Ποδήλατο

Reaction score
53
Αυτά τα μοντέρνα κράνη, ούτε ένα διχτάκι δεν έχουν στους τεράστιους αεραγωγούς τους; Σφηκοφωλιά μπορεί να εισέλθει...
Κοιτώ το kask protone, κοιτώ το gyro synthess mips, τα ίδια... :(

Reaction score
24.501
καπελάκι, λεπτό, χοντρό, mesh οτι βολεύει , γλυτώνεις το πλύσιμο του κράνους και πλένεις το καπελάκι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.230
Συνήθως το τσίμπημα το τρως πάντως...
Με καπελάκι δύσκολα το τρως το τσίμπημα, μόνο αν η μέλισσα είναι κομάντο θα το φας.
Αλλεργικός εδώ που το τσίμπημα με οδηγεί σε σοκ και όχι αλλεργική αντίδραση.
Ο λόγος που δεν έχουν διχτάκι είναι επειδή χαλάει η ροή του αέρα και κατ'επέκταση τη αεροδυναμική

Reaction score
53
Πάντως από ό,τι διαπιστώνω στην πρόσφατη έρευνα αγοράς μου εκείνο που διαφοροποιεί πιο ψηλά ως πολύ πιο ψηλά την τιμή ενός κράνους είναι κυρίως το βάρος του και η αεροδυναμική του. Μιλώντας πάντα για κράνη ενός κόστους από 70 (?) ευρώ και πάνω, τα υλικά προστασίας/ασφάλειας τους (για τα οποία κυρίως ενδιαφέρομαι) και η αρχιτεκτονική τους, πάνω κάτω είναι τα ίδια.
Ισχύουν για την ώρα οι διαφορετικές προσεγγίσεις της mips και της wg11...
Δε ξέρω αν κάνω λάθος

Reaction score
18.839
Σε 68.000 χμ τα τελευταία 7 χρόνια (περίπου) με κράνος, δεν με έχει τσιμπήσει καμία φορά σφήκα ή μέλισσα στο κεφάλι... αντιθέτως έχω φάει τσιμπιματάκια στο στήθος 2-3 φορές, από άτιμες που χώθηκαν μέσα (καλοκαιράκι φυσικά). :geek:

---

Έχουμε και επισκέπτες σήμερα εξ Ισπανίας, και πήγα να ρίξω μια ματιά ξεκινώντας τη βολτούλα με το ποδήλατο... 8-)

IMG_20230217_151549.jpg
IMG_20230217_151731.jpg
IMG_20230217_151816.jpg
IMG_20230217_151842.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.230
Εγω πάλι, εκεί που πήγα σήμερα Σώτο είχε χιόνι, νερά, λάσπες και μπόλικο αλάτι, για 3cm χιόνι έχουν γεμίσει το παντού το τόπο με αλάτια, σε κάποιες περιπτώσεις έχει και βουναλάκια ακόμα με αλάτι...
Λάθος επιλογή η Πάρνηθα
Πάντως από ό,τι διαπιστώνω στην πρόσφατη έρευνα αγοράς μου εκείνο που διαφοροποιεί πιο ψηλά ως πολύ πιο ψηλά την τιμή ενός κράνους είναι κυρίως το βάρος του και η αεροδυναμική του. Μιλώντας πάντα για κράνη ενός κόστους από 70 (?) ευρώ και πάνω, τα υλικά προστασίας/ασφάλειας τους (για τα οποία κυρίως ενδιαφέρομαι) και η αρχιτεκτονική τους, πάνω κάτω είναι τα ίδια.
Ισχύουν για την ώρα οι διαφορετικές προσεγγίσεις της mips και της wg11...
Δε ξέρω αν κάνω λάθος
Οι τιμές γενικότερα στη ποδηλασία και ειδικά στη ένδυση έχει να κάνει με ότι πουλάει. Το θκόμ protone το είχα αγοράσει 180€ και ήταν ήδη δημοφιλές. Η τιμή πλέον στο ίδιο κράνος διαμορφώνεται στα 250€ γιατί θεωρείτε ως το καλύτερο αγωνιστικό κράνος, πολλοί αθλητές το χρησιμοποιούν.
Τίποτα από αυτά που χρησιμοποιούμε στη ποδηλασία δεν αξίζει τα λεφτά του. Το ίδιο ισχύει σε όλα σχεδόν τα χόμπι

Last edited:

Reaction score
18.839
Εδώ ευτυχώς αλάτια δεν βλέπω να ρίχνουν, ίσως μόνο σε ειδικές περιπτώσεις να το κάνουν (κεντρική αρτηρία από βορά προς νότο αν κλείσει ας πούμε; ίσως, δεν ξέρω...) οπότε όταν χιονίζει στα λίγο ψηλότερα, απλά σπρώχνουν το χιόνι έξω από το δρόμο και έχεις ένα ωραίο θέαμα και διαδρομή! Δεν ξέρω αν έχει μείνει καθόλου όμως τώρα, μετά από τόσες ημέρες που είχα πάει (δεν ήταν κι πολύ ευχάριστο εκείνη την ημέρα κατά την επιστροφή) αλλά με λιακάδα είναι όμορφα.

Λάσπη μαζεύει όμως σε σημεία του δρόμου, γιατί έχουμε και τις αιώνιες λακούβες σε κάποια κομμάτια, και άσφαλτο που έχει φύγει καιρό και δεν την βάζουν (λέω τώρα συγκεκριμένες διαδρομές, που μπορείς να συναντήσεις χιόνι).

Το road το έχεις στην Αθήνα Χρήστο; ή το άφησες στη Λαρσα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.230
Με νευρίασε σήμερα η φάση με τα αλάτια, μέχρι τα μουστάκια έφτασε, έφτυνα συνέχεια αυτή τη γεύση αλατιού.
Μεγάλωσα σε τόπο που το χιόνι έφτανε συνήθως πάνω από 1 μέτρο, το ίδιο γίνονταν και εκεί, περνούσε το μηχάνημα και έκανε το χιόνι στο πλάι. Τούτοι εδώ οι μπαγλαμάδες με 3 δάχτυλα χιόνι έκαναν τους δρόμους παστούς... >:(
Το road το έχεις στην Αθήνα Χρήστο; ή το άφησες στη Λαρσα;
Στη Αθήνα το έχω, δεν το χρησιμοποιώ όμως πλέον ντίπ, για λειτουργούς και προσωπικούς λόγους

Reaction score
118
Αυτά τα μοντέρνα κράνη, ούτε ένα διχτάκι δεν έχουν στους τεράστιους αεραγωγούς τους; Σφηκοφωλιά μπορεί να εισέλθει...
Κοιτώ το kask protone, κοιτώ το gyro synthess mips, τα ίδια... :(
Για ρίξε μια ματιά στα smith.

Attachments

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.230
@wizzy μια και συζητούσαμε για φωτάκι, πήρα και το σκέτο strip pro 300 χωρίς το alert. Το δουλεύω κάνα μήνα τώρα. , η μπαταρία διαρκεί 5 ώρες+ σε σχέση με τις 2 ώρες του alert στο Day Light mod.
Έχει περισσότερα mod, 2 mod στο Day Light με το ένα να κάνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Γενικότερα έχουν τη ίδια φωτεινότητα.
Εντέλει το αλέρτ σκοτώνει τη μπαταρία γιατί βαράει χωρίς φρένα στο ξεκούδουνο λόγο ευαισθησίας. Για μένα είναι καλύτερο το σκέτο γιατί βγάζεις άνετα ότι προπόνηση έχεις σχεδιάσει.

Reaction score
53
Εγω πάλι, εκεί που πήγα σήμερα Σώτο είχε χιόνι, νερά, λάσπες και μπόλικο αλάτι, για 3cm χιόνι έχουν γεμίσει το παντού το τόπο με αλάτια, σε κάποιες περιπτώσεις έχει και βουναλάκια ακόμα με αλάτι...
Λάθος επιλογή η Πάρνηθα

Οι τιμές γενικότερα στη ποδηλασία και ειδικά στη ένδυση έχει να κάνει με ότι πουλάει. Το θκόμ protone το είχα αγοράσει 180€ και ήταν ήδη δημοφιλές. Η τιμή πλέον στο ίδιο κράνος διαμορφώνεται στα 250€ γιατί θεωρείτε ως το καλύτερο αγωνιστικό κράνος, πολλοί αθλητές το χρησιμοποιούν.
Τίποτα από αυτά που χρησιμοποιούμε στη ποδηλασία δεν αξίζει τα λεφτά του. Το ίδιο ισχύει σε όλα σχεδόν τα χόμπι
Συμφωνώ.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως έχοντας ως βάση την ασφάλεια (γιατί αυτό είναι το κριτήριο μου), εκτιμώ πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο protone, το mojito ή το rapido της kask, για παράδειγμα. Εκεί που προφανώς διαφέρουν είναι το βάρος, η αεροδυναμική τους, ίσως κάποια εσωτερικά τους φινιρίσματα και το μάρκετινγκ, τομείς που δε με ενδιαφέρουν ούτως ή άλλως.
@wizzy μια και συζητούσαμε για φωτάκι, πήρα και το σκέτο strip pro 300 χωρίς το alert. Το δουλεύω κάνα μήνα τώρα. , η μπαταρία διαρκεί 5 ώρες+ σε σχέση με τις 2 ώρες του alert στο Day Light mod.
Έχει περισσότερα mod, 2 mod στο Day Light με το ένα να κάνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Γενικότερα έχουν τη ίδια φωτεινότητα.
Εντέλει το αλέρτ σκοτώνει τη μπαταρία γιατί βαράει χωρίς φρένα στο ξεκούδουνο λόγο ευαισθησίας. Για μένα είναι καλύτερο το σκέτο γιατί βγάζεις άνετα ότι προπόνηση έχεις σχεδιάσει.
Από το εξωτερικό;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.230
Επειδή τυχαίνει να είχα το mojito και τώρα το protone (έχω και άλλα κράνη) θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι οι διαφορές είναι μεγάλες ως προς τη ασφάλεια. Το mojito κάθετε ψηλά στο κεφάλι (όπως και τα περισσότερα ποδηλατικά κράνη) ενώ το protone πέραν ότι έχει καλύτερη εφαρμογή, κατεβαίνει πιο χαμηλά σαν εφαρμογή ειδικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
IMG_20230217_230016.jpg

Ένας λόγος που επέλεξα αρχικά τη kask ήταν η εφαρμογή, είχα ένα σοβαρό ατύχημα και πλέον δεν κοιτάω σε άλλη εταιρία (όχι ότι δεν προστατεύουν) το ατύχημα που είχα ήταν υπερπαραγωγή και μετά από αρκετά χτυπήματα το kask άντεξε, οπότε τα ψωνίζω με κλειστά τα μάτια
Το φωτάκι το πήρα από Ελλάδα με προηγούμενη τιμή, 52 ευρά

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.951
Καλημέρα φίλε, σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Κι εγώ το απλό (χωρίς το alert) είχα υπόψη μου να πάρω. Το "στάμπαρα" σε ένα τοπικό μαγαζί, εδώ στη Λευκωσία. Η γιορτή μου πλησιάζει... :)

Reaction score
53
Επειδή τυχαίνει να είχα το mojito και τώρα το protone (έχω και άλλα κράνη) θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι οι διαφορές είναι μεγάλες ως προς τη ασφάλεια. Το mojito κάθετε ψηλά στο κεφάλι (όπως και τα περισσότερα ποδηλατικά κράνη) ενώ το protone πέραν ότι έχει καλύτερη εφαρμογή, κατεβαίνει πιο χαμηλά σαν εφαρμογή ειδικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
View attachment 281628
Ένας λόγος που επέλεξα αρχικά τη kask ήταν η εφαρμογή, είχα ένα σοβαρό ατύχημα και πλέον δεν κοιτάω σε άλλη εταιρία (όχι ότι δεν προστατεύουν) το ατύχημα που είχα ήταν υπερπαραγωγή και μετά από αρκετά χτυπήματα το kask άντεξε, οπότε τα ψωνίζω με κλειστά τα μάτια
Το φωτάκι το πήρα από Ελλάδα με προηγούμενη τιμή, 52 ευρά
Ευχαριστώ και για τις φωτο!
Οκ, θα προχωρήσω με αυτό. Απομένει η επιλογή ματ ή φλουό… :) :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.230
Έχε όμως υπόψιν ότι η εφαρμογή μπορεί να είναι διαφορετική από κεφάλι σε κεφάλι, ότι σε εμένα κάθετε γάντι δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο και σε εσένα.
Επειδή πρόκειται για αρκετά λεφτά θα πρότεινα να το δοκιμάσεις πρώτα.

Reaction score
53
Σε Αθήνα, γνωρίζεις που υπάρχει η δυνατότητα αυτή;
Βέβαια και ιντερνετικά αλλαγές γίνονται από τους έξω…

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.230
Δεν έχω ιδέα, φίλους ποδηλάτες που έχουν τη εταιρία αυτή εκεί στη Λάρσα δεν έχεις?
Νομίζω πως Αθήνα δύσκολα θα βρεις κατάστημα να δοκιμάσεις, γενικότερα τα ελληνικά μαγαζά δεν στοκάρουν ακριβά κράνη

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.641
Members
38.351
Νεότερο μέλος
stash