Ψιθυροι απο παλια ...

Reaction score
18.628
Απ' όσα έχω διαβάσει, όλες οι σειρές της πρώτης γενιάς είχαν πρόβλημα με θόρυβο.
Το οποίο διορθώθηκε λέει στη δεύτερη γενιά. 😑
Σιγά τώρα, λίγο θόρυβος και τι πειράζει ; 😀

Που να ακούσουμε (νοιώσουμε) κιόλας 5-10 Hz Τρόμος θα μας πιάσει, εφίδρωση, πίεση θα μας ανέβει. 😀 ¨Ασε είμαστε και κάποιας ηλικίας, θα πάθουμε τίποτε. Οι πλάκες των σπιτιών που συντονίζουν αλήθεια ; Μην ρίξουμε και κανά σπίτι και μας πλακώσει. χα χα

Last edited:

Reaction score
6.790
Σιγά τώρα, λίγο θόρυβος και τι πειράζει ; 😀

Που να ακούσουμε (νοιώσουμε) κιόλας 5-10 Hz Τρόμος θα μας πιάσει, εφίδρωση, πίεση θα μας ανέβει. 😀 ¨Ασε είμαστε και κάποιας ηλικίας, θα πάθουμε τίποτε. Οι πλάκες των σπιτιών που συντονίζουν αλήθεια ; Μην ρίξουμε και κανά σπίτι και μας πλακώσει. χα χα
Συνήθως τα παπούδια ξυπνάνε νωρίς, αλλά να ξενυχτάνε κιόλας;
Κάτι δεν μας λες εσύ…
Κάτι κρύβεις😀😀

Reaction score
18.628
Κάτι δεν μας λες εσύ…
Κάτι κρύβεις😀😀
Ε, εχω πει ότι καμιά φορά συμβαίνει. Μια φορά την βδομάδα. 😀 Υπάρχουν λόγοι, που συμβαίνει.

ΠΑώ για ύπνο, εαν και το "προγραμμα" έλεγε να κάτσω μέχρι τις 5.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.528
Είχες b&w στις δόξες σου και εσύ η ήταν αυτά του Ντιμιφουτ;
Όχι, ενός φίλου ήταν, το αναβάθμισα να "ανασάνει".

Εκείνη την εποχή μου άρεζαν τα 801, τότε είχα πάρει τα 808 κάτι φεγγάρια στο σπίτι, κάνα τρίμηνο τετράμηνο τα είχα, ίσως μισό χρόνο να τα κράτησα δε θυμάμαι, θα τα κρατούσα φορεβε (πολύ δύναμη τα άτιμα) αλλά ήθελαν τόση δουλειά κρος και καμπίνες, που κουράστηκα μόνον στη σκέψη..
Το κρος είχε μέγεθος μικρού ψυγείου, σαν αυτά στα ξενοδοχεία. Χιουτζ.
Πυκνωτές με τις ντουζίνες.
Κι η καμπίνα ένα λεπτό κοντραπλακέ.
Τζούφια κομοδίνα, μάλλον σα ντουλάπα από ΙΚΕΑ.
Της πλάκας κατασκευή. Όλα έτσι ήταν τότε.

Τα 808 ήταν διπλά 801:

1678407571821.png

Ωραία ηχεία, άλλες εποχές βεβαίως..
Λάιβ στάθμες έπαιζαν στο σαλόνι μου, χωρίς τρομερά ενισχυτικά. Ευαίσθητα ήταν.
Και με λάμπες έβγαζαν γούστα.
Αμ πως. Αλλά ισχυρές λάμπες, όχι ψευτιές.
Είχε ισχυρές λάμπες τότε, ήταν η Χρυσή εποχή της λυχνίας.
Φυσικά, μόνον πικάπ.

τα μανάριαμ' (αυτά τα μπαουλάκια βρε.. τα κουκλιά :biggrin: ) να θυμηθείς πως άκουγες νιάτο τις μουσ'κές σου?
Μη ξυνεσαι στη γκλίτσα καλέ! 😜🤪😂😁

Πέραν της πλάκας, από χρεπομπιεντάμπλεγιου, προτιμώ χαρμπεθ. Εκεί ο ξυλοσυντονισμός στα κατονκάτι, αρέσει και σε κουφό! Αλλά όταν λέω Χάρμπεθ λέω τα μεγάλα, και με πολύ δυνατά ενισχυτικά. Ασύμφορα ή συμφορά, δε ξέρω, όπως το πάρει κανείς. Ωραίο μιντμπάς όμως. 😎

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
... Κάνανε δυο παγκόσμιους πολέμους. 😀
Κηρυγμένους επισήμως... :sneaky:
Εγω πάντως πείστηκα ότι χρειάζομαι 50 subs για την πρώτη οκτάβα και δύο μικρά ηχεία βάσης για όλες τις υπόλοιπες. 😀 Τρέχω να αγοράσω. Θα ακούω και σεισιμκά κύματα.😀
Δεν ξέρω πόσα sub θα βάλεις, αλλά όσο μεγαλύτερα θα ήταν τα main ηχεία σε δικαναλικό setup και το υποσύνολο μπροστινών σε πολυκαναλικό τόσο το καλύτερο.

Η δε πρώτη οκτάβα είναι απαραίτητη ακόμα και σε κομμάτια όπου οι νότες από τα μουσικά όργανα δεν θα κατέβαιναν εκεί, καθότι συμβάλλει στην ολοκλήρωση της χωρικής αίσθησης που θα έχει περαστεί σε δεδομένη παραγωγή. Επίσης η τονική πληρότητα - εννοείται με ομαλή απόκριση - στο κάτω άκρο του φάσματος κάνει πιο ρεαλιστική την τονικότητα σε μεσαίες και ανώτερες οκτάβες.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν εγκατέστησα sub για πρώτη φορά αυτά που μου ακούγονταν τότε με πιο έντονα αναβαθμισμένη τη χωρική τους πληροφορία και την τονικότητα ήταν τα... RCA Living Stereo βινύλια.
Κάτι δεν μας λες εσύ…
Κάτι κρύβεις😀😀
Σύνδρομο χρόνιας ... αγρύπνιας.

Για τα B&W Matrix σημειώνεται ότι ανήκουν σε εποχή πριν το γύρισμα της χιλιετίας όπου η εταιρεία δεν κυκλοφορούσε ακόμα μοντέλα με ανώμαλα πουσαρισμένες υψηλές οκτάβες για λόγους εύκολου εντυπωσιασμού και marketing - και μη ισοσταθμίσιμα λόγω ανώμαλης off-axis με επίκεντρο τη συχνότητα κρος . Για όσους γουστάρουν B&W αυτό το στοιχείο τουλάχιστον λογαριάζεται θετικό. Χρειάζονται όμως συντήρηση τα παλαιά...

Ψίθυροι από τα παλιά...
Werner Rehde.jpg

Last edited:

Reaction score
1.097
Τελικά υπάρχουν παθητικά ηχεία που μετράνε καλά η τα ενεργά είναι μονόδρομος;
Αν δεν κατέληγα σε ενεργά αυτή η εταιρία σίγουρα θα ήταν στη λίστα μου. Δεν είναι ανάγκη να πας στο κορυφαίο. Το R5t και sub....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.721
Για τα B&W Matrix σημειώνεται ότι ανήκουν σε εποχή πριν το γύρισμα της χιλιετίας όπου η εταιρεία δεν κυκλοφορούσε ακόμα μοντέλα με ανώμαλα πουσαρισμένες υψηλές οκτάβες για λόγους εύκολου εντυπωσιασμού και marketing - και μη ισοσταθμίσιμα λόγω ανώμαλης off-axis με επίκεντρο τη συχνότητα κρος . Για όσους γουστάρουν B&W αυτό το στοιχείο τουλάχιστον λογαριάζεται θετικό. Χρειάζονται όμως συντήρηση τα παλαιά...
Μετάφραση: Αν έχετε Μπίε Ντάμπελγιου της προ Nautilus εποχής, σμπρώξτε τα σε μια αγγελία και πάρτε Nautilus 1ης γενιάς - μάλιστα, αν απολαμβάνετε κάποιας χωροτακτικής ευρυχωρίας εντός του δωματίου - προτιμήστε τα 801.

Ελεύθερη απόδοση στα Σαρακατσαναίικα: Άμα ηέχ'ς Μπιντάμπιλ Γιου παλιουό, πριν του ηννηνήντα, πούλα του ρη βλάκα! Τί καθηση κι του τ'ράς σα χάνους; Ντηπ ηλίθιους ήση;

Ελεύθερη απόδοση στα Μπαμπινιώτικα: Αν έχετε Μπίε Ντάμπελγιου της προ Nautilus εποχής και δεν θέλετε να τα αλλάξετε, δεν είστε, ούτε χαϊφιντελίστας, ούτε χαϊεντάς, ούτε μουσικόφιλος. Είστε, απλώς, γέρος.

Ελεύθερη απόδοση στα Αναρχο-αριστερίστικα: Άμα έχεις Μπίε Ντάμπελγιου της προ Nautilus εποχής και δε θέλεις να τα αλλάξεις, αλλά αλλάζεις το άη φόνι σου κάθε χρόνο, είσαι δικός μας. Σύντροφε!

Ελεύθερη απόδοση δικιά μου: Αν ακούς μουσική από ηχεία σαρανταχρονώ και δε θέλεις να τα αλλάξεις, αλλά αλλάζεις το άη φόνι σου κάθε χρόνο, δεν είσαι γέρος και βλάκας. Είσαι γέρος και ευτυχισμένος. Παρατάς την παλιατζούρα - και τη γυναίκα σου - στο σπίτι, παίρνεις το αη-φόνι σου και βγαίνεις έξω, βόλτα στον καθαρό αέρα, να πιεις το καφεδάκι σου απολαμβάνοντας την απογευματινή λιακάδα και να φωτογραφίσεις το ηλιοβασίλεμα καθώς κάνεις τσατ με το πρόσωπο. Κι ας το μάθει η γυναίκα σου. Κι αν το μάθει, τί θα γίνει δηλαδή;

(Μπίε Ντάμπελγιου. Σαν Κενυάτισσα τεννίστρια ακούγεται)...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
Μετάφραση: Αν έχετε Μπίε Ντάμπελγιου της προ Nautilus εποχής, σμπρώξτε τα σε μια αγγελία και πάρτε Nautilus 1ης γενιάς - μάλιστα, αν απολαμβάνετε κάποιας χωροτακτικής ευρυχωρίας εντός του δωματίου - προτιμήστε τα 801.
...
Ακριβώς, μετά την πρώτη γενεά Nautilus άρχισε να ΄΄χαλάει΄΄ η συνταγή.Το δε μοντέλο 801 έχει ωραία απόδοση και υπό τα σύγχρονα δεδομένα.

Reaction score
1.569
Αναρτω μια φωτογραφια με τις εργοστασιακες μετρησεις των B&W 801 series III, οι μετρησεις φυσικα ειναι χωρις το extra φιλτρο ομως ολα τα 801 που πουλησα τοτε ειχαν παρει και τα φιλτρα εκτος απο 2 αγοραστες.

Αυτο το ζευγαρι το ειχα σαν ηχειο αναφορας στο μαγαζι ετσι ωστε ο αγοραστης να μπορει να συγκρινει το ηχειο που θα αγοραζε με ενα πραγματικα πολυ καλο ηχειο.

Οταν εκλεισα το μαγαζι το πηρα σπιτι και επειδη δουλεια δεν ειχα το τσεκαρισα με ενα προγραμμα που ειχα φτιαξει το 1982 ή 1983 το οποιο ειχε ενδιαφερθει να παρουσιασει το Γερμανικο περιοδικο Stereo μεσω του εδω συνεργατη του (αν θυμαμαι καλα Ακριτιδης λεγοταν και δουλευε στον Δημοκριτο).

Ηταν ενα καλο προγραμμα αλλα μπελαλιδικο γιατι ειχε πολλες μετρησεις με spectrum analyzer και δινοντας τα στοιχεια στον υπολογιστη εδινε διορθωμενες καθε φορα τις θεσεις των ηχειων.

Μετα εκανα μετρησεις με το CADP2 της JBL το οποιο ειχαμε μονο η Lyric και εγω με την υποχρεωση αν δεν προλαβαιναν να κανουν μελετη σε καποιον πελατη να την εκανα εγω. Ο Νικος Αρβανιτακης θα τα ξερει νομιζω αυτα γιατι τοτε δουλευε στην Lyric. Βεβαια εκεινο ειχε στην βιβλιοθηκη του ολα τα μοντελα της JBL αλλα οχι της B&W τα οποια ομως στοιχεια μου παρεχωρησε η ιδια η B&W.

Το CADP2 ηταν πολυ μπροστα για την εποχη του και οι προβλεψεις του ακριβεστατες !

Μετα χρησιμοποιησα το Smaart στο οποιο ειχα και εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμιση και με το οποιο ειχα ρυθμισει αρκετες ηχητικες εγκαταστασεις πελατων, συναυλιες με μια απο αυτες μια των Boney M.

Το ηχειο το παιζω με τον Rotel Michi RHA-10 & RHB-10 με CD ενα Sony X303ES και DAT ενα Technics SV DA10.

Αυτα εχω, με αυτα θα πεθανω και δεν περιμενω εγκριση απο κανεναν επιδοξο σχολιαστη που πεταει μπουρδες για εντυπωσιασμο θεωρωντας πως εχει το αλλαθητο και ειναι γνωστης των παντων.

Θα δωσω μια συμβουλη ομως στον costas EAR να προσεξει τις σταθμες που ακουει την μουσικη που του αρεσει γιατι θα ειναι κριμα σε μερικα χρονια να εχει προβλημα με την ακοη του.

Δεν θα απαντησω σε καμια αλλη αναρτηση σχετικα με το συστημα μου και το πως το εχω στησει, παραθετω ομως μια σημερινη φωτογραφια με τις μετρησεις των δικων μου B&W 801 series III οι οποιες ειναι βεβαια χωρις το extra φιλτρο με το οποιο πραγματι υπαρχει μια καλυτερη αποκριση.

και οπως ειπα στην αρχη :

Κλειστε λοιπον τα ματια και ακουστε με το συστημα που μπορεσατε να αποκτησετε και χαρειτε το !!

B&W-801-series-III.jpg

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
...
και οπως ειπα στην αρχη :

Κλειστε λοιπον τα ματια και ακουστε με το συστημα που μπορεσατε να αποκτησετε και χαρειτε το !!

View attachment 283789
Και όπως προηγουμένως ερωτήθηκε , τί γίνεται κατόπιν ;

Reaction score
1.569
Και όπως προηγουμένως ερωτήθηκε , τί γίνεται κατόπιν ;
Ειμαι ηδη 67 ετων φιλε μου, δεν υπαρχει κατοπιν για μενα, με αυτο το συστημα θα πεθανω.-

Reaction score
8.754
Η αληθεια ειναι πως και εγω αγαπησα το πικαπ που για καιρο με συντροφευε στις μουσικες μου απολαυσεις (και δεν ειχαν περασει λιγα απο τα χερια μου) αλλα αυτο δεν με εμποδισε να δω την επανασταση που εφερε το CD.
Ακούγοντας από CD θα πρέπει να νιωσατε σαν τον Bob Dylan που επιασε για πρωτη φορά στα χέρια του ηλεκτρική κιθάρα.
Πόσο προδομενοι να ένιωσαν άραγε οι φίλοι σας που εγκαταλειψατε τον αγνό παρθενο αναλογικό ηχο? 😀

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.256
Η μόνη ένσταση σ' αυτό είναι να μη μείνετε με σταυρωμένα χέρια....
Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και δε μιλάω για αντικατάσταση συσκευών...
Ρύθμιση, στήσιμο, χώρος κ.λπ. μπορούν να κάνουν το σύστημα που λες να παίζει πολύ καλύτερα...
Μέρος του hobby είναι κι αυτό... αν βέβαια δε θες να ασχοληθείς και απλά πέταξες ότι μπόρεσες να αγοράσεις σ' ένα δωμάτιο... οκ... περί ορέξεως...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.117
Ειμαι ηδη 67 ετων φιλε μου, δεν υπαρχει κατοπιν για μενα, με αυτο το συστημα θα πεθανω.-
Όσο ζούμε αξίζει να διερευνούμε κι εναλλακτικές πορείες. Ο ίδιος δεν θ'αποδεχόμουν ανάλογη νοοτροπία λ.χ. στους γονείς μου αλλά δεν πρόκειται να επιτεθώ στις αντιλήψεις σας αφού οι επιδράσεις που οδηγούν σε τέτοιες έχουν συλλογικό χαρακτήρα. Εδώ φάνηκε να μη μας πειράζει και τόσο η απώλεια έως κι εκατοντάδων ζωών κάθε μέρα με τη δικαιολογία ότι θα ήταν αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία ηλικιωμένοι που είχαν ήδη βιώσει ό,τι τους αναλογούσε.

Reaction score
1.569
Ακούγοντας από CD θα πρέπει να νιωσατε σαν τον Bob Dylan που επιασε για πρωτη φορά στα χέρια του ηλεκτρική κιθάρα.
Πόσο προδομενοι να ένιωσαν άραγε οι φίλοι σας που εγκαταλειψατε τον αγνό παρθενο αναλογικό ηχο? 😀
Ηταν κρισιμη καμπη, επαιζα τις 4 εποχες του Vivaldi σε Telarc σε βινυλιο και CD, οσοι ακουσαν την συγκριση δεν πιστευαν στα αυτια τους. Η συγκριση εγινε με ακριβως τα ιδια σταθμη db.

Δεν υπηρξε ουτε ενας να παρει το μερος του καυενου του βινυλιου ....
Η μόνη ένσταση σ' αυτό είναι να μη μείνετε με σταυρωμένα χέρια....
Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και δε μιλάω για αντικατάσταση συσκευών...
Ρύθμιση, στήσιμο, χώρος κ.λπ. μπορούν να κάνουν το σύστημα που λες να παίζει πολύ καλύτερα...
Μέρος του hobby είναι κι αυτό... αν βέβαια δε θες να ασχοληθείς και απλά πέταξες ότι μπόρεσες να αγοράσεις σ' ένα δωμάτιο... οκ... περί ορέξεως...
Κυρια μου αν διαβασετε λιγο πιο πανω εχω γραψει οτι το συστημα το εχω στησει με 3 προγραμματα ενα εκ των οποιων το Smaart RT το οποιο θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα αξιοπιστο.

Φτανουν οι μετρησεις, τωρα ακουω :)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.997
Είχες b&w στις δόξες σου και εσύ η ήταν αυτά του Ντιμιφουτ;
Tου dimifoot δεν "ήταν", είναι, ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν.
Έγινε πράγματι η βελτίωση/ανανέωση του κρος με κάτι χαιεντιές, και είχα αλλάξει και τα τουίτερ με φρέσκα.

Βρίσκονται τώρα στο δεύτερο σύστημα, και παίζουν με τον emotiva και dirac. Κατα καιρούς έχω σκεφτεί για πλάκα να πάρω ένα ζευγάρι 801 matrix III για surrounds (για fronts δεν χωράνε λόγω διαστάσεων). Τώρα που τα ξαναείδα το θυμήθηκα, θα το επεξεργαστώ... μάλλον όμως θα πέσει παντόφλα

Reaction score
1.569
Όσο ζούμε αξίζει να διερευνούμε κι εναλλακτικές πορείες. Ο ίδιος δεν θ'αποδεχόμουν ανάλογη νοοτροπία λ.χ. στους γονείς μου αλλά δεν πρόκειται να επιτεθώ στις αντιλήψεις σας αφού οι επιδράσεις που οδηγούν σε τέτοιες έχουν συλλογικό χαρακτήρα. Εδώ φάνηκε να μη μας πειράζει και τόσο η απώλεια έως κι εκατοντάδων ζωών κάθε μέρα με τη δικαιολογία ότι θα ήταν αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία ηλικιωμένοι που είχαν ήδη βιώσει ό,τι τους αναλογούσε.
Αγαπητε μου φιλε μην βαζετε στο στομα μου πραγματα που δεν λεω, φυσικα και ενδιαφερομαι για την ζωη του καθε οντος αλλα εχω βαρεθει να μετραω για να φτιαξω κατι που προσωπικα με ικανοποιει απολυτα.

Ακουω λοιπον μουσικη με το συστημα που ετυχε να εχω και τραβαω και καμια φωτογραφια για να γεμιζω τον οσον χρονο μου μενει.

Attachments

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189