Μπριζολιέρα ηλεκτρικιά



Μηνύματα
7.386
Reaction score
4.763
Να έμπαινε κάθετα η μπριζόλα και να ψηνόταν καί από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα θα το καταλάβαινα το πλεονέκτημα.

Τώρα βλέπω πρέπει να βγάλεις έξω το δισκάκι, να προσέχεις τα ζουμιά που θα στάζουν, για να γυρίσεις το κρέας από την άλλη, που παραμένει άψητη.


Για αυτό πρότεινα αυτό
 

Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Ναι, δεν πέρασε απαρατήρητο το post σου.
Κάτι παραπάνω ξέρουν οι επαγγελματίες.
Αλλά φαίνεται δεν έχει βγει κάτι αντίστοιχο για οικιακή χρήση.

Φρυγανιέρα ας πούμε το θεωρούμε αδιανόητο να είναι μιας πλευράς.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.771
Reaction score
136.609
Κώστα τα κρέατα από που τα περνεις συνήθως;
Α, έχει πολλές πηγές καλού κρέατος στη Θεσσαλονίκη πλέον.

Πολλοί τοπικοί χασάπηδες φέρνουν ωραία κρέατα, και ωρίμανσης.

Μέχρι και στο μάκρο έχει..

Στο μάκρο βρήκα και κατεψυγμένα μπιφτέκια (εισαγόμενα) από black Angus, 100% σκέτο κρέας, καλής ποιότητας και πολύ καλής τιμής.
Έχει και ελληνικά κατεψυγμένα black Angus μπιφτέκια, αλλά περιέχουν και ψωμί.

Σε νωπό κρέας έχουν αρκετές καλές κοπές.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.771
Reaction score
136.609
Αυτά στο Πλαγιάρι τα έχεις τσεκαρει;
Τον πάνω ναι, τον κάτω, που είναι καινούριος, δε πρόλαβα.

Ο πάνω έχει σε πολύ καλή τιμή καθαρό μοσχάρι κιμά (ελιά μου βάζει) που το περνάει 1 φορά ;που τη μηχανή. Σούπερ.

Έχει και ωρίμανσης καλές κοπές, αλλά πολύ τσιμπημενης τιμής.
 

Μηνύματα
3.923
Reaction score
6.190
Και ο κάτω μια από τα ίδια. Πολύ καλά χοιρινά έχει επίσης ο κάτω. Αλλά κανένα μοσχαράκι σαν αυτά που έβαλες στις φωτογραφίες δεν έχω δει κάπου εδώ προς ανατολικά.
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.771
Reaction score
136.609
Φήμες λένε ότι εμφάνισε ο Ear την μπριζολιέρα ως δώρο στο αμόρε για να γιορτάσουν τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου και του την έφερε στο κεφάλι. :)
Αντιθέτως, ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα, έφαγε πιο λαίμαργα απ'οτι τρώει στο εβόρα!

Μιλάμε για τρομερή επιτυχία, ανεπανάληπτη!

Η γυναίκα μου που πλέον δεν εντυπωσιάζεται στο εβόρα, τώρα έφαγε σα λύκος, ξετρελάθηκε με το αποτέλεσμα, γλυφόταν, ήταν για να τραβάω βίντεο! 💋

Εδώ, μόλις βγήκε το black Angus, μόλις με 4 λεπτά ψήσιμο, στους.. 850°:

PXL_20230214_201912322.jpg


Λίγο αργότερα, στο ξύλο:

PXL_20230214_202124055.jpg



Και κόψιμο:

PXL_20230214_202458479.jpg


Ποίηση.

Και πάμε στο μπαβετ:

Ωμό:

PXL_20230214_202841792.jpg


Ψημένο:

PXL_20230214_202846988.jpg

PXL_20230214_202851593.jpg


Κόψιμο

PXL_20230214_203057547.jpg


Ρεσιτάλ...

Εδώ στο γύρισμα πλευράς, στα 3 λεπτά:


PXL_20230214_203219770.jpg


Κομμένα:

PXL_20230214_203810617.jpg


Λουκούμι.
Ωραία ζουμερα, μαλακά θεονόστιμα, χωρίς να στάζουν τίποτα.

Μαγεία.

Μπιφτέκια; Πςςςς

Καθαρό Μπλάκ Άνγκους:


PXL_20230214_210234865.jpg



PXL_20230214_213759385.jpg


PXL_20230214_213446182.jpg


Σκάσαμε στο φαϊ. ❤❤❤❤

5 κοκακόλες καρφώσαμε στο καπάκι!

Η κουζίνα; πρακτικά πεντακάθαρη.
Κάτω από τον απορροφητήρα, ο οποίος παίζει γερά, δεν έφευγε τίποτα στο χώρο:

PXL_20230214_203552999.jpg


Βγάζω την μαντεμένια σχάρα με τη λαβίδα της, και την ακουμπάω πάνω στο ταψακι του, όπου "κάθονται" στις 4 γωνίες τα 4 ενσωματωμένα ποδαράκια της σχάρας, άρα κάθεται σταθερά, και στάζει μέσα στο ταψακι.

Μετά από όλο το ψήσιμο (3 μπριζόλες και τα μπιφτέκια) άντε να είχε 2 σταγόνες πάνω στις εστίες στην κουζίνα. Τίποτα, με ένα βετεξ και τέλος.

Ανμπιλίβαμπλ ευκολία.

Μειονέκτημα: κοίταζα συνεχώς από κοντά τη φωτιά και μύριζαν τα μούτρα μου και το κεφάλι μου όλο σα ψηστης σε ταβέρνα. Λούσιμο απαραίτητο. 😂🤪😜😂

Τα έριξα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κι ένα πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, και επανατοποθέτηση, σαν αχρησιμοποίητο.

Τι λες τώρα... ❤❤❤❤
 
Last edited:


Μηνύματα
6.850
Reaction score
5.394
Μπράβο, φαγανό το αμόρε.
Δεν είναι σαν αυτές "για μένα μια σαλάτα μόνο".

Τα μπιφτέκια λίγο άρπαξαν εδώ όμως. Μήπως ήθελαν χαμηλότερη θερμοκρασία ή τη σχάρα σε χαμηλότερη θέση;

400117_35c0a4c5a742e27e03ca38a952f0c876.jpg
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.771
Reaction score
136.609
Τα αδικεί η φωτογραφία, δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου "καμμένα", αλλά όντως ήθελαν λιγότερη 🔥.

Τα δοκίμασα στους 700°C..

Επόμενη δοκιμή στους 600°.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.771
Reaction score
136.609
... άρα, τώρα, δεν θα πηγαίνεις για δωρεάν φορτίσεις; Θα γίνεις ένας μπριζιολιαρης σπιτόγατος; :roflmao:
Όχι βέβαια.
1 φορά τη βδομάδα στο σπίτι, τώρα μπήκε στη θέση του.

PXL_20230215_074733034.jpg


Σαν καινούργιο.

16764474054032765018566362367579.jpg


Σήμερα το βράδυ με βλέπω για φόρτιση. 😂😜😁

Το ινφερνο πάντως, δουλεύει με τους εξής χρόνους:

2-2,5 λεπτά προθέρμανση (φτάνει 850°).
2" τη μπριζόλα από τη μια μεριά και 1-2 από την άλλη.
Τέλος.

Δεν υπάρχει η ταχύτητα που παίζει.

Μετά ήθελε η μπριζόλα να κάτσει 6' στο ξύλο για να ανεβάσει θερμοκρασία εσωτερικά.
Πιο πολλή ήταν αυτή η αναμονή, παρά όλο το υπόλοιπο ψήσιμο.😜😁😂

Δεν έβαλα ούτε μυρωδικά ούτε τίποτα, μόνο πιπέρι ετριψα. 😜😁😂
Πρέπει να έχω κάτι έτοιμο εκεί που ξεκουράζεται στο ξύλο, κάνα σκόρδο ξερωγω, λιγο βούτυρο.
 
Last edited:




ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.523
Μηνύματα
2.942.937
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106
Top