Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Ξεκίνησα από το μηδέν μην μπορώντας να ανέβω 10 μέτρα ανηφόρα και έφτασα (σε μία σεζόν) να κάνω 1.500 υψομετρικά σε μία βόλτα. Έπιανα τα 150 βατ με το ζόρι και έφτασα στα 240 μέσο όρο. Αυτή είναι σημαντική βελτίωση και δεν μου είναι αδιάφορη, χαίρομαι που την κατέκτησα.
Να ξέρς πως τα νούμερα που δίνει το στράβα χωρίς βατόμετρο είναι πολύ αισιόδοξα, στη πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δίνει. Ωστόσο είναι μια ένδειξη σε σχέση με το χρόνο και ένας καλός μπούσουλας

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.238
Να ξέρς πως τα νούμερα που δίνει το στράβα χωρίς βατόμετρο είναι πολύ αισιόδοξα, στη πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δίνει. Ωστόσο είναι μια ένδειξη σε σχέση με το χρόνο και ένας καλός μπούσουλας
Ναι μάλλον ισχύει, γιατί πήρα και προπονητήριο οπότε εκεί έχω ακριβή ένδειξη και μπορώ να συγκρίνω.

Αλλά σε κάθε περίπτωση το point όπως είπα ήταν η βελτίωση και το χοντρικό επίπεδο, όχι η ακριβής μέτρηση ή σύγκριση με κάποιον άλλον.

Reaction score
23.989
240 μέσο όρο χωρίς παπούτσι με άκαμπτο πάτο είναι και αισιόδοξα και επίπονα.
Είναι μια καταπόνηση που χωρίς σωστό καταμερισμό δύναμης (=παπούτσι) θα οδηγήσει σε τραυματισμό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Όπως ακριβώς τα είπε ο έρωτας :biggrin:
Ας αφήσουμε όμως το βατόμετρο, είναι ένα εργαλείο για άλλο επίπεδο όμως.
Το ρεζουμέ όσον προσπαθώ να πω μπορεί να συμπυκνωθει σε μια έκφραση.
"κατά το γουμάρ και το σαμάρ" :biggrin:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.238
Καλά θα πάω να πάρω παπούτσια (κάποια στιγμή 😝), με πείσατε.
Μετά άμα τρώω τούμπες μες στα χώματα και στα χαλίκια, εσάς θα βρίζω.

Όντως δεν θα είναι πραγματικά 240 βατ βέβαια όπως είπε και ο μπρετς (238 για την ακρίβεια βάσει του Strava σε διαδρομή 58 λεπτών) αλλά οκ, πόσο λιγότερο να είναι; Αλήθεια του'χω πει (σε βάρος κλπ.), δεν κλέβω. Τεσπα όσο και να'ναι εγώ όπως είπα είμαι ευτυχής.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961

Όντως δεν θα είναι πραγματικά 240 βατ βέβαια όπως είπε και ο μπρετς (238 για την ακρίβεια βάσει του Strava σε διαδρομή 58 λεπτών) αλλά οκ, πόσο λιγότερο να είναι; Αλήθεια του'χω πει (σε βάρος κλπ.), δεν κλέβω. Τεσπα όσο και να'ναι εγώ όπως είπα είμαι ευτυχής.
Από τη πρώτη κιόλας βόλτα θα είσαι 25%~ πχιο αποδοτικός με τα spd. Τώρα όσον αφορά τις τούμπες. Αν σε road ποδήλατο θες ένα μήνα προσαρμογής, στο χώμα ο χρόνος αυτός είναι διπλάσιος ή και τριπλάσιος

Reaction score
4.587
Είναι πιο ακίνδυνες οι τούμπες στο χώμα και πονούν λιγότερο (έχω πείρα ;) )

Μακάρι να έχεις 240w @symos δεν το αποκλείω απλά είπα πως είναι πάρα πολλά.

Reaction score
23.989
να σε πω, τις πρώτες βόλτες τις έκανα με κλασικό αθλητικό και πλατφόρμα πετάλι.
επειδή ήταν μαλακή η σόλα (καθότι παπούτσι τύπου τρεξίματος) αφενός δεν καθόταν πάντα στη σωστή θέση το πδάρ , αφετέρου είχε ανομοιόμορφο πάτημα στο πέλμα.
για μία ώρα πες δεν είναι θέμα, αλλά για παραπάνω και συχνά κάτι από το μηχανισμό θα την ακούσει, θες γόνατο γιατί δεν κεντράρεις σωστά το πέλμα, θες αστραγαλοκνημική γιατί πατάς με λάθος γωνία (φτέρνα έξω πχ και με το εξωτερικό μέρος πιο πολύ) θες μυικό τραυματισμό ή συνδυασμό; κάτι από όλα κάποια στιγμή όσο ανεβάζεις φορτίο και χρόνο καταπόνησης.
για μισή ώρα commuting πχ ούτε λόγος να γίνεται, αλλά 240w ακόμα και στα 100 κιλά να είσαι δεν είναι λίγο.

το spd για αρχή οταν το βάλεις θα απορείς πως έκανες ποδήλατο τόσο καιρό χωρίς. το spd -sl στο δρόμο θα απορείς πως έκανες με spd τόσο καιρό.

για τούμπες τι να σε πω, την πρώτη βδομάδα έπεσα 5 φορές, τον πρώτο μήνα άλλες 2 ακόμα και στο τρίμηνο κατάφερα να πέσω και γενικά μέχρι να γίνεις ένα με το ποδήλατο παίζει να πέσεις σε κάποια στιγμή που απλά θεωρείς οτι ισορροπείς σταματημένος αλλά τελικά δεν είσαι τόσο μάστορας όσο πίστευες

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.208
για τούμπες τι να σε πω, την πρώτη βδομάδα έπεσα 5 φορές, τον πρώτο μήνα άλλες 2 ακόμα και στο τρίμηνο κατάφερα να πέσω και γενικά μέχρι να γίνεις ένα με το ποδήλατο παίζει να πέσεις σε κάποια στιγμή που απλά θεωρείς οτι ισορροπείς σταματημένος αλλά τελικά δεν είσαι τόσο μάστορας όσο πίστευες

post sponsored by @Dimifoot :roflmao:

Reaction score
23.989
έχω πέσει σε σήμειο που ο dimifoot θα περίμενε πίσω από τον νευροχειρουργό (σταμάτημα σε κόκκινο στην αριστερή λωρίδα για να στρίψω αριστερά στην Μαραθώνος, βγάζω δεξί πδάρ αλλά καθότι ανισόρροπος έγειρα αριστερά και φυσικά έπεσα αργά και βασανιστικά με το κεφάλι μισό μέτρο από το αντιθέτως ερχόμενο όχημα, ένα βράδι του 21 θυμάμαι. όλα καλά)

Reaction score
5.446

Τι νούμερο φοράς παπούτσι φοράς?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Αυτά καλέ είναι SPD-SL και απαιτούν κουρσάδικα πετάλια.
Ο Σίμος αν δεν κάνω λάθος έχει ένα gravel ποδήλατο, ή κάνω λάθος? 🤔

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.196
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88