Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Πάρε πίσω τα 802, θα σε τρελάνει ο Αλέξης με τις λέξεις.
Καλή τύχη παλικάρι, ο Θεός μαζί σου... :biggrin:
Ο εξ φταίει, που μου έμαθε να αγαπώ το έντεχνο.

Κάτι κλαπσομuνικα πολύ θεκθουαλικα ρε παιδί μου..

Reaction score
5.614
Συζήτηση γίνεται, αν δεν το κατάλαβες, και είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τις επιλογές των άλλων, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να χλευάζεις.
Δεν χλευάζω. Απλά το θεωρώ οξύμωρο και αστείο το "εγώ αγοράζω μόνο καινούρια" από τη στιγμή που, με δική σου δήλωση, δεν είσαι γενικά των αγορών.

Τόνισα δηλαδή ότι είναι εύκολο να λέει κανείς ότι αγοράζει μόνο καινούρια, αν δεν αγοράζει "τίποτα".
Το τίποτα σχετικό είναι βέβαια, τα απολύτως απαραίτητα ας πούμε.

Και είναι και λογικό, κάπου πρέπει να γίνεται συμβιβασμός. Άλλος δεν αγοράζει τίποτα, άλλος μένει σε ένα τυπικό 5.1, άλλος θέλει immersive ντε και καλά έστω και με φτηνά ηχεία, άλλος immersive με καλά ηχεία έστω και μεταχειρισμένα.

Η προφανής εύκολη επιλογή είναι όλα καινούρια, πάντα. Αρκεί 1) να μπορεί και 2) να θέλει να δαπανήσει το αντίστοιχο ποσό.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.796
Κατάλαβα για dynamic range day είμαστε
Για τον @Bhutia που του αρεσουν κατι τετοια
Τα έχεις γράψει και εσύ ο ίδιος σε σχετική ανάρτηση σου, κάπου. Αφορμή ήταν σχετικό video στα Γερμανικά από γνωστό immersive studio στη Γερμανία, και τις διαφορές ανάμεσα σε κινηματογραφικό vs οικιακό master. Καμία σχέση το ένα με το άλλο, όχι μόνο στο δυναμικό εύρος, αλλά και στην διαχείριση των objects, των καναλιών κ.α.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται επιλογή οικιακού συστήματος σύμφωνα με τα κινηματογραφικά standards αιθουσών.

Reaction score
5.614
...τα μηχανήματα είναι ο μισός ίσως και λιγότερο, σωστός ήχος. Αν δεν το επιτρέπει ο χώρος ή/και αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ηχητικής φροντίδας είναι πεταμένα λεφτά. Καλύτερα να γίνει μια άλλη επιλογή που να συμβαδίζει το αποτέλεσμα με το χώρο και το κόστος. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία κόστους - χώρου - αποτελέσματος.
Ένα χρόνο τώρα το παιδεύει ο άνθρωπος το θέμα ακουστικής φροντίδας του χώρου και νομίζω είναι πλέον ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
@Drioannis Θα φας μια ξεγυρισμένη απογοήτευση με τα 2 τεμάχια midfield monitors σε σύγκριση με τα 802...
Τουλάχιστον μέχρι να μαζευτούν 5 τεμάχια, θα νομίζεις πως έκανες παπαριά.
Διαφωνώ εντόνως.

Θα πάθει σοκ.
Θα κλαίει τα χρόνια που έχασε.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.232
Διαφωνώ εντόνως.

Θα πάθει σοκ.
Θα κλαίει τα χρόνια που έχασε.
Ναι καλά
Το μέγεθος (headroom) μετράει. Μετά έρχονται τα υπόλοιπα.

Εκτός αν τα κρεμάσει στα αυτιά σαν ακουστικά:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Καλάθια και κούπες ρε...

Ακόμα και για max SPL, για εν ζεύγος (με σαμπ όπως είναι ήδη), μπορεί να μειώσει λίγο την απόσταση ακρόασης.

Θα κλαίει τα χρόνια που πέρασαν.

Κλάσεις καλύτερα ηχεία αυτά που συζητάμε, κλάσεις καλύτερο σπινοραμα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.232
μπορεί να μειώσει λίγο την απόσταση ακρόασης.
Ασε. Αναμενόμενο αυτό που θα έλεγες. Είπαμε , να τα κάνει ακουστικά :roflmao:
Το μέγεθος μετράει λέμε. Όλα τα άλλα έπονται.

Σαν να μου λες πως ένα άριστο monitor 27 in θα δωσει την ίδια ικανοποίηση με μια οθόνη 120in και ένα καλούτσικο προβόλι, αρκεί να πας πιο κοντά.

Πάντα, πάντα, το μέγεθος κερδίζει. Μεταξύ όμοιων μεγεθών, τότε ναι, μετράνε τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Θα μας πει ο @Drioannis σύντομα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Κατάλαβα για dynamic range day είμαστε
Για τον @Bhutia που του αρεσουν κατι τετοια
Πρέπει να μη σου διαφεύγουν στοιχεία...Εκτός του ότι δεν θα είχα το παραμικρό ενδιαφέρον για κάποια εκ των υποψήφιων παραγωγών, η ικανότητα διαχείρισης ενέργειας σε δεδομένο setup φανερώνεται ευχερέστερα σε ΄΄κοινές΄΄ σύγχρονες παραγωγές με πλούσιο περιεχόμενο σε χαμηλές συχνότητες και ... χαμηλό δείκτη DR όπου πληθώρα από χαμηλότερες σε πλάτος συνιστώσες θα είχαν τονωμένη ένεκα της συμπίεσης ενέργεια.
@Drioannis Θα φας μια ξεγυρισμένη απογοήτευση με τα 2 τεμάχια midfield monitors σε σύγκριση με τα 802...
Τουλάχιστον μέχρι να μαζευτούν 5 τεμάχια, θα νομίζεις πως έκανες παπαριά.
Το θέμα είναι να μη νομίζει το ίδιο αφότου θα είχε συμπληρώσει την πεντάδα... :sneaky:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.232
Το θέμα είναι να μη νομίζει το ίδιο αφότου θα είχε συμπληρώσει την πεντάδα... :sneaky:
Οριακά θα είναι στην πεντάδα. Στα 9 θα χαρεί, στα 11 σίγουρα καλύτερα.

Reaction score
1.247
Γενικότερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αγορά ηχείων με παράμετρο τι θα παίξουν. Αν το ηχείο είναι σωστό θα παίξει τα πάντα. Αν δεν είναι και είναι η επιλογή σου, πρέπει να δείς αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Στα σοβαρά studio monitors και σε όλα τα σοβαρά παθητικά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Για το σταδιακό στήσιμο ενός immersive setup, η άποψη μου είναι πως τα ηχεία πρέπει να αγοράζονται άνετα, χωρίς πονοκεφάλους και οικονομική αιμορραγία. Δεν αξίζει να παίρνεις ένα-δύο κάθε χρόνο επειδή είναι ακριβό και καλό. Μέχρι να τελειώσεις θα έχεις βλαστημήσει την ώρα που ξεκίνησες. Αν δεν είσαι σε θέση να τελειώσεις το πολύ σε δύο χρόνια άλλαξε τα standards σου και πράξε ανάλογα σε χαμηλότερα επίπεδα. Σχετικά με τα πανάκριβα συστήματα μέσα σε σαλόνια, αν γίνεται τέτοιο setup, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη πως τα μηχανήματα είναι ο μισός ίσως και λιγότερο, σωστός ήχος. Αν δεν το επιτρέπει ο χώρος ή/και αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ηχητικής φροντίδας είναι πεταμένα λεφτά. Καλύτερα να γίνει μια άλλη επιλογή που να συμβαδίζει το αποτέλεσμα με το χώρο και το κόστος. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία κόστους - χώρου - αποτελέσματος.

Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά πέφτει άγριο μαχαίρι.
Θα συμφωνήσω. Προσπαθώ να έχω μια ισορροπία στο οικονομικό αλλά και στο χώρο που προς το παρόν δεν είναι dedicated.

Reaction score
1.247
Ασε. Αναμενόμενο αυτό που θα έλεγες. Είπαμε , να τα κάνει ακουστικά :roflmao:
Το μέγεθος μετράει λέμε. Όλα τα άλλα έπονται.

Σαν να μου λες πως ένα άριστο monitor 27 in θα δωσει την ίδια ικανοποίηση με μια οθόνη 120in και ένα καλούτσικο προβόλι, αρκεί να πας πιο κοντά.

Πάντα, πάντα, το μέγεθος κερδίζει. Μεταξύ όμοιων μεγεθών, τότε ναι, μετράνε τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Θα μας πει ο @Drioannis σύντομα.
Είμαι αισιόδοξος ότι τα δύο sub θα βοηθήσουν. Τα 802 Nautilus είναι πράγματι μεγάλα ηχεία και η διαφορά στο μέγεθος σε σχέση πχ με ένα Genelec 8351 είναι μεγάλη. Μένει να δω αν με φτάνουν 310 ή 8351. Ξαναλέω δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε 6-8-10 μήνες και όχι μόνο λόγω του ποσού που πρέπει να εκταμιευθεί. Είναι και ο χώρος που έχει σημαντικούς περιορισμούς. Πιστεύω μέχρι 5 κανάλια και 2 sub χωράνε στον υπάρχον χώρο. Ευελπιστώ ν' αλλάξουν τα δεδομένα κάποια στιγμή προς το καλύτερο (dedicated).

Reaction score
3.527
Είμαι αισιόδοξος ότι τα δύο sub θα βοηθήσουν. Τα 802 Nautilus είναι πράγματι μεγάλα ηχεία και η διαφορά στο μέγεθος σε σχέση πχ με ένα Genelec 8351 είναι μεγάλη. Μένει να δω αν με φτάνουν 310 ή 8351. Ξαναλέω δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε 6-8-10 μήνες και όχι μόνο λόγω του ποσού που πρέπει να εκταμιευθεί. Είναι και ο χώρος που έχει σημαντικούς περιορισμούς. Πιστεύω μέχρι 5 κανάλια και 2 sub χωράνε στον υπάρχον χώρο. Ευελπιστώ ν' αλλάξουν τα δεδομένα κάποια στιγμή προς το καλύτερο (dedicated).
Αν σκέφτεσαι και για dolby atmos ktl τότε θα χρειαστείς περισσοτερα απο τα 5 plus 2 subs. Εγώ στο σαλόνι έχω 5.2.2.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.796
Να θυμίσω εδώ, σε περίπτωση που αυτό είναι σημαντικό για τον ιδιοκτήτη του συστήματος, πως με δύο κανάλια ύψους δε είναι object based setup. Με δυο ηχεία ύψους δεν θα ενεργοποιηθούν τα objects. Δεν γίνεται.

Reaction score
1.247
Αν σκέφτεσαι και για dolby atmos ktl τότε θα χρειαστείς περισσοτερα απο τα 5 plus 2 subs. Εγώ στο σαλόνι έχω 5.2.2.
Αυτά χωράει τώρα. Ευελπιστώ να πάμε σε dedicated στο μέλλον.
Τη λύση πολυκάναλου όλα με Arendal 1723 σειράς να μην τη συζητήσουμε;
Ήδη υπάρχουν δύο σαμπ Arendal 1723 1S.

Not active... Δεν είναι κακή λύση αλλά θα ήθελα να πάω σε ενεργά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Για av processor τι σκέφτεσαι;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός