βολτούλα μου, την απολαμβάνω και γυμνάζομαι κιόλας. Αν δω και στο Strava ότι βελτιώνομαι ή κάνω κανένα PR, cool, νιώθω καλά. Δεν το έχω αποκλείσει να το πάρω, απλά δεν έχω και καμιά κάψα.

Αθλητής προφανώς δεν είμαι, ούτε αυτό που κάνω το θεωρώ "προπόνηση" με την αυστηρή έννοια. Δεν προπονούμαι για κάτι, δεν κυνηγάω κάποιον συγκεκριμένο στόχο, τίποτα. Ούτε αν κάτι μου έκανε την ποδηλασία πιο αποδοτική ή πιο ξεκούραστη θα το θεωρούσα απαραίτητα πλεονέκτημα. Κάνω μια βόλτα και καίω Χ θερμίδες, αν έκανα την ίδια βόλτα και έκαιγα Χ-Υ ή με τις Χ θερμίδες μπορούσα να κάνω μεγαλύτερη βόλτα, δεν θα με είχε ωφελήσει απαραίτητα σε κάτι.

Μου είπε το καλοκαίρι ένας άλλος ποδηλάτης που συνάντησα σε μια βόλτα να πάρω οπωσδήποτε παπούτσια SPD, ότι βοηθάνε πάρα πολύ κλπ. Το πιστεύω, δεν είναι ότι δεν το πιστεύω. Και ίσως πάρω. Κάποια στιγμή. Μέχρι τότε ξέρω ότι δεν έχω την απόδοση που θα μπορούσα να έχω (και δεν είναι μόνο τα παπούτσια προφανώς). Ε και;

Πολλές φορές στις βόλτες βλέπω την μπροστινή μου ρόδα και γελάω. Γιατί σκέφτομαι όλο αυτόν τον αγώνα (εδώ μέσα αλλά και γενικά) για να κερδίσει κανείς λίγα βατ από εδώ, λίγα από εκεί και τις εκατοντάδες (minimum) ευρώ που ξοδεύονται γι'αυτό. Κι εγώ βλέπω το δυναμό που έχει το δικό μου ποδήλατο μπροστά και με πιάνουν τα γέλια 😂

Δεν τα λέω αυτά για να το παίξω υπεράνω. Δεν λέω ότι θα έπρεπε όλοι να το αντιμετωπίζουν έτσι χαλαρά όπως εγώ. Βασικά, θα ήθελα να το αντιμετωπίζω κι εγώ πιο "hardcore", να το κάνω περισσότερο, πιο έντονα κλπ. και να γυμνάζομαι περισσότερο. Δεν είμαι τέτοιος. Αυτό που θέλω να πω απλά είναι πως δεν είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι τέτοιοι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.144
Σίμο τεράστια διαφορά στο πάτημα και στη δύναμη που μπαίνει στο πίσω τροχό υπάρχει από τον άκαμπτο πλαστικό πάτο ενός κουμπωτού παπουτσιού σε σχέση με έναν carbon πάτο. Φαντάς τώρα πόση διαφορά υπάρχει από ένα αθλητικό μαλακό παπούτσι έως ένα ποδηλατικό κουμπωτό παπούτσι, απλό, φθηνό, όχι απαραίτητα ακριβό με εξωτικά υλικά
@symos & @stato

Όταν πήρα το ποδήλατο μόνο φώτα αγόρασα σαν αξεσουάρ, ούτε παγούρι και θήκη δεν πήρα!
Έχω μερικά μπουκαλάκια, όλα αυτά είναι σε χρήση (εκτός από 3 που είναι εντελώς καινούρια) και σχεδόν κάθε χρόνο τα αλλάζω
IMG_20230113_144551.jpg

Reaction score
4.587
Μπουκάλια έχω έξι κι εννοείται πως χρησιμοποιούνται όλα. Έχουν διαφορετικά μεγέθη και διαφορετική χρήση πχ τα μπουκάλια του ισοτονικού είναι μόνο γι αυτή τη δουλειά, δε θα βάλω ποτέ εκεί νερό διότι μυρίζει.

Όσα λέμε αφορούν ποδηλάτες που τους ενδιαφέρει η βελτίωση, αν κάποιος είναι τόσο κάζουαλ μπορεί και με το τζινάκι του μια χαρά να βολτάρει στο ποδήλατο (έγω έναν τέτοιο φίλο).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.144
Ναι βρε εννοείται ότι όσοι κάνουν ποδηλασία αναψυχής μπορούν να πεταλάν και με παντόφλα.
Το πράμα αλλάζει με το καιρό, βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση κάποιος ζητάει και άλλα πράματα.
Θυμάμαι τη πρώτη πρώτη φορά που πήγα ανάβαση, δεν έχει καμία σχέση με τη φυσική κατάσταση που έχω αποκτήσει. Τότε είχα κάνει 5 στάσεις για να μη πάθω ανακοπή και τώρα κάνω τη ίδια ανάβαση στο μισό χρόνο με παλμούς αεροβιου. Όσο λοιπόν οι δύναμη αυξάνεται σε συνδυασμό με τη αντοχή και τη φυσιολογία του κάθε αναβάτη, ζητάς και άλλα περιφερειακά, άλλη ένδυση κλπ.
Πχ. στα βατ που παίζω αν χρησιμοποιήσω παπούτσια με πλαστικό άκαμπτο πάτο κάποια στιγμή θα πονέσει το σημείο επαφής στη πατούσα, αυτό γιατί κανένας πλαστικός πάτος δεν μπορεί να αντέξει αυτή τη δύναμη, παραμορφώνει στο σημείο του άξονα του πεντάλ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πόνο στη πατούσα μετά από λίγη ώρα.
Αν με αυτά τα παπούτσα πάω χαλαρή βόλτα στο Τροκαντερό, δεν θα έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.284
Όσα λέμε αφορούν ποδηλάτες που τους ενδιαφέρει η βελτίωση, αν κάποιος είναι τόσο κάζουαλ μπορεί και με το τζινάκι του μια χαρά να βολτάρει στο ποδήλατο (έγω έναν τέτοιο φίλο).
Δεν λέω ότι το κάνεις σκόπιμα ή από κακία, αλλά πάλι το ίδιο κάνεις.

Θεωρείς ότι υπάρχει μόνο ένας τύπος αληθινού ποδηλάτη, αυτός που έχει 6 παγούρια, 5 ζευγάρια γάντια, ειδικά παπούτσια, όλους τους αισθητήρες της Garmin και πάει λέγοντας. Και όλοι οι υπόλοιποι ας βάλουν το τζινάκι τους να πάνε τη βολτίτσα τους.

Είπα ότι θέλω να απολαμβάνω το ποδήλατο και όχι να με "αγχώνει" η προπόνηση. Δεν είπα ότι θέλω χαλαρή βόλτα, ούτε ότι δεν θέλω να βελτιώνομαι.

Ξεκίνησα από το μηδέν μην μπορώντας να ανέβω 10 μέτρα ανηφόρα και έφτασα (σε μία σεζόν) να κάνω 1.500 υψομετρικά σε μία βόλτα. Έπιανα τα 150 βατ με το ζόρι και έφτασα στα 240 μέσο όρο. Αυτή είναι σημαντική βελτίωση και δεν μου είναι αδιάφορη, χαίρομαι που την κατέκτησα.

Δεν είπα βέβαια ότι έγινα αθλητής. Ούτε ότι έφτασα τον Μπρέτσο. Αλλά ούτε και θεωρώ πως είμαι στην κατηγορία "όλοι οι υπόλοιποι" που πάνε βολτίτσα στο Τροκαντερό. Υπάρχει πολύς χώρος ενδιάμεσα για όλους.

Αυτό που είπα είναι πως δεν "με καίει" ιδιαίτερα να έχω πιο αποδοτικό εξοπλισμό. Εγώ να γυμνάζομαι, να κουράζομαι και να βελτιώνομαι. Αυτό θέλω. Τώρα το αν ένα άλλο ποδήλατο, ένα άλλο παπούτσι, ένα άλλο οτιδήποτε θα μου έδινε ένα συν Χ% βελτίωση, ΟΚ. Καλοδεχούμενο αν και όταν. Αλλά κι αν δεν, να. Σιγά σιγά και χαλαρά.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.271
Members
38.293
Νεότερο μέλος
ONIKOS1