Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.472

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Παρατήρησα για 3η φορά στη γειτονιά μου ενα ID4 ηλεκτρικό taxi. Λογικά γείτονας ειναι οπότε σύντομα θα τον βρω και θα τον φωτογραφίσω! Πάρα πολύ ομορφο οχημα εξωτερικά αλλα και εσωτερικά. Τέλος, το lidl της νεας ιωνίας εγκαθιστά αυτές τις μέρες διπλό ηλεκτρικό φορτιστή.

alexis

Reaction score
30.472
Δεν αποτελεί επιχείρημα "κατασκευαστικής ποιότητας" αυτό. Αν ήταν έτσι, θα προτιμούσαμε να κυκλοφορούμε με άρμα μάχης.😁 Στις επιδόσεις στα κρας τεστ μετράει. Να βγεις ζωντανός. Για τα υπόλοιπα, λαμαρίνες και μπαταρίες και τζάμια, ασφάλιση φουλ μικτή, με αυτοκίνητο αντικατάστασης πάντα.😎
Σαφώς. Αλλά και το μη επισκευάσιμο μετράει. Καθώς είτε είναι Tesla είτε άλλο ηλεκτρικό, κάποια πράγματα αλλάζουν εντελώς την μέχρι σήμερα συμβίωση μας με ένα όχημα. Απλά στα Tesla είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Όχι για όλους βέβαια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.781
Απογοήτευση το Τογιότα, τρελή κατανάλωση.

Screenshot_20230307-094017~3.png

Τραγικά υψηλή κατανάλωση, με μια μέτριου μεγέθους μπαταρία, και μία κακή καμπύλη φόρτισης. Τριπλή αποτυχία.

ΥΓ.
For the record, στο 1000 km challenge (δεν έχει ανέβει ακόμα) έκανε 14:25 με μέση κατανάλωση 30.2 kWh/100km. 🤪😜😁

TGD

Reaction score
8.617
Τεχνολογία BYD είπαμε έχει το Toyota; Για να ξέρουμε τι θα βγάζουν και τα κινέζικα...

alexis

Reaction score
30.472
To ΒΖ4Χ δεν είναι σε συνεργασία με την BYD. Το ΒΖ3 θα είναι, το οποίο είναι sedan, και τα βασικά parts θα είναι της BYD. Μπαταρίες, μοτέρ, software.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.781
To ΒΖ4Χ δεν είναι σε συνεργασία με την BYD. Το ΒΖ3 θα είναι, το οποίο είναι sedan, και τα βασικά parts θα είναι της BYD. Μπαταρίες, μοτέρ, software.
Δηλαδή, θα είναι ένα BYD.

Απλά πράγματα. 😎

Δεν είναι καθόλου άσχημα τα BYD.
Μια χαρά τεχνολογία έχουν οι Κινέζοι.

Απλώς οι Ιάπωνες στην Τογιότα, προς ώρας, δεν το ξέρουν το σπορ. Εντελώς αποτυχία είναι το powertrain του πρώτου αυθεντικού EV της Τογιότα, του BZ4X.

alexis

Reaction score
30.472
Η σωστή πρόταση θα ήταν "όποιος δίνει πάνω από 45χιλ ευρώ για αγορά ηλεκτρικού, τους αρέσουν τα Tesla και δεν παίρνει Tesla, χρειάζεται γιατρό."

Το βασικότερο όλων, καθώς κανένας δεν θα αγοράσει κάτι που δεν του αρέσει. Και ας λέει ότι θέλει. Και προφανώς μιλάει "εκ του ασφαλούς" ας το πούμε έτσι επειδή για να το πήρε σημαίνει ότι του αρέσει.

Το Tesla Model Y είναι ομορφότερο από κοντά, σε σχέση με τις φωτογραφίες. Τώρα που αρχίζουν να κυκλοφορούν πολλά, και σε άλλα χρώματα, αλλά ελάχιστα, όλα είναι άσπρα, έλεος, θα έλεγα ότι μου αρέσει περισσότερο από το Model 3. Αλλά μόνο άσπρο και γκρι. Τα άλλα χρώματα δεν το κολακεύουν καθόλου. Άσε που οι φωτογραφίες στο site τους δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ειδικά το μπλε είναι η μέρα με τη νύχτα. Εκτός και αν υπάρχουν και άλλα χρώματα στην αντιπροσωπεία που δεν υπάρχουν στο site. Στο δε Model 3, το μοναδικό χρώμα που δεν του πάει καθόλου είναι το άσπρο, για μένα πάντα. Ωραίο το γκρί, και το κόκκινο και το μπλε, που τα είδα live. Αν θα το έπαιρνα θα ήταν μπλε ή κόκκινο με μαύρες ζάντες. Όπως το θέλω έχει 52.000€ συν το εσωτερικό θέμα (μου) οπότε το ξέχασα σε dt. 😵💫🙂

Το άσπρο είναι τσάμπα και μάλλον για αυτό 9 στα 10 Tesla είναι άσπρα. Δεν ξέρω πόσο χρεώνουν οι άλλοι τα χρώματα, αλλά 1800€ και 2000€ για χρώμα είναι τραγικά πολλά. Είπαμε, μέχρι ένα σημείο.

Last edited:

TGD

Reaction score
8.617
Άλλο ένα θέμα. Η κατανάλωση ενώ τραβάς τροχόσπιτο είναι τεράστια. Αλλά πώς φορτίζεις;

alexis

Reaction score
30.472
2024 Hyundai Kona electric specs and features

WLTP rangeBattery
(kWh)
Power
(kW)
Torque
(Nm)
2024 Hyundai Kona electric Long Range490km65.4160255
2024 Hyundai Kona electric Standard Range342km48.4114.6255

Other upgrades for the Kona electric refresh include dual 12.3-inch panoramic display screens, full OTA updates, a Digital Key 2 Touch, SmartSense ADAS, and a connected car navigation cockpit (ccNC).

The new Kona EV model smartly adds Vehicle-to-Load (V2L) along with other EV-specific features like frunk storage, a smart regenerative system, electronic-Active Sound Design, and more.

30.000€ έχει το προηγούμενο σήμερα στην Νορβηγία. Πόσο να έχει το επόμενο;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.781
2024 Hyundai Kona electric
neo-hyundai-2023-kona-electric~2.jpg

Οι τονισμένοι θόλοι των πίσω τροχών, μου φαίνονται πολύ "άκυροι", ιδίως πακέτο με τα πίσω φώτα, δε ξέρω..

Κατά τα λοιπά, δείχνει να είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, σε αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις, με μεγαλύτερο μεταξόνιο, χώρους, κλπ.

30.000€ έχει το προηγούμενο σήμερα στην Νορβηγία. Πόσο να έχει το επόμενο;
Τα διπλάσια...

Το προηγούμενο Κόνα ήταν πολύ οικονομικό, διότι βασίστηκε σε πλατφόρμα έτοιμη, από ice.
Λόγω των μπαταριών, οι χώροι ήταν μικροί, ιδίως για τους πίσω επιβάτες.

Αυτό είναι ένα νέο, εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, που μόνο το όνομα "Κόνα" έχει παραμείνει ίδιο.
Θα φοράει και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Λογικά, πισοκινητο (προσθιοκίνητο ήταν το παλιό).

Αποκλείω να είναι φτηνό...

D

Deleted member 35

Guest
Είδα το μισό βίντεο που είχα αναρτήσει λανθασμένα για το ηλεκτρικό Κόνα και μου αρέσει. Το μόνο μειονέκτημα μέχρι στιγμής όντως τα πίσω φώτα που είναι πολύ χαμηλά. Όταν σταματούσε πίσω από άλλον δεν έβλεπες το φλας.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Είχα διαβάσει τα πρώτα reviews που έλεγαν ότι το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για 428 άλογα αλλά τέτοιο πράμα δεν το περίμενα. Ντροπή σμαρτ!

Από τη μία έχουμε φίρμες όπως η Στελάντις που μας δίνουν με το σταγονόμετρο (τα φθηνά να παραχθούν) ηλεκτρικά άλογα και από την άλλη φίρμες όπως η Σμάρτ που δίνουν φθηνά άλογα και όποιον πάρει ο χάρος.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.781
Στα 65; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Γέρνει και σέρνει το ρημαδι...

TGD

Reaction score
8.617
Και τα θερμικά Bravus σκοτώστρες ήταν. Η BYD δεν τους έστρωσε;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.308
Ανέκαθεν τα Smart ήταν άθλια αυτοκίνητα. :p

Αλλά! Με κατάλληλα λάστιχα (άκου 235/45), μικροαλλαγές στο ESP κι αν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησής του, θα είναι θαυμάσιο όχημα για κωλίκια. 😍
Σαν αυτοκίνητο όμως θα παραμείνει άθλιο.

Reaction score
2.811
Η σωστή πρόταση θα ήταν "όποιος δίνει πάνω από 45χιλ ευρώ για αγορά ηλεκτρικού, τους αρέσουν τα Tesla και δεν παίρνει Tesla, χρειάζεται γιατρό."

Το βασικότερο όλων, καθώς κανένας δεν θα αγοράσει κάτι που δεν του αρέσει. Και ας λέει ότι θέλει. Και προφανώς μιλάει "εκ του ασφαλούς" ας το πούμε έτσι επειδή για να το πήρε σημαίνει ότι του αρέσει.

Το Tesla Model Y είναι ομορφότερο από κοντά, σε σχέση με τις φωτογραφίες. Τώρα που αρχίζουν να κυκλοφορούν πολλά, και σε άλλα χρώματα, αλλά ελάχιστα, όλα είναι άσπρα, έλεος, θα έλεγα ότι μου αρέσει περισσότερο από το Model 3. Αλλά μόνο άσπρο και γκρι. Τα άλλα χρώματα δεν το κολακεύουν καθόλου. Άσε που οι φωτογραφίες στο site τους δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ειδικά το μπλε είναι η μέρα με τη νύχτα. Εκτός και αν υπάρχουν και άλλα χρώματα στην αντιπροσωπεία που δεν υπάρχουν στο site. Στο δε Model 3, το μοναδικό χρώμα που δεν του πάει καθόλου είναι το άσπρο, για μένα πάντα. Ωραίο το γκρί, και το κόκκινο και το μπλε, που τα είδα live. Αν θα το έπαιρνα θα ήταν μπλε ή κόκκινο με μαύρες ζάντες. Όπως το θέλω έχει 52.000€ συν το εσωτερικό θέμα (μου) οπότε το ξέχασα σε dt. 😵💫🙂

Το άσπρο είναι τσάμπα και μάλλον για αυτό 9 στα 10 Tesla είναι άσπρα. Δεν ξέρω πόσο χρεώνουν οι άλλοι τα χρώματα, αλλά 1800€ και 2000€ για χρώμα είναι τραγικά πολλά. Είπαμε, μέχρι ένα σημείο.
"Για μακροημέρευση και ευτυχία, ο πιστός ν' απέχει από τριχωτές Γερμανίδες, Αγγλικά φαγητά και Αμερικάνικα αυτοκίνητα".

Όσιος Ηλεκτρίσιος ο Κορακοζώητος , 19ος αιώνας μΧ

:biggrin: :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.781
Τι πρόβλημα υπάρχει με τα αγγλικά φαγητά; 😂😜😁

ΥΓ.
Το εν λόγω Σμαρτ, στην έκδοση με πίσω κίνηση και λίγα "άλογα", για μέσα στην πόλη θα είναι κουκλάκι, εύχρηστο, άνετο (ψηλό σουβ με χώρους ωραίους) και με ωραίο infotainment.

Προβλέπω να πουλάει σα στραγάλια, ασχέτως εάν η τιμή του θα είναι τσιμπημενη.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.568
Members
38.199