Σταύρος Λαγκαδιανός
Το αγοράκι με τα σπίρτα
- Reaction score
- 30.523
Ευκολάκι. Όταν τον αποζημιώσεις για τον κόπο του με το προηγούμενο, αυτό θα στο σενιάρει δωρεάν, για μπόνους.Προάριστο, πολύ πείνα View attachment 277784
Ευκολάκι. Όταν τον αποζημιώσεις για τον κόπο του με το προηγούμενο, αυτό θα στο σενιάρει δωρεάν, για μπόνους.Προάριστο, πολύ πείνα View attachment 277784
Και 2 τοστ με τυρί μαναχά και ψωμί χαμηλού γλυκαιμικού. Πολύ πείνα από το χθεσινό με το mtbάσε και ξύπνησα πεινασμένος , έφαγα πρωινό δεκατιανό και ακόμα πεινάω
Περιμένω φωτογραφία με λουκάνικο το οποίο θα "αγκαλιάζει" ολόκληρο το bowl με τη σούπα...Προάριστο, πολύ πείνα View attachment 277784
Ούτε εγώ τα τρώω με κιμά. Αλλά και με ρύζι, δεν θα μου λείψουν αν δεν ξαναφάω ποτέ.Πες ψέματα ότι έχουν και κιμά ρε Τέο, θες να βρεις κάνα μπελά
χειροποίητα για να γλιστράει........Πες ψέματα ότι έχουν και κιμά ρε Τέο, θες να βρεις κάνα μπελά
Τα σωστά γεμιστά είναι με ρύζι, μπαχαρικά, ελάχιστο δυόσμο και τριμμένη φρυγανιά για κλείσιμο στο καπάκι της ντομάτας.Ούτε εγώ τα τρώω με κιμά. Αλλά και με ρύζι, δεν θα μου λείψουν αν δεν ξαναφάω ποτέ.
Τα γεμιστά έχουν μεγάλη ιστορία και στην Ελλάδα ήρθαν από τη Μέση Ανατολή. Κάθε περιοχή εξέλιξε τις δικές της παραλλαγές ως προς τα "μυστικά" υλικά.Τα σωστά γεμιστά είναι με ρύζι, μπαχαρικά, ελάχιστο δυόσμο και τριμμένη φρυγανιά για κλείσιμο στο καπάκι της ντομάτας.
Συνταγή από Χανιά η παραπάνω, 4 χρόνια στη Κρήτη έφαγα τα καλύτερα γεμιστά.
Υπήρχε ένα μαγειρείο στα χωραφάκια στο ακρωτήρι, το είχε η κυρία Ειρήνη, μπαξές δίπλα στο μαγαζί και όλα ήταν δικά της,τα έσιαχνε έτσι τα γεμιστά. Όταν τη ρώτησα μια φορά γιατί όχι με κιμά, με απάντησε ότι ο κιμάς σκεπάζει όλες τις άλλες γεύσεις, νομίζω πως είχε δίκιο.
παντού και πάντα αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι σε βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο κάνει δουλίτσατσιγαρίζουν σε βούτυρο τον κιμά
Είναι θέμα συνήθειας. Οι Τούρκοι αν δεν φάνε αρνίσιο κρέας με πολύ βούτυρο βρίσκουν το φαγητό άνοστο και στεγνό.παντού και πάντα αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι σε βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο κάνει δουλίτσα
Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι Τουρκαλάδες, να πας να τα γράψεις δίπλα αυτά, εδώ μόνο μπατριωτική κουζίναΕίναι θέμα συνήθειας. Οι Τούρκοι αν δεν φάνε αρνίσιο κρέας με πολύ βούτυρο βρίσκουν το φαγητό άνοστο και στεγνό.
Το ελαιόλαδο δεν βγάζει το ίδιο άρωμα ούτε αντέχει στις ψηλές θερμοκρασίες. Αφήνει εσάνς όχι πάντα ευπρόσδεκτη.
Κι εγώ όμως έτσι το κάνω. Το χειρότερο τσιγάρισμα έχει καλύτερη γεύση από το "χωρίς".
Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι Τουρκαλάδες, να πας να τα γράψεις δίπλα αυτά, εδώ μόνο μπατριωτική κουζίνα
Βάζεις λίγο λαδάκι, 2 κουταλιές της σούπας για 1-1.5 κιλό κιμά, πετάς τον κιμά μέσα ο σκοπός είναι να μην κολλήσει στον πάτο με την πρώτη αλλά να προλάβει να αρχίσει να βγάζει τα ζουμιά του. Μετά για κάμποση ώρα αναγκαστικά θα βράζει στα ζουμιά του. Αν δεις και αρχίζει και κολλάει "πριν την ώρα του" τότε βάζεις λίγο λάδι και μετά ή κατεβάζεις (λίγο, ε) τη θερμοκρασία. Προς το τέλος, αφού έχει χάσει τα υγρά του, θέλεις να αρπάξει λίγο ο κιμάς οπότε θα κάνει και κρούστα στον πάτο του τηγανιού. Το δουλεύεις λίγο πιο έντονα με την κουτάλα σου εκείνη την ώρα. Εχει γίνει και πιο "σπυρωτός" ήδη. Δεν το παρακάνεις όμως, είπαμε να πάρουμε λίγη γεύση παραπάνω. Τον αποσύρεις και αφήνεις τη θερμοκρασία στο τηγάνι να πέσει για να ρίξεις ξανά λάδι και mirepoix, που πρέπει να τσιγαριαστεί low and slow. Το καλύτερο deglazing το κάνουν τα κρεμμύδια (βοηθάνε και τα άλλα). Αν θες έξτρα γεύση ρίξε στο τελείωμα (του μαγειρέματος) και λίγο βούτυρο, ε μα πια!
Αυτά, pro bono.
Εκεί στους κίτσουλες που πάτε όμως σας περνάνε το βούτυρο, εξαιρετικής ποιότητας - ναταλεμεκιαυτά, με ενδοφλέβια.Το βούτυρο όμως (που ποτέ δεν βάζω)
Εγώ μπιφτεκάκι στη σχάρα τρώω. Τα άλλα τα ζουμερά δεν τα αγγίζω. Φοβούμαι!Εκεί στους κίτσουλες που πάτε όμως σας περνάνε το βούτυρο, εξαιρετικής ποιότητας - ναταλεμεκιαυτά, με ενδοφλέβια.