Μπριζολιέρα ηλεκτρικιά

Μηνύματα
1.294
Reaction score
446
Κανα sous vide δοκιαμασες?.. εγω , για τα γουστα μου, φτιαχνω τρομερη μπριζολα, με ενα απλο καπνιστηρι - sous vide, και μετα καψαλισμα με map gas... τουμπανο γινονται...
 

Μηνύματα
398
Reaction score
256
Κανα sous vide δοκιαμασες?.. εγω , για τα γουστα μου, φτιαχνω τρομερη μπριζολα, με ενα απλο καπνιστηρι - sous vide, και μετα καψαλισμα με map gas... τουμπανο γινονται...
Εγω όσες φορές δοκίμασα sous vide, δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Σαν άχυρο γινεται το κρέας..
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.941
Reaction score
28.799
.....μην κάνεις την ζωή σου δύσκολη , η ακόμα πιό δύσκολη .
7 χρόνια και τώρα , ετσι τις φτιάχνω και παίζω μόνο με τα αρώματα χωρίς να τα μπερδεύω κάθε φορά . Την μιά θα είναι με θυμάρι , την άλλη με δενδρολίβανο , την άλλη με φασκόμηλο , κλπ .
Απλά και όμορφα , χωρίς λεμόνια και ξίδια , μόνο αρώματα αλάτι πιπέρι σκορδάκι βούτυρο .
-
-
καλή όρεξη .
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
13.567
Reaction score
34.194
Η μπριζολα στην κουζινα εχει πολυ καθαρισμα μετα για να ξεβρωμισει η λαδιλα και η κρεατιλα.
Ασε που θελει εξαερισμο το σπιτι μετα.

Μια μικρη γκαζιου ή ηλεκτρικου εξω μαζι με μια φτηνη καρβουνου για οταν υπαρχει ορεξη.
Η ηλεκτρικη θελει περισοτερο καθαρισμα απο την υγραεριου.
 



Μηνύματα
609
Reaction score
726
Για την ασχολία η αναφορά έγινε επειδή ο καθένας μας έχει άλλες "αντοχές". :biggrin:

Όπως έγραψα, παλιότερα που το έκανα δεν είχα πρόβλημα. Σήμερα θέλω να παραγγείλω και να έρθει έτοιμο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αυτό που έχω στο μυαλό μου, χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου ή να μπω σε διαδικασία νέου "χόμπι". Άρα στο σπίτι (που μαγειρεύω μόνο εγώ) επιλέγω τα πιο αποδεκτά φαγητά από τα λιγότερο μπελαλίδικα.

Υ.Γ. Για μένα, ένα αρνητικό του μαντεμένιου (κι όχι μόνο) είναι η απουσία "καπνιστής" γεύσης. Όταν σκέφτομαι ψητό κρέας ήδη μου τρέχουν τα σάλια με το άρωμα από το καμένο ξύλο, είτε ως αποκλειστική πηγή θερμότητας είτε ως πρόσθετο μέσω smoking chips. Η απουσία του κόβει ένα ποσοστό από την ευχαρίστηση.

Αν πάντως μειώσεις την παραγγελία και επιστρέψεις στην "δημιουργία", κάπου εδώ σε βλέπω:

 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.835
Reaction score
90.741
Και κάτι ακόμα που το διαβάζω παντού και το ακούω από δήθεν διάσημους σεφ: Η περιβόητη "θωράκιση" σε σύντομη δυνατή φωτιά (searing) για να μη χαθούν τα ζουμιά είναι μύθος. Είναι απαραίτητη για εντελώς διαφορετικούς λόγους.




Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", in fact, searing results in a greater loss of moisture than cooking to the same internal temperature without searing.[1] Nonetheless, it remains an essential technique in cooking meat for several reasons:[citation needed]

  • The browning creates desirable flavors through the Maillard reaction.
  • The appearance of the food is usually improved with a well-browned crust.
  • The contrast in taste and texture between the crust and the interior makes the food more interesting.
Searing does not cause caramelization, which affects only sugars, or simple carbohydrates; the Maillard reaction involves reactions between amino acids and some sugars.



 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.835
Reaction score
90.741
Αν πάντως μειώσεις την παραγγελία και επιστρέψεις στην "δημιουργία", κάπου εδώ σε βλέπω:

Για την ακρίβεια πολύ σπάνια παραγγέλνω στο σπίτι και ποτέ κρεατικά. Τα θέλω σερβιρισμένα πολύ ζεστά με ωραία εμφάνιση και συνοδευτικά. Άρα μόνο σε εστιατόριο.

Για τη Lotus έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν. Αν θυμάμαι καλά την είχε ο @rose.athens και δεν είχε εντυπωσιαστεί.

Αν επέστρεφα στο σπιτικό ψήσιμο θα έπαιρνα μόνο Monolith ή κάποιο άλλο BBQ τύπου Kamado. Αλλά το βλέπω χλωμό αφού έχω ως χόμπι το φαγητό έξω και ταυτόχρονα έχω περιορίσει τις ποσότητες που έτρωγα νεότερος. :)
 


Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Γυρνάς το βράδυ από τη δουλειά, θέλεις στα 10 λεπτά να φας μια μπριζόλα, σιγά μην κάθεσαι να στήνεις υπερπαραγωγή.
Την πετάς στο Lodge τηγάνι πάνω στο μάτι, το βάζεις μπροστά σου σε 10 λεπτά και τρως. Ούτε πιάτο δεν χρειάζεται. Και στην τελευταία μπουκιά καυτό θα είναι το κρέας.
 
Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.835
Reaction score
90.741
Γυρνάς το βράδυ από τη δουλειά, θέλεις στα 10 λεπτά να φας μια μπριζόλα, σιγά μην κάθεσαι να στήνεις υπερπαραγωγή.
Την πετάς στο Lodge τηγάνι πάνω στο μάτι, το βάζεις μπροστά σου σε 10 λεπτά και τρως. Ούτε πιάτο δεν χρειάζεται. Και στην τελευταία μπουκιά καυτό θα είναι το κρέας.

Συμφωνώ σε όλα αν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις.

Ο σκοπός είναι να έχουμε όλοι τις επιλογές που μας εξυπηρετούν και να ξέρουμε τι θέλουμε.
 



Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Με blowtorch πάνω στο καπώ θα την ψήσει την μπριζόλα, όσο φορτίζει το αμάξι.

Ο xfader είπε ότι πρέπει να έχουμε επιλογές. :)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.767
Reaction score
136.603
Και πως θα φορτίζεις το τούτου βρε γιατρέ άμα ψήνεις στο σπίτι?
Στο σπίτι μπορεί να φάω μπριτζόλα 1 φορά τη βδομάδα, δεν χαλάει η φόρτιση 😜😄🤪

Λέω να δοκιμάσω ένα τηγάνι που λέτε αυτό το Λοτζ το μαντεμενιο, αλλά δε το βλέπω να μένει. Θα δείξει.

Επειδή το θέλω πολύ γρήγορο και χωρίς να χρειάζεται να καθαρίσω όλη την κουζίνα μετά, το φουρνάκι (Cecotec Txuletaco) που φτάνει 850° το βλέπω ακαταμάχητη ιδέα.
Σε 2 λεπτά έχει φτάσει θερμοκρασία, 2 λεπτά ψήσιμο και χαίρεται.

 
Last edited:



Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Αυτοκαθαριζόμενα ως δια μαγείας είναι τα φουρνάκια;
Κάθε συσκευή που προστίθεται απαιτεί τον χώρο της, τη φροντίδα της και και τον καθαρισμό της τόσο εσωτερικά όσο και των εξαρτημάτων της.
Μετά από λίγα ψησίματα δεν θα βλέπεται μέσα. Στις διαφημίσεις ωραία τα δείχνουν, όλα καινούρια.

Υπάρχουν και καπάκια για τα Lodge τηγάνια. Και μαντεμένια αν θέλουμε υψηλές θερμοκρασίες. Δεν χρειάζεται να το αφήνουμε ξεσκέπαστο να πιτσιλάει.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.519
Μηνύματα
2.942.895
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106
Top