Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

Reaction score
1.247
Για av processor τι σκέφτεσαι;
Μάλλον είναι νωρίς. Θα υπάρξουν όπως βλέπω και έχω ξαναπεί εξελίξεις στο θέμα software που ενδεχομένως θα καθορίσει τις επιλογές μου. Η γαλλική, κορυφαία μεν αλλά πανάκριβη δε, λύση,είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.660
Μένει να δω αν με φτάνουν 310 ή 8351.
Υπερτερεί το 310.
Δες 80 κύκλους, και όχι μόνον.

neumann_kh310_max_spl_510_2.gif

Genelec-8351A-Studiomonitor-Messungen3.jpg

Για σύγκριση, το 8361

1631889394228.png

Αυτό έχει πολύ πράμα να δώσει κει κάτω.
Μεγάλη διαφορά, όχι αστεία.
Χιουτζ.

Γι'αυτό δεν ψήνομαι για 8351, παρά μόνον για 8361. 😎
Επειδή γουστάρω στάθμες. 😂😁

Μπορεί το 8351 να πλεονεκτεί του 310 στο σπινοραμα (και στις οφ αξις) αλλά και του 310 το σπινοραμα είναι ποίημα. Φτάνει.
Ο χώρος μετά είναι πιο σημαντικός από αυτές τις μικροδιαφορές μεταξύ τους στο σπινοραμα, όπως σωστά είπε κι ο Άλεξ.

Η έλλειψη μπας ριφλεξ στο 310 δεν είναι σημαντικό προτέρημα, γιατί τα τζενελεκ αυτά έχουν πολύ χαμηλά το συντονισμό τους, μετά το κρος δε θα βγάζει πρακτικά τίποτα από την οπή.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Θα συμφωνήσω. Προσπαθώ να έχω μια ισορροπία στο οικονομικό αλλά και στο χώρο που προς το παρόν δεν είναι dedicated.
Μην αμφιβάλλεις... Μέχρις ότου να γίνει dedicated ο χώρος ... θα νομίζεις ότι έκανες ανοησία. :lolsign:

Reaction score
4.985
@Drioannis Θα φας μια ξεγυρισμένη απογοήτευση με τα 2 τεμάχια midfield monitors σε σύγκριση με τα 802...
Τουλάχιστον μέχρι να μαζευτούν 5 τεμάχια, θα νομίζεις πως έκανες παπαριά.
..................
Οριακά θα είναι στην πεντάδα. Στα 9 θα χαρεί, στα 11 σίγουρα καλύτερα.
11 ηχεια συν πιστοποιημενος dedicated χωρος για να ξεπερασουν τα μεγαλα BW!!
Πρεπει να λεγονται αυτα στους ενδιαφερομενους.

Reaction score
1.247
Κάποιες φορές όμως πώς τυχαινει...Σήμερα Live with Dirac: NEW Active Room Treatment deep dive ζωντανά στο youtube. Αν προλάβω λέω να το δω γιατί θα έχει ενδιαφέρον.
Θα το δούμε εν καιρώ...

Reaction score
6.235
Για να είναι συγκρίσιμα τα χρήματα, τα 5 8361 κάνουν όσο τα b&w 802. Ο δε devialet 400 είναι συγκρίσιμος στην τιμη με τον trinnov. Αν τώρα πιστεύεις σοβαρά ότι το τελικό αποτέλεσμα θά είναι συγκρίσιμο ανάμεσα στα b&w και τα genelec δεν ξέρω τι να σου πω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.214
Τα 8361 +2subs είναι πολύ φτηνότερα απο ζευγος 802 με τα ενισχυτικά τους, και ναι, δεν θα υπολείπονται καθόλου. Αντιθέτως.

Η προειδοποίηση μου αφορούσε μικρότερα midfield όπως το 310, εκεί δεν θα έχουμε αρκετό headroom μόνο με 2 τεμάχια+subs για να συγκριθούμε με τα 802. Εννοειται πως το τελικό αποτέλεσμα με πολλά τεμάχια 310+subs θα είναι καλύτερο, πρώτον γιατί είναι καλύτερο ηχείο (αν και μικρότερο), και δεύτερον γιατί είναι καλύτερο το φορμάτ (immersive).

Αν δεν θέλουμε να φάμε την πίκρα για τα 1-2 χρόνια της μετάβασης, πάμε για 3αδα μπροστινή με μεγαλύτερα (αγοράζοντας στην αρχή τα 2), όπως τα 420 ή το 8361, και εκεί το 802 χάνει από την αρχή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.660
το 802 χάνει από την αρχή.
Εννοείται, σε πολλές παραμέτρους.

Το 420 έχει 10" αλλά είναι ακριβό:

KH420_MAX_510.gif

Αλλά το 420 είναι γκουμουτσα, και μπας ριφλεξ..

Μικρή πρακτικά η διαφορά με το 310, στους 80-100 κύκλους, στην αρχή της 3ης οκτάβας, εφόσον (εννοείται) υπάρχουν σαμπ για κει κάτω:

neumann_kh310_max_spl_510_2.gif

4 ντεσιμπέλ ξερωγω, σιγά τα ωά.

Απλώς το 420 στέκεται ανετως μόνο του χωρίς σαμπ, ενώ το 310 δεν στέκεται χωρίς σαμπ.

Το 420 παίζει πιο δυνατά από το 8361.
Τέρας είναι.
Μεταξύ 100-200 Hz έχει μια αδυναμία το Τζένελεκ, πέφτει κάτω από 110dB, το 420 όχι.

Εφόσον όμως σαμπ υπάρχουν, οι διαφορές είναι μικρές και τα λεφτά πολλά.

ΥΓ. Αν θες να κρατήσει την προοπτική για πιθανή χρήση 420 στα 3 μπροστά, δε τη χάνει αν ξεκινήσει με 310, γιατί τα 310 δε θα παν "χαμένα". 😎

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.660
View attachment 281475
420 στο 1 μέτρο, μπερδεύτηκες με τα 4μετρα :)
Σωστά.

Ωστόσο δεν αλλάζει κάτι με το σχεδιάγραμμα που δείχνεις, οι στάθμες στο φάσμα 80-100 χερτζ είναι ίδιες και αυτές μας ενδιαφέρουν.

Περίεργο πάντως, θα έπρεπε να είναι παραπάνω στο 1μ...

Τέλος πάντων, το 420 και το 8361 βαρανε άγρια, αλλά είναι στο 5 χιλιαρο...

Last edited:

Reaction score
4.985
..τα 5 8361 κάνουν όσο τα b&w 802.
Αν τώρα πιστεύεις σοβαρά ότι το τελικό αποτέλεσμα θά είναι συγκρίσιμο ανάμεσα στα b&w και τα genelec δεν ξέρω τι να σου πω.

Τη συγκριση δεν την εκανα εγω
παρεθεσα ασχολιαστη και εθεσα υπ'οψιν οσων θελουν να κανουν τη μεταβαση
οχι τη δικη μου αποψη αλλα ανθρωπων που εχουν ασχοληθει.

Μπορω ομως και να σχολιασω.
Με τις προδιαγραφες που περιγραφεται εδω το ιμερσιβ ειναι μια πολυ ακριβη υποθεση.
To genelec 8361 εχει αυτη τη στιγμη πανω απο 5000 ευρω το κομματι στον Τομαν.
Γραφτηκε οτι ιμερσιβ χωρις 9-11 τεμαχια δεν νοειται.
Προσθεσε την απαραιτητη ακουστικη του χωρου.
Do the math..
Η χρηση μικροτερων υποδεεστερων ηχειων θα ειχε να προσφερει μονο καποιον εντυπωσιασμο.
(objects και εικονικη πραγματικοτητα) αλλα περαν τουτου ουδεν.
Βεβαια καποιος μπορει να τα διαθετει και να αρεσκεται. Κανενα προβλημα αν ειναι ενημερωμενος.

Απο την αλλη παλαιοτερα μοντελα 802 τα βρισκεις ευκολα 5-6 χιλιαδες
και μπορεις να τα οδηγησεις και με Adcom.
Στα καινουργια ακολουθουν κι αυτοι την τρεχουσα παραλογα αυξητικη ταση πραγματι.
Δεν ειμαι εγω αυτος που ειπε οτι οι δυο προσεγγισεις ειναι συγκρισιμες.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.214
Βαράνε τόσο άγρια, που δεν θα πικραθεί μέχρι να γεμίσει ηχεία γύρω γύρω, και μπορεί αυτό να πάρει χρόνια.
Όταν πιάνεις 110db+ στην πρώτη οκτάβα χωρίς σαμπ, είσαι έτοιμος, δεν φοβάσαι τίποτα.

Στα 100-103, φοβάσαι

Reaction score
1.247
Σωστά.

Ωστόσο δεν αλλάζει κάτι με το σχεδιάγραμμα που δείχνεις, οι στάθμες στο φάσμα 80-100 χερτζ είναι ίδιες και αυτές μας ενδιαφέρουν.

Περίεργο πάντως, θα έπρεπε να είναι παραπάνω στο 1μ...

Αν πας για 420 πιστεύω ότι τα 8361 υπερτερούν γιατί συμπεριλαμβάνουν DSP στο πακέτο. Η διαφορά στην τιμή είναι νομίζω 400ευρώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Αν πας για 420 πιστεύω ότι τα 8361 υπερτερούν γιατί συμπεριλαμβάνουν DSP στο πακέτο. Η διαφορά στην τιμή είναι νομίζω 400ευρώ.
Τα σύγχρονα ηχεία που λειτουργούν με λογισμικά DSP μοιάζουν με τα ΄΄ψιλά γράμματα΄΄ από ασφαλιστήρια συμβόλαια. Μπορεί ο χαρακτήρας τους να ποικίλλει από τυπικό και ανώδυνο έως αναιρετικό θέτοντας πονηρές προϋποθέσεις για ουσιώδεις όρους στο συμβόλαιο.

Υπάρχει ενδεχόμενο το DSP να δρα με ΄΄ζαβολιάρικο΄΄ τρόπο, παρέχοντας μέσα από εκτεταμένη ισοστάθμιση ένα τελειοποιημένο γράφημα για την προώθηση του ηχείου. Το πόσο θα άρεσε κάτι τέτοιο σ'έναν μέσο χρήστη είναι συζητήσιμο.

Έχοντας θίξει ήδη το γεγονός ότι ηχεία με DSP περνάνε αναγκαστικά το σήμα στην αναλογική τους είσοδο από βρόχους AD-DA μετατροπών, επισημαίνεται ότι ακόμα και σε περίπτωση όπου θα διέθεταν αυτά ψηφιακή είσοδο με παράλληλη διαθεσιμότητα ψηφιακών εξόδων από τον προηγούμενο DAC/Pre επεξεργαστή, υφίσταται και τότε ενδεχόμενο οι ρυθμοί δειγματοληψίας να ήταν διαφοροποιημένοι και να προέκυπταν αισθητά ή μη τεχνουργήματα από αναδειγματοληψία στο ψηφιακό σήμα.

Last edited:

Reaction score
9.815

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός