Barista Corner

Reaction score
180
Κάπου την έχω ακόμα, αχρησιμοποίητη..
Μία από τα ίδια.
Είμαι του παραδοσιακού καθαρισμού με καυτό νερό.
Φυσικά σε κάθε χρήση καθαρίζονται όλα με το καυτό νερό της μηχανής και χαρτί κουζίνας.
Ακόμα και το backflushing που γίνεται σε κάθε χρήση, είναι μόνο με νερό.
Μία φορά το εξάμηνο θα λύσω όλο το γκρουπ της μηχανής για καθαρισμό και μία φορά το χρόνο και το boiler της μηχανής.

Reaction score
5.614
Cafiza είχα πάρει μια φορά πριν 12 χρόνια που πήρα την καφετέρια.
Κάπου την έχω ακόμα, αχρησιμοποίητη..😁🤪😂
Το cafiza σε οικιακη χρηση εχει το κακο οτι ξεθυμαινει μετα απο ενα ετος περιπου και δεν καθαριζει,γι αυτο ειναι καλο να το μοιραζονται τρεις τεσσερις οικιακοι χρηστες
Καντε μια δοκιμη με καθαριστικο μετα τον καθαρισμο με το ζεστο νερο και θα διαπιστωσετε οτι δεν εει καθαρισει τελειως ο εξοπλισμος.
View attachment 281722

Αυτές είναι οι δικές μου.... μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για 57mm
Δεν παιζει ρολο η διαμετρος του shower screen,αλλες εχουν μικροτερα ετσι και αλλιως θα μπουκωσει.Εμενα με ξεγελασε η επιστρωση που εχουν για τα ελαια

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.882
Το πιό ενδιαφέρον είναι οτι οι στιγμιαίοι έχουν λιγότερη καφεϊνη. Όλα αυτά που ακούμε 40 χρόνια είναι μπούρδες.

Reaction score
5.614
Το πιό ενδιαφέρον είναι οτι οι στιγμιαίοι έχουν λιγότερη καφεϊνη. Όλα αυτά που ακούμε 40 χρόνια είναι μπούρδες.
Το προβλημα στους στιγμιαιους ειναι οτι ειναι ο μονος καφες που πινεις το κατακαθι τους γιατι λογο της επεξεργασιας τους αλεθεται ολο μαζι και γι αυτο προκαλει αυτα που προκαλει στο στομαχι και στα εντερα.

Reaction score
508
Το προβλημα στους στιγμιαιους ειναι οτι ειναι ο μονος καφες που πινεις το κατακαθι τους γιατι λογο της επεξεργασιας τους αλεθεται ολο μαζι και γι αυτο προκαλει αυτα που προκαλει στο στομαχι και στα εντερα.
κυκλοφορει βιντεο στο yt
με παραγωγό να μαζευει τα 'πεταμενα" από τη σοδειά .
Μαντέψτε...

Reaction score
5.614
Σήμερα είχαμε εβδομαδιαία καθαριοτητα όγο αλλαγής καφέ.
Η ρουτίνα μου είναι ζεσταίνω μηχανή ,περίπου 20 λεπτά,κάνω δύο flush των 90 ml για να πάρουν όλα θερμοκρασία ,φτιάχνω καφέ ,και μετά κάνω τρία back flush με νερό για να καθαρίσει το γκρουπ. Αυτό γίνεται δύο με τρεις φορές την ημερα. Δείτε όμως τι βγήκε μετά από μια εβδομάδα χρήσης,μετά την εμβάπτιση σε βραστό νερό με καθαριστικό από το shower screen το portafilter και το filter basket.
IMG_20230225_135010.jpg

Reaction score
1.238
Πήρα την απόφαση για αγορά μύλου.
@Abessalom για πες μας εντυπώσεις από την eureka
Σκέφτομαι την mignon specialita
Έχετε καμία αντιπρόταση σε αυτά τα χρήματα;
το μόνο "παράπονο" που διαβάζω για αυτό το μύλο είναι πως αν αλλάξεις την κοπή δεν είναι ακριβειας του κουμπί ώστε να το πας με βάση το νούμερο.θελει πάλι δοκιμή.

Reaction score
1.238
Δεν με ενδιαφέρει μεταχειρισμένο. Σε καινούριο υπάρχει αντιπρόταση;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.264
Πάντως το ρυθμιστικό κοπής - για τον Mignon Silenzio λέω - το βρήκα αρκετά ακριβές. Βγάζει με συνέπεια την ίδια κοπή. Άλλο που το ρυθμίζεις από καφέ σε καφέ, αφού δεν θελουν όλοι (πάντα για επίπεδο εσπρέσο μιλώ) το ιδιο κοψιμο.
Ο χρονοδιακοπτης δεν ειναι τοσο ακριβης, και για να βαλεις διαφορά 1 ή 2 δευτερολεπτων θελει γύρισμα ελάχιστες μοιρες, πρακτικά αδύνατο για τετοιο διακόπτη. Το εχω εκει που βγαζει γυρω στα 13-14 γραμμάρια, και το γυρνώ στο χειροκινητο για συμπληρωμα.

Reaction score
1.238
Έχε στη λίστα και τη Mignon Zero που είναι πιο πρακτική για σπιτική χρήση.
Για ποιο λόγο είναι πιο πρακτική;
Σε τι υστερεί σε σχέση με τη specialita και είναι οικονομικότερη;

ποια μηχανή εχεις?
Μηχανή καφέ έχω τη delonghi dedica ec685
Μύλο δεν έχω
Πάντως το ρυθμιστικό κοπής - για τον Mignon Silenzio λέω - το βρήκα αρκετά ακριβές. Βγάζει με συνέπεια την ίδια κοπή. Άλλο που το ρυθμίζεις από καφέ σε καφέ, αφού δεν θελουν όλοι (πάντα για επίπεδο εσπρέσο μιλώ) το ιδιο κοψιμο.
Ο χρονοδιακοπτης δεν ειναι τοσο ακριβης, και για να βαλεις διαφορά 1 ή 2 δευτερολεπτων θελει γύρισμα ελάχιστες μοιρες, πρακτικά αδύνατο για τετοιο διακόπτη. Το εχω εκει που βγαζει γυρω στα 13-14 γραμμάρια, και το γυρνώ στο χειροκινητο για συμπληρωμα.
Θεωρείς πως αξίζει λοιπόν τα χρήματα του; Είχες άλλο μύλο πριν;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.105
Για ποιο λόγο είναι πιο πρακτική;
Σε τι υστερεί σε σχέση με τη specialita και είναι οικονομικότερη;
Η πρακτικότητα έχει να κάνει με το ότι είναι φτιαγμένη για παρασκευή ενός ροφήματος τη φορά και για τη μικρότερη δυνατή κατακράτηση (γραμμάρια in - γραμμάρια out).

Η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει με την απουσία της οθόνης και του hopper (δοχείου). Τα μαχαίρια είναι τα ίδια 55άρια.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ